idan309 כתב:blknom1,
שיהיה בהצלחה, 58V10 זה התמורה הכי טובה לכסף אם הולכים על מוניטור
טלHD,
אני מנסה לאמר שמי שמעוניין במסך מעל 50" ישקול גם אופציה של מקרן.
אני חושב שאם blknom1 היה יכול להתרשם מהמקרן בביתי ההחלטה שלו היתה משתנה.
אני אמרתי שהאיכות במקרן תהיה טובה כמו ב-58V10?
כנראה שלא קראת (וזה לא פעם ראשונה למיטב זכרוני) את התגובה שלי במלואה.
אני לא אחזור על עצמי בנושא איכות התמונה וההחשכה, אני מציע שתקרא שוב.
אנשים כמוך (ויש כאלה בפורום לא מעט, כאשר יוטה גם שוקל להיות כזה) אני לא מבין.
מה ההגיון להחזיק מסך באיכות גבוהה במקביל למקרן (לא משנה מה איכותו)?
הרי ב-SD תצפה במסך וכאן אין יתרון בולט (ואולי אף חיסרון) למסך יקר יותר.
באיזה מהם תצפה ב-HD? במקרן בו התמונה גדולה יותר אבל האיכות נמוכה יותר או במסך?
אני החלטתי שבמסך אני לא משקיע וקונה את הכי זול שיש מחברה נורמלית לצפייה בSD (במסך 50B450) ואת ההשקעה אני עושה במקרן.
כך אין לי התלבטות איפה עדיף לצפות באיזה תוכן.
יוטה,
תסלח לי על הבוטות, אבל כנראה שאין לך הרבה מושג.
הרבה פחות איכותי ומסורבל? כנראה שלא ראית אף פעם מקרן איכותי, אתה מוזמן לכוס קפה.
דורש תחזוקה? היה לי מקרן 720P במשך 3 שנים ולא היה שום תחזוקה. פרט להדלקה וכיבוי דרך השלט לא עשיתי כלום.
החלפת מנורה עולה הון? גם אם אתה צופה כמוני כ-4 שעות בממוצע ביום במקרן (ואני לא מכיר הרבה כאלה) המנורה אמורה להחזיק לפחות שנתיים (אם לא יותר) וגם החלפה של מנורה זה לא משהו מסובך בכלל.
גם העלות לא מי יודע מה - פחות מ-1,500 ש"ח ביבוא אישי (והעלויות רק יורדות)....
panasonic 58v10
- opv
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
- יוטה
-
- חבר פעיל

- תגובות: 84
בוא נסכם.
התקציב הוא 13K.
אם רוצים ללכת על איכות תמונה מירבית = 58V10
אם רוצים ללכת על גודל מירבי = מקרן.
מעבר לזה שגם קפיצה ל-58 אינץ זאת קפיצת גודל משמעותית.
אם זה היה תלוי בי הייתי קונה את ה 58v10. המלצה על חנות FUTURE בת"א. המחיר הכי טוב באחריות יבואן רישמי.
עידן, אני חושב הפוך ממך. עדיף להשקיע במסך פלזמה טוב ואם נשאר כסף אז ללכת על מקרן רק בשביל להנות מתמונה גדולה יותר.
*** האבא אוהב שידורי ספורט. מה לעשות שרק חלק קטן משידורי הספורט הם ב HD ,ולראות שידורי ספורט SD על מקרן זה פשוט איום ונורא.
התקציב הוא 13K.
אם רוצים ללכת על איכות תמונה מירבית = 58V10
אם רוצים ללכת על גודל מירבי = מקרן.
מעבר לזה שגם קפיצה ל-58 אינץ זאת קפיצת גודל משמעותית.
אם זה היה תלוי בי הייתי קונה את ה 58v10. המלצה על חנות FUTURE בת"א. המחיר הכי טוב באחריות יבואן רישמי.
עידן, אני חושב הפוך ממך. עדיף להשקיע במסך פלזמה טוב ואם נשאר כסף אז ללכת על מקרן רק בשביל להנות מתמונה גדולה יותר.
*** האבא אוהב שידורי ספורט. מה לעשות שרק חלק קטן משידורי הספורט הם ב HD ,ולראות שידורי ספורט SD על מקרן זה פשוט איום ונורא.
- טלHD
-
- גורו

- תגובות: 14365
ראשית, "אנשים כמוני" אינם אוהבים ואינם רוצים להתפשר ויש כאלו די הרבה בפורום שלנו....idan309 כתב:blknom1,
שיהיה בהצלחה, 58V10 זה התמורה הכי טובה לכסף אם הולכים על מוניטור
טלHD,
אני מנסה לאמר שמי שמעוניין במסך מעל 50" ישקול גם אופציה של מקרן.
אני חושב שאם blknom1 היה יכול להתרשם מהמקרן בביתי ההחלטה שלו היתה משתנה.
אני אמרתי שהאיכות במקרן תהיה טובה כמו ב-58V10?
כנראה שלא קראת (וזה לא פעם ראשונה למיטב זכרוני) את התגובה שלי במלואה.
אני לא אחזור על עצמי בנושא איכות התמונה וההחשכה, אני מציע שתקרא שוב.
אנשים כמוך (ויש כאלה בפורום לא מעט, כאשר יוטה גם שוקל להיות כזה) אני לא מבין.
מה ההגיון להחזיק מסך באיכות גבוהה במקביל למקרן (לא משנה מה איכותו)?
הרי ב-SD תצפה במסך וכאן אין יתרון בולט (ואולי אף חיסרון) למסך יקר יותר.
באיזה מהם תצפה ב-HD? במקרן בו התמונה גדולה יותר אבל האיכות נמוכה יותר או במסך?
אני החלטתי שבמסך אני לא משקיע וקונה את הכי זול שיש מחברה נורמלית לצפייה בSD (במסך 50B450) ואת ההשקעה אני עושה במקרן.
כך אין לי התלבטות איפה עדיף לצפות באיזה תוכן.
...
שנית, אצל הורי למשל שהצפיה בטלויזיה היא רק ב SD ובמקרן רק ב HD , ההצעה שלך יכולה להיות נכונה.
להם באמת רכשתי 50C450 + מקרן HD20 וזו היתה החלטה נכונה.
אבל אצלי....שאני צופה גם בערוצי ושידורי HD של YES במסך איכותי....זו ליגה אחרת.
לא בכל פעם שאני מפזפ או צופה בתוכנית של 30 דקות בערוץ HD כל שהוא, צריך להוריד מסך + להדליק מקרן ולהחשיך את כל הבית....
אז יש גם מקרים ושיקולים אחרים מלבד שלך...ותאמין לי שקראתי היטב מה שכתבת.
תפנים את זה שלא כולם כמוך....כי ההתנסחות שלך היא על גבול ההתלהמות.
- sufa
-
- חבר פעיל

- תגובות: 77
אני ממליץ לך בחום להגיע לסטריאו עיני מחיר ושרות ללא תחרות 
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
טל HD,
אני מאוד אוהב אנשים שדעתם שונה משל אחרים אבל אין להם נימוקים משכנעים ולכן יורדים לקטנות.
אתה קורה לזה התלהמות, אני קורה לזה הבעת דיעה ברורה עם סימוכין מאחוריה.
פותח השרשור העלה את הנתונים הבאים:
1. לאביו יש מכשיר טלויזיה שהוא מאוד מרוצה ממנו.
2. אביו חושש להחליף למסך גדול מידי בגלל שיכול להיות שלא יהנה בשידורי SD
3. אביו צופה בעיקר בשידורי ספורט.
ב-3 הנתונים האלה הפיתרון האידיאלי עבורו הוא מקרן.
בצורה זו הוא ממשיך לצפות במסך שממנו הוא מרוצה, אין לו בעיה בשידורי SD כי המסך לא גדול מידי ובתכני ספורט ב-HD אשר לא מחייבים החשכה של אזור הצפייה ההבדל באיכות נמוך לאין שיעור מההבדל בגודל (בתכנים אחרים הפער מצתמצם) בצפייה במקרן HD עם מסך בגודל של 100".
במידה ואתה אדם ממוצע, לכל החלטה צריך להיות גם שיקול כלכלי.
אין ספק שבתכני HD אתה נהנה מהמסך שלך יותר מאשר אני נהנה מהמסך שלי.
אם אתה רוכש מסך ב-14,000 ש"ח במקום ב-5,000 ש"ח בכדי שמידי פעם כאשר אתה צופה 30 דקות בתוכן HD תוכל להנות מתמונה איכותית יותר אז מצבך הכלכלי צריך להיות הרבה מעל הממוצע.
אני אישית, למרות שאין לי בעיה כלכלית להעמיד מסך כזה, לא אשקול להשקיע סכום כזה בשביל תמורה כזו (כמו שגם לא שקלתי להוציא 16,000 ש"ח על המקרן שברשותי ואם לא הייתי משלם עליו סכום של 4 ספרות לא הייתי רוכש אותו).
יוטה,
בנתונים אחרים מה-3 שהצגתי יכול להיות שהייתי מסכים איתך שההחלטה הנכונה היא 58V10.
אני לא ממליץ לאף אחד לצפות בכלל בשידורי SD במקרן, לא כל שכן בשידורי ספורט.
בשביל זה יש את המסך הרגיל.
היום כבר שידורי הספורט הם לא כל כך מעטים (כמעט כל יום יש משהו ורב השידורים המרכזיים משודרים במקביל גם ב-HD).
אין שום סיכוי שאשתכנע שאת המשחק של ריאל ברסה עדיף לראות ב-58V10 מאשר במקרן כמו 8500 עם מסך בגודל של 100".
אני מאוד אוהב אנשים שדעתם שונה משל אחרים אבל אין להם נימוקים משכנעים ולכן יורדים לקטנות.
אתה קורה לזה התלהמות, אני קורה לזה הבעת דיעה ברורה עם סימוכין מאחוריה.
פותח השרשור העלה את הנתונים הבאים:
1. לאביו יש מכשיר טלויזיה שהוא מאוד מרוצה ממנו.
2. אביו חושש להחליף למסך גדול מידי בגלל שיכול להיות שלא יהנה בשידורי SD
3. אביו צופה בעיקר בשידורי ספורט.
ב-3 הנתונים האלה הפיתרון האידיאלי עבורו הוא מקרן.
בצורה זו הוא ממשיך לצפות במסך שממנו הוא מרוצה, אין לו בעיה בשידורי SD כי המסך לא גדול מידי ובתכני ספורט ב-HD אשר לא מחייבים החשכה של אזור הצפייה ההבדל באיכות נמוך לאין שיעור מההבדל בגודל (בתכנים אחרים הפער מצתמצם) בצפייה במקרן HD עם מסך בגודל של 100".
במידה ואתה אדם ממוצע, לכל החלטה צריך להיות גם שיקול כלכלי.
אין ספק שבתכני HD אתה נהנה מהמסך שלך יותר מאשר אני נהנה מהמסך שלי.
אם אתה רוכש מסך ב-14,000 ש"ח במקום ב-5,000 ש"ח בכדי שמידי פעם כאשר אתה צופה 30 דקות בתוכן HD תוכל להנות מתמונה איכותית יותר אז מצבך הכלכלי צריך להיות הרבה מעל הממוצע.
אני אישית, למרות שאין לי בעיה כלכלית להעמיד מסך כזה, לא אשקול להשקיע סכום כזה בשביל תמורה כזו (כמו שגם לא שקלתי להוציא 16,000 ש"ח על המקרן שברשותי ואם לא הייתי משלם עליו סכום של 4 ספרות לא הייתי רוכש אותו).
יוטה,
בנתונים אחרים מה-3 שהצגתי יכול להיות שהייתי מסכים איתך שההחלטה הנכונה היא 58V10.
אני לא ממליץ לאף אחד לצפות בכלל בשידורי SD במקרן, לא כל שכן בשידורי ספורט.
בשביל זה יש את המסך הרגיל.
היום כבר שידורי הספורט הם לא כל כך מעטים (כמעט כל יום יש משהו ורב השידורים המרכזיים משודרים במקביל גם ב-HD).
אין שום סיכוי שאשתכנע שאת המשחק של ריאל ברסה עדיף לראות ב-58V10 מאשר במקרן כמו 8500 עם מסך בגודל של 100".
- 9000es
-
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
ברמת המקרנים שיש והיו ברשותך לא רק שהם לא מתקרבים לפלזמה הם לא מתקרבים לשום מסך lcd .idan309 כתב:מי אמר שצריך לקנות מקרן בארץ?
מי אמר שצריך מקרן כמו שלי?
היה לי קודם מקרן 720P ואני מעדיף את התמונה שלו על כל פלזמה כולל ה-58v10 שיש לה בהחלט תמונה מדהימה ב-HD. כמובן שהאיכות נמוכה יותר אבל לא בפער כזה שמפצה על הפער בגודל, בטח בשידורי ספורט HD (על תכנים אחרים עוד ניתן להתווכח).
כמו כן, בשידורי ספורט (זה התוכן שפותח השרשור דיבר עליהם) אין הכרח בהחשכה של אזור ההקרנה.
ביבוא אישי אתה משיג היום את ה-8700 (מקרן שעדיף על שלי) בכ-11,000 ש"ח.
מסך חשמלי + חיווט + מתקן למקרן + התקנה = 2,500 ש"ח
אם מעוניינים ללכת על רכישה בארץ אפשר להתפשר על HC3800 שעולה סביב 10,000 ש"ח.
אם משווקי המקרנים בארץ היו עושים עבודתם נאמנה, היו הרבה יותר אנשים כמוני שהיו הולכים על מסך פשוט וזול לצפייה ב-SD ומקרן ל-HD....
כנראה שעדיין לא ראית את היכולות של מסך הפלזמה .
אם כבר היית מדבר על מקרנים שעולים 40k הייתי יכול להבין אותך .כמובן שיהיו משודכים למסך סופר איכותי .
וחדר צבוע בגוונים כהים .
- יוטה
-
- חבר פעיל

איכות התמונה שלך לא תתקרב לאיכות התמונה של 58V10.idan309 כתב:אין שום סיכוי שאשתכנע שאת המשחק של ריאל ברסה עדיף לראות ב-58V10 מאשר במקרן כמו 8500 עם מסך בגודל של 100"....
- opv
-
- חבר מביא חבר

אתה טועה ובגדול.9000es כתב:ברמת המקרנים שיש והיו ברשותך לא רק שהם לא מתקרבים לפלזמה הם לא מתקרבים לשום מסך lcd .idan309 כתב:מי אמר שצריך לקנות מקרן בארץ?
מי אמר שצריך מקרן כמו שלי?
היה לי קודם מקרן 720P ואני מעדיף את התמונה שלו על כל פלזמה כולל ה-58v10 שיש לה בהחלט תמונה מדהימה ב-HD. כמובן שהאיכות נמוכה יותר אבל לא בפער כזה שמפצה על הפער בגודל, בטח בשידורי ספורט HD (על תכנים אחרים עוד ניתן להתווכח).
כמו כן, בשידורי ספורט (זה התוכן שפותח השרשור דיבר עליהם) אין הכרח בהחשכה של אזור ההקרנה.
ביבוא אישי אתה משיג היום את ה-8700 (מקרן שעדיף על שלי) בכ-11,000 ש"ח.
מסך חשמלי + חיווט + מתקן למקרן + התקנה = 2,500 ש"ח
אם מעוניינים ללכת על רכישה בארץ אפשר להתפשר על HC3800 שעולה סביב 10,000 ש"ח.
אם משווקי המקרנים בארץ היו עושים עבודתם נאמנה, היו הרבה יותר אנשים כמוני שהיו הולכים על מסך פשוט וזול לצפייה ב-SD ומקרן ל-HD....
כנראה שעדיין לא ראית את היכולות של מסך הפלזמה .
אם כבר היית מדבר על מקרנים שעולים 40k הייתי יכול להבין אותך .כמובן שיהיו משודכים למסך סופר איכותי .
וחדר צבוע בגוונים כהים ....
הפער בין איכות התמונה של מקרן בעלות של 3000$ למקרן של 10000$ היא די קטנה.
בד"כ מקרנים במחירים של 10000$ פשוט מיועדים למסך הרבה יותר גדול וכוללים אופציות לעדשות שונות ועוד פיצ'רים שונים.
אני חושב שהמקרן של כותב ההודעה, בחדר יעודי וצבוע בצבע כהה, מתחרה בתמונה של כל פלאזמה.
אם אתה משווה תמונה של מקרן כזה לתמונה של LCD, כנראה שלא ראית יותר מדי מקרנים.
- 9000es
-
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
opv
לדעתך .
לדעתך .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"
- opv
-
- חבר מביא חבר

לדעתי?9000es כתב:opv
לדעתך ....
יש דברים שאפשר למדוד:
גודל מסך
ניגודיות
בהירות
צבעים
אין כאן שום משמעות לדעתי.
- idan309
-
- חבר מביא חבר

9000es
אי צפיתי ב-58V10 וב-5090. אני בטוח שיש מסכים טובים יותר.
אין ספק שהאיכות טובה יותר במיוחד כאשר המקרן ממוקם בסלון ואז התמונה מאבדת מאיכותה.
מבחינתי פער האיכות שהו אני אעדיף 58V10 על מקרן + מסך 100 אינץ' צריך להיות כזה שבמקרן הצפייה תהיה לא נעימה.
אני מוכרח לאמר שלך זה רחוק מאוד מהמצב.
יש חבר בפורום שרוכש כל פעם את המקרן הטוב בשוק ללא קשר למחירו. אותו חבר פורום בחר ב-TW5500 (שהוא המקביל ל-8500) בגלל שלטענת ברב התכנים שהוא בחן מול מקרנים ברמת מחיר גבוהה הרבה יותר המקרן הזה הראה תמונה לא פחות טובה ולעיתים יותר טובה.
אני מציע שלפני שאתה יוצא בהצהרות תבדוק טוב שיש לך סימוכין להן (שמתי לב משרשורים אחרים שאצלך זו בעיה).
כמו כן, הדעה שלי מופנית לאדם הממוצע.
האדם הממוצע מחפש להשיג מקסימום איכות במינימוןם עלות.
אדם כמוך אשר כל שני וחמישי מבצע שדרוג לפריט כלשהו במע' קלנוע ביתי שלו, רק בכדי להנות הפתיחת הניילונים ללא מחשבה עמוקה האם השדרוג בחוויה מצדיק את העלויות הוא לא אדם ממוצע.
יוטה,
חבל שאתה לא גר באזור הקריות. היית צופה מחצית אחת ב-58V10 ומחצית אחת במקרן שלי.
אני די בטוח שהיית מגיע למסקנה אחרת.
אי צפיתי ב-58V10 וב-5090. אני בטוח שיש מסכים טובים יותר.
אין ספק שהאיכות טובה יותר במיוחד כאשר המקרן ממוקם בסלון ואז התמונה מאבדת מאיכותה.
מבחינתי פער האיכות שהו אני אעדיף 58V10 על מקרן + מסך 100 אינץ' צריך להיות כזה שבמקרן הצפייה תהיה לא נעימה.
אני מוכרח לאמר שלך זה רחוק מאוד מהמצב.
יש חבר בפורום שרוכש כל פעם את המקרן הטוב בשוק ללא קשר למחירו. אותו חבר פורום בחר ב-TW5500 (שהוא המקביל ל-8500) בגלל שלטענת ברב התכנים שהוא בחן מול מקרנים ברמת מחיר גבוהה הרבה יותר המקרן הזה הראה תמונה לא פחות טובה ולעיתים יותר טובה.
אני מציע שלפני שאתה יוצא בהצהרות תבדוק טוב שיש לך סימוכין להן (שמתי לב משרשורים אחרים שאצלך זו בעיה).
כמו כן, הדעה שלי מופנית לאדם הממוצע.
האדם הממוצע מחפש להשיג מקסימום איכות במינימוןם עלות.
אדם כמוך אשר כל שני וחמישי מבצע שדרוג לפריט כלשהו במע' קלנוע ביתי שלו, רק בכדי להנות הפתיחת הניילונים ללא מחשבה עמוקה האם השדרוג בחוויה מצדיק את העלויות הוא לא אדם ממוצע.
יוטה,
חבל שאתה לא גר באזור הקריות. היית צופה מחצית אחת ב-58V10 ומחצית אחת במקרן שלי.
אני די בטוח שהיית מגיע למסקנה אחרת.
- יוטה
-
- חבר פעיל

עידן,
בקשר לאיכות התמונה אני די בטוח ש 58V10 יראו יותר טוב (בצורה משמעותית או לא זאת כבר דיעה אישית), מעבר לזה ברור שהייתי מתלהב לראות ב 100 אינץ.
בקשר לאיכות התמונה אני די בטוח ש 58V10 יראו יותר טוב (בצורה משמעותית או לא זאת כבר דיעה אישית), מעבר לזה ברור שהייתי מתלהב לראות ב 100 אינץ.
- opv
-
- חבר מביא חבר

באיזה תנאים?יוטה כתב:עידן,
בקשר לאיכות התמונה אני די בטוח ש 58V10 יראו יותר טוב (בצורה משמעותית או לא זאת כבר דיעה אישית), מעבר לזה ברור שהייתי מתלהב לראות ב 100 אינץ....
בסלון ממוצע, וודאי שהפלאזמה תראה טוב יותר.
בחדר יעודי עם קירות כהים, אם המקור איכותי מספיק לגודל המסך, המקרן הנ"ל יאכיל את הפלאזמה קש.
- idan309
-
- חבר מביא חבר

בשבילי פער בגודל בין 58 ל-100 נופל במעט מפער באיכות במעבר בין SD לHD.
לכן אני תמיד אעדיף בשידורי HD (בטח כאשר מדובר בשידור ספורט בו יתרון האיכות של נצטמצם) מקרן עד מסך.
במקומך, אם כבר הייתי בעלים של 58V10, בכלל לא הייתי רוכש מקרן (לא ב-5,000 ש"ח ולא ב-40,000 ש"ח).
לכן אני תמיד אעדיף בשידורי HD (בטח כאשר מדובר בשידור ספורט בו יתרון האיכות של נצטמצם) מקרן עד מסך.
במקומך, אם כבר הייתי בעלים של 58V10, בכלל לא הייתי רוכש מקרן (לא ב-5,000 ש"ח ולא ב-40,000 ש"ח).
- Rino
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5450
- שם מלא: Reem
מקרן צריך חושך והרבה,
לא קירות לבנים ולא תקרה לבנה , ואז מקרן טוב ומקור טוב נותן תמונה מעלפת,
לשים מקרן בחדר "לבן" לא שווה כלום,
אני החשכתי את כל החדר בשביל לקבל איכות מקסימלית , אבל לא כל אחד יכול להרשות לעצמו סלון כהה...
אני החשכתי את כל החדר בשביל לקבל איכות מקסימלית , אבל לא כל אחד יכול להרשות לעצמו סלון כהה...
- opv
-
- חבר מביא חבר

Rino כתב:מקרן צריך חושך והרבה,
אני החשכתי את כל החדר בשביל לקבל איכות מקסימלית , אבל לא כל אחד יכול להרשות לעצמו סלון כהה......
- טלHD
-
- גורו

- תגובות: 14365
blknom1
מה עשית בסוף?
ראית את ה 58V10 בחנות מתמחה?
מה עשית בסוף?
ראית את ה 58V10 בחנות מתמחה?
-
blknom1
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1322
מה העניינים?טלHD כתב:blknom1
מה עשית בסוף?
ראית את ה 58V10 בחנות מתמחה?...
האמת שתיכננתי לקחת את אבי מחר לפיוצ'ר אבל במקום זה אני מפתיע את האישה עם גיחה לאילת...
כנראה שאלך בשישי הבא.
חג שמח