Lee,
שינוי סיסמת ה-Admin נעשית ב-Management/Access Control/Passwords, אבל כמו שציינתי זה לא ימנע מאחרים ברשת שלך לבצע שינויים בהגדרות דרך הדף של בזק.
מחכים לעדכון.
truejoker,truejoker כתב:אני רוצה להעלות את זה ולכן אשאל בפוסט חדש .
מישהו מצא שאפשר למעשה לעשות האקינג של כול האיננטרנט שלך ע"י מישהו שיגיע אליו קרוב הבייתה ויתחבר לאתר (הוא אפילו לא צריך שיהיה WIFI בשביל זה (ואני באמת לא רוצה להסביר , המבין יבין )?
אני חושב שצריך לוודא שלא יוכלו לעשות זאת , וצריך לפנות לבזק על זה...
oreach כתב:
האפשרות השנייה היא שהרשת האלחוטית שלך צריכה להיות גלויה ולא מוצפנת, כדי שמישהו יוכל להתחבר לרשת שלך ולראות דברים.
השילוב של הבאג שלהם, שגרם לרשת להיות גלויה במקום מוצפנת, בצירוף הדף שלהם שחושף מידע מתוך הראוטר ומאפשר לשנותו הוא הבעייתי.
אבל גם ככה אי-אפשר לקחת לגנוב את ההגדרות של החיבור לספק האינטרנט (אם אתה כמובן מקפיד לחסום גישה לראוטר ע"י שינוי סיסמת ה-ADMIN), ובמקרה הגרוע (שהוא די גרוע גם ככה) הבאג כשהוא קורה, יאפשר לגלוש דרך הראוטר שלך, לחשוף את הרשת הביתית שלך, ובעזרתה של בזק, אף לפתוח פורטים לתוך הרשת דרך דף ההגדרות שלה...
כמובן שכל מי שלא מקפיד מלכתחילה להצפין את הרשת שלו ואת הגישה לראוטר שלו חשוף לכל הדברים הללו גם ככה (חוץ מהדבר האחרון שבזק אשמה בו).
את כל הדברים האלו כבר אמרתי להם בצורות שונות. לקח זמן עד שבכלל מישהו התייחס ברצינות לדבריי (ראה בפוסט הבא), וגם עכשיו אני לא בטוח כמה רציני זה יטופל, אני יכול רק לקוות......
תודה . לאיזה שם שינית ? או שכול שם שאשים שם יהיה בסדר ?oreach כתב:עדכונים:
אתמול שוחחתי שוב עם בזק, כי עדיין לא שלחו לי את כתובת ה-URL שמפנה לדף בראוטר שמאפשר הגדרות של TR-069.
הפעם היה מישהו קשוב יותר, ולמרות שלאחר בדיקה טען שאין אופציה שכזאת (דווקא יש - פרטים בהמשך), לפחות הוא ניסה להבין את הבעיה. לא רק שנראה שהוא הבין את חומרת הבעיה, אלא שהוא אף אמר שהוא נתקל כבר בבעיות מסוג זה אצל אנשים שהתקשרו כיוון שרשת שלהם הפכה לגלויה, ועכשיו כשאני מספר לו על כך הוא מקשר בין הנושאים.
בקיצור הבחור אמר שהוא העביר את הבעיה לצוות המתאים שאמור לבדוק את הנושא לעומק, אבל לצערי כשביקשתי שיידעו אותי מה קורה עם זה, הוא אמר שהוא העביר להם את מספר הטלפון שלי, אבל כנראה שהם לא יעדכנו אותי אם נפתרה הבעיה, אלא רק במקרה והם ירצו פרטים נוספים.
לאחר השיחה עמו, החלטתי שאני מנסה לאתר את כתובת ה-URL החבויה. התבוננות בכתובות ה-URL האחרות של הראוטר, בשילוב עם GOOGLE הניבו במהרה את התוצאה:
http://10.0.0.138/tr69cfg.html
העברת המצב ל-Disable משום מה לא מנעה את הגישה, אך שינוי ה-ACS User Name הביא לתוצאה המיוחלת - השרתים של בזק לא מצליחים (בכל אופן לא דרך דף ההגדרות שלהם) לגשת ולקרוא / להגדיר את הראוטר שלי....