[אופטופיק] אין גבול לקומבינות

המקום לשאול שאלות על קפה, קפסולות, מכונות קפה, סוגי קפה ירוק, חנויות
nimitzg
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 2060
נתן תודות: 460 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

שליחה #21 

דבוטאנט כתב:נודניקים, הכל רע פה?[quote\]

וגם היא כל הזמן בחו"ל....

טוב..אני אשב לי כאן בחושך.. :lol:
...
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

doron_boogie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 958
נתן תודות: 94 פעמים
קיבל תודות: 69 פעמים

שליחה #22 

או-לה-לה :roll:

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #23 

אכן - קשה פה מאוד, לי מה שמפריע הכי הרבה מעבר למחירים היקרים בפראות של כל דבר, זה שעות העבודה הבלתי אפשריות (של חצי מהמשק...).
אין שום סיבה בעולם שחוק שעות העבודה ידבר על 9 שעות יומיות, בזמן ששאר העולם הנאור אליו אנו כביכול משתייכים עובדים 9-5
המסים פה לא כל כך גבוהים כמו שנהוג לחשוב, הם פשוט נופלים ברובם על המשתתף הממוצע של פורום זה.
בארץ כמו בארהב הקפיטליזם החזירי לא משאיר הרבה מקום למעמד הביניים, רוב מי שאני מכיר מרויח יפה אך מתקשה לגמור את החודש לאחרונה, ברגע שיש לו דירה מסכנה, אוטו וילדים. ויש מיעוט שמביא משכורות של 40 צפונה, והם חיים טוב, טוב מידי.
בסך הכל, רובינו היינו מסתפקים בעבודה סבירה, עם שכר סביר יחסית להוצאות, רכב ונופש פעם בשנה. כיום אני צריך להילחם על כל דבר, כמו בית משלי. מתיש
נערך לאחרונה על ידי hosq ב 29/12/2010 1:02, נערך פעם 1 בסך הכל.
what's next?

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1405
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #24 

מי זות? :?

מאור_בר
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1222
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 125 פעמים

שליחה #25 

עם 9 שעות עבודה הייתי מאושר יותר! אבל בטח לא הייתי יכול להרשות לעצמי מכונת קפה... ואז הייתי מאושר פחות.

בהקשר הזה של האושר, אני חייב להמליץ על ספר נהדר של ד"ר טל בן שחר בשם "באושר ובאושר".
להבדיל מכל ספרי הניו-אייג' לשיפור עצמי, הוא מגיע ממקום יותר אמפירי ומבוסס ועזר לי, דרך ההבנה מה הוא אושר ומה מסב לי אושר, להגיע לשיפור משמעותי באיכות החיים שלי, באמצעים פשוטים ביותר.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #26 

hosq כתב:המסים פה לא כל כך גבוהים כמו שנהוג לחשוב, הם פשוט נופלים ברובם על המשתתף הממוצע של פורום זה.
בארץ כמו בארהב הקפיטליזם החזירי לא משאיר הרבה מקום למעמד הביניים, רוב מי שאני מכיר מרויח יפה אך מתקשה לגמור את החודש לאחרונה, ברגע שיש לו דירה מסכנה, אוטו וילדים. ויש מיעוט שמביא משכורות של 40 צפונה, והם חיים טוב, טוב מידי.
...
יש לי חדשות בשבילך , הקפיטליזים הלא חזירי אלא האכזרי נמצא כאן , וזה חלק מהעובדה שמעמד הבניים כ"כ בוכה .
באמריקה מעניקים לבעלי הכנסה נמוכה (כולל חרדים), מספיק כסף שיחיו בכבוד . אז נכון אתה לא יכול לקנות סמים , אתה צריך לחיות במקומות זולים , אבל עדיין בניגוד לדימוי שלה , עקומת הג'יני שלה (עקומה המראה את ההבדלים בין העניים ביותר לעשירים ביותר ), נשארת די סטטית בעשורים האחרונים . אצלנו הפער עלה והיום יש יותר אנשים שממש אין להם ממה לחיות . את האמת אם הם היו יודעים ,היה עדיף להם להגר , לאמריקה לפני שני עשורים ולהשיג גרין קארד

ורק שתדע (ואני לא הולך להסביר את התיאוריה שמונחת מתחת לזה כי זה מסובך לפורום ), שאם אתה רוצה לדעת , לא את העתיד הכלכלי של החמש שנים הקרובות , אלא את העתיד הרחוק , אחד הדרכים הטובות לנבא את זה , זה להסתכל בקו המגמה של עקומת הג'יני של המדינה .
ההיסטוריה מוכיחה שמדינות עם יותר עזרה לחלש , מתמודדות יותר טוב , מאשר אלו עם פחות , ואחרי רף מסויים , שאני קורא לו רף האכזריות , המגמה הכלכלית של אותה מדינה מתחילה להפוך כיוון .
היות וזו מגמה בסיסית מאוד , לא ממש רואים את זה בשנים הראשונות (יש יותר מידי מידע שמסתיר את המגמה , ולעיתים מרמז על מגמה הפוכה ), אבל זה עדיין עובד כך .
לא לחינם בראיה היסטורית עמים שינו מקומם אחרי שרף האכזריות עלה אצלהם , זה אמנם לקח המון זמן , אבל זה התבצע, והסימנים הסופיים היו כשמעמד הבניים (זה שלא לחץ לעזור לעניים הגדולים ), התחיל להאנק גם הוא תחת הקשיים

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה #27 

מה שבאמת מקומם זה החזירות בחסות המדינה. לחץ כה גדול על האוכלוסיה בהכרח מפנה אנשים אחד כנגד השני. פעם, האויבים היו מחוץ וכולם היו מלוכדים. היום האויב הוא המדינה עצמה שרואה באזרחים סוג של אויבים, בבסיסו של כל חוק עומדת התיחסות לישראלי התחמן כביכול, אכזריות קשה של השלטונות כלפי אזרחים חסרי ישע. המוסר אבד מזמן. חוסר יכולת טוטאלי להפגין (נסו את זה, ואתם מהר מאוד עשוים למצוא עצמכם במעצר ועם רישום פלילי), אכיפה ברוטאלית של חובות-כביכול, בתי משפט בהם האזרח אשם באופן אוטומטי. מיסוי כבד של אוכלוסיה חלשה ע"י מיסים עקיפים, אין חינוך, אין משטרה אזרחית.
אני עייף מהתמודדות עם הרשויות והמונופולים למיניהם שלא מהססים לנצל כוחם. לפחות פעם בחודש חודשיים אני נקנס ע"י רשעים בחסות החוק. מדוע אימי הנכה צריכה להתמודד מול משרד עורכי דין במקום מול רשות מקומית ולשלם כפל קנס ועוד עמלות עבור דוח חניה שגוי? מדוע אני צריך לשלם 5000 שח מים כי העיריה "בטעות" העריכה פי 3 את הצריכה בחודשים בהם נגבה מס הבצורת? ומה עם רשות השידור, בזק, סלקום, כולם חוגגים על חשבון הבנק שלי בחסות החוק? דוחות חניה שמגיעים ישירות עם הוצאה לפועל ועיקול חשבון הבנק?
איפה המוסר, איפה ההוגנות, איפה החמלה כלפי אוכלוסיות חלשות. והעובדה המטרידה ביותר - כסף לא חסר. משהו במדינה הזו נבנה עקום מהיסוד.
ולמשתתפי הפורום אני קורא - לא לשתף פעולה עם נבזות. אדיבות אדיבות אדיבות. כן, אפילו לשמוק שחותך אותך בכביש, לאפשר לו להשתלב בתנועה בבטיחות. רק אנחנו נוכל להציל אותנו מעצמנו.
what's next?

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1591
נתן תודות: 167 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #28 

חברה ,נראה לי שדווקה די נחמד פה. :D , תתעודדו!!!

אולי כלכלית לא משהו, והחינוך לא מי יודע מה, אבל די סבבה כאן, תאמינו לי.

אתמול ביקרתי ב 22:00 את גיסי בבית חולים, הוא מושתל כבד פעמיים, וקצת חוששים לדחייה. כיוון שלא היה מקום במחלקה הוא נאלץ להישאר במיון, אחרי שהייתי שם כשעה +- משום מקום הגיעו איזה חברה מ"יד עזרה" או "יד אליעזר" אולי "יד לזולת" ונתנו לנו סנדוויצ'ים עם טונה, אני ניסיתי לסרב, והם פשוט הניחו את הכריכים לידי עם חיוך מאוזן לאוזן, והאמת שאתמול היו לי גם כמה פנצ'רים, אבל מה אני מרוויח מלחשוב עליהם? אני פשוט מעדיף להתמקד בנערים האלה מ"יד שרה"
אוףףף עוד פעם לא מצליח לישון. לילה טוב

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #29 

hosq כתב: אני עייף מהתמודדות עם הרשויות והמונופולים למיניהם שלא מהססים לנצל כוחם. לפחות פעם בחודש חודשיים אני נקנס ע"י רשעים בחסות החוק. מדוע אימי הנכה צריכה להתמודד מול משרד עורכי דין במקום מול רשות מקומית ולשלם כפל קנס ועוד עמלות עבור דוח חניה שגוי? מדוע אני צריך לשלם 5000 שח מים כי העיריה "בטעות" העריכה פי 3 את הצריכה בחודשים בהם נגבה מס הבצורת? ומה עם רשות השידור, בזק, סלקום, כולם חוגגים על חשבון הבנק שלי בחסות החוק? דוחות חניה שמגיעים ישירות עם הוצאה לפועל ועיקול חשבון הבנק?
איפה המוסר, איפה ההוגנות, איפה החמלה כלפי אוכלוסיות חלשות. והעובדה המטרידה ביותר - כסף לא חסר. משהו במדינה הזו נבנה עקום מהיסוד..
...
אם על זה אתה מתרעם , מה דעתך על מד"א ? הם ממתינים עם החיוב ששכחת לשלם עד סוף התקופה (שבה עדיין אפשר לגבות ), ואז הם "פתאום" מוצאים אותך. לפני זה כשלא היו קנסות לא שמעת מהם , עד שהקנסות והריבית הצטברו לסכום גדול , הם מחכים
בפעם האחרונה שהם עשו לי את התרגיל הפעלתי עו"ד , ושלחתי קובלנה לוועדה לפניות הציבור בכנסת , אז הם הורידו את זה לחצי (העו"ד עלה לי יותר :lol: אבל זה כבר היה עקרוני שאני לא משמם להם את הכול :lol: ).
בחיים שלי לא ראיתי שודדים בחסות החוק כמוהם

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1405
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #30 

דבוטאנט כתב:נודניקים, הכל רע פה?

[img2=550x776]http://b-r.celebs-il.com/i/4.jpg[/img2]
...

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #31 

gedkoz בחייך - בר רפאלי...חוץ ממנה יש את מירי בוהדנה אז יש משהו טוב כאן.
אני לא הייתי חי בשום מקום אחר.
אפריקה נבערת ומסוכנת.
אסיה ברובה מוסלמית ובמזרח שונה מדי.
אירופה היא יבשת האיסלם הבאה.
אמריקאים קצת מפחידים בבוקיות שלהם.
דרום אמריקה פסיכים
אולי אוסטרליה (גם שם יש כבר יותר מדי מוסלמים) ולניו זילנד לא יכניסו כבר ישראלים...
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #32 

אנחנו פסיכיים? טוב אולי בעצם כן. :wink:

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #33 

צ'אבס? קסטרו?

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #34 

ריקי מרטין!!!

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה #35 

זה נכון שיש מקומות גרועים יותר, הרבה יותר. זה נכון גם שכמעט לכל מדינה יש פלוסים שבצידם מינוסים די גדולים . SO ? במעט מאוד מדינות מתישים ומוצצים את האזרח כמו כאן.
מי שלא שייך בארץ לקבוצה חזקה כלשהי, נאמר דוס או עובד חברת חשמל, מתקשה מאוד להסתדר כאן.
אגב מד"א, קראתם פעם למכבי אש? טיפ: אל תעשו את זה. זה יעלה לכם סכום עצום. ואם מישהו קרא להם בשבילכם ולא היה צריך, אכלתם אותה. שלם תשלמו.
מילה טובה בכל זאת יש לומר על שירותי הרפואה בארץ. לא מושלמים אבל עדיפים על רוב המקומות בהם ביקרתי ובמחיר בהחלט סביר. חברים שלי מקנדה מדווחים על קטסטרופה, גם בגרמניה המצב דומה, ובארהב ביטוחי הבריאות עולים הון ושרותי הרפואה לא מאוד טובים יחסית לעלויות (היחס הגרוע בעולם של עלות-תועלת).
what's next?

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #36 

דוסים אין להם לחם בבית, ועובדי חברת החשמל, טוב, תכלס שחקו אותה, אבל מי מונע ממך או ממני להתארגן עם מעגל כח משלנו?

אגב המדינה כאן באמת מתישה אותנו, וזה כי היא רוצה לקבל "הכל ועכשיו" אבל בסוף היא גורמת לזה שהדברים יעברו מתחת לשולחן.

oronp
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 165
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #37 

לדוסים שאתה טוען שאין לחם, אין לחם כי משום מה הם מצפים שבעזרת האל ובמימון שלך ושלי הלחם יגיע מעצמו. הצרה היא שהם צודקים ובארץ (בניגוד ליתר העולם) זה גם עובד להם!!! בארה"ב אף אדם, כולל לא אברכים מזוקנים, לא מעיז לדרוש כסף רק בזכות הטענה שהוא דתי. עיון קצר בתלמוד ובגמרא יבהיר שגאוותם של רבנים בתקופות אחרות היה שהיו בעלי מקצוע מכובדים וכבר נאמר "אל יעשה אדם תורתו קרדום לחצוב בה...". הרמב"ן, הגר"א ואחרים עבדו לפרנסתם..........
ובאשר לארץ, וכבר שנה האדמו"ר הגאון ר' לוין "לונדון לא מחכה לי, אבל היאוש יותר נוח.................." :evil:

moti_r פותח השרשור
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #38 

לצערי זה נכון.
אבל הבעיה הרבה יותר שורשית. אנחנו חיים כאן בחברה מאוד אגואיסטית. כל אחד חושב רק על עצמו.

כשכל אחד ממקסם רק את התפוקה שלו (מקרה קלאסי: לא לשלם מיסים דרך קומבינות שונות) - כל הפרטים מרוויחים, והמדינה כולה מפסידה. זו הסיבה שבכל מקום שאתה מתבונן אתה רואה ריקבון.

די מעניין, שבזמן האחרון אני שומע יותר ויותר אנשים שמדברים על הרקבון זה. אנשים בני 30-40, שפעם היו פטריוטיים וחזקים, ופתאום מתחילים לדבר אחרת לגמרי. הרבה מדברים גם על השריפה בכרמל. כנראה שהשריפה הזו עשתה משהו.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #39 

לא ממש הבנתי, הדוסים, האדמור, תוכל להסביר יותר ברור?

בגדול, המדינה עד לא מזמן לא נתנה לדוסים ברירה, כיוון שבלי להתגייס אסור לעבוד, ולהתגייס לצבא שלא מותאם להם גם לא שייך (ולדעתי זה יפה מאוד שעמדו על שלהם), אבל בשנים האחרונות נפתחו מספר מערכות בצהל לקליטת חרדים, כגון "נחל חרדי" "שחר כחול" "בינה בירוק" "שחר הת"ל" ואולי עוד כמה, והמערכות האלה זוכות להיענות גבוה מאוד, ואם תבדוק טוב תראה שהדוסים שמותר להם לעבוד, מבחינה חוקית, באמת עובדים, אני יודע שבתקשורת זה נשמע אחרת, אבל גם הרבה דברים בתקשורת לא ממש אובייקטיביים, לדוגמה משפט קצב, שבמקרה אישתי עדה בו ואני יודע בוודאות שהעסק ממש לא כמו שהתקשורת מציירת.

אגב בגדול לא אכפת לי שיהיו אנשים שבאמת לומדים תורה שיחיו על חשבוני, כיוון שאני דתי ומשתמש המון בשירותי ה"דת" שהלומדים האלה מעניקים לי, ואני משוכנע שצריך שיהיו כאלה גם לצורך החילוניים, רק במידה מואטת יותר.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #40 

אין קשר בין דת לשרות בצבא ולעבודה. אם מישהו פה מפקפק על היהדות שלו אז במקום שכל יש לו ...
נזירים בהודו לא עובדים ולא משרתים בצבא אבל לפחות הם פיירים ומקבצים נדבות לאוכל.
מה שבאמת מעניין אותם זה הדת (מצחיק שאצלנו קוראים להם עובדי אלילים).

אין לי בעיה עם מי שמוכן לממן כאלה - אבל אותי לא שואלים...

אין סתירה בין לימוד דת לעבודה כמו שאין סתירה בין למידת הסטוריה לתעסוקה.

נעול

חזור אל “בית הקפה”