עזרה ברכישת מכונה

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
eliel1010
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1559

שליחה

מסכים עם קרמריקה, לא משנה כמה שנים אנחנו בתחום- עדיין יש עקומת למידה מסויימת.. זה קרה לי אם הגאג'יה ואם הECM אפילו אם הבריקה והפרנץ' פרס :lol:

כדי לבחון באמת את הסילביה מול האוסקר, צריך להעמיד את האוסקר עם משתמש שמכיר אותה היטב היטב ואת הסילביה עם משתמש שמכיר אותה היטב היטב ולבצע מבחן עיוור ! (Y)

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720

שליחה

עדיין יש את benk עם האוסקר והוא כתב שהקפה לפני ה OPV היה פחות טוב מאשר אחרי התקנת הOPV שהוא עשה.
אותו אוסקר ואותו מפעיל ושינוי של מרכיב אחד בלבד.
יש עקומת למידה זה נכון אבל לא סתם יש OPV.
אנשים אומרים שגאג'ה אוהבת טחינה דקה - זה רק בגלל שאין שם מד לחץ שיראה לך שב 9 בר ללא OPV השוט יהיה בן 15 ל 20 שניות גג.
אם אתה רוצה לקבל שוט של 30 שניות אתה טוחן דק ויוצא שהחליטה היא באזור ה 12 בר.
ככה גם באוסקר ובכל מכונה אחרת ללא OPV כולל אלקטרה סמיאוטומטיקה.
תתאמן תתאמן אבל אם יהיה OPV פתאום ייצאו שוטים טובים.
במקרה של מכונה ממוצעת קפה ב 12 בר לא יהיה טוב כמו 9 בר.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

eliel1010
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

היתרון הגדול של האוסקר הוא הדוד HX שהוא בסיס מוצלח לשדרוגים בדיוק כמו שBENK עשה..
נכון שלא כיף לקנות מכונה ולדעת שצריך להתעסק איתה- אבל אם רוצים את נוחות הHX צריך לקחת בחשבון שעדיף להשקיע שדרוג קל למכונה, ולהוסיף לה שובר וואקום וOPV....
אני יודע שמעבדה כמו אספרסימו עושים את זה בלי שום בעיה.. הבעיה מה עושים אם האחריות של המכונה.. :?

לסילביה יש כנראה את הנתונים הטובים יותר להפקת אספרסו טוב יותר בזכות הOPV, אבל גם בה יש חיסרון גדול וזה הטמפ' המשתוללת וגם שם צריך לשדרג ולהשקיע PID כדי להשתלט על זה..

בקיצור הכי טוב E61 עזבו אותכם שטויות :lol:

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה

הכי טוב מנוף!
אין וויכוח שמחליף חום יותר נח וברגע שהיה מבצע על האוסקר + גרינטה במחיר מקביל לסילביה ורוקי זה ברור מה עדיף.
אבל - נקפוץ לקאסטלו ונבדוק ובמבחן האספרסו נראה אם האוסקר מוציאה אספרסו בלבד כמו הסילביה.

אליאל - את זה כבר ראית?
http://www.artofflightmovie.com/#ooid=V ... p9uSJBHEyN
יום שבת או ראשון אני בחרמון...

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1405

שליחה

עופר אני רואה כבר בראש שלי איך אתה מתחיל גלישת סנואובורד מפיסגת החרמון הסורי (1802) ואיך רודפים אחריך חברה מיחידת האלפיניסטים של סורים....ואתה מבצע פריסקי מטורף מצוק...והם כולם נופלים.....ואתה חוצה חוות שבה וצלפים של חיזבלה מנסים לפגוע...ואין להם סיכוי....ותמונת סיום איטית,אתה יורד בשביל בין מצפה שלגים לא ישראלי בחיוך ממזרי ודגל ישראל מאחורך יותר כחול מהשמים... מה שקולנוע עושה לאנשים (אל עצמי)....בהצלחה בתורים למעלה.. :wink:
נערך לאחרונה על ידי gedkoz ב 10/03/2011 16:13, נערך פעם 1 בסך הכל.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה

גנאדי אתה צריך לבוא גם לגלוש ולתת לי לשתות מה שאתה שותה!
דווקא ביום שבת אין תורים כי אין הרבה גולשים - אבל זה הכי טוב שיש פה לא?

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1405

שליחה

אכן כן.. אני מתחנן מוקדם בבוקר לנסוע לצפון רמה עם ילדים וכלב,לעשות קצת פאן.

eliel1010
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

דבוטאנט כתב:הכי טוב מנוף!
אין וויכוח שמחליף חום יותר נח וברגע שהיה מבצע על האוסקר + גרינטה במחיר מקביל לסילביה ורוקי זה ברור מה עדיף.
אבל - נקפוץ לקאסטלו ונבדוק ובמבחן האספרסו נראה אם האוסקר מוציאה אספרסו בלבד כמו הסילביה.

אליאל - את זה כבר ראית?
http://www.artofflightmovie.com/#ooid=V ... p9uSJBHEyN
יום שבת או ראשון אני בחרמון...
...
יצא לי כבר לראות את הטריילר ולקרוא על ההפקה הזאת, אומרים שזה אחת ההפקות הכי גדולות שעשו לסרט אקסטרים כלשהוא! עכשיו נותר לחכות שיהיה אפשר להוריד את זה מאיפשהוא :)

ושבת צריך להיות תנאים מעולים! צריך לקוות רק שהדבילים שם יספיקו להכין את האתר....בכל מקרה חתול אחד ו50 דרוזים עם את חפירה זה לא בדיוק מספיק כדי לפנות שלג מכל החניה הענקית הזאת :lol:
יום ראשון לדעתי יהיה פחות מוצלח-המון גולשים- ותחזית של 5-7 מעלות- יום נאה עם שמש= המון המון קרח ...

אני מוותר בגדול על החרמון השנה, מעדיף לחסוך את ה600-700 שקל האלה ולהשאיר אותם לסוף העונה לדקה ה90, אני חושב על מאיירהופן השנה.. חברים שהיו שנה שעברה בתחילת אפריל חזרו עם חוויות שרק עושות חשק...
ובמחיר ממש זול- תפסו בדקה ה90- סגרו 42 שעות לפני הטיסה..

יצא לך לראות את החברה של החרמון מפשירים את הכבלים של הרכבלים עם קומקומים?

newaround
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 457

שליחה

eliel1010 כתב:ידוע המחיר?
...
קצת מעל 10K

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה

זה סרט לקולנוע בלבד עם מסך גדול באמת + ווליום טוב (יסלחו לי כל בעלי ההומסינימה\ת'יאטר חוויה של קולנוע זה משהו אחר)

המוזיקה לא מצדיקה את המחיר שלה. בסכום הזה אפשר לקנות ויואלדי S1.

eliel1010
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

מישהו אמר בציניות ענקית זול? :roll:

טוב לפי המחיר הם כנראה מנסים להתחרות בליגה של הגדולים... כשהנציג שלהם הציג אותה במפגש הייתי בטוח שהיא יותר באה לתת פייט למכונות הE61 סגנון הקוויקמיל והרוקט.. נו טוב..
:)

eliel1010
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

דבוטאנט כתב:זה סרט לקולנוע בלבד עם מסך גדול באמת + ווליום טוב (יסלחו לי כל בעלי ההומסינימה\ת'יאטר חוויה של קולנוע זה משהו אחר)

S1.
...
עזוב, כיום הכל בסוף מגיע בבלו ריי.. :wink:

newaround
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 457

שליחה

הויואלדי S1 נראית מכונה פשוט מדהימה.
בנוסף, שמעתי שהמוזיקה בפנים היא בדיוק כמו האוסקר.

nati5
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 70

שליחה

אולי זה יחסוך לכם זמן.
על השיש של "דעה עכורה" סילביה +PID עם ניסיון של שנתיים,מול אוסקר "חרושה" מפיצוציה שאצלה שבוע.
מפורום תפוז:

אני מרגישה לא כל כך "בנוח" לחוות דעה 25/04/08 19:03
מאת: דעה עכורה

כביכול מלומדת על האוסקר, משתי סיבות: היה לי שבוע להפעיל אותה ואני לא מרגישה שלמדתי אותה לעומק (איזו זורקת אני).
סיבה נוספת היא שהמכונה מיד שניה מ"השטח" ואני בטוחה שעבדה קשה. למרות שעושה רושם שהיא במצב טוב, הנסיון המצומצם שלי עם מכונות קפה לא מאפשר לי לעשות דיאגנוזה אם היא מתפקדת בשיאה או לא.

עם הסייגים הללו, ובתחושה אישית שלי שאני ממש לא מומחית (תודה שוקי על הקרדיט), אני יכולה להגיד שהאוסקר שירתה אותי היטב בשבוע שהיתה אצלי. התרשמתי שהיא סלחנית מהסילביה כלפי סטיות בכמות גרגרים ועוצמת דחיסה. היה קל להפיק ממנה שוטים טובים פעם אחר פעם והיה קשה מאוד להפיק ממנה שוט-כיור. אני מתרשמת שאף על פי שטמפרטורת המים אולי מתייצבת מהר אחרי השוט, הראש מתחמם מדי וצריך לתת לו קצת לנוח. אני חייבת לסייג ולהגיד שניסיתי רק כמה פעמים ספורות להריץ שוט אחרי שוט ממש ברצף וההתרשמות הנ"ל נגזרת מכך.
אגב, היא דורשת טחינה גסה יותר מהסילביה. כנראה הסילביה פועלת בלחץ חליטה חזק יותר.
היא מקבלת יותר באהדה dose גבוה ממה שהכרתי קודם, אולי בגלל שיש לה יותר head-space. אני לא חובבת up-dose, אז לא השתמשתי באפשרות זאת.
אני מודה באשמה שלא הצלחתי להסתגל להקצפה עם הקיטור החזק, אולי בגלל שאני רגילה לקיטור חלש יותר של הסילביה, שמאוד נוח לי עם הקצב שלו לשני ספלי קפוצ'ינו. בכלל, הקצפה זה לא הצד החזק שלי, ואני לא יכולה לשפוט בנושא הזה. בינתיים, עם הדומובר, למרות הקיטור החזק, אני מצליחה להתכוונן על לחץ קיטור שנוח לי איתו. אולי זה בגלל שיש שני חרירים ולא ארבעה (ממש אין לי מושג), או שקל לכוון עם הידית את עוצמת הקיטור. אני בטוחה שקצת יותר זמן היה מאפשר לי להתרגל לקיטור העוצמתי של האוסקר.
רשמים מסוייגים כאלה מול הדומובר אוכל להעביר תוך שבוע בערך, כשיהיה לי נסיון איתה... אבל ההשוואה תתבסס על אותו נסיון בן שבוע על האוסקר, כי היא כבר תעבור דירה.

mizrav פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 24

שליחה

יש כבר תאריך למבחן ההשוואה?
נמאס לי כבר לשתות קפה נמס :cry:

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”