סיור VIP לבטר-פלייס - 18.02.11 - הזמנה לחברי HT

חדשות ועדכונים של HT Magazine
mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20680

שליחה

MartinHSabag
אל תכעס :wink:

לילה וטוב נתראה מחר...
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985

שליחה

לדעתי צריך פשוט להשאיר את הרשימה ללא תוספות, וכך למי שלא הבריז יהיה יותר זמן להתנסות במכוניות... :)
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

shlomiik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 179

שליחה

pixies כתב:לדעתי צריך פשוט להשאיר את הרשימה ללא תוספות, וכך למי שלא הבריז יהיה יותר זמן להתנסות במכוניות... :)
...
(Y) אני בעד!
אגב,מישהו יוצא מאזור מודיעין ?
שלומי

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4030

שליחה

היה סיור מענין מאוד, יוזמה מבורכת.
אני לא יכול להגיד שהנהיגה ברכב החשמלי היתה חווייתית כי היא בדיוק כמו נהיגה ברכב רגיל... זו בעצם המטרה כאן, לא?!

ולמי שתהה, הדיסק און קי בנפח 1GB (וקובץ הAUTORUN שבו הקפיץ לי את האנטיוירוס :P )

מישהו יודע מה ההבדל בין סיור הVIP לרגיל מלבד הכיבוד? (ואולי הדיסק און קי)
Don't Let The Facts Ruin a Good Story !
HarariProjects.com

HomeTheater Over-Dose

shlomiik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 179

שליחה

harari כתב:היה סיור מענין מאוד, יוזמה מבורכת.
אני לא יכול להגיד שהנהיגה ברכב החשמלי היתה חווייתית כי היא בדיוק כמו נהיגה ברכב רגיל... זו בעצם המטרה כאן, לא?!

ולמי שתהה, הדיסק און קי בנפח 1GB (וקובץ הAUTORUN שבו הקפיץ לי את האנטיוירוס :P )

מישהו יודע מה ההבדל בין סיור הVIP לרגיל מלבד הכיבוד? (ואולי הדיסק און קי)
...
אכן סיור מעניין והיוזמה מבורכת
תודה.
שלומי

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019

שליחה

בשתי מילים, היה מעניין.

אני לא חושב שהמכונית הבאה שלי תהייה חשמלית אבל אני בטוח שהיא תהייה האחרונה עם הנעת מנוע שריפה פנימי קונבנציונאלי. המכונית שתבוא אחריה תהייה חשמלית או היברידית כי זה מה שיימכר אז.

תודה למרטין ולאתר על אירגון הסיור, כן יירבו!
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה

לא באמת הייתה רשימה :wink:

sagyle
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2304
שם מלא: שגיא לוי

שליחה

לא באמת היה כיבוד :wink:

MartinHSabag פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג

שליחה

אנשים לא באמת עומדים במילה שלהם... :evil:
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

sagyle
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

האמת שהיה מאוד מעניין. מעבר להרגשה שמוכרים לך יחידת נופש הרעיון של מעבר למכונית חשמלית אכן צעד מתבקש.
מה שלטעמי קצת מריח לא טוב זה המונופול...
התשתית מוקמת בכל הארץ בעוד שאין אלטרנטיבה אחרת חשמלית לטעינה או רכישת רכבים כאלו.
הסלוגנים של "סוללה עולה 15K דולר ולכן אנחנו לא חוסכים ממך לקנות אחת ולכן עושים לך מנוי חודשי" לא שיכנע אותי.

ונק' חשובה נוספת - אם אני קונה היום אוטו שנוסע 160 ק"מ לטעינה ובעוד 3 שנים יצא אוטו שנוסע 500 ק"מ לטעינה- איך בדיוק אני אמכור את האוטו שלי?!!

אני לא כל כך מבין את הרעיון של 160 ק"מ. זה שאני לא נוסע יותר מ160 ק"מ רצוף לא אומר שאני רוצה להיות כל הזמן תלוי בעמדת טעינה.
בדיוק כמו שלא הייתי רוצה שהטלפון שלי יתן לי רק 15 דקות דיבור ואז תיגמר לו הבטריה (אבל אני הרי כמעט תמיד נמצא ליד עמדת חשמל שאפשר להוציא מטען ולהטעין).
כל עוד הטווח לא יעלה משמעותית אני צופה בעייתיות.
נערך לאחרונה על ידי sagyle ב 18/02/2011 15:06, נערך פעם 1 בסך הכל.

MartinHSabag פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג

שליחה

15K$???
הם דיברו על 40-50K$.....
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

sagyle כתב:האמת שהיה מאוד מעניין. מעבר להרגשה שמוכרים לך יחידת נופש הרעיון של מעבר למכונית חשמלית אכן צעד מתבקש.
מה שלטעמי קצת מריח לא טוב זה המונופול...
התשתית מוקמת בכל הארץ בעוד שאין אלטרנטיבה אחרת חשמלית לטעינה או רכישת רכבים כאלו.
הסלוגנים של "סוללה עולה 15K דולר ולכן אנחנו לא חוסכים ממך לקנות אחת ולכן עושים לך מנוי חודשי" לא שיכנע אותי.

ונק' חשובה נוספת - אם אני קונה היום אוטו שנוסע 160 ק"מ לטעינה ובעוד 3 שנים יצא אוטו שנוסע 500 ק"מ לטעינה- איך בדיוק אני אמכור את האוטו שלי?!!

אני לא כל כך מבין את הרעיון של 160 ק"מ. זה שאני לא נוסע יותר מ160 ק"מ רצוף לא אומר שאני רוצה להיות כל הזמן תלוי בעמדת טעינה.
בדיוק כמו שלא הייתי רוצה שהטלפון שלי יתן לי רק 15 דקות דיבור ואז תיגמר לו הבטריה (אבל אני הרי כמעט תמיד נמצא ליד עמדת חשמל שאפשר להוציא מטען ולהטעין).
כל עוד הטווח לא יעלה משמעותית אני צופה בעייתיות.
...
אפשר לקנות את הרכבים לא דרך better place, רק שלא תקבל את עמדות הטעינה הפרטיות, שירות החלפת הסוללה ושירותים נוספים במסגרת המנוי.
אתה מוכר את הרכב בדיוק כמו היום, אנשים יקנו אותו כי הוא יהיה זול יותר מרכב חדש. גם היום הרכבים החדשים יותר משוכללים, חזקים, חסכוניים מהישנים ועדיין שוק רכבי היד שניה חי קיים.

הטלפון שלך לא נותן לך 15 דקות סוללה אבל גם לא יותר מיומיים-שלושה, אתה מטעין אותו כל יום בלילה ולפעמים ברכב - זה בדיוק אותו דבר, טעינה אחת מספיקה לך לכמה ימים ויש לך אפשרות להטעין אותו כל לילה וגם בעבודה - זה לא שבכל חנייה את חייב להטעין. אני חושב שזה דווקא מאוד נוח עמדת טעינה פרטית בבית - ככה אין מצב שאתה נתקע בלי חשמל ואתה לא צריך לבזבז זמן על תחנות דלק וחיפוש חברת התחנות שמתאימה לדלקן\פזומט שלך.

מה שכן, צריך למצוא פתרון לטעינה ניידת - אם אני נתקע עם רכב בנזין ללא דלק אני יכול להגיע לתחנת דלק (מונית אוטובוס טרמפ 8O ) למלא ג'ריקן דלק שיעזור לי להביא את הרכב לאותה תחנת דלק. מה אני עושה עם רכב חשמלי ללא חשמל? צריך להוציא איזו סוללה או התקן נייד לטעינת חירום שיהיה אפשר לרכוש.
נערך לאחרונה על ידי harari ב 18/02/2011 15:55, נערך פעם 1 בסך הכל.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985

שליחה

תודה על הסיור המעניין. בהחלט נהנינו, והיה מאוד מעניין. (Y)
אני דווקא התרשמתי מאוד לטובה מהתאוצה והתנהגות הרכב על הכביש.
מצידי שכולנו נעבור להנעה חשמלית, או אפילו יחייבו את זה על פי חוק...

sagyle העלה פה טענה מאוד נכונה לגבי הקילומטרים בין טעינה לטעינה שיכולים להיות רבים יותר עם הזמן. פתרונות אפשריים:
1. סוג של ליסינג פרטי, בו יחליפו לך את הרכב כל כמה שנים בדגם מתקדם יותר, כך שלא תצטרך להתעסק עם קנייה ומכירה.
2. סוללה טובה יותר - פה אין בעייה, בהחלפה הבאה תקבל מבטר פלייס סוללה חזקה יותר באותו רכב, לא?
אבל השאלה היא כמובן האם בתנאים הנ"ל בטר פלייס תצדיק את המשך קיומה מבחינה כלכלית ועדיין תהיה לשירותנו.

דבר נוסף שלא הבנתי - נאמר שיש להם כיום תחנות החלפת סוללה רק בפ"ת וכפ"ס. מה זה בעצם אומר? שנכון לפברואר 2011 עדיין לא ניתן לנסוע לדרום ולצפון הארץ?
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה

pixies אה. גם אתה היית?
מעניין מי אתה מבין כולם..... מסקרן...

מצחק כמה באו לקבלה ואמרו "אני מ ht הפורום" לבחורה לא היה מושג מה הם רוצים ממנה.....

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

pixies כתב:2. סוללה טובה יותר - פה אין בעייה, בהחלפה הבאה תקבל מבטר פלייס סוללה חזקה יותר באותו רכב, לא?
...
לא נראה לי, אולי תוכל לשדרג בתשלום. זה גם תלויי אם הטכנולוגיה תתאים, כלומר אם הטווח הארוך יותר יהיה תלויי רק בסוללה חזקה יותר (שצריכה להיות באותה צורה וגודל) או במנוע אחר.
pixies כתב: דבר נוסף שלא הבנתי - נאמר שיש להם כיום תחנות החלפת סוללה רק בפ"ת וכפ"ס. מה זה בעצם אומר? שנכון לפברואר 2011 עדיין לא ניתן לנסוע לדרום ולצפון הארץ?
...
זה אומר שהם ייבנו עוד תחנות, וזה אומר שעד אז תיאלץ לבזבז שעה באמצע הדרך על טעינה.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

sagyle, למה שתקנה את הרכב אם המודל המועדף על ידי בטר פלייס הוא שתרכוש מנוי הכולל את הרכב, עמדות הטעינה והחלפת הסוללה תמורת תשלום לפי ק"מ?

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

יש דבר שלא הזכירו כלל - חברת החשמל.

אז יופי, לכולם יש רכב חשמלי והפסקנו להשתמש בבנזין וסולר ברכבים, אבל אנחנו צורכים פי כמה יותר חשמל, שהייצור שלו יוצר זיהום אוויר וחור באוזון בעצמו (החשמל בעצמו נוצר מסוג של דלק, פשוט מי שייצרוך אותו תהיה חברת החשמל ולא אנחנו). נצטרך גם לשדרג את תשתית החשמל בכל המדינה כי לא נראה לי שהיא בנויה לעומס כזה, שלא נדבר על חברת החשמל שצועקת כל חורף שיש עומס יתר - מה יקרה כל לילה כשעשרות אם לא מאות אלפי מכוניות ייטענו במקביל? ועוד בחורף?

צריך לכלול במנויי גם פאנל סולארי לגג הבית.
Don't Let The Facts Ruin a Good Story !
HarariProjects.com

HomeTheater Over-Dose

sagyle
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

harari כתב:יש דבר שלא הזכירו כלל - חברת החשמל.

אז יופי, לכולם יש רכב חשמלי והפסקנו להשתמש בבנזין וסולר ברכבים, אבל אנחנו צורכים פי כמה יותר חשמל, שהייצור שלו יוצר זיהום אוויר וחור באוזון בעצמו (החשמל בעצמו נוצר מסוג של דלק, פשוט מי שייצרוך אותו תהיה חברת החשמל ולא אנחנו). נצטרך גם לשדרג את תשתית החשמל בכל המדינה כי לא נראה לי שהיא בנויה לעומס כזה, שלא נדבר על חברת החשמל שצועקת כל חורף שיש עומס יתר - מה יקרה כל לילה כשעשרות אם לא מאות אלפי מכוניות ייטענו במקביל? ועוד בחורף?

...
אני עד היום לא מבין למה אין גג סולרי בכל המכוניות

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

sagyle כתב:
harari כתב:יש דבר שלא הזכירו כלל - חברת החשמל.

...
אני עד היום לא מבין למה אין גג סולרי בכל המכוניות
...
כי זה מכוער ואין בזה צורך, המנוע טוען את המצבר. במכוניות חשמליות זה יכול להיות רעיון טוב.
וזה שולל אפשרות לגג-שמש שבא ברוב המכוניות בגרסאות הלא-בסיסיות ואי אפשר לוותר עליו (ניסיתי, אי אפשר לקבל רכב 2.0ל' ומעלה ללא גג-שמש היום)

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

sagyle, תן ניחוש כמה וואטים אפשר להפיק כרגע משטח של של גג מכונית בטכנולוגיה הקיימת של PV. לדעתי זה הרבה פחות מ 200W כך שזה אולי יספיק כדי להפעיל את המאוורר במכונית.

חזור אל “חדשות HT”