gorelshv כתב:אין לי ספק שהמכשיר יהיה להיט. מבחינתי - אין לו ערך מוסף על פני סמארטפון רגיל או נטבוק.
בטח לא במחירים שהמכשירים האלה נמכרים. אלה מכשירים שבהתחלה מתלהבים מהם ואח"כ זורקים אותם באיזו פינה, מחוברים למטען, במקרה הטוב.
...
האייפד זה הגאדג'ט הכי שימושי שהיה לי עד היום. ואני לוקח אותו איתי לכל מקום.
אז תרשה לי לחלוק עליך...
Batnun
.
Batnun
חבר מביא חבר
תגובות: 3631
שליחה
Irus כתב:יפה שאתה נותן את כל ההשוואות לאייפד, אבל אתה בעצמך רשמת מה תאריך ההשקה...
נראה לי שעד אז כבר תוכל להשוות אותו למפרט של האייפד 2, ולא למוצר שיצא לפני כשנה.
ודרך אגב, אם הצצת במפרט של ה-PlayBook שהוכרז, נראה לי שהוא חזק יותר (או דומה).
...
ל-PlayBook יש מסך 7 אינטש, ורזולוציה רק של 1024x600
Batnun
.
gorelshv
חבר ותיק
תגובות: 1243
שליחה
Batnun כתב:
gorelshv כתב:אין לי ספק שהמכשיר יהיה להיט. מבחינתי - אין לו ערך מוסף על פני סמארטפון רגיל או נטבוק.
בטח לא במחירים שהמכשירים האלה נמכרים. אלה מכשירים שבהתחלה מתלהבים מהם ואח"כ זורקים אותם באיזו פינה, מחוברים למטען, במקרה הטוב.
...
אז תרשה לי לחלוק עליך...
Batnun
.
...
זה בסדר, אני מרשה.
כמו שאמרתי, ללא סטיילוס מדוייק אני לא רואה מה הערך המוסף של המכשירים האלה. לעריכת מסמכים, קריאת טקסט וכו' הנטבוק הוא פיתרון יותר טוב. במקרה שזה רק לקריאת ספרים - לך על הקינדל.
גלישת אינטרנט כדי להעביר את הזמן, משחקי קז'ואל וכו' - סמארטפון. האייפד לא יכול להחליף את הסלולרי בכל מקרה, ואני בטוח שלכל מי שהשתתף בשרשור הזה יש כבר אייפון או סמארטפון אחר.
הטאבלטים המקוריים - הגיעו עם סטיילוס. הבעיה הייתה החומרה החלשה, הגודל, ומסך רזיסטיבי. אפל הוציאה מכשיר שהוא בעצם אייפון מוגדל, וקראה לו טאבלט. לא טרחה אפילו ליישם איזשהו פיתרון מבריק שיביא גם תמיכה בסטיילוס.
באותה מידה יכלו לקרוא לו אייפון XL. במחירים האלה - זה פשוט לא שווה.
osherov
גורו Android
תגובות: 15029
שליחה
gorelshv,
לא הבנתי למה דווקא הסטיילוס זה מה שחסר לך. לצורך עריכת מסמכים אתה צריך מקלדת ומסך מגע מדויק. לצורך קריאת מסמכים אתה צריך מסך נוח לקריאה (אפליקציות לעריכה וקריאת מסמכים כבר יש ויהיו למכביר)...איפה נכנס הסטילוס לסיפור? (אגב, יחי ההבדל "הקטן" בין גלישה בדפדפן על מסך 3.7 אינצ' לעומת גלישה על מסך 10.1 אינצ')
...
אז תרשה לי לחלוק עליך...
Batnun
.
...
זה בסדר, אני מרשה.
כמו שאמרתי, ללא סטיילוס מדוייק אני לא רואה מה הערך המוסף של המכשירים האלה. לעריכת מסמכים, קריאת טקסט וכו' הנטבוק הוא פיתרון יותר טוב. במקרה שזה רק לקריאת ספרים - לך על הקינדל.
גלישת אינטרנט כדי להעביר את הזמן, משחקי קז'ואל וכו' - סמארטפון. האייפד לא יכול להחליף את הסלולרי בכל מקרה, ואני בטוח שלכל מי שהשתתף בשרשור הזה יש כבר אייפון או סמארטפון אחר.
הטאבלטים המקוריים - הגיעו עם סטיילוס. הבעיה הייתה החומרה החלשה, הגודל, ומסך רזיסטיבי. אפל הוציאה מכשיר שהוא בעצם אייפון מוגדל, וקראה לו טאבלט. לא טרחה אפילו ליישם איזשהו פיתרון מבריק שיביא גם תמיכה בסטיילוס.
באותה מידה יכלו לקרוא לו אייפון XL. במחירים האלה - זה פשוט לא שווה.
עריכת מסמכים וקריאת טקסט
קריאת ספרים (היה לי את הקינדל - מעדיף לקרוא על האייפד)
גלישה באינטרנט (הרבה יותר מעשי ונוח לגלוש על מסך 9.7 אינטש מאשר על סמרטפון)
משחקים איכותיים
צפיה בוידאו
וכו' (אימיילים, שליטה מרחוק ועוד)
בנוסף, האייפד נותן לי זמן סוללה של 10 שעות
בקיצור, אני, ועוד כמה מיליונים, מאוד מרוצים
Batnun
.
osherov
גורו Android
שליחה
Batnun,
אבל מה עם flash אלוהים ישמור?!?!?!
מילא עוד אפשר להתווכח שפלאש לא חשוב כל כך במכשירי סמארטפון בעלי מסך 4 אינצ',
אבל לא לאפשר פלאש לטאבלט בגודל של כמעט 10 אינצ'
ודרך אגב, לפי דעתי חלק מההצלחה של האייפד (והאייפון) אפשר לזקוף לזכות זה שהשליטה במסך נעשית באמצעות האצבע.
שליטה עם סטיילוס היתה קיימת כבר לפני שנים, ואף אחד (כמעט) לא קנה טאבלט. אפל התחילה עם המסך הקפסיטיבי - והשאר שייך להסטוריה.
העובדה שכל היצרנים אימצו את הגישה של אפל מראה שכנראה הם גם חושבים שזו הדרך הנכונה...
Batnun
.
Batnun
חבר מביא חבר
שליחה
osherov כתב:Batnun,
אבל מה עם flash אלוהים ישמור?!?!?!
מילא עוד אפשר להתווכח שפלאש לא חשוב כל כך במכשירי סמארטפון בעלי מסך 4 אינצ',
אבל לא לאפשר פלאש לטאבלט בגודל של כמעט 10 אינצ'
...
לי זה לא ממש חשוב.
גם במחשב אני מעדיף לעבוד עם תוסף לפיירפוקס שחוסם פלאש...
Batnun
.
IamEzio
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
שליחה
כמו שאמרתי כבר ,אני מסכים עם Bantun , אני בעצמי משתמש בפלאש רק בשביל יוטיוב ודומיו .
אבל מה שבטוח שמשעמם פה לא יהיה עם מוטורולה ,סמסונג ואפל .
Batnun,
קודם כל, כולנו חולקים את אותה המחלה לגאדג'טים. זה ברור. אבל, המחלה הזו היא גם די יקרה, וזה גורם שצריך לקחת בחשבון.
כל הדברים שמניתי בהודעה הקודמת מבוצעים הרבה יותר טוב בשילוב של נטבוק עם סמארטפון (כן, גם צפייה בוידאו). סמארטפון גם ככה יש לך, תוסיף נטבוק וזהו. זה גם יותר הגיוני כלכלית.
אגב, אני מדבר על טאבלטים בכלל ולאו דווקא על האייפד. פשוט השטות הזו של אפל התחילה את כל הסיפור.
לגבי הסטיילוס: כן, זה מה שחסר לי בטאבלט. כמו שאמרתי, הבעיה עם הטאבלטים המקוריים הייתה החומרה החלשה, הגודל והמשקל, והמסך הרזיסטיבי. היום אין את המגבלות האלה. תן לי טאבלט עם מסך המאפשר לי שליטה באצבע ובנוסף היכולת להשתמש בסטיילוס מדוייק ואני קונה.
אגב, למי שלא ידע, או שכח, ב-wm (מנוחתה עדן) היה מנגנון לזיהוי כתב יד מובנה. אני עדיין זוכר איך הייתי משרבט משפטים שלמים באנגלית על ה-ppc הישן שלי ובהינף סטיילוס הם היו הופכים לטקסט.
תן לי טאבלט שיודע לעשות את זה, ואני מכור. מסך מגע, מה לעשות, טוב לכספומטים, ולא להכנסת טקסט.
אני לא אתפלא אם אפל תכניס את הטכנולוגיה הזו למסך של האייפד 2 או לא יודע מה, כי אין מה לעשות, זו באמת חברה חדשנית וכל השאר עושות חיקוי טוב +.
בנוסף, קראתי על איזשהוא סטארטאפ או חברה שעובדת על פיתוח מסך כזה. שכחתי את השם.
Batnun
חבר מביא חבר
שליחה
אני לא יודע איך זה במקרה שלך, אבל אני מקליד הרבה יותר מהר משאני כותב, גם על המקלדת של האייפד...
Batnun
.
gorelshv
חבר ותיק
תגובות: 1243
שליחה
אצלי זה שונה.
תן לי לשאול אותך את זה? אתה מקליד יותר מהר גם כשאתה מחזיק אותו ביד אחת? הרי זו צורת השימוש הכי נפוצה במכשיר. ועוד שאלה: האם מסך המגע שלו מאפשר לך לעשות רישומים מדוייקים לצד הטקסט?
אני חלילה לא מנסה לגרום לך להודות שהרכישה שלך היתה מוטעית. עובדה שאתה נהנה מהאייפד וזה מה שחשוב. זה גם לא מתפקידי להיכנס לך לכיס. בשבילי, התמורה שהטאבלטים מציעים לא מצדיקה את המחיר.
osherov
גורו Android
שליחה
מתברר שהמכשיר הזה יגיע כבר בחודש הבא (פברואר) לרשת Verizon בארה"ב....זה אומר שגוגל הולכים תוך חודש-חודש וחצי לשחרר את גירסת Honeycomb לעולם....עוד בקושי סיימנו לקפל את ארוע ההשקה של ה Gingerbread ועדיין שום מכשיר לא קיבל עידכון לגירסה 2.3 מעבר לנקסוס S וכבר גירסת טאבלטים נוספת של האנדרואיד
אני לא מבין...
Honeycomb זו גירסה לטאבלטים...
אז למה מצפים שזה יגיע לסמרטפון?
Pavelz
חבר מביא חבר
תגובות: 4032
שם מלא: pavel
שליחה
נראה לי אני הולך לקנות את הדבר הזה... מקווה שתהיה גרסה בינלאומית עם WiFi בלבד
Need more cowbell
osherov
גורו Android
שליחה
zovirax,
מי מצפה שזה יגיע לסמארטפונים? גירסת Honeycomb לא תרוץ באופן רשמי על סמארטפונים כי היא לא מיועדת למסכים קטנים. מה שעושה רושם הוא שגוגל הולכת לשחרר גירסת 2.4 שתהיה מיועדת לסמארטפונים (השמועות מדברות כרגע על השם Ice Cream). הפרסומים מדברים על כך שהגירסה הזאת נצפתה כבר במכשיר של Sony Ericsson דווקא
Pavelz,
כרגע המכשיר יושק בחודש הבא לרשת Verizon ולכן לא יתאים לרשת בארץ. כרגע לא ראיתי שפורסם משהו לגבי גירסת Wi-Fi O Only אבל ברור שזה יגיע (ביחד עם גירסה לרשתות GSM)
אריה, לפי מה שאני מבין 2.4 תיקרא גם Gingerbread והיא מכילה תיקונים קלים לדברים שחסרים ב 2.3
Need more cowbell
osherov
גורו Android
שליחה
תיקוני גירסה אצל גוגל לא מקבלים מספר גירסה שלם אלא עידכון מספר מינורי. כלומר תיקון ב 2.3 מקבל את גירסה 2.3.1 (שכבר יצא למכשיר הנקסוס S) אבל בדר"כ תיקונים לא יקבלו גירסה משלהם (כגון 2.4). חריג אחד זה גירסה 2.0 שדולגה לגירסה 2.1 ונקראה Eclair
osherov כתב:תיקוני גירסה אצל גוגל לא מקבלים מספר גירסה שלם אלא עידכון מספר מינורי. כלומר תיקון ב 2.3 מקבל את גירסה 2.3.1 (שכבר יצא למכשיר הנקסוס S) אבל בדר"כ תיקונים לא יקבלו גירסה משלהם (כגון 2.4). חריג אחד זה גירסה 2.0 שדולגה לגירסה 2.1 ונקראה Eclair