משהו מאישתי
מקינטה זה המכשיר שתמצא בכל בית איטלקי מצוי, מכשיר פשוט קטן ונחמד שחולט קפה בלחץ מים שנבנה בטמפ גבוהה
הרוב ממליצים על מקינטה של חברת ביאלטי שנקראת בריקה שהיא אפשר להגיד הכי מומלצת ומגיעה באמת הכי קרוב שאפשר לאספרסו מבחינת סוגי המקינטות ובאותו משקל היא גם די יקרה.
היתרון במקינטה ששמים מים קפה טחון שמים על הגז ואחרי כמה דק יש לך אספרסו מעולה ובשטח..
הינה סרטון שצילמתי והעלתי בזמנו לפורום
אם תרצה עוד מידע עדיף שתפתח שרשור חדש לנושא
הרוב ממליצים על מקינטה של חברת ביאלטי שנקראת בריקה שהיא אפשר להגיד הכי מומלצת ומגיעה באמת הכי קרוב שאפשר לאספרסו מבחינת סוגי המקינטות ובאותו משקל היא גם די יקרה.
היתרון במקינטה ששמים מים קפה טחון שמים על הגז ואחרי כמה דק יש לך אספרסו מעולה ובשטח..
הינה סרטון שצילמתי והעלתי בזמנו לפורום
אם תרצה עוד מידע עדיף שתפתח שרשור חדש לנושא
מבאס לחלוטין, אגב גונן, עברתי שם (בגסטרוליין) לפני מספר שבועות והתרשמתי מאוד לטובה מהתפקוד של המכונה המיושנת שנמציאת שם בכניסה, מהאמינות הצפוייה שלה, הגב התחזוקתי והרצינות של האנשים. מחכים שתקבל כבר את המכונה ונשמע רשמים.גונן כתב:דובונט יש זמן,בדקתי היום עם גסטרוליין ,וביגלל החג שלהם באיטליה ומכון התקנים אצלנו ,העיניין הזה יקח עוד חודש לפחות ! לצערי.
...
קצת לחץ לא יזיק
סיפור אמיתי:Kerenfood כתב:זה הכל עניין של הגדרות:
אני קניתי ל"אישתי" מכונת קפה ומטחנת קפה ואפילו קולה קפה...
אבא של חבר, איש שטח בכל רמ"ח איבריו, קנה לאשתו לכבוד יום הולדתה רובה ציד.
כששאלה למה, ענה לה בפשטות "חשבתי שאת רוצה כזה"...
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אין מצב לקנות מהחנות של כפיר באיטליה ויואלדי? ככה מדלגים על כלהתקינה הישראלית ומקבלים את המוצר גם בזול יותר.
גונן - בינתיים תחרוט לך כמה טמפרים עד שהמכונה תגיע...
גונן - בינתיים תחרוט לך כמה טמפרים עד שהמכונה תגיע...
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
http://shop.lagondola.it/product.php?pid=499&nav=mnדבוטאנט כתב:אין מצב לקנות מהחנות של כפיר באיטליה ויואלדי? ככה מדלגים על כלהתקינה הישראלית ומקבלים את המוצר גם בזול יותר.
גונן - בינתיים תחרוט לך כמה טמפרים עד שהמכונה תגיע......
8200 הכל כלול !!
- shlomiassaf
- חבר ותיק

- תגובות: 1444
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 70 פעמים
על אותו משקל.
למה לקנות אוטו, נסע בתחבורה ציבורית. (דלק + ביטוח + תיקונים מול מונית לעבודה כל יום ותשלום פעוט על משלוח במקום ללכת לסופר)
למה לקנות אייפון 4 שאפשר עדיין להשתמש בנוקיה הישן עם הסנייק.
ועוד אלפי דוגמאות...
אנשים שוכחים שאנחנו כאן בשביל לא רק בשביל לחיות אלא גם בשביל להנות, אם מכונת קפה זה הכיף שלך לך על זה.
ובקשר להגדרות ההנלה ולאיסורים המשונים שאני שומע כאן.
כל אחד ואיך שהוא מנהל את חייו, באמת... אם אדם צריך אישור של ההנהלה להכניס משהו לביתו שלו אז זו זכותו כמובן...
אבל דבר אחד בטוח אותו דבר יכול להשמע באלף צורות הכל תלוי בצורה שמציגים זאת.
למה לקנות אוטו, נסע בתחבורה ציבורית. (דלק + ביטוח + תיקונים מול מונית לעבודה כל יום ותשלום פעוט על משלוח במקום ללכת לסופר)
למה לקנות אייפון 4 שאפשר עדיין להשתמש בנוקיה הישן עם הסנייק.
ועוד אלפי דוגמאות...
אנשים שוכחים שאנחנו כאן בשביל לא רק בשביל לחיות אלא גם בשביל להנות, אם מכונת קפה זה הכיף שלך לך על זה.
ובקשר להגדרות ההנלה ולאיסורים המשונים שאני שומע כאן.
כל אחד ואיך שהוא מנהל את חייו, באמת... אם אדם צריך אישור של ההנהלה להכניס משהו לביתו שלו אז זו זכותו כמובן...
אבל דבר אחד בטוח אותו דבר יכול להשמע באלף צורות הכל תלוי בצורה שמציגים זאת.
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
לדעתי הפער במחיר מול הארץ הוא שולי ולא מצדיק קניה וויתור על האחריות והשירות בארץ.
מה שכן זה מעצבן שלוקח כל כך הרבה זמן להביא מכונה לארץ, הרי ברור שהם יכלו לומר שמדובר במכונה בודדת שהם מביאים לבחינה או לתצוגה ואז זה היה מקצר את ההליכים ולא היה נדרש מכון תקנים וכו', יש להם אפשרות כזו. מי שסיפר לי על האופציה זה גיל מ"גילס קפה" כשהתענינתי על הבזרה ג'יליה.
בכל מקרה גונן כבר הזמין ועברו להם כמה שבועות, אני מקווה שעד סוף החודש היא תנחת בביתו ואז נוכל להתרשם סוף סוף מויואלדי מקומית ישראלית
מז"ט
מה שכן זה מעצבן שלוקח כל כך הרבה זמן להביא מכונה לארץ, הרי ברור שהם יכלו לומר שמדובר במכונה בודדת שהם מביאים לבחינה או לתצוגה ואז זה היה מקצר את ההליכים ולא היה נדרש מכון תקנים וכו', יש להם אפשרות כזו. מי שסיפר לי על האופציה זה גיל מ"גילס קפה" כשהתענינתי על הבזרה ג'יליה.
בכל מקרה גונן כבר הזמין ועברו להם כמה שבועות, אני מקווה שעד סוף החודש היא תנחת בביתו ואז נוכל להתרשם סוף סוף מויואלדי מקומית ישראלית
מז"ט
- doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 958
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 69 פעמים
המלצה למי שרוצה לקנות מכונה 'יחסית זולה' (סילביה, אסקסו, גאג'יה):
דברו עם האשה על המכונות היקרות, מטחנות דיגיטליות, שני ראשים, שני דודים, E61 ולמשכן את הבית.
כעבור חודש של מריבות תזחלו אליה ותלחשו - ניצחת, לא נוציא הרבה כסף על ציוד. 'נסתפק באסקסו בייסיק ורוקי'
דברו עם האשה על המכונות היקרות, מטחנות דיגיטליות, שני ראשים, שני דודים, E61 ולמשכן את הבית.
כעבור חודש של מריבות תזחלו אליה ותלחשו - ניצחת, לא נוציא הרבה כסף על ציוד. 'נסתפק באסקסו בייסיק ורוקי'
האמת זה כל כך נכון שיש לך פרטנר שכל הוצאה ניראית לו כמיותרת.
לשמחתי צברתי קילומטרז' לא קטן (10+) והיום אני יכול להגיד שברגע שהיא
אומרת, "אתה יודע מה, תעשה מה שתה חושב" זה אומר במילים אחרות
"טוב על מה אני מתווכחת, גם כך הוא יעשה מה שירצה"
.
מידת ההצלחה היא הזמן שעובר מרגע שהעילתה את הרעיון עד המשפט הגואל.
מניסיון אישי הזמן הולך ומתקצר עם השנים
לשמחתי צברתי קילומטרז' לא קטן (10+) והיום אני יכול להגיד שברגע שהיא
אומרת, "אתה יודע מה, תעשה מה שתה חושב" זה אומר במילים אחרות
"טוב על מה אני מתווכחת, גם כך הוא יעשה מה שירצה"
מידת ההצלחה היא הזמן שעובר מרגע שהעילתה את הרעיון עד המשפט הגואל.
מניסיון אישי הזמן הולך ומתקצר עם השנים
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
HOSQ - להזכירך יש לך ולאשתך את אותו כיס...
מחר היא תנחת עליך עם מעיל פרווה בעלות של gs3 ולא תגיד לה כלום?...
מצד שני אני עוד לא אמרתי שקניתי את ההאריו - היא תדע רק אחרי שאני אביא אותו מהדואר.
לפני זה היא סתם תגיד לי למה אתה צריך בלה בלה בלה.
מחר היא תנחת עליך עם מעיל פרווה בעלות של gs3 ולא תגיד לה כלום?...
מצד שני אני עוד לא אמרתי שקניתי את ההאריו - היא תדע רק אחרי שאני אביא אותו מהדואר.
לפני זה היא סתם תגיד לי למה אתה צריך בלה בלה בלה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
אחרי השנתיים האחרונות...היחס המבזה לנשיא שימון היקר ואחת מרמרה...אתה שואל כאלה שאלות?, מה רע בטורקי? אולי אתה לא משתמש בקפה הנכון?...
מאז סיימתי את מחוייבותי לצה"ל, כאיש מילואים מסור...סרה מחשקי הכמיהה לתורכי ולארוחת בוקר. החרמנות נשארה, אגב....גם בלי לבישת חאקי.
- roli_bark
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 149
- נתן תודות: 28 פעמים
- קיבל תודות: 7 פעמים
רמז על נשים, ברגע שהיא אומרת לך כך - היא גם מתכוונת שמעתה ואילך "היא תעשה מה בראש שלה ..."ilanafri כתב: שברגע שהיא אומרת, "אתה יודע מה, תעשה מה שתה חושב" זה אומר במילים אחרות
"טוב על מה אני מתווכחת, גם כך הוא יעשה מה שירצה".
...
לשמחתי הבזבזנות נגמרת אצלי.roli_bark כתב:רמז על נשים, ברגע שהיא אומרת לך כך - היא גם מתכוונת שמעתה ואילך "היא תעשה מה בראש שלה ..."ilanafri כתב: שברגע שהיא אומרת, "אתה יודע מה, תעשה מה שתה חושב" זה אומר במילים אחרות
"טוב על מה אני מתווכחת, גם כך הוא יעשה מה שירצה".
......
דבוטאנט, אשתי בחיים לא תגיד לי בלהבלה וגם לא תקנה מעיל פרווה היא תקנה מה שהיא רוצה ואני גם יעזור לה לבזבז על עצמה ולהנות. וזה כך גם בכיוון ההפוך. אני יודע שזה לא מקובל בעדה אבל אם תחשוב על זה, אפשר לקרוא לזה "בקרת נזקים"...
what's next?