Just mode שונה ל-RGB ולקומפוזיט בPHD8???

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78970
שם מלא: עפר לאור

שליחה

lito,

(y)

unsound_methods
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 563

שליחה

לדעתי (מנסיון עם PWD8),
הגדרות המפעל של ה position/size של כניסת הקומפוזיט/SVIDEO (חצי ראשון מהטרמינל הכפול) שונות מאלו של כניסת הקומפוננט/RGB (חצי שני של הטרמינל).
עבור כניסת הSVIDEO בדיקה של גאומטריה 16:9 העלתה כי ה hsize היה גדול מאד (איפשהו באמצע בין גאומטריה של 16/9 לגאומטריה של 4/3, כלומר 4/3 ממלא יותר מקום על המסך ממה שהוא אמור להיות). לכן, שמופעל JUST על תמונת 4/3 מכניסה זו, האזורים המעוותים ביותר (הקצוות) כנראה יוצאים מהתחום הויזבילי.
עבור כניסת הקומפוננט, ה hsize היה סביר לגאומטריית 16:9. לכן, שמופעל JUST על תמונת 4/3 בכניסה זו, ניתן להבחין בעיוותים (כי המיקום בו הם מתחילים הוא בערך במרחק 1/4 מסך מהקצה הימני/שמאלי).

lito
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1129

ומה ההגיון של בניית הTERMINAL ככה?

שליחה

אני רואה HOT דרך SVIDEO ב JUST MODE וזה נותן פרה מצויינת לבעיות הצגת פורמט 4:3 ל WS. גם צפיתי פעם ב סרט DVD בכניסה S VIDEO. לא הפעלתי את ה JUST, נכון. התמונה היתה רגילה. לא היה צריך להיות מעוותת? ז.א. אני לא מבין איך אפשר לראות תמונה נורמלית בגיאומטריה מעוותת בלי מצב ה JUST.

ואם אפשר לראות תמונה רגילה כאשר יש עיווותים מובנים כדי לאפשר שימוש טוב ב JUST אז למה לא מאפשרים את זה בכניסה RGB/COMPONENT?

אני רוצה להזכיר, ואני מקווה שאני זוכר נכון, ש PANASONIC ו PIONEER לא מאפשרים גם שימוש ב JUST והמקביל שלו בשידורי HD.
NEC כן .

הסיבות לכל זה הן כלכליות? כי לא נראה לי שיש מגבלות טכנולוגיות לאפשר JUST MODE ב RGB או בשידורי HD ורק ל NEC פתרונות.

unsound_methods
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

lito,
לא הבנתי את שאלותיך. נסה לנסח שוב.
רק אדגיש כי מה שציינתי לעיל לגבי הגדרות pos/size של הכניסות הוא רלוונטי ל factory settings. ניתן כמובן לשלוט בהגדרות אלו לכל כניסה, וכך לדוגמא עשיתי.
כל מה שאני אומר, זה שככל שהגדרת ה hsize תהיה יותר "נכונה" ל 16/9 (כלומר מתאימה לגאומטריית 16/9), אז העיוותים עבור תמונת 4/3 במצב JUST יורגשו יותר. ומאידך, ככל שהגדרת ה hsize תהייה גדולה יותר (כלומר "למתוח" לצדדים), אזי העיוותים יורגשו פחות.

eugbuber פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 86

Re: ומה ההגיון של בניית הTERMINAL ככה?

שליחה

lito, אני לא מבין למה אתה מתעקש שלא מאפשרים JUST ב-RGB וקומפוננט?? :מבולבל:
איזה טלויזיה יש לך?
אני אצרף תמונות בקרוב....

לגבי HD זה נכון - ברגע שהעברתי את הDVD ל720P ומעלה אתה יכול לצפות רק ב-16:9
המגבלה כנראה נובעת מתוספת חומרה שנדרשת לזה והם אומרים ש-HDTV הוא לפי ההגדרה 16:9 אז למה לטרוח...

lito כתב:אני רואה HOT דרך SVIDEO ב JUST MODE וזה נותן פרה מצויינת לבעיות הצגת פורמט 4:3 ל WS. גם צפיתי פעם ב סרט DVD בכניסה S VIDEO. לא הפעלתי את ה JUST, נכון. התמונה היתה רגילה. לא היה צריך להיות מעוותת? ז.א. אני לא מבין איך אפשר לראות תמונה נורמלית בגיאומטריה מעוותת בלי מצב ה JUST.

ואם אפשר לראות תמונה רגילה כאשר יש עיווותים מובנים כדי לאפשר שימוש טוב ב JUST אז למה לא מאפשרים את זה בכניסה RGB/COMPONENT?

אני רוצה להזכיר, ואני מקווה שאני זוכר נכון, ש PANASONIC ו PIONEER לא מאפשרים גם שימוש ב JUST והמקביל שלו בשידורי HD.
NEC כן .

הסיבות לכל זה הן כלכליות? כי לא נראה לי שיש מגבלות טכנולוגיות לאפשר JUST MODE ב RGB או בשידורי HD ורק ל NEC פתרונות.
...

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78970
שם מלא: עפר לאור

שליחה

lito,

במצב HD אין צורך ב-4:3 פשוט מכיוון שאין שידורי 4:3 ב-HDTV... יש אך ורק שידורי 16:9 אנמורפיים (כך קובע התקן!).

eugbuber פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

oferlaor, זה נכון, אבל בוא ניקח לדוגמה מקרה שאני רואה סרט DVD שהוא 4:3 בUPSCALING ל-720P או 1080I - אני יכול לצפות בו רק ב-16:9!
אבל זה מקרה מספיק איזוטרי כנראה בשביל שלא תהיה תמיכה בו...
oferlaor כתב:lito,

במצב HD אין צורך ב-4:3 פשוט מכיוון שאין שידורי 4:3 ב-HDTV... יש אך ורק שידורי 16:9 אנמורפיים (כך קובע התקן!).
...

lito
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1129

HD ב JUST

שליחה

אני התכוונתי לשירשורים שראיתי ב AVSFORUM , שמה דובר על שידורי חדשות ב HD...גם דוגמא.... :lol: אתם צודקים בשביל זה לא צריך HD ויש להניח (ולקוות...) שב HD ישדרו לנו יום אחד לפי התקן את הסרטים גם אלו שעושים להם UPSCALING ושהתבססו על סרטים בפורמט 16:9. :?

אני לא מתעקש שאי אפשר לראות ב JUST MODE ב RGB ו COMPONENT. ב COMPONENT אני יודע שאפשר, שמתי לניסיון לכמה שניות ואולי בגלל זה לא ראיתי את העיוותים שדיבר עליהם UNSOUND METHODS .את הטענה העלו בשירשור הזה, ובשבילי היה הפעם הראשונה שקראתי על זה. אש חיפשתי ב INTERNET ומצאתי את השירשורים שהכנסתי לתגובה שלי. לי יש PWDI וכתבתי שאני רואה ב SVIDEO את HOT. את ה DVD ב COMPONENT.

לפי ההסבר של UNSOUND METHODS על הגיומטריה של הכניסות השונות יש הגיון לשמור את הכניסה COMPONENT/RGB
ללא הכנה ל JUST (הבנתי נכון??) כי ככה אפשר לראות DVD בלי עיוותים בפורמט 16:9 רגיל...אבל EUGBUBER, PLEASE,
אתה יכול או לא יכול לראות RGB בJUST עם העיוותים המינימלים הרגילים ? הרי כתבו פו שהעיוותים משמעותיים יותר...מי לא מבין את מי? אם לפחות שנינו הינו סודנים ... :) כאשר אני כותב 'מאפשרים" אני מתכוון לאפשר את השימוש באותם פרמטרים שבכניסה SVIDEO אבל כנראה שאז מפסידים את האפשרות לראות DVD בצורה נורמלית וגם HD תקני.

SOUND METHODS, זה לא הסתדר לי כאשר כתבתי בגלל הזיכרון על סרט שראיתי ב S VIDEO. אבל אני כבר לא בטוח שזה לא היה COMPONENT...ואני לא אלך לאמת את ה DVD בכניסה SVIDEO כי אז ההנלה שכבר קצת מאוד עייפה מכל הניסויים תפטר אותי ללא פיצויים וללא הודעה מוקדמת :lol: :lol: :lol:

eugbuber פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

תמונות שמדגימות את הבעיה...

שליחה

השתמשתי בYES IMPACT. כיוונתי את שתי הכניסות - COMPOSITE ו-RGB להיראות אותו דבר.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
נערך לאחרונה על ידי eugbuber ב 06/05/2006 22:40, נערך פעם 1 בסך הכל.

eugbuber פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

המשך של תמונות...

שליחה

העברתי את שתי הכניסות לJUST וצילמתי שוב. צירפתי 3 תמונות.
רואים שהJUST בRGB מכווץ את התמונה בצורה הרבה יותר אגרסיבית באמצע על מה שהוא צריך לפצות במתיחה גדולה בקצוות וזה מה שגורם לתחושת הFISHEYE LENS.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
נערך לאחרונה על ידי eugbuber ב 06/05/2006 22:42, נערך פעם 1 בסך הכל.

unsound_methods
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

כבוד, כבוד על ה image diffs.
אני מסכים עם eugbuber - אכן, נראה כי ה JUST מעוות יותר ב RGB, גם כאשר הגאומטריה ב full mode מתלכדת עם זו שבקומפוזיט.
ממש תעלומה.

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341

שליחה

eugbuber, אני לא מתווכח עם המסקנות אבל אני לא בטוח שהבדיקה נכונה. על מנת לעשות בדיקה ראויה המקור צריך להיות 4:3 ולא 16:9 כמו בבדיקה שלך...
HiFiMusic IL

eugbuber פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

יש לי תמונות של 4:3 גם ואני יכול לפרסם אותם גם - פשוט ב-16:9 יש יותר פרטים לנקודת ייחוס...
aloni כתב:eugbuber, אני לא מתווכח עם המסקנות אבל אני לא בטוח שהבדיקה נכונה. על מנת לעשות בדיקה ראויה המקור צריך להיות 4:3 ולא 16:9 כמו בבדיקה שלך...
...

Jackel
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 442

שליחה

סילחו לבור, אבל מה זה JUST ??

DannyZ
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1624

שליחה

Jackel כתב:סילחו לבור, אבל מה זה JUST ??
...
JUST mode will display a 4:3 picture at its maximum size but with aspect
correction applied to the center of the screen so that elongation is only
apparent at the left and right edges of the screen. The size of the picture
will depend on the original signal.

הגיע הזמן שתקרא את המדריך למשתמש. לינק בהודעה ראשונה בעמוד 5 של קבוצת הקניה.

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”