האמת היא שעד היום התעסקתי באיזו בעיה שפשוט הטרידה את מנוחתי ויותר מזה את עיניי, מסתבר שאחרי ההתקנה, כיולים ושלל הירקות, אני למעשה רואה כמו אפקט מריחה עצבני (בדיוק כמו במסכי LCD) ע"ג המקרן בכול מעבר בין צבע שחור לבהיר ולהפך, לאחר החלפות כבלים, מקורות, חיבורים, ביטול פונקציות מתקדמות במקרן כגון FI\קיבוע הצמצם ועוד ,חיפוש ברשת והתייעצויות אין סוף הגעתי למסקנה שייתכן ויש לי יחידה פגומה של המקרן היות ואף אחד לא שמע על בעיה דומה אף פעם , לאחר שכול המייעצים אבדו עצות כולל אני, שיחה עם שלומי מאוריקון (היבואנים) גם היא לא הניבה תוצאות וכבר הוצעה בפני האופציה של החלפת המקרן עצמו לחדש (פה המקום לציין את הגב החם והתועלת שברכישה מיבואן רשמי ולא רכישה בחו"ל, שכן יש עם מי לדבר ומי שדואג) עדכנתי את שלומי ואמרתי לו שאנסה עוד משהוא אחד, החלפתי לרסיבר אחר של אונקיו (807),ולמרבית הפלא הבעיה נעלמה כלא הייתה, חשבתי כבר שיש בעיה ברסיבר וגם אז חיפוש מקיף הראה בעיה חמורה אף יותר אולם בעלת פתרון פשוט, כנראה שבאונקיו יש באג מסוים שלמרות שמגדירים לאות ב HDMI לעבור ללא עיבוד תמונה במצב ישיר (מצב Through) לעיתים יכולה להיגרם תופעות של מריחות וצבעים לא אחידים, אונקיו מודעים לזה וזה נגרם כתוצאה מה GUI של ה OSD שהרסיבר מציג, אחרי קצת משחקים וחיפוש ברשת, מצאתי כי ישנו תפריט "סודי" שמבטל לגמרי את ה OSD (זה גם ההפסד שצריך לשלם) בכדי לפתור את הבעיה! מייד לאחר ביטול אופציה זאת, פתאום רואים כמו שצריך לראות, הצבעים מדויקים מאוד, השחורים שחורים ביותר והכי חשוב, אין מריחות!!!
Moco,
נכון לעכשיו הפיר מאוד גדול ומואר, אולם בשעות שאני כן צופה בסרטים, כול הבית מוחשך לחלוטין, ככה שאין לי זליגת אור בכלל, השלב הבא בכול מקרה הוא לרכוש וילון דקורטיבי איכותי שכן יסתיר בצורה מלאה את המעבר.
istarmini,
תודה רבה על העצה, האמת היא ששקלתי זאת כבר בשלב התכנון הראשוני אולם מטעמי דקורציה לא ביצעתי זאת, ייתכן מאוד ואני כן אעבור למצב של צבע מעט יותר כהה, אולם שחור מוחלט לצערי כרגע לא בא בחשבון למרות שאני בטוח שהאפקט הצפייה ישודרג בכמה רמות.