:הל: בזק חותכת את מחירי האינטרנט בקצבי ה-NGN בעשרות אחוזים

חדשות ועדכונים של HT Magazine
guy_k
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 899

שליחה

אני מהחצי עם 100% מזל :)
גיא, אני ואתה ודי!

BigDragoon
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2166

שליחה

גם אצלי בחיפה אין NGN.
כשאני שואל את הנצגים מתי יהיה אומרים לי שהשנה (אפילו לא מתחייבים על כמה חודשים).
עלוב!

דודיפלצת
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2183

שליחה

בקיצור, בזק ממשיכה לצאת בהצהרות, רוב התגובות הן תלונות, ובזק מתעלמת כאילו הכל בסדר.
גם בדף הפייסבוק שלהם זה כך.
תוקם לאלתר קטגורית אודיו חד-ערוצי!

guy_k
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 899

שליחה

יש התייחסות מעניינת לדיל של בזק בכלכלה של ידיעות היום, כדאי לקרוא…
גיא, אני ואתה ודי!

l33cher
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1896

שליחה

BigDragoon כתב:גם אצלי בחיפה אין NGN.
כשאני שואל את הנצגים מתי יהיה אומרים לי שהשנה (אפילו לא מתחייבים על כמה חודשים).
עלוב!
...
ההורים של זוגתי גרים בקיבוץ ע"י הכנרת

אין שם לא NGN ולא כבלים

בשיחה לכבלים לשאלה מתי יהיה UFI - "עד סוף 2011" (מתי? אין להם מושג).

העיקר מפרסמים שכביכול שניהם פרוסים בכל הארץ כבר או ממש אוטוטו מסיימים :?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78953
שם מלא: עפר לאור

שליחה

l33cher

בכנס איגוד האינטרנט הרצל עוזר הכריז חד משמעית שיש להם כיום 100% פריסה של UFI ויכולים לתת 100M לכל אחד ואחד מאזרחי המדינה כרגע.

Nunatak
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3722
שם מלא: nunatak

שליחה

הם אולי יכולים לתת 100mbps, אבל הם לא יכולים לתת שום דבר בין 12mbps ל100mbps ככה שלהגיד שהם יכולים לתת 100mbps לכל מי שרוצה זה עבודה בעיניים כי בפועל המחיר מטורף ואין אף אלטרנטיבת ביניים. (שלא לדבר על כך שהratio בחבילה הזאת צונח לשפל של 100:2)

zvibin1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 421

חיבור לתשתית אינטרנט של בזק

שליחה

התחברתי היום לתשתית של 10.
המחיר הוא 74.9 ש"ח,עם ראוטר D_LINK 2760U
האם עשיתי עסקה בסדר

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15949
שם מלא: zovirax

Re: חיבור לתשתית אינטרנט של בזק

שליחה

zvibin1 כתב:התחברתי היום לתשתית של 10.
המחיר הוא 74.9 ש"ח,עם ראוטר D_LINK 2760U
האם עשיתי עסקה בסדר
...
בטח לקוח חדש

Irus
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4163

שליחה

zovirax כתב:מה המחיר של ה 10M ללקוח קיים, עוד שבוע אני צריך לחדש מבצע
...
אני חידשתי לפני שבועיים בדיוק. 79 ש"ח ל-15M כהטבה במחיר של "מבצע עובדים"... שדרגתי את המהירות והתחייבתי לשנה. אצל הספק (בזק בינלאומי) אני משלם 110 ש"ח לחודש.

בזק רצו 206 ש"ח על באנדל ל-15M, זה אומנם פחות טרטורים אבל לא משתלם...

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352

שליחה

הכל חארטה.
אני לקוח מאוכזב של 10Mb ב NGN. הייתי עוזב אתמול אם הייתה אלטרנטיבה.
הם יכולים לתת לי באותה מידה גם 300Mb - מה זה חשוב בכלל אם בפועל אני מקבל בקושי 1Mb ?
מוכרים לכל אחד בארץ חבילה של 10Mb ועוד מעזים לקרוא לזה PRIVATE NGN. מה פרייבט פה ??
מכרתם את זה לכל העולם כשספקיות האינטרנט בכלל לא מסוגלות לתת ללקוחות את רוחב הפס הזה רוב היום.
ועוד יוצאים עם מבצעים חדשים על 20Mb ולא עלינו 100Mb.. לאן אתם רצים?? תנסו קודם לספק את ה 10Mb שמכרתם לכולם.
אם אין תשתית שמסוגלת כיום לתת 10Mb לכל דורש אז פשוט מאד תפסיקו לשווק את זה. תפסיקו למכור אשליות ללקוחות.
אם זו לא רמאות אז אני לא יודע מה כן.
דברתי בחודש האחרון עם 5 נציגים ומנהלי תמיכה טכנית בבזק-בינלאומי (כן אני יודע, זה לא תשתית זה ספק, אז זהו שלא)
ומה התשובה שלהם שורה תחתונה - תשובה מקצועית שכל לקוח אוהב לקבל :
"תקרא את האותיות הקטנות באמנת השירות שלנו, כתוב שם במפורש עד 10Mb"
לאחר הרבה דיונים עם כמה מנהלים הם הסכימו לבטל לי את ההתחייבות אליהם בגלל שהתעקשתי שהם הפרו את ההתחייבות שלהם אליי. לצערי נאלצתי להשאר ב NGN. אין לי פשוט אלטרנטיבה אחרת ששווה את כל המעבר (ובדקתי את הנושא לעומק)

בקיצור, אני מפציר בכל מי שעדיין לא ב NGN וקצבי המהירות האלה קורצים לו - אל תעברו. זה הכל שקר ורמאות.
חכו שלמדינת ישראל תהיה תשתית טובה יותר לחו"ל.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6052

שליחה

יוטיוב זוחל ב 14K.
מה הם משדרגים למשהו שלא קיים?

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1149

שליחה

ניסיתם להשתמש במאיצי הורדות? אני משתמש בINTERNET DOWNLOAD MANAGER והוא מאיץ הורדות בצורה משמעותית ויש לו אינטגרציה מלאה לפיירפוקס ואינטרנט אקספלורר ואינטגרציה די טובה לגוגל כרום. נותן גם אפשרות להוריד סרטים שמוטמעים בדפים (כך שאפשר להוריד סרטי יוטיוב למשל).
אני עם 15 מגה (רק כי אי אפשר יותר איפה שאני נמצא) ובדרך כלל מוריד על יותר ממגה (ובשרתי ניוז על כל ה1.9 מגה עם SSL).

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5920

שליחה

jacko-il כתב:הכל חארטה.
אני לקוח מאוכזב של 10Mb ב NGN. הייתי עוזב אתמול אם הייתה אלטרנטיבה.
הם יכולים לתת לי באותה מידה גם 300Mb - מה זה חשוב בכלל אם בפועל אני מקבל בקושי 1Mb ?
מוכרים לכל אחד בארץ חבילה של 10Mb ועוד מעזים לקרוא לזה PRIVATE NGN. מה פרייבט פה ??
מכרתם את זה לכל העולם כשספקיות האינטרנט בכלל לא מסוגלות לתת ללקוחות את רוחב הפס הזה רוב היום.
ועוד יוצאים עם מבצעים חדשים על 20Mb ולא עלינו 100Mb.. לאן אתם רצים?? תנסו קודם לספק את ה 10Mb שמכרתם לכולם.
אם אין תשתית שמסוגלת כיום לתת 10Mb לכל דורש אז פשוט מאד תפסיקו לשווק את זה. תפסיקו למכור אשליות ללקוחות.
אם זו לא רמאות אז אני לא יודע מה כן.
דברתי בחודש האחרון עם 5 נציגים ומנהלי תמיכה טכנית בבזק-בינלאומי (כן אני יודע, זה לא תשתית זה ספק, אז זהו שלא)
ומה התשובה שלהם שורה תחתונה - תשובה מקצועית שכל לקוח אוהב לקבל :
"תקרא את האותיות הקטנות באמנת השירות שלנו, כתוב שם במפורש עד 10Mb"
לאחר הרבה דיונים עם כמה מנהלים הם הסכימו לבטל לי את ההתחייבות אליהם בגלל שהתעקשתי שהם הפרו את ההתחייבות שלהם אליי. לצערי נאלצתי להשאר ב NGN. אין לי פשוט אלטרנטיבה אחרת ששווה את כל המעבר (ובדקתי את הנושא לעומק)

בקיצור, אני מפציר בכל מי שעדיין לא ב NGN וקצבי המהירות האלה קורצים לו - אל תעברו. זה הכל שקר ורמאות.
חכו שלמדינת ישראל תהיה תשתית טובה יותר לחו"ל.
...
הבעיה רק שבזק מתמחרת כרגע קצבי 5 ו-8 מגה (שהם לא NGN) יותר יקר מ-10 מס"ש, שזהו קצב ברשת החדשה NGN.
Private NGN זהו מותג של בזק-בינלאומי בכלל, ואני לא חושב שיש לו קשר טכני כלשהו לרשת NGN של בזק. ואם להיות כנה, יש לי חבילה של 10 מגה ואני גולש ב-95% מהזמן ממש בסדר, לפעמים אני מוריד לא במהירות המקסימלית, נכון, אבל עדיין לא הייתי אומר שזה לאט (נניח ובמהלך הערב אני מוריד ב-600 קס"ש, ולא ב-1מס"ש. מבחינתי זה לא נורא.

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1149

שליחה

חשבתי שPNGN זה בסך הכל תעדוף? כמו חבילת גיימר.
מישהו יכול להסביר אם זה באמת שונה?

Irus
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

jacko-il,

אתה צודק בחלק גדול מהדברים שאמרת, במקרים רבים אנחנו לא מקבלים את המהירות שאנחנו משלמים עליה, גם הורדה וגם העלאה, ויש זמנים מסוימים (בד״כ בסופי שבוע) שהאינטרנט פשוט זוחל... לי כבר נמאס לדבר איתם...

לגבי הפרייבט NGN, כפי שהזכירו פה, זו חבילה שמשווקת ע״י בזק בינלאומי והיא אמורה להקנות תשתית נפרדת לגולשים במהירויות הגבוהות, אין לי מושג מה קורה בפועל...

אני רק יודע שכל פעם שיש בעיות אני מתקשר לאחת החברות ואז מתחילים טרטורים בלתי פוסקים, תאתחל את המחשב, כנס כראוטר, תחייג דרך בזק, צריך לבצע בדיקה בנפרד... וכל אחד אומר שאולי הבעיה אצל השני (תשתית או ספק), פשוט בדיחה עצובה...

l33cher
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1896

שליחה

התנהגות ישראלית במיטבה - הספק אינטרנט מאשים את התשתית,הספק תשתית מאשים את הספק אינטרנט - והלקוח באמצע חסר אונים.
th1s 1s my d1st0rt3d r34l1ty

Irus
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

מה גם שבמקרים רבים (גם במקרה שלי) מדובר על חברת האם (בזק) וחברת הבת (בזק בינלאומי), אבל הם מתעקשים שאין שום קשר והם לא אחראים על המצב בחברה השנייה... והלקוח הקטן נופל בין הכיסאות...

ntk
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1303

שליחה

אני כבר מספר חודשים ב-NGN + ספק CCC, ומאוד מרוצה, משלם לשניהם ביחד 170 ש"ח לחודש ( + 3 חודשים מתנה שקיבלתי מ-NGN ), מוריד מ-megaupload (עם מנוי ) וטורנטים על המקסימום כמעט כל הזמן, אם יורידו את המחירים של הספקים אני כנראה שידרג ל-30, כרגע בטריפל סי 15M עולה 70 ו-30M עולה 220, ככה שזה לא ממש משתלם, אם זה ירד לפחות ב-80 ש"ח זה כבר יהיה משתלם ( במיוחד בגלל שגם אין לי YES או HOT והכל אני רואה באינטרנט )

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352

שליחה

dima_vy
אתה צודק לגבי המחירים. רק בגלל הסיבה הזו החלטתי בסופו של דבר להשאר עם 10 מגה ב NGN.
פשוט לא נראה לי הגיוני שאני צריך לשלם להם יותר כסף כדי לקבל פחות.
פשוט הרתיח אותי הקטע הזה שהמנהלת מהתמיכה הטכנית שחזרה אליי אומרת לי בפנים :
"אנחנו באמת לא יכולים לספק חיבור של 10 מגה לחו"ל ברוב שעות היום. תבין, יש בעיה של
תשתית בין ישראל לחו"ל ועד שזה לא ישודרג קיימת בעיה שכולנו כאן מכירים".
אמרתי לה שאם כולם מכירים את זה ויש כרגע בעיה, למה אתם ממשיכים למכור אשליות ללקוחות?
אם אתם לא יכולים כרגע לספק מהירות כזו, אז פשוט תחכו עם השיווק של זה.
התשובה:
"כן יש בזה משהו, אבל זה כבר קשור לשיווק ואנשי מכירות של החברה ואין לי מה לעשות לגבי זה.."

flsh
לחבילת NGN אין תעדוף של גיימר. אפרופו חבילת גיימר,
לא ציינתי קודם, אך כחלק מנסיון אבחון התלונה שלי על אינטרנט זוחל לחו"ל, הציע הנציג מהתמיכה
(לפני שהגעתי לשיחה עם מנהלת) להפעיל לי חבילת גיימר, רק כדי לבדוק אם הבעיה היא אצלי, בתשתית,
אצל הספק וכן הלאה. ואכן, הפעלת חבילת הגיימר נתנה גלישה הרבה יותר טובה.
אתרים סוף סוף נפתחו מהר (כמו שהם אמורים להפתח גם בלי גיימר. כמו שהם נפתחו לי בעבר כשה NGN
רק יצא לעולם, לפני שהם הכניסו את כל המדינה לאינטרנט 10 מגה)
סוף סוף סרטונים ביוטיוב רצו (רובם לפחות) ולא הייתי צריך לחכות לבאפר של כמה דקות.
סוף סוף הצלחתי לשחק ב PS3 בלי שהשרתים יעיפו אותי משם בגלל חיבור גרוע.
אז מה הקאץ' ? זה עולה עוד 20 ש"ח בחודש.
יאפ. צריך לשלם עוד 20 ש"ח בחודש כדי לקבל את מה שאמורים לקבל מהם מראש.
שאלתי "למה?".
שוב, כי 10 מגה "רגיל" זה נכון רק לארץ. מי שרוצה לגלוש לחו"ל ולהצליח גם להנות ממה שהוא
משלם עליו (תתפלאו, אבל סקר ארצי קובע שלא מעט אנשים גולשים גם לאתרים בחו"ל !!)
צריך לשלם עוד כסף.

Irus
האמת היא שבמקרה שלי ספציפית, בזק בינלאומי היא בפירוש הבעיה.
הבעיה היא יותר של ספק האינטרנט ולא של התשתית של בזק.
מבחינתי כמו שנאמר - מבחינתי זו אותה חברה. לא מעניין אותי מי אחראי על מה.
מעניין אותי שאני ועוד עשרות אלפי גולשים אחרים נכנסים לעסקאות חד צדדיות.
אנחנו מצידנו משלמים על מוצר מלא והם מצידם מספקים חלקית. מאד חלקית.

זה גם תופס אגב כמעט לכל ספק אחר. לכל אחד יש יתרון/חסרון כזה או אחר..
יש כאלה שחוסמים פורטים מסויימים שבהם משתמשות תוכנות הורדה מסויימות ויש עוד
כמה קונצים שהספקיות יודעות לעשות כדי לחסוך ברוחב הפס שיש להן לחו"ל.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

חזור אל “חדשות HT”