אל תכעס
לילה וטוב נתראה מחר...

pixies כתב:לדעתי צריך פשוט להשאיר את הרשימה ללא תוספות, וכך למי שלא הבריז יהיה יותר זמן להתנסות במכוניות......

אכן סיור מעניין והיוזמה מבורכתharari כתב:היה סיור מענין מאוד, יוזמה מבורכת.
אני לא יכול להגיד שהנהיגה ברכב החשמלי היתה חווייתית כי היא בדיוק כמו נהיגה ברכב רגיל... זו בעצם המטרה כאן, לא?!
ולמי שתהה, הדיסק און קי בנפח 1GB (וקובץ הAUTORUN שבו הקפיץ לי את האנטיוירוס)
מישהו יודע מה ההבדל בין סיור הVIP לרגיל מלבד הכיבוד? (ואולי הדיסק און קי)...

אפשר לקנות את הרכבים לא דרך better place, רק שלא תקבל את עמדות הטעינה הפרטיות, שירות החלפת הסוללה ושירותים נוספים במסגרת המנוי.sagyle כתב:האמת שהיה מאוד מעניין. מעבר להרגשה שמוכרים לך יחידת נופש הרעיון של מעבר למכונית חשמלית אכן צעד מתבקש.
מה שלטעמי קצת מריח לא טוב זה המונופול...
התשתית מוקמת בכל הארץ בעוד שאין אלטרנטיבה אחרת חשמלית לטעינה או רכישת רכבים כאלו.
הסלוגנים של "סוללה עולה 15K דולר ולכן אנחנו לא חוסכים ממך לקנות אחת ולכן עושים לך מנוי חודשי" לא שיכנע אותי.
ונק' חשובה נוספת - אם אני קונה היום אוטו שנוסע 160 ק"מ לטעינה ובעוד 3 שנים יצא אוטו שנוסע 500 ק"מ לטעינה- איך בדיוק אני אמכור את האוטו שלי?!!
אני לא כל כך מבין את הרעיון של 160 ק"מ. זה שאני לא נוסע יותר מ160 ק"מ רצוף לא אומר שאני רוצה להיות כל הזמן תלוי בעמדת טעינה.
בדיוק כמו שלא הייתי רוצה שהטלפון שלי יתן לי רק 15 דקות דיבור ואז תיגמר לו הבטריה (אבל אני הרי כמעט תמיד נמצא ליד עמדת חשמל שאפשר להוציא מטען ולהטעין).
כל עוד הטווח לא יעלה משמעותית אני צופה בעייתיות....

לא נראה לי, אולי תוכל לשדרג בתשלום. זה גם תלויי אם הטכנולוגיה תתאים, כלומר אם הטווח הארוך יותר יהיה תלויי רק בסוללה חזקה יותר (שצריכה להיות באותה צורה וגודל) או במנוע אחר.pixies כתב:2. סוללה טובה יותר - פה אין בעייה, בהחלפה הבאה תקבל מבטר פלייס סוללה חזקה יותר באותו רכב, לא?...
זה אומר שהם ייבנו עוד תחנות, וזה אומר שעד אז תיאלץ לבזבז שעה באמצע הדרך על טעינה.pixies כתב: דבר נוסף שלא הבנתי - נאמר שיש להם כיום תחנות החלפת סוללה רק בפ"ת וכפ"ס. מה זה בעצם אומר? שנכון לפברואר 2011 עדיין לא ניתן לנסוע לדרום ולצפון הארץ?...

אני עד היום לא מבין למה אין גג סולרי בכל המכוניותharari כתב:יש דבר שלא הזכירו כלל - חברת החשמל.
אז יופי, לכולם יש רכב חשמלי והפסקנו להשתמש בבנזין וסולר ברכבים, אבל אנחנו צורכים פי כמה יותר חשמל, שהייצור שלו יוצר זיהום אוויר וחור באוזון בעצמו (החשמל בעצמו נוצר מסוג של דלק, פשוט מי שייצרוך אותו תהיה חברת החשמל ולא אנחנו). נצטרך גם לשדרג את תשתית החשמל בכל המדינה כי לא נראה לי שהיא בנויה לעומס כזה, שלא נדבר על חברת החשמל שצועקת כל חורף שיש עומס יתר - מה יקרה כל לילה כשעשרות אם לא מאות אלפי מכוניות ייטענו במקביל? ועוד בחורף?
צריך לכלול במנויי גם פאנל סולארי לגג הבית....

כי זה מכוער ואין בזה צורך, המנוע טוען את המצבר. במכוניות חשמליות זה יכול להיות רעיון טוב.sagyle כתב:אני עד היום לא מבין למה אין גג סולרי בכל המכוניותharari כתב:יש דבר שלא הזכירו כלל - חברת החשמל.
אז יופי, לכולם יש רכב חשמלי והפסקנו להשתמש בבנזין וסולר ברכבים, אבל אנחנו צורכים פי כמה יותר חשמל, שהייצור שלו יוצר זיהום אוויר וחור באוזון בעצמו (החשמל בעצמו נוצר מסוג של דלק, פשוט מי שייצרוך אותו תהיה חברת החשמל ולא אנחנו). נצטרך גם לשדרג את תשתית החשמל בכל המדינה כי לא נראה לי שהיא בנויה לעומס כזה, שלא נדבר על חברת החשמל שצועקת כל חורף שיש עומס יתר - מה יקרה כל לילה כשעשרות אם לא מאות אלפי מכוניות ייטענו במקביל? ועוד בחורף?
צריך לכלול במנויי גם פאנל סולארי לגג הבית.......