צדק פואטי, האמנם? אנטנה של YES לשידורי DTT
- מספיקלי
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2792
- נתן תודות: 54 פעמים
- קיבל תודות: 178 פעמים
אההה, אני מבין מהר אם מסבירים לי לאט
בטבלה זה כל הערוצים המופיעים בתכלת ופוטפרינט עלינו ולא על אירופה
נו, זה גם יפה.
אז אם יש ממיר שעולה כמו DTT ובטוח שיקלוט יותר טוב מימנו אז זה כדאי.
בטבלה זה כל הערוצים המופיעים בתכלת ופוטפרינט עלינו ולא על אירופה
נו, זה גם יפה.
אז אם יש ממיר שעולה כמו DTT ובטוח שיקלוט יותר טוב מימנו אז זה כדאי.
אינני מנוי הוט/יס
+K1 עם DVB וK18.4.
+K1 עם DVB וK18.4.
Re: סבבה
לא הבנתי את זהיקי כתב:האמת היא שליד פרדסיה, אבל צריך ויזה כדי להגיע לכאן מתל אביב. אני מוכר גם זכויות שידור כי להבנתי אם אני קולט טוב, אני יכול גם לשדר חפשי!...
אם יש לך צלחת לעמוס, אתה יכול להוסיף LNB אחד לניילסאט, ולקבל מגוון רחב של ערוצים באנגלית.
ממיר לוויני פשוט עולה היום כ- 350 ש"ח, LNB והתקנה עוד כ- 200-300 ש"ח. משם והלאה- השמיים הם הגבול...
- UserName
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1236
- שם מלא: JonathanK
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
את האמת שזה לא חדש לי בכלל, למעשה, אתמול קנינו ממיר DTT נוסף בבית לחדר טלוויזיה וזרקנו את ממיר yes הישן, (לא במובן המילה 'זרקנו', החזרנו) מכיוון שהחדר מיועד יותר לאורחים וגם ככה רואים שם רק 2 ו-10, חיברנו במקרה את הפלאג של תשתית הלווין ו-הופ, יש לנו שידור בעוצמה של 98%, יש לציין כי הבנו מחבר שעושה את אותו דבר שאם נזיז קצת את הצלחת לכיוון תל אביב אז נקלוט יותר טוב, אבל הצלחת משומשת יותר לשידורי yes מאשר שידורי DTT ולכן וויתרנו.
מה שכן, בסלון שבו מחובר ממיר ה-DTT לאנטנה החיצונית, יש קליטה של 88%, אני רק משאר שהצלחת של yes מפריעה קצת, אבל עדיין XD
מה שכן, בסלון שבו מחובר ממיר ה-DTT לאנטנה החיצונית, יש קליטה של 88%, אני רק משאר שהצלחת של yes מפריעה קצת, אבל עדיין XD
אם הסיגנל המגיע חזק מספיק אין צורך באנטנה, כל מקלט/משדר צריך "לראות עומס" מולו (בד"כ 50 אום) ע"מ להיות מתואם לתדר עבודה שלו. אין שום בעיה לקלוט כאשר הסיגנל חזק מספיק אבל מפסידים עשרות dBים בעבודה בלי אנטנה. המשמעות היא שיש פחות "ספייר" ואם עוצמת הקליטה תחלש מסיבה כלשהי (מזג אוויר לח לדוגמא מעלה את רצפת הרעש בעקבות קליטה מוגברת של שידורים רחוקים מאוד) אז לא תקלוט כלום.
ממליץ בחום לחבר אנטנה אפילו פשוטה ע"מ להבטיח קליטה טובה כל הזמן.
אגב - חיבור אנטנה לא מתאימה לא עוזר יותר מדי, לכל אנטנה יש מידה מסויימת של החזרה בהתאם לתדר (גם לתדר שאליו היא מתואמת, תקרא על גלים עומדים - vswr) ואני די בטוח שחיבור של אנטנה שכ"כ לא מתואמת לתדר העבודה המדובר (12 גיגה בערך, עמוק בתוך הSHF למול תדר עבודה של כ500 מ"ה בערך שנמצא בתחילת הUHF) לא יעזור בכלל.
אגב, אפשר לבנות יחסית בקלות אנטנה שמתואמת לתדר העבודה של השידורים בארץ..
ממליץ בחום לחבר אנטנה אפילו פשוטה ע"מ להבטיח קליטה טובה כל הזמן.
אגב - חיבור אנטנה לא מתאימה לא עוזר יותר מדי, לכל אנטנה יש מידה מסויימת של החזרה בהתאם לתדר (גם לתדר שאליו היא מתואמת, תקרא על גלים עומדים - vswr) ואני די בטוח שחיבור של אנטנה שכ"כ לא מתואמת לתדר העבודה המדובר (12 גיגה בערך, עמוק בתוך הSHF למול תדר עבודה של כ500 מ"ה בערך שנמצא בתחילת הUHF) לא יעזור בכלל.
אגב, אפשר לבנות יחסית בקלות אנטנה שמתואמת לתדר העבודה של השידורים בארץ..