DTT ממש גרוע!!!

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
Tg
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 291
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #21 

חבל באמת שאין שום דבר כזה לשוק הביתי. היה פותר את הבעיה. אז להערכתך אני יצטרף לרוץ על הפנאל גם עם האנטנה של סקאל וגם עם האנטנה של האקטיבית? או שמאחר והאקטיבית תהיה חזקה יותר יהיה אפשר לוותר על הקרבה לחלון?

יכול להיות שאתה צודק. תעלת אצבע באמת תעזור לאסטטיקה. אם אני יהיה חייב לקחת את האנטנה לאזור החלון, אני יוסיף תעלה.

gimm
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 660
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #22 

arotman כתב:
gimm כתב:היום, במזג אוויר מעולה, קליטה רצופה בקטיעות לאורך כל הערב.
אזור המרכז, קולט רוב הזמן כבר מעל שנה.

מפתיע שאף אחד לא הגיב היום - אף אחד לא הרגיש?
...
הפתרון, אנטנה , אנטנה ואנטנה אין פתרונות קסם , גם עם הרשות תשדר מכל אתר סלולרי עדיין יש מקומות שיזדקקו
לאנטנה חיצונית , הנה 2 דוגמאות לאנטנות מומלצות שאני עובד עמם ביום יום.
[img2=550x341][/img2]תמונה
...
אכן כך.
אבל יכולת לחסוך לך קצת מה"אנטנה אנטנה אנטנה" בטקסט שלך במקרה שלי... אני מחובר לאנטנה מרכזית ובזכות זה כנראההאיכות אצלי מעולה בשנה האחרונהמשך 99.9% מהזמן, ללא הפרעות בכלל. הבעיה היא עם ה0.01% הנותרים, זה יכול לבוא לידי ביטוי בשעות ארוכות בהן מעשית אי אפשר לשבת לצפות בנחת. ובשידור דיגיטלי זה די בינארי - או שאפשר או שאי אפשר לצפות, במקרה הזה אי. וכל זה במזג אויר נפלא.

ולחשוב שהתכנית של משרד התקשורת היא לסגור את השידור האנלוגי ממש אוטוטו. בהינתן ה- 0.01% האמור, למי שמחובר באנטנה השידור האנלוגי הוא ברירת מחדל לא רעה אם זהו האמצעי היחיד לצפות נניח בחדשות באותו יום.

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 3590
שם מלא: אריה רוטמן
נתן תודות: 413 פעמים
קיבל תודות: 362 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #23 

gimm
לא רוצה "לעצבן" אותך אבל גם אנטנה על הגג אינה ערובה לקליטה מעולה כל העת במיוחד אם מדובר באנטנה ישנה
הסיבה לכך היא שככל שהאנטנה ממוקמת גבוה יותר יש בד"כ קליטה טובה יותר אבל גם עם יותר הפרעות
האנטנות של פעם שהשתמשו בהם לקליטת ערוץ 2 ו 1 פשוט לא מתאימות.
האנטות שמתאימות היום הם ללא פילטר אחרי האנטנה ורצוי עם מחזיר אחורי כמה שיותר גדול שמונע קליטה מכיוונים לא רצויים ואלמנטים קדמיים המאפשרים יחד לאנטנה לקלוט באופן כיווני מאוד את המשדר של הרשות ולא הפרעות מ GSM ואו משדרים מארצות זרות כמו למשל עד לא מזמן מצרים ששידרה באפיק UHF 26 וגרמה להפרעות נוראיות
בתקופת הקיץ, אגב בסוף תקופת הקיץ עם האנטנה של ENGEL על עדן החלון קלטתי את המצרים באפיק UHF 27
(חזרו לאפיק המקורי שלהם) ובאפיק UHF26 ובUHF 29 את שידורי הרשות.
מאז שהוספתי אנטנה ממוקדת לאזור נתניה באפיק UHF 29 כמות ההפרעות ירדה אצלי לכמות אפסית ברמה של
קצת ריבועים פעם פעמים ביום ל2 שניות בתקופת הקיץ ועתה בתקופת החורף בכלל אין שום הפרעות.
אבל אני גם מראש לקחתי אנטנה ב 4 מידות גדולה יותר והוספתי לה מגבר תורן כדי שאוכל לקלוט גם את שידורי קפריסין.
הנה קישור לפרוייקט הקליטה שלי:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... c&start=60
באיזה שהוא שלב שהרשות הפסיקה לכמה שעות את השידור באפיק 29 בשעות הלילה המאוחרות, גיליתי גם שהלבנונים משדרים גם כן ב DVB-T באפיק UHF29 והם שככל הנראה גרמו להפרעות הקטנות שניתקלתי בהם.

gimm
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #24 

arotman -

אתה צודק לגמרי, גם אני למדתי RF ואני מודע לחשיבות של איכות וכיוון האנטנות.
אבל: אחוזי הקליטה הגרועה המעטים שהזכרתי לא מפוזרים באופן אחיד לאורך כל השנה. איכות הקליטה אצלי לא משתנה בכלל כפונקציה של מזג האוויר - לא ימי סערה כמו גם ימי חמסין, שני מצבים אשר בהם ניתן בהחלט להבחין בירידה באיכות בשידור האנלוגי. במקרים האלה "האופי הבינארי" פועל לטובת השידור הדיגיטלי, מנגנון תיקון השגיאות עושה את שלו ואני לא מרגיש כל השפעה או כמעט כל השפעה על האיכות. למעט אותם ריבועים שהזכרת, בתכיפות מועטה שלא ממש מטרידה.

בימים האלה לעומת זאת (כולל עצם רגעים אלה) הירידה באיכות היא במידה שהופכת את הצפייה לבלתי אפשרית: קטיעות מוחלטות של התמונה ולפעמים גם הסאונד למשך שניות ארוכות, כל חצי דקה בערך. ברור לי שמשהו קרה במרכז השידורים או באנטנות השידור: לא ייתכן שהאנטנה המרכזית שלי היא מספיק טובה או אפילו מצויינת, במקרה או שלא במקרה, משך כל השנה, והנה פתאום יש שיבושים קשים שלא תלויים בדבר כולל מזג האויר. אלא אם האיראנים החליטו פתאום להפעיל אמצעי ל"א נגד אזרחי ישראל ולשבש את קליטת ה-DTT שלהם. וגם אם זה לא האיראנים אלא סתם אילושהן הפרעות משידורים שכנים, התשתית של עידן+ הייתה צריכה לתת מענה כך שהאדם הממוצע לא ירגיש פגיעה.

למרבה הגיחוך ברירת המחדל שלי כרגע היא השידור האנלוגי. אותו אני ממשיך לקלוט באותה איכות מצויינת כבעבר (טוב, עד כדי האיכות שהאנלוגי מסוגל לספק). ואין שם הפרעות - מה שעוזר להפריך את הקונספירציה "האיראנית".
אז השידור האנלוגי הוא הדרך היחידה שלי כרגע להתעדכן על פרשת גלנט מאת השידור הממלכתי של ערוץ 1 (לצורך העניין). לא יעלה על הדעת שמישהו יהרהר באפשרות לכבות את השידור האנלוגי באיזשהו זמן בקרוב לפני שה-DTT מתייצב עבור רוב אזרחי המדינה כחלופה עובדת, אם לא ב-100% איכות אז ב-95% איכות, אבל ב-100% מהזמן. כל תרחיש אחר הוא לא פחות מאשר עילה לבג"ץ.

אני תוהה אם מסרים מהסוג הזה מגיעים לקברניטי עידן+, דרך הפורום הזה אובדרכים אחרותו. מוטב להם להישאר מחוברים לשטח.

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
יצירת קשר:

שליחה #25 

gimm
אם מותר לשאול היכן אתה גר ?

gimm
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #26 

פ"ת. בניין בן פחות מ-10 שנים עם אנטנה מרכזית.

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
יצירת קשר:

שליחה #27 

הרשות עובדת על משדר שאמור לקום בקרוב באזור שבין רמת השרון לפתח תקוה מה שאמור לשפר את נושא הקליטה.
הייתי ממליץ לכם לברר עם ועד הבית אפשרות שידרוג או שינוי של מערכת הקליטה, קרוב לוודאי שהאנטנה שלך מכוונת לירושלים ויש לכם אנטנה פשוטה מידי, המשדרים האנלוגים אמורים לרדת בחודש פברואר.
להערכתי התקנת אנטנה חדשה ואו עקיפת הפילטר ל UHF 22 ואו UHF 28 יכולה לעזור כבר כעת כמו כן כיוון האנטנה לאזור גבעתיים או צומת מורשה כאשר יקום המשדר החדש יוכלו לשפר גם כן את המצב.
כמו כן אנא פנה למוקד הרשות ודווח להם על הנושא: http://www.rashut2.org.il/idan_lobby.asp.
אריה

Tg
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #28 

קפצתי להום סנטר לקנות ממיר היום (אינובה 7002) וחיברתי אותו לפני כמה שעות. אז קודם כל, שאלה:
יכול להיות שיש הבדלי קליטה בין ממרים? ה Konka 930 קלט Out of the Box לעומת האינובה שלא קלט מהשניה הראשונה (הוא לא זיהה ערוצים ב 514Mhz). האנטנות אגב נראות זהות לחלוטין אגב. לקחתי חתיכת קרטון ועטפתי אותו בנייר כסף כמו שצוין פה וזה לשמחתי עבד :-)

המצב כרגע הוא קליטה (מתוך הדירה) של בערך 50% Quality - עם האנטנה הבסיסית זה סביר ברמה שהחברה יכלה לראות האח הגדול למשך שעה. כמו כן, קניתי בהום סנטר כבל אנטנה של עשרה מטרים. הנחתי שאם אני קולט 50% מאמצע הסלון, האנטנה הקטנה יכולה לעבוד אפילו יותר טוב מהחלון. חיברתי את ה "מאריך" ומשום מה לא קיבלתי כמעט בכלל קליטה באזור החלון. בדיקה רצינית יותר העלתה שבמיקום מסוים אני מקבל 50% עם האנטנה הבסיסית מחוברת ישרות לממיר, ובאותו מיקום עם האקסטרה חוט אני אין לי קליטה. אני יפנה את זה שוב לעולם הרשתות - לכבל רשת לוקח 100 מטר לפחות לפני שהוא מעבד מאיכותו בגלל אורך... אשמח לדעת מה קורה :-)

בכל אופן, מחר אני כנראה יקפוץ לאייס לקנות את האנטנה של סקאל...

gimm
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #29 

arotman תודה על האינפורמציה והעצות, ייתכן ומשהו מזה באמת יעזור.
בהחלט אפנה לרשות.

בכל זאת מוזר לי חוסר החוקיות באיכת הקליטה פתאום בימים האחרונים. עד רביעי האחרון הכל היה מושלם; יום רביעי התחילה הבעיה הנ"ל - קטיעות בלתי פוסקות; יום חמישי האיכות חזרה לרמה הקודמת - היום צפיתי בתכנית שהקלטתי באותו יום ונראה כאילו לא היו דברים מעולם; והנה אתמול וגם היום שוב בלתי אפשרי לצפות.
זה לא נשמע לי כמו אנטנה שלא מכוונת טוב או לא מתאימה או שזזה ממקומה. יותר כמו שיבושים במשדר או שיבושים ממקור חיצוני.
שוב אני תוהה אם אין עוד אנשים אשר חווים בעיות קליטה רציניות החל מיום רביעי?

Tg
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #30 

Gimm,

אני אומנם לא ותיק בעניין ה DTT, אבל יש לי ממיר שהשאלתי מדידיה כמה ימים, והקליטה עולה ויורדת כל הזמן. אתמול לא היתה קליטה לדוגמא, היום כבר יש. בצהריים כמעט תמיד אין , וכו...

gimm
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #31 

אוקיי,דיווח מהשטח - יש התפתחות בעלילה. התעלומה לא נפתרה לגמרי אבל הבעייה אצלי מאחוריי, אני מקווה.

עניין ערוצי ה-UHF ש-arotman הזכיר הדליקו אצלי נורה פתאום. הדלקתי את הממיר, בדיקה קצרה - בעיית הקטיעות עודנה שם ובגדול. נכנסתי לתפריטים, בדקתי את איכות הקליטה בערוץ בו התחנות כרגע מכוונות - UHF26 - מראה 20-25%. מסתדר עם תופעת הקטיעות.
ביצעתי סריקת ערוצים מחדש (פעם ראשונה לאחר מעל חצי שנה כמדומני). הממיר מצא לי הפעם עוד סט של חמשת הערוצים שלא מצא בפעם הקודמת (למעשה שבעה ערוצים אם כוללים את שני ערוצי הבדיקה שמשדרים שחור), הסט הנוסף הוא בערוץ UHF29, תדר 538M. איכות קליטה: 90% ויותר. לא קטיעות ולא בטיח, רואים נפלא. 10 דקות רצוף ללא קטיעה אחת, סביר שזה יישאר כך לאורך זמן.

אז מה קרה פה? תקופה ארוכה מאוד קלטתי ב-UHF26 באיכות נהדרת. פתאום משהו קרה בערוץ הזה, כלומר במשדר שמשדר בתדר הזה. לעומת זאת נכנס לפעולה בזמן הזה משדר נוסף בעוצמה/איכות יותר טובים לאזור בו אני גר. מדוע? מה היה רע קודם? איך הייתי צריך לדעת מהעניין הזה? ואפשר להוסיף עוד ועוד כהנה שאלות שיעלו בראשם של הדיוטות כמוני.

שורה תחתונה: משמח אותי שהבעייה הפרטית שלי מאחורי ואוכל להמשיך לקלוט באיכות שהתרגלתי אליה (אני מקווה... טפו טפו). אבל באותה מידה לא הגיוני להאכיל את המרורים האלה את האוכלוסיה הרחבה, דקה לפני שהולכים לכבות להם את השידורים האנלוגיים. בעוד אני וכנראה חלק גדול מהמשתתפים בפורום כאן יודעים מה זה UHF, ערוצים, תדרים וכו' ויודעים מה לנסות לעשות איתם, לרוב האוכלוסיה אין מושג ירוק. ברמת השירות הנוכחית רוב האנשים יקללו את הרגע בו החליפו את מנוי הכבלים /לווין ב-DTT שלא לדבר על האחוז הנכבד באוכלוסיה שעוד קולט באנלוגי (ונדמה לי שיש עדיין לא מעט כאלה). במקרה הטוב הדבר יהיה כרוך בקריאות תכופות לטכנאים כאלה ואחרים כדי "לתקן" בעיות פעוטות כגון הנ"ל (הזריזים בינינו עשויים לשקול קריירה שנייה לאור ההזדמנות העסקית...). במקרה הרע יווצר תיסכול רב שיבוא לידי ביטוי בטלפונים זועמים לרשויות ו- מי יודע - אולי גם בפניה בית המשפט.

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
יצירת קשר:

שליחה #32 

אני שמח שלפחות נושא הקליטה נגמר לדעתי אתה קולט מאנטנה שככל הנראה מכוונת לאזור הצפון.
בכל מקרה אני מקווה שתוך כחודש עד חודשיים המשדר של הרשות באזור שבין רמת השרון לפתח תקוה יקבל את האישורים המתאימים והרשות תוכל להפעיל אותו.

Tg
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #33 

למען האמת. יש מצב שאני שייך לאסכולות "הירוקים" :-)
אני לא יודע מה זה UHF26 אבל אני כן יודע שהממיר שלי נראה כאילו הוא סורק סתם עד שהוא מגיע ל 514mhz ושם הוא מגלה את ערוצי השידור והרדיו. אני מניח ש MHZ משתנה בהתאם לאזור שבו אני נמצא? אישית לא מצאתי הרבה הגדרות לשחק איתם בממיר שלי אחרות..

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
יצירת קשר:

שליחה #34 

Tg כתב:למען האמת. יש מצב שאני שייך לאסכולות "הירוקים" :-)
אני לא יודע מה זה UHF26 אבל אני כן יודע שהממיר שלי נראה כאילו הוא סורק סתם עד שהוא מגיע ל 514mhz ושם הוא מגלה את ערוצי השידור והרדיו. אני מניח ש MHZ משתנה בהתאם לאזור שבו אני נמצא? אישית לא מצאתי הרבה הגדרות לשחק איתם בממיר שלי אחרות..
...
מה שהרשות עשתה זה ככל הנראה להגביר את עוצמת השידור וכנראה לשנות את כיווני השידור של המשדר בנתניה
לפי כמה חודשים, משדר המשדר באפיק UHF 29 בתדר 538MZ ששייך לאזור הצפון.

Tg
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #35 

הבנתי. אם כך הגיוני שבתל אביב הערוצים נמצאים ב 514Mhz...

עריכה: אגב, יש לך מושג אולי מה קורה עם הכבל אנטנה הארוך?

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
יצירת קשר:

שליחה #36 

Tg כתב:הבנתי. אם כך הגיוני שבתל אביב הערוצים נמצאים ב 514Mhz...

עריכה: אגב, יש לך מושג אולי מה קורה עם הכבל אנטנה הארוך?
...
יתכן שהכבל לא תקין או שפשוט החלון בכיוון הלא נכון...

Tg
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #37 

זה לא דווקא קשור לחלון. האנטנה נמצאת במקום X ומחוברת ישירות לממיר. במצב זה יש קליטה חלקית. אני לא נוגע במיקום האנטנה, אבל מוסיף כבל שמתחבר לממיר בקצה אחד, ומהקצה השני לאנטנה, ואין קליטה. שוב אני מציין שהאנטנה באותו מיקום. כבל לא תקין? או שצריך איזה כבל ספיציפי?

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
יצירת קשר:

שליחה #38 

Tg כתב:זה לא דווקא קשור לחלון. האנטנה נמצאת במקום X ומחוברת ישירות לממיר. במצב זה יש קליטה חלקית. אני לא נוגע במיקום האנטנה, אבל מוסיף כבל שמתחבר לממיר בקצה אחד, ומהקצה השני לאנטנה, ואין קליטה. שוב אני מציין שהאנטנה באותו מיקום. כבל לא תקין? או שצריך איזה כבל ספיציפי?
...
ענית לעצמך הכבל ככל הנראה לא תקין ההפסדים לא אמורים להיות כל כך גדולים אלא אם כן האנטנה הקיימת קולטת כל כך חלש שהוספת הכבל מורידה את הקליטה מתחת לסף הקליטה. בכל מקרה ממליץ להחליף את האנטנה ולבדוק שוב את הכבל.

Tg
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #39 

הבנתי. אם כך יש איבוד "מידע" בכבל של 10 מטרים. אוקי, אנסה עם אנטנה נורמאלית :-)
תודה.

Nissim
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2673
נתן תודות: 116 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #40 

אולי כדאי לערוך את כותרת השרשור למשהו בסגנון, איך פתרתי את הבעיה בכיוון תדר ה DTT

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”