כבל CAT6/סידור ארון תקשרות
- urisavor
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 909
- נתן תודות: 46 פעמים
- קיבל תודות: 53 פעמים
אצלי בסיטואציה דומה, 4 נקודות רשת בבית היה ניתן להוביל רק דרך תעלות הטלפוניה. הצלחתי לדחוס לארונית הפיצפונת של הקבלן סוויטש 8 פורטים זעיר, וחלק של patch panel (המעגל בלבד) שהפרדתי מהpatch panel שהיה לי. (הוא מורכב מהרבה יחידות זהות, שאין קשר חשמלי בינהן, כך שמסורית יכולה לעשות את העבודה).
הבעיה הגדולה ביותר היתה הג'מפרים: השתמשתי בכאלו של מטר, והם תפסו מקום רב. יצא ספגטי גדול (גם הטלפוניה והקואקסים של יס עוברים באותו ארון) והדלת של הארון סגורה בלחץ - עובד כבר שנה ללא תקלות!
נ.ב.: שאר הנקודות מחוברות לארון אחר, בו יש סוויטש 16פורטים וכבל אחד מחבר בין שני הסוויטשים.
הבעיה הגדולה ביותר היתה הג'מפרים: השתמשתי בכאלו של מטר, והם תפסו מקום רב. יצא ספגטי גדול (גם הטלפוניה והקואקסים של יס עוברים באותו ארון) והדלת של הארון סגורה בלחץ - עובד כבר שנה ללא תקלות!
נ.ב.: שאר הנקודות מחוברות לארון אחר, בו יש סוויטש 16פורטים וכבל אחד מחבר בין שני הסוויטשים.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
nadavya, איפה הארון הקטן הנוכחי ממוקם?
אם הוא לא במיקום בולט מדי בסלון, למשל, שקול הוספה של ארון תקשורת לא גדול שפשוט תתלה אותו מעל ארון הקבלן הקיים, כאשר את דלת הפלסטיק הישנה אתה תולש ממקומה.
אם הוא לא במיקום בולט מדי בסלון, למשל, שקול הוספה של ארון תקשורת לא גדול שפשוט תתלה אותו מעל ארון הקבלן הקיים, כאשר את דלת הפלסטיק הישנה אתה תולש ממקומה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
-
nadavya
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 849
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 40 פעמים
הארון ממוקם במסדרון, זה לא יהיה אסתטי ופרקטי לשים על זה ארון במסדרון שכן זה יפריע לעבור שם.pixies כתב:nadavya, איפה הארון הקטן הנוכחי ממוקם?
אם הוא לא במיקום בולט מדי בסלון, למשל, שקול הוספה של ארון תקשורת לא גדול שפשוט תתלה אותו מעל ארון הקבלן הקיים, כאשר את דלת הפלסטיק הישנה אתה תולש ממקומה....
איםה ניתן לרכוש PATCH PANEL שיתאים ל8 פורטים.
- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
לא נראה לי שיש פאנל של 8 פורטים, יש של 12 פורטים באיביי :
http://cgi.ebay.com/12-PORT-CAT6-CAT-6-RJ45-PATCH-PANEL-WALL-MOUNT-/380186628739?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5884e39283
ניסור פאנל גדול יכול להיות פתרון טוב, כך אתה יכול לשלוט בגודל הפאנל ובמספר הנקודות.
לגביי מגשרים, מטר זה ארוך מאוד ומסורבל, יש מגשרים של 15-20ס"מ שיהיו מצויינים לזה. אתה יכול גם לעשות כאלה לבד באיזה אורך שבא לך.
http://cgi.ebay.com/12-PORT-CAT6-CAT-6-RJ45-PATCH-PANEL-WALL-MOUNT-/380186628739?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5884e39283
ניסור פאנל גדול יכול להיות פתרון טוב, כך אתה יכול לשלוט בגודל הפאנל ובמספר הנקודות.
לגביי מגשרים, מטר זה ארוך מאוד ומסורבל, יש מגשרים של 15-20ס"מ שיהיו מצויינים לזה. אתה יכול גם לעשות כאלה לבד באיזה אורך שבא לך.
-
nadavya
- חבר פעיל במיוחד

מה הפאטץ פאנל שקנית? האם הוא מתאים ל-CAT6?urisavor כתב:אצלי בסיטואציה דומה, 4 נקודות רשת בבית היה ניתן להוביל רק דרך תעלות הטלפוניה. הצלחתי לדחוס לארונית הפיצפונת של הקבלן סוויטש 8 פורטים זעיר, וחלק של patch panel (המעגל בלבד) שהפרדתי מהpatch panel שהיה לי. (הוא מורכב מהרבה יחידות זהות, שאין קשר חשמלי בינהן, כך שמסורית יכולה לעשות את העבודה).
נ.ב.: שאר הנקודות מחוברות לארון אחר, בו יש סוויטש 16פורטים וכבל אחד מחבר בין שני הסוויטשים....
-
nadavya
- חבר פעיל במיוחד

כלומר אין טעם להשקיע בפאטץ פאנל עבור CAT6, מספיק כזה שמתאים לCAT5.urisavor כתב:מצאתי בג'אנק כלשהו, (כך שגם לא כאב הלב לשבור) אבל החיבור האחורי בכל patch panel הוא בסגנון crone, ויתאים לכל כבל חד-גידי, כולל cat6....
אם כן, אני לא מבין מדוע שמווקים פאטץ פאנל עבור כל סוג.
-
nadavya
- חבר פעיל במיוחד

כלומר אין הבדל בין:JEXY כתב:כל פאץ' פאנל הוא קרונת לחיצה...
פאנל לCAT5 ולCAT6 זהות, מחירם בין 200 ל400 ש"ח (תלוי איפה קונים)...
http://www.vipsales.co.il/pl_product~p- ... ~38~79.htm
לבין:
http://www.vipsales.co.il/pl_product~P- ... ~38~79.htm
?
nadavya,
אני רישתתי את כל הבית בכבל CAT7 החשמלאי שלי קנה אותו ב-3.5 ש"ח למטר
את השקעים קניתי בחנות ארגנקום את השקעים ואת הראשים הלחיצים( איכות גרמנית מצויינת כל שקע וראש עלו בסביבות 20 ש"ח מצ"ב תמונה של השקעים)
הזמנתי בחור שהאיש של האזעקות המליץ לי עליו והוא רישת לי את כל הנק' בבית למרות שיכולתי לעשות זאת לבד אבל עדיין הוא איש מקצוע וגם הרכיבים שקניתי לא היו סטנדרטיים (למרות שגם בישבילו זאת היתה פעם ראשונה שהוא מתעסק איתם , לרוב אנשים קונים את הבסיסי ביותר אבל דווקא כאן השקעתי משום מה)
בנוסף קניתי סוויץ' של TPILINK שיושב בארון תקשורת של 1GB ב-200 ש"ח גם כן בארגנקום.
בסה"כ ;350 ש"ח ל-100 מטר + 320 לשקעים וראשים (מיוחדים עם כרטיס) 200 ש"ח לסוויץ' ועבודה עשה לי מחיר חבר
בהזדמנות זו... תודה ל- JEXY שתרם מהידע שלו לטובת העניין
אני רישתתי את כל הבית בכבל CAT7 החשמלאי שלי קנה אותו ב-3.5 ש"ח למטר
את השקעים קניתי בחנות ארגנקום את השקעים ואת הראשים הלחיצים( איכות גרמנית מצויינת כל שקע וראש עלו בסביבות 20 ש"ח מצ"ב תמונה של השקעים)
הזמנתי בחור שהאיש של האזעקות המליץ לי עליו והוא רישת לי את כל הנק' בבית למרות שיכולתי לעשות זאת לבד אבל עדיין הוא איש מקצוע וגם הרכיבים שקניתי לא היו סטנדרטיים (למרות שגם בישבילו זאת היתה פעם ראשונה שהוא מתעסק איתם , לרוב אנשים קונים את הבסיסי ביותר אבל דווקא כאן השקעתי משום מה)
בנוסף קניתי סוויץ' של TPILINK שיושב בארון תקשורת של 1GB ב-200 ש"ח גם כן בארגנקום.
בסה"כ ;350 ש"ח ל-100 מטר + 320 לשקעים וראשים (מיוחדים עם כרטיס) 200 ש"ח לסוויץ' ועבודה עשה לי מחיר חבר
בהזדמנות זו... תודה ל- JEXY שתרם מהידע שלו לטובת העניין
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
nadavya כתב:אתה יכול להראות דוגמאות לפאנל קייסטון לרגיל?JEXY כתב:בפאנלים הסטנדרטיים אין הבדל, יש הבדל בין פאנל קייסטון, כאשר בו אתה קודם לוחץ את הכבל למחבר עצמו ואז מהדק אותו בפאנל.......
-
- בבקשה
-
- הפאנל הרגיל לCAT5 וCAT6 מורכב מלוח ועליו הקרונות.
(צילום םלאפון)
-
nadavya
- חבר פעיל במיוחד

JEXY,
תודה רבה לך.
עכשיו נשארת השאלה האם אני אצליח להכניס גם את המודם ADSL/HOT גם ראוטר וגם פאטץ פאנל לתוך ארון התקשרות שלי.
תודה רבה לך.
עכשיו נשארת השאלה האם אני אצליח להכניס גם את המודם ADSL/HOT גם ראוטר וגם פאטץ פאנל לתוך ארון התקשרות שלי.
-
- ראוטר/סוויץ ג'יגה
-
- ראוטר/סוויץ גיגה
WRT-610n
-
- 8 Port Patch Panel
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
לא בטוח שזה יכנס...
אתה יכול להחליף לדלת עמוקה יותר ואז להרוויח את המקום, או לחצוב מתחת ולשים עוד ארון, בחלקו העליון יהיו הכבלים והפאנל ובחלקו התחתון המכשירים.
תרא איך זה נראה עם עומס חלקי: http://www.hometheater.co.il/vt115995
אתה יכול להחליף לדלת עמוקה יותר ואז להרוויח את המקום, או לחצוב מתחת ולשים עוד ארון, בחלקו העליון יהיו הכבלים והפאנל ובחלקו התחתון המכשירים.
תרא איך זה נראה עם עומס חלקי: http://www.hometheater.co.il/vt115995
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

זה מאוד מאוד לחוץ. לא הייתי בונה על לדחוף הכל. יש גם את עניין החום. הראוטר/מודם עלולים להתחמם ולעשות שריפה בבית.
כמו כן, זה יהיה בשבילך סיוט כל פעם לגשת לראוטר בשביל תחזוקה, שינויי חיווט וכו.
רעיון קצת אחר:
למה לא לתכנן אצל נגר ארון עץ קטן לבן ויפה שיהיה לא עמוק ופתוח בחלקו האחורי, למשל, משהו כמו 7-8 ס"מ עומק ובגודל של 30 על 20 ס"מ, שאותו תתלה כך שהוא מסתיר את ארון הקבלן? זה ממש לא יבלוט במסדרון ויהיה גם אסתטי.
וכמובן, ייתן לך גם מרחב נשימה לשים בצורה מסודרת את כל הדברים. כדאי שהארון יהיה מאוורר ולא סגור לגמרי - למשל: חריצים בדפנות הצדדיות שלו.
כמו כן, זה יהיה בשבילך סיוט כל פעם לגשת לראוטר בשביל תחזוקה, שינויי חיווט וכו.
רעיון קצת אחר:
למה לא לתכנן אצל נגר ארון עץ קטן לבן ויפה שיהיה לא עמוק ופתוח בחלקו האחורי, למשל, משהו כמו 7-8 ס"מ עומק ובגודל של 30 על 20 ס"מ, שאותו תתלה כך שהוא מסתיר את ארון הקבלן? זה ממש לא יבלוט במסדרון ויהיה גם אסתטי.
וכמובן, ייתן לך גם מרחב נשימה לשים בצורה מסודרת את כל הדברים. כדאי שהארון יהיה מאוורר ולא סגור לגמרי - למשל: חריצים בדפנות הצדדיות שלו.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

ואוסיף: תכנן את ארון העץ כך שכל הפינות שלו יהיו מעוגלות, כדי שאם בכל זאת מישהו ילך ממש צמוד לקיר במדרון וייתקל בו, הוא לא ייפצע.