מנסיוני , לא קיימת השפעה שלילית על התמונה בפלזמה , ההיפך , הבחנתי בשיפור מה עם המגן ,
ofercohen
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 525
שליחה
רונן כתב:שכחנו דבר מה ,
מנסיוני , לא קיימת השפעה שלילית על התמונה בפלזמה , ההיפך , הבחנתי בשיפור מה עם המגן ,
...
הסיכוי שהמכשיר הזה ישפיע על איכות התמונה הוא כמו הסיכוי שחללית ממאדים תנחת היום במדינתנו הגשומה
רונן
חבר מכור קשה
תגובות: 5684
שליחה
ofercohen כתב:
רונן כתב:שכחנו דבר מה ,
...
הסיכוי שהמכשיר הזה ישפיע על איכות התמונה הוא כמו הסיכוי שחללית ממאדים תנחת היום במדינתנו הגשומה
...
מה , לא שמעת שטיפול בחשמל משפיע ?
קובי_ג
חבר פעיל מאוד
תגובות: 112
שליחה
גם אני נתקפתי היום בדאגה עקב נפילות מתח לא נפסקות והפסקות חשמל תכופות והתחלתי לתור את הפורום בשביל להבין מה יהיה המוצר שיתאים לי, הגעתי למסקנה שמייצב מתח עדיף על UPS כיוון שהוא יוציא גל סינוס ולא גל ריבועי ולכן לא יכניס רעשים לסאונד ולתמונה, מה גם שהוא זול יותר מUPS
ועכשיו להתלבטות- הדגם של Advice שעלה כאן מספר פעמים מסוגל לייצב מתח עד להספק של 600W, אני מחבר לשקעים מחשב ביתי, מערכת סטריאו עם 5 רמקולים וסאב אקטיבי (שאכן סובלת מהפרעות חשמל בכל פעם שמדליקים את הפלורסנט במטבח) מודם אינטרנט, ראוטר אלחוטי, מודם לטלפון ומסך לד 42" חדש שלפי המפרט שלו גם נורא חסכוני (כ140W),שאלתי היא האם יספיק לי מייצב מתח ל600W או שמה כדאי להשקיע בדגם שמייצב 1000W ועולה קצת יותר, ואולי בכלל כדאי להשקיע בפתרון אחר?
תודה לעונים
RafiG
חבר פעיל
תגובות: 98
שליחה
שלום לכולם,
עשיתי לעצמי חישוב של הספקים לפי המפרט שלי בבית:
טלוויזיה TOSHIBA : 161W
רסיבר ONKYO 607: 550W כולל הרמקולים
מחשב HTPC ION 50W
ראוטר: 5W
סה"כ: 766W
יש לקחת בחשבון INRUSH CURRENT של 10%-15 להתניע את כל המוצרים בהדלקה
סה"כ: 890W
כלומר יש להשתמש בלפחות מוצר של 1000W ולא של 600W
כמו כן המוצר של אדוויס זה רק מייצב מתח והגנה נגד נחשולי מתח והוא אינו UPS אבל לכאורה הוא אמור לעשות את העבודה
האם אני טועה , האם משהו גם חישב ויצא לא בסביבות המספרים שלי ?
כמו כן איפה אפשר לקנות את המייצב הזה ?
רפי
firebird
חבר ותיק
תגובות: 1488
שם מלא: firebird
שליחה
רונן כתב:האמת , יש לי מוצר נוסף של פורמן המגן על כל המערכת ,
2 המוצרים של פורמן עושים את אותו הדבר , רכשתי את השני לאחר שהיית מרוצה מהראשון ,
היתרון של המוצר השני , שכל כבלי חשמל המערכת נכנסים אליו , הוא מגן עליהם , וממנו יוצא רק כבל חשמל אחד לשקע הקיר .
המוצר השני זה בדיוק מה שאני צריך
כמה המוצר השני עלה עד לפתח הבית?
...
המוצר השני מאד מאד יקר...
snad
חבר פעיל מאוד
תגובות: 475
שליחה
RafiG
לי יש Advice PRPC1050 כבר כמה שנים, UPS פשוט ולא מתוחכם, הכל מחובר אליו, כולל מחשב+מסך, מדפסת, פלאזמה, רסיבר, סאבוופר, מודמים, טלפון וכו'. עד היום כל חורף וכל סערה שיש (כולל זו של הימים האחרונים) יש המון נפילות מתח, הוא נכנס לפעולה והכל ממשיך לעבוד כאילו כלום.
החישוב שלך תיאורטי לחלוטין, ההספק של הרסיבר זה המקסימום שלו, הסיכוי שתתקרב אפילו ל 10% מזה הוא אפסי, אלא אם כן יש לך 8 רמקולים ממש קשים ואתה אוהב לשמוע בווליום שממש מרעיד את הקירות. אצלי כשהכל עובד, אני לא מגיע אפילו ל50% מההספק של הUPS (במדידה לפי התוכנה שבאה איתו).
Lorenb
חבר פעיל
תגובות: 68
שליחה
מצטרף לשאלות/הארות שעלו כאן: בשמוש במייצב מתח/מגן מפני נחשולים כפי שהוצע כאן, תתקבל הגנה מפני קפיצות מתח אולם ברגע שבו תהיה הפסקת חשמל לשבריר שניה (או מעט יותר) כפי שקורה הרבה, מן הסתם, המסך יכבה וידלק מיד שוב, אני מניח שהפעולה הזאת לא מוסיפה בריאות למסך, יש לקחת את זה בחשבון. UPS יעודי המוציא גל סינוס טהור, ימנע את ההדלקה החוזרת ובכך תספק הגנה נוספת (יש לקחת בחשבון שעלות UPS כזה גבוהה יותר). למי שהעלות גבוהה, מגן מפני נחשולים היא אלטרנטיבה מקובלת וחשובה.