Dark Souls משחק חדש מבית היוצר של Demon's Souls
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73208
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 3152 פעמים
E3 2011: Demo Walkthrough Pt. 1 (Cam) HD
http://www.gametrailers.com/video/e3-20 ... uls/715391
E3 2011: Demo Walkthrough Pt. 2 (Cam) HD
http://www.gametrailers.com/video/e3-20 ... uls/715389
http://www.gametrailers.com/video/e3-20 ... uls/715391
E3 2011: Demo Walkthrough Pt. 2 (Cam) HD
http://www.gametrailers.com/video/e3-20 ... uls/715389
- H3avyM3tal
-
- חבר פעיל

- תגובות: 71
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
jacko אחי, אני באמת לא מבין למה התבלבלת כל כך עם DS - אומרים לך לאן ללכת ומה לעשות בדיוק בהתחלת המשחק. הוא לא מסובך - הוא פשוט מלחיץ בהתחלה.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
זה לא שלא ידעתי מה לעשות. האמת שזה באמת מאד פשוט - להגיע לסוף השלב ולהרוג את הבוס.
הבעיה שלי היתה עם כל הדברים שהיו כזה "מאחורי הקלעים"..
כל מערכות ה world tendency וה- character tendency והאופן שבו הם משפיעות על המשחק..
הקטע של האונליין - הפלישה למשחקים של אחרים. כל פעם, עד שהצלחתי לקבל חזרה את הגוף, פלש לי פאנטום שחור
למשחק וקטל אותי באיזה 20 שניות לפני שהבנתי בכלל מי הוא ולמה הוא בא להרוג אותי.
מה גם שיש במשחק "יותר מידי" נשקים וחפצים - לקח לי המון זמן להבין מה עושה כל דבר ואיזה נשק עדיף למה.
(אבל זו לא תלונה, אלא יותר תסכול שלי עם עצמי על משך הזמן שלקח לי להבין איך דברים עובדים שם..)
ואוףף כמה זמן לקח לי בהתחלה עד שהצלחתי להרוג את הבוסים. הייתי נכנס לחדר ולפני שאני מצליח להבין מי זה
ומה המהלכים שלו, הייתי כבר מת. עכשיו לך תעבור את כל השלב המעצבן מחדש כדי להגיע אליו שוב.
זה היה מתסכל אותי ברמות של לשבור שלטים תוך כדי צעקות בבית של "שקרניםם !!"
הרבה בעיות נפתרו ברגע שמצאתי את ה GUIDE של המשחק ב PDF.
לקחתי בהתחלה קצת זמן ולמדתי מה עדיף לעשות ואיך..
בשורה תחתונה, הייתי מאד שמח אם למשחק הבא תהיה עלילה קצת יותר מושקעת ומעניינת
שתגבה את המשחקיות המגניבה והמתסכלת שלו.
אני לא צריך להבין לבד שיש איזה בחור בשם OSTRAVA שכל שלב תקוע באיזה מקום
ואני יכול ללכת להציל אותו ואם אני עובר את השלב מבלי להציל אותו - הוא נעלם לצמיתות.
ויש עוד מלא דומים לו במשחק..
הבעיה שלי היתה עם כל הדברים שהיו כזה "מאחורי הקלעים"..
כל מערכות ה world tendency וה- character tendency והאופן שבו הם משפיעות על המשחק..
הקטע של האונליין - הפלישה למשחקים של אחרים. כל פעם, עד שהצלחתי לקבל חזרה את הגוף, פלש לי פאנטום שחור
למשחק וקטל אותי באיזה 20 שניות לפני שהבנתי בכלל מי הוא ולמה הוא בא להרוג אותי.
מה גם שיש במשחק "יותר מידי" נשקים וחפצים - לקח לי המון זמן להבין מה עושה כל דבר ואיזה נשק עדיף למה.
(אבל זו לא תלונה, אלא יותר תסכול שלי עם עצמי על משך הזמן שלקח לי להבין איך דברים עובדים שם..)
ואוףף כמה זמן לקח לי בהתחלה עד שהצלחתי להרוג את הבוסים. הייתי נכנס לחדר ולפני שאני מצליח להבין מי זה
ומה המהלכים שלו, הייתי כבר מת. עכשיו לך תעבור את כל השלב המעצבן מחדש כדי להגיע אליו שוב.
זה היה מתסכל אותי ברמות של לשבור שלטים תוך כדי צעקות בבית של "שקרניםם !!"
הרבה בעיות נפתרו ברגע שמצאתי את ה GUIDE של המשחק ב PDF.
לקחתי בהתחלה קצת זמן ולמדתי מה עדיף לעשות ואיך..
בשורה תחתונה, הייתי מאד שמח אם למשחק הבא תהיה עלילה קצת יותר מושקעת ומעניינת
שתגבה את המשחקיות המגניבה והמתסכלת שלו.
אני לא צריך להבין לבד שיש איזה בחור בשם OSTRAVA שכל שלב תקוע באיזה מקום
ואני יכול ללכת להציל אותו ואם אני עובר את השלב מבלי להציל אותו - הוא נעלם לצמיתות.
ויש עוד מלא דומים לו במשחק..
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
-
Huber
- חבר במועדון HT

-
Huber
- חבר במועדון HT

- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

אני כל כך קונה את המשחק הזה בהזמנה מוקדמת..
-
Huber
- חבר במועדון HT

- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

קדימונים חדשים למשחק - אלו לא סרטוני גיימפליי אלא סרטוני רקע לעלילה ולאווירה של המשחק. אני אהבתי.
(*אעדכן כשיעלו את הבא בסדרה..)
הראשון -
(*אעדכן כשיעלו את הבא בסדרה..)
הראשון -
נערך לאחרונה על ידי jacko-il ב 26/09/2011 12:16, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
Huber
- חבר במועדון HT

זה Prologue (קדימון) שנותן רקע לסיפור של המשחק - בהחלט חביב, רק לא הבנתי למה חילקו את זה ל 2.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

ביקורת מקדימה (מתעדכנת מעת לעת) למשחק של GameSpot :
http://www.gamespot.com/ps3/rpg/dark-so ... ot;thumb;2
נשמע טוב. הדבר היחיד שמדאיג אותי לגבי המשחק הזה זה רק חוסר הזמן לשחק בו לצערי..
*נ.ב עדכנתי את סרטוני הפרולוג - הוספתי את השלישי בסדרה..
http://www.gamespot.com/ps3/rpg/dark-so ... ot;thumb;2
נשמע טוב. הדבר היחיד שמדאיג אותי לגבי המשחק הזה זה רק חוסר הזמן לשחק בו לצערי..
*נ.ב עדכנתי את סרטוני הפרולוג - הוספתי את השלישי בסדרה..
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

ב IGN החליטו לעשות מרתון של 24 שעות רצוף עם המשחק ולתת לנו לראות את כל השטות
הזו בסטרימינג רצוף ב HD.
האמת הצצתי איזה פעמיים לכמה דקות, אבל לא רציתי להרוס לי הפתעות בעתיד אז פרשתי מזה..
מי שמסקרן אותו לראות קצת לייב גיימפליי אותנטי מוזמן להכנס ולצפות קצת..
http://xbox360.ign.com/articles/119/1196640p1.html
בכל מקרה, המשחק נראה טוב ומקבל ביקורות מעולות..
והרעיון שלהם לסטרימיניג מגניב.
*עריכה -
הם כבר ערכו ביקורת למשחק :
http://ps3.ign.com/articles/119/1197278p1.html
הזו בסטרימינג רצוף ב HD.
האמת הצצתי איזה פעמיים לכמה דקות, אבל לא רציתי להרוס לי הפתעות בעתיד אז פרשתי מזה..
מי שמסקרן אותו לראות קצת לייב גיימפליי אותנטי מוזמן להכנס ולצפות קצת..
http://xbox360.ign.com/articles/119/1196640p1.html
בכל מקרה, המשחק נראה טוב ומקבל ביקורות מעולות..
והרעיון שלהם לסטרימיניג מגניב.
*עריכה -
הם כבר ערכו ביקורת למשחק :
http://ps3.ign.com/articles/119/1197278p1.html
-
Huber
- חבר במועדון HT

ממתי אתר שמכבד את עצמו משחרר סקירה יומיים לפני שיחרור הרישמי של המשחק? מה עם ה NDA?
נראה טוב לפי הסקירה הזו
נראה טוב לפי הסקירה הזו
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

יש להם שם את המשחק כבר כמה ימים. הם (ואתרים אחרים) קבלו אותו בשחרור מוקדם בחסות אנשי NAMCO-BANDAI..
צוות מה QA שלהם ליווה אותם במהלך הימים האלה ופתח להם באופן בלעדי את המשחק לחיבור רשת מקומי
(בין כל מבקרי המשחק). ככה שיצא להם לחרוש אותו מכל הכיוונים כבר כמה ימים..
מה זה NDA ?

צוות מה QA שלהם ליווה אותם במהלך הימים האלה ופתח להם באופן בלעדי את המשחק לחיבור רשת מקומי
(בין כל מבקרי המשחק). ככה שיצא להם לחרוש אותו מכל הכיוונים כבר כמה ימים..
מה זה NDA ?
-
Huber
- חבר במועדון HT

http://en.wikipedia.org/wiki/Non-disclosure_agreement
בדיוק כמו שאמרת, האתרים הרציניים (גם במשחקים וגם בסקירות של חומרה) מקבלים את המשחק/מוצר לפינ שהוא יוצא לשוק בשביל שיספיקו לכתוב סקירה מקיפה ולשחרר אותה ביום ההשקה הרישמי. בתמורה לכך הם חותמים על הסכם NDA שאוסר עליהם לפרסם פרטים על המשחק/מוצר לפני ההשקה הרישמית. אתר שחורג מהנוהל הזה לא יקבל יותר מוצרים/משחקים לסקירה באופן רישמי ולרב יפגר בסקירות שלו אחרי כולם (מכיוון שיאלץ לרכוש את המשחק ביום ההשקה). בגלל זה מוזר לי שהם שיחררו את הסקירה לפני השקה הרישמית של המשחק, אני מניח שאיכשהו הם קיבלו אישור רישמי מהמפתחת.
בדיוק כמו שאמרת, האתרים הרציניים (גם במשחקים וגם בסקירות של חומרה) מקבלים את המשחק/מוצר לפינ שהוא יוצא לשוק בשביל שיספיקו לכתוב סקירה מקיפה ולשחרר אותה ביום ההשקה הרישמי. בתמורה לכך הם חותמים על הסכם NDA שאוסר עליהם לפרסם פרטים על המשחק/מוצר לפני ההשקה הרישמית. אתר שחורג מהנוהל הזה לא יקבל יותר מוצרים/משחקים לסקירה באופן רישמי ולרב יפגר בסקירות שלו אחרי כולם (מכיוון שיאלץ לרכוש את המשחק ביום ההשקה). בגלל זה מוזר לי שהם שיחררו את הסקירה לפני השקה הרישמית של המשחק, אני מניח שאיכשהו הם קיבלו אישור רישמי מהמפתחת.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

אהה הבנתי, תודה על ההסבר..
וכן, הם קבלו על זה אישור מיוחד. אחרי הכל, אנשי NAMCO ליוו אותם והיו איתם שם בכמה ימים האחרונים..
אני דווקא חושב שהמפיצה רק יכולה להרוויח מסקירה כזו ובמיוחד מכל ההייפ הזה שהם יצרו עבורם בכמה ימים האחרונים..
לא זכור לי על שום משחק בהיסטוריה שזכה לשידור ישיר (שלא לדבר על איכות HD) בסטרימינג של 24 שעות רצוף של המשחק.
הם אשכרה ישבו שם בסטודיו 24 שעות נונ-סטופ ושידרו לעולם את המשחק. הם ישנו בתורות וכל זה.. מטורף.
הם אפילו ציינו שם לקראת הסוף שהם ישקלו לעשות את זה שוב בעתיד אם ייצא עוד משחק שזה יוכל להתאים גם לו..
*אגב הם פרסמו לאורך כל המשחק את מספר שעות המשחק מול מספר הפעמים שהם נהרגו מול מספר הבוסים שהם עברו..
וכן, הם קבלו על זה אישור מיוחד. אחרי הכל, אנשי NAMCO ליוו אותם והיו איתם שם בכמה ימים האחרונים..
אני דווקא חושב שהמפיצה רק יכולה להרוויח מסקירה כזו ובמיוחד מכל ההייפ הזה שהם יצרו עבורם בכמה ימים האחרונים..
לא זכור לי על שום משחק בהיסטוריה שזכה לשידור ישיר (שלא לדבר על איכות HD) בסטרימינג של 24 שעות רצוף של המשחק.
הם אשכרה ישבו שם בסטודיו 24 שעות נונ-סטופ ושידרו לעולם את המשחק. הם ישנו בתורות וכל זה.. מטורף.
הם אפילו ציינו שם לקראת הסוף שהם ישקלו לעשות את זה שוב בעתיד אם ייצא עוד משחק שזה יוכל להתאים גם לו..
*אגב הם פרסמו לאורך כל המשחק את מספר שעות המשחק מול מספר הפעמים שהם נהרגו מול מספר הבוסים שהם עברו..
-
Huber
- חבר במועדון HT

אם אתה חובב RPG, זה אחד מהמשחקים היותר מצופים, במיוחד שהקודם זכה בתואר RPG של השנה.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

סורי. זה דבר שאי אפשר להסביר אותו. (באמת. אני לא מנסה להתחכם פה..)
אני בזמנו דחיתי את Demons Souls באיזה שנה עד שהחלטתי לקנות אותו בשביל לראות מה העניין שם..
זה פשוט לא דומה לשום דבר שהכרתי עד אותו רגע. המשחק שאב אותי אליו והתמכרתי ברמות..
סיימתי אותו איזה פעמיים וחצי ועדיין נהנתי מכל שניה (ולא עשיתי יותר מחצי מהדברים שאפשר לעשות שם..)
זה משחק מיוחד שאי אפשר להגיד עליו - "אם שחקת פעם את X אז זה די דומה לו.."
הוא לא דומה לשום דבר שאני מכיר.
אבל, רוב החברים שלי שגם גיימרים שחקו אותו וזרקו אותו מהבית אחרי כמה שעות..
זה או שזה נתפס עליך ואתה לא עוזב או שאתה שונא אותו. אין באמצע.
אם אתה רוצה להבין מה הקטע של Dark Souls חפש ביקורות והסברים ביוטיוב על Demons Souls. זה ייתן לך כיוון די מדיוק..
אני בזמנו דחיתי את Demons Souls באיזה שנה עד שהחלטתי לקנות אותו בשביל לראות מה העניין שם..
זה פשוט לא דומה לשום דבר שהכרתי עד אותו רגע. המשחק שאב אותי אליו והתמכרתי ברמות..
סיימתי אותו איזה פעמיים וחצי ועדיין נהנתי מכל שניה (ולא עשיתי יותר מחצי מהדברים שאפשר לעשות שם..)
זה משחק מיוחד שאי אפשר להגיד עליו - "אם שחקת פעם את X אז זה די דומה לו.."
הוא לא דומה לשום דבר שאני מכיר.
אבל, רוב החברים שלי שגם גיימרים שחקו אותו וזרקו אותו מהבית אחרי כמה שעות..
זה או שזה נתפס עליך ואתה לא עוזב או שאתה שונא אותו. אין באמצע.
אם אתה רוצה להבין מה הקטע של Dark Souls חפש ביקורות והסברים ביוטיוב על Demons Souls. זה ייתן לך כיוון די מדיוק..
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

הוא לא דומה בשום אספקט ל OBLIVION. אפילו לא קרוב.
הייתי שולח לך את הספר של המשחק ב PDF אם הייתי יכול כדי שתבין עד כמה הוא מורכב, הבעיה היא שהקובץ שוקל 250 מגה.. אני מצטער שאני לא נכנס לפירוט אבל תבין שזה ממש מורכב מהמון פרטים ואין לי כוח לשפוך עכשיו עמודים שלמים של כתב. אבל, אציין פיצ'ר אחד ייחודי מאד שקיים רק במשחק הזה עד כמה שידוע לי.
למשחק אין אפשרות לבצע PAUSE ברגע שאתה משחק בו אתה משחק ללא יכולת להפסיק ואם אתה מחובר לרשת אז אתה בעצם מחובר גם לאחרים שמשחקים את המשחק באותו הרגע באותו השלב.
במשחק יש לדמות שלך שני מצבים -
מצב ראשון הוא דמות בשר ודם - הליכה יותר רועשת והבר של החיים שלך גדול יותר.
מצב שני הוא מצב רוח, אליו אתה מגיע כשאתה מת במצב בשר ודם. במצב זה ההליכה שקטה אך בר החיים קצר יותר.
(*יש עוד הבדלים מהותיים, אבל לא נכנס לזה כעת)
כשאתה משחק, אתה רואה את מי שמשחק במקביל אליך באותו אזור ונמצא במצב רוח. אתה ממש רואה מעין צללית של הדמות ואת מה שהוא עושה והכל בעולם שלו במקביל..
אם אתה נמצא במצב בשר ודם, שחקן אחר שנמצא במצב רוח יכול לפלוש לעולם שלך כפאנטום אדום, להסתובב בעולם שלך ולנסות להרוג אותך. אם הוא מצליח, אתה כמובן מת ומתחיל מחדש את השלב במצב רוח והוא בתמורה מוחייה למצב בשר ודם בעולם שלו.
במקביל, דמות בשר ודם יכולה לזמן עזרה מדמויות שהם במצב רוח בעולמות אחרים (פאנטומים כחולים) כדי שיעזרו לו להלחם בפאנטום-האדום או יותר טוב - יעזרו לו לעבור את השלב ולהרוג את הבוס של השלב ביחד.
אם הם מצליחים, הם מוחיים בעולם שלהם וחוזרים למצב בשר ודם ואתה קבלת עזרה - אשר מאד חיונית במשחק הקשה וחסר הרחמים הזה.
עכשיו,
אדם שהורג דמויות טובות במשחק או פולש לעולמות אחרים כפאנטום-אדום והורג דמויות בשר ודם מקרב את העולם במשחק שלו למצב שחור יותר - במצב שחור יותר דמויות מפילות יותר שלל במשחק אך הופכות קשות יותר להריגה.
מה גם שאירועים מיוחדים (משימות) של עולם שחור נפתחות בעולם שלהם.
אדם שעוזר לדמות טובה, כמו פאנטום-כחול או בכלל מבצע משימות שמורידות רע בשלב כמו הריגת בוסים והריגת פאנטומים אדומים מניע את העולם שלו לכיוון עולם לבן יותר. בעולם לבן יותר נפתחות משימות המיוחדות לעולם לבן יותר.
בנוסף, יש עוד דרכים להחיות את עצמך - כמו שימוש באבנים מיוחדות שמוצאים בשלבים או הריגת בוס של שלב.
מוות ממצב של בשר ודם מניע את השלב למצב שחור יותר. מוות ממצב רוח אינו משנה את מצב השלב.
בנוסף, בלי קשר לפאנטומים ומצב העולם, אפשר להשאיר ולקבל טיפים (הודעות כתובות) משחקנים אחרים שמשחקים במשחק. הודעות כמו - "אל תמשיך קדימה עם אין לך X" או "תשתמש בטכניקת Y על היריב הבא" וכן הלאה..
את ההודעות ניתן (ורצוי) לדרג במידה והם מועילות. הודעות שהומלצו ע"י אחרים מזכות את משאיר ההודעה במילוי בר החיים. במידה ואין דירוג טוב על ההודעה במשך זמן - היא פשוט תמחק ותעלם מהעולם.
אין לך מושג כמה זה מעצבן לשחק באיזה שלב שעה ומשהו בשביל להרוג את הבוס.
אתה הורג את הבוס, מקבל את הגוף שלך בשר ודם מחדש, ממשיך הלאה ואחרי כמה שניות מקבל הודעה שפלש פאנטום-אדום לעולם שלך. לא עוברת דקה ומגיע אליך איזה דמות והקרב מתחיל - לחיים או למוות.
לצערי בדרך כלל, במיוחד בתחילת המשחק בגלל שהייתי די חסר נסיון, הייתי ישר מת ומפסיד שוב את הגוף וחוזר למצב רוח..
לקחו לי כמה ימים טובים עם המשחק עד שהבנתי איך עושים כל דבר ויותר חשוב - למה בכלל אני רוצה לעשות זה ..
זה היה, ממש על קצה המזלג, אחד מהפיצ'רים הייחודיים שלו..
*אני מדבר כמובן על Demons Souls ולא על Dark Souls בו הוכנסו לא מעט שינויים.
אם מה שתיארתי (כן זה קצת חפר, אבל התחלתי אז כבר ניסיתי לסיים..) נשמע לך מסקרן, אני מציע לך להתעניין בו יותר.
זה רק על קצה המזלג. יש לו עוד מלא דברים שקשה לתאר בכתב.. (לפחות לי..)
הייתי שולח לך את הספר של המשחק ב PDF אם הייתי יכול כדי שתבין עד כמה הוא מורכב, הבעיה היא שהקובץ שוקל 250 מגה.. אני מצטער שאני לא נכנס לפירוט אבל תבין שזה ממש מורכב מהמון פרטים ואין לי כוח לשפוך עכשיו עמודים שלמים של כתב. אבל, אציין פיצ'ר אחד ייחודי מאד שקיים רק במשחק הזה עד כמה שידוע לי.
למשחק אין אפשרות לבצע PAUSE ברגע שאתה משחק בו אתה משחק ללא יכולת להפסיק ואם אתה מחובר לרשת אז אתה בעצם מחובר גם לאחרים שמשחקים את המשחק באותו הרגע באותו השלב.
במשחק יש לדמות שלך שני מצבים -
מצב ראשון הוא דמות בשר ודם - הליכה יותר רועשת והבר של החיים שלך גדול יותר.
מצב שני הוא מצב רוח, אליו אתה מגיע כשאתה מת במצב בשר ודם. במצב זה ההליכה שקטה אך בר החיים קצר יותר.
(*יש עוד הבדלים מהותיים, אבל לא נכנס לזה כעת)
כשאתה משחק, אתה רואה את מי שמשחק במקביל אליך באותו אזור ונמצא במצב רוח. אתה ממש רואה מעין צללית של הדמות ואת מה שהוא עושה והכל בעולם שלו במקביל..
אם אתה נמצא במצב בשר ודם, שחקן אחר שנמצא במצב רוח יכול לפלוש לעולם שלך כפאנטום אדום, להסתובב בעולם שלך ולנסות להרוג אותך. אם הוא מצליח, אתה כמובן מת ומתחיל מחדש את השלב במצב רוח והוא בתמורה מוחייה למצב בשר ודם בעולם שלו.
במקביל, דמות בשר ודם יכולה לזמן עזרה מדמויות שהם במצב רוח בעולמות אחרים (פאנטומים כחולים) כדי שיעזרו לו להלחם בפאנטום-האדום או יותר טוב - יעזרו לו לעבור את השלב ולהרוג את הבוס של השלב ביחד.
אם הם מצליחים, הם מוחיים בעולם שלהם וחוזרים למצב בשר ודם ואתה קבלת עזרה - אשר מאד חיונית במשחק הקשה וחסר הרחמים הזה.
עכשיו,
אדם שהורג דמויות טובות במשחק או פולש לעולמות אחרים כפאנטום-אדום והורג דמויות בשר ודם מקרב את העולם במשחק שלו למצב שחור יותר - במצב שחור יותר דמויות מפילות יותר שלל במשחק אך הופכות קשות יותר להריגה.
מה גם שאירועים מיוחדים (משימות) של עולם שחור נפתחות בעולם שלהם.
אדם שעוזר לדמות טובה, כמו פאנטום-כחול או בכלל מבצע משימות שמורידות רע בשלב כמו הריגת בוסים והריגת פאנטומים אדומים מניע את העולם שלו לכיוון עולם לבן יותר. בעולם לבן יותר נפתחות משימות המיוחדות לעולם לבן יותר.
בנוסף, יש עוד דרכים להחיות את עצמך - כמו שימוש באבנים מיוחדות שמוצאים בשלבים או הריגת בוס של שלב.
מוות ממצב של בשר ודם מניע את השלב למצב שחור יותר. מוות ממצב רוח אינו משנה את מצב השלב.
בנוסף, בלי קשר לפאנטומים ומצב העולם, אפשר להשאיר ולקבל טיפים (הודעות כתובות) משחקנים אחרים שמשחקים במשחק. הודעות כמו - "אל תמשיך קדימה עם אין לך X" או "תשתמש בטכניקת Y על היריב הבא" וכן הלאה..
את ההודעות ניתן (ורצוי) לדרג במידה והם מועילות. הודעות שהומלצו ע"י אחרים מזכות את משאיר ההודעה במילוי בר החיים. במידה ואין דירוג טוב על ההודעה במשך זמן - היא פשוט תמחק ותעלם מהעולם.
אין לך מושג כמה זה מעצבן לשחק באיזה שלב שעה ומשהו בשביל להרוג את הבוס.
אתה הורג את הבוס, מקבל את הגוף שלך בשר ודם מחדש, ממשיך הלאה ואחרי כמה שניות מקבל הודעה שפלש פאנטום-אדום לעולם שלך. לא עוברת דקה ומגיע אליך איזה דמות והקרב מתחיל - לחיים או למוות.
לצערי בדרך כלל, במיוחד בתחילת המשחק בגלל שהייתי די חסר נסיון, הייתי ישר מת ומפסיד שוב את הגוף וחוזר למצב רוח..
לקחו לי כמה ימים טובים עם המשחק עד שהבנתי איך עושים כל דבר ויותר חשוב - למה בכלל אני רוצה לעשות זה ..
זה היה, ממש על קצה המזלג, אחד מהפיצ'רים הייחודיים שלו..
*אני מדבר כמובן על Demons Souls ולא על Dark Souls בו הוכנסו לא מעט שינויים.
אם מה שתיארתי (כן זה קצת חפר, אבל התחלתי אז כבר ניסיתי לסיים..) נשמע לך מסקרן, אני מציע לך להתעניין בו יותר.
זה רק על קצה המזלג. יש לו עוד מלא דברים שקשה לתאר בכתב.. (לפחות לי..)