איך ה גין מודד טמפרטורה ?
-
Kerenfood
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 902
לפי המיפרט הטכני, יש שני פרובים ש מודדים את החום 'אחד בכניסה ואחד ביציאה (c05 , a04 )
האם הטמפרטורה המוצגת בצג היא ממוצע של שנייהם?
האם זה יכול לומר מה הטמפ של הפולים ?
[/quote]
האם הטמפרטורה המוצגת בצג היא ממוצע של שנייהם?
האם זה יכול לומר מה הטמפ של הפולים ?
[/quote]
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- דבוטאנט
-
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
לא יודע.
ממה שאני רואה מודדים את החום של האויר בכניסה וביציאה לתוף - תנתק אחד ותראה מה יוצג...
לא חושב שזה מעיד משהו על חום הפולים מעבר לזה שבהתחלה יהיה יותר יותר חם בכניסה מאשר ביציאה ובפיצוצים ההיפך אבל גם ככה יש לך רק צג אחד.
ממה שאני רואה מודדים את החום של האויר בכניסה וביציאה לתוף - תנתק אחד ותראה מה יוצג...
לא חושב שזה מעיד משהו על חום הפולים מעבר לזה שבהתחלה יהיה יותר יותר חם בכניסה מאשר ביציאה ובפיצוצים ההיפך אבל גם ככה יש לך רק צג אחד.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
-
Kerenfood
-
- חבר פעיל במיוחד

דבוטאנט
אל תדליק אותי
אני לא מתכוננן לפרק את הגין כל עוד הוא עובד,
חוץ מזה ברור ש יש רק צג אחד וברור ש הגין מחשב איזה אלוגריתם משתי התוצאות ומציג לי תוצאה אחת ,
השאלה היא איך זה מתקשר עם הטמפ של הפולים אם בכלל
אל תדליק אותי
אני לא מתכוננן לפרק את הגין כל עוד הוא עובד,
חוץ מזה ברור ש יש רק צג אחד וברור ש הגין מחשב איזה אלוגריתם משתי התוצאות ומציג לי תוצאה אחת ,
השאלה היא איך זה מתקשר עם הטמפ של הפולים אם בכלל
- gedkoz
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1405
פולים מגיעם לטמפרטורה של האויר תוך 3 -10 דקות תלוי בזן - קשיחות של פולים
-
Kerenfood
-
- חבר פעיל במיוחד

ובכן , מצאתי את התשובה המדויקת ,כיצד ה גין מודד טמפרטורה ו מה הוא מציג בהתחשב בעובדה ש יש שני גששי חום ,אחד בכניסה ואחד ביציאה:
גוף החימום מחובר ל גשש שבכניסה בלבד, כלומר אם תכוונו ל 240 מעלות אז גוף החימום יתנתק ש בכניסה תמדד טמפ של 240 מעלות
בעוד ש הצג מחובר ל גשש ביציאה בלבד ו ואם המגמה היתה בעלייה או בירידה אז שם תוצג תוצאה אחרת ,כלומר אם הייתם כבר ב 240 והורדתם ל 220 אז 220 יהיה בכניסה בעוד ש ביציאה זה עלול להראות פחות
חשוב להבין את זה על מנת לדעת כיצד לשחק עם הבורר ולמה לצפות
ההנחה שלי הסתמכה על מעקב אחר החיווט.
גוף החימום מחובר ל גשש שבכניסה בלבד, כלומר אם תכוונו ל 240 מעלות אז גוף החימום יתנתק ש בכניסה תמדד טמפ של 240 מעלות
בעוד ש הצג מחובר ל גשש ביציאה בלבד ו ואם המגמה היתה בעלייה או בירידה אז שם תוצג תוצאה אחרת ,כלומר אם הייתם כבר ב 240 והורדתם ל 220 אז 220 יהיה בכניסה בעוד ש ביציאה זה עלול להראות פחות
חשוב להבין את זה על מנת לדעת כיצד לשחק עם הבורר ולמה לצפות
ההנחה שלי הסתמכה על מעקב אחר החיווט.
- קרמריקה
-
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 4098
מעניין...
כל הכבוד על המחקר. יש היגיון בשיטה הזו?
כל הכבוד על המחקר. יש היגיון בשיטה הזו?
-
Kerenfood
-
- חבר פעיל במיוחד

ההגיון היחיד שמצאתי זה הפשטות, אני הייתי מצפה לחישוב ממוצע של שני הגששים אבל זה קשה למתג גוף חימום משני מפסקים אלא אם תעביר אותם דרך מעגל פיקוד דיגיטלי
- קרמריקה
-
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 4098
זה ברור, השאלה שלי היא אחרת, מה ההיגיון בהצגת טמפרטורה מגשש אחד ושליטה על החום מגשש אחר? לא היה עדיף גשש אחד ביציאה שיציג את הטמפרטורה וישלוט על גוף החימום?
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
סחטיין על ההשקעה! 
אני לא בטוח שאני מבין את ההגיון.
נניח שהג'ין מכוון על 230 והטמפ' שמוצגת היא 228. אני יודע לומר בוודאות שהג'ין מפעיל את גוף החימום, כי הטמפ' עולה עד שהיא מתייצבת על 230.
כלומר, הוא מתחשב במדידה שנראית על הצג.
איך זה מסתדר עם החיווט?
אני לא בטוח שאני מבין את ההגיון.
נניח שהג'ין מכוון על 230 והטמפ' שמוצגת היא 228. אני יודע לומר בוודאות שהג'ין מפעיל את גוף החימום, כי הטמפ' עולה עד שהיא מתייצבת על 230.
כלומר, הוא מתחשב במדידה שנראית על הצג.
איך זה מסתדר עם החיווט?
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
-
Kerenfood
-
- חבר פעיל במיוחד

גם אני חשבתי כמוך עד ששמתי לב למצב ש בו הגין מכוון ל 230 הצג מראה 225 ו גוף החימום נכבה,
אז שאלתי את עצמי למה לעזאזל נכבה גוף החימום אם הטמפרטורה לא הגיעה ליעדה ?
ואיך יודעים שגוף החימום נכבה ? מאד פשוט:
1. שומעים את הקליק של הקונטקטור מכבה אותו
2. אם תציץ בזוית דרך הזכוכית לכוון מוצא האויר בצד ימין תוכל לראות את האור שבוקע מגוף החימום בזמן שהוא דולק
אז שאלתי את עצמי למה לעזאזל נכבה גוף החימום אם הטמפרטורה לא הגיעה ליעדה ?
ואיך יודעים שגוף החימום נכבה ? מאד פשוט:
1. שומעים את הקליק של הקונטקטור מכבה אותו
2. אם תציץ בזוית דרך הזכוכית לכוון מוצא האויר בצד ימין תוכל לראות את האור שבוקע מגוף החימום בזמן שהוא דולק
- Oferot
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 976
אבל באופן עקרוני הג'ין הוא מכשיר יחסית קטן..הכוונה לתא הקליה...אז כמה זה באמת משנה מה היא הטמפרטורה האמיתית?
זה יוצא מספר מעלות בודד לפה או לפה. זה בטח גם תלוי בכמות הקפה בפנים. ככל שמשקל הקפה בפנים גדול יותר - לוקח לג'ין יותר זמן להעלות את הטמפ בתא הקליה...כי יש יותר מסה להעביר אליה חום..ואולי במצב כזה יש סיכוי גבוה יותר שתראה שביציאה הטמפ היא 225 וגוף החימום מתנתק אפילו שהוא מכוון על 230. מעניין אם יש איזה משקל אידיאלי שבו הכל מתאזן
נראה לי שבכוס אף אחד פה לא יצליח לשים לב להבדל ככה או ככה.
ביחד עם זאת אני מעריך את הפרפקציוניזם
זה יוצא מספר מעלות בודד לפה או לפה. זה בטח גם תלוי בכמות הקפה בפנים. ככל שמשקל הקפה בפנים גדול יותר - לוקח לג'ין יותר זמן להעלות את הטמפ בתא הקליה...כי יש יותר מסה להעביר אליה חום..ואולי במצב כזה יש סיכוי גבוה יותר שתראה שביציאה הטמפ היא 225 וגוף החימום מתנתק אפילו שהוא מכוון על 230. מעניין אם יש איזה משקל אידיאלי שבו הכל מתאזן
נראה לי שבכוס אף אחד פה לא יצליח לשים לב להבדל ככה או ככה.
ביחד עם זאת אני מעריך את הפרפקציוניזם
מילה של אקסטרימיסט.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

אבל אם גוף החימום נכבה, אז הג'ין לא יגיע ל-230. ועובדה שכשאני מכוון ל-230 הוא מגיע לשם.
אז איך זה בדיוק עובד?
אז איך זה בדיוק עובד?
- gedkoz
-
- חבר ותיק

דיברנו כבר פה אל קורלציה בין כמות הפולים ו זמן קליה0ל100 גרם נדרש יותר זמן קליה מאשר ל250 גרם).גם אל שני גששים מישהו(דבוטאנט?)כתב.זה שטרמוסטאט מחובר רק לכניסה גם הגיוני,אבל זה שהוא מתנתק לפני שמגיע לטמםרטורה בצג לא ראיתי.... אולי מסת חום מספיק גדולה בתוך המיכל שטמפרטורה ביציעה ממשיכה לעלות?עד שגוף חימום שוב חוזר לעבוד.? 
- דבוטאנט
-
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
אם אין פולים בין כניסה ליציאה לא יהיה הבדל.
כששמים פולים הטמפרטורה ביציאה תרד ובכניסה לא תשתנה ולכן צריך לחמם יותר.
אם יש פיצוץ ראשון שני או שריפה הטמפרטורה בפנים תעלה יותר ממה שמחממים ואז צריך לכבות את גןף החימום.
לפי ההגיון שלי צריך לחבר הפוך.
כנראה הם התכוונו להשאיר למפעיל את האחריות - תעקוב אחרי מה שמוצג כי זה מה שקורה בפנים. את מה שתכנתת לא צריך להציג לזה הם דואגים בחוג סגור. מעקב אוטמטי על הקלייה הוא כנראה מסובך אז הם משאירים את זה למפעיל.
תכנתת טמפרטורה ואנחנו מציגים משהו אחר - תשקול לבד מה לעשות, תשאיר לייבוש, תעלה טמפרטורה, מה שנראה לך נכון.
כששמים פולים הטמפרטורה ביציאה תרד ובכניסה לא תשתנה ולכן צריך לחמם יותר.
אם יש פיצוץ ראשון שני או שריפה הטמפרטורה בפנים תעלה יותר ממה שמחממים ואז צריך לכבות את גןף החימום.
לפי ההגיון שלי צריך לחבר הפוך.
כנראה הם התכוונו להשאיר למפעיל את האחריות - תעקוב אחרי מה שמוצג כי זה מה שקורה בפנים. את מה שתכנתת לא צריך להציג לזה הם דואגים בחוג סגור. מעקב אוטמטי על הקלייה הוא כנראה מסובך אז הם משאירים את זה למפעיל.
תכנתת טמפרטורה ואנחנו מציגים משהו אחר - תשקול לבד מה לעשות, תשאיר לייבוש, תעלה טמפרטורה, מה שנראה לך נכון.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- hosq
-
- כתב קפה

- תגובות: 5016
אני דוקא חושב שזה הפתרון ההגיוני, כי גוף החימום חייב להתמתג ע"פ הטמפרטורה שלו עצמו כדי שלא ישרוף עצמו ואת המכשיר, ואילו הטמפ' שחשוב להציג היא כמובן של הפולים עצמם. אחרת יכול להיות מצב שמישהו יכניס פולים רטובים למשל שגוף החימום עשוי להישרף במאמץ להביא אותם לטמפ' הייעודית.
what's next?
- gedkoz
-
- חבר ותיק

חם ניסוי מעניין, להרטיב פולים לפני קליה... הרי בחימום,עליה בלחות ו עידוי ,והחום אלול לעלות?כמו בסאונה...
נערך לאחרונה על ידי gedkoz ב 19/12/2010 15:31, נערך פעם 1 בסך הכל.
- hosq
-
- כתב קפה

- תגובות: 5016
מעניין...עומס החום בתוך הפול יעלה?
what's next?
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

hosq, זו נקודה טובה אבל מה הבעיה לשים הגנה לפי הטמפ' של גוף החימום?
למען האמת, לא נראה לי כ"כ חשוב איפה אתה מודד (למרות שברור שעדיף ביציאה), העיקר שתמדוד, תראה ותקבל החלטה לפי אותה הקריאה באותו המקום.
והאמת - שאני די בטוח שככה הג'ין עובד, כי עדין לא הבנתי איך יכול להיות שהוא מכוון ל-230 מע', מראה 225 מע', מכבה את גוף החימום ועדיין עולה ל-230 מע' תוך כמה שניות.
למען האמת, לא נראה לי כ"כ חשוב איפה אתה מודד (למרות שברור שעדיף ביציאה), העיקר שתמדוד, תראה ותקבל החלטה לפי אותה הקריאה באותו המקום.
והאמת - שאני די בטוח שככה הג'ין עובד, כי עדין לא הבנתי איך יכול להיות שהוא מכוון ל-230 מע', מראה 225 מע', מכבה את גוף החימום ועדיין עולה ל-230 מע' תוך כמה שניות.
- Oferot
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 976
האמת זה נשמע הגיוני שגוף החימום נכבה טיפה לפני.
כשאני קולה במכשיר פופקורן (יש לי שליטה נפרדת על גוף החימום והמפוח וחיברתי גם מד טמפ) אז אני שם לב שכשאני מכבה את גוף החימום אז יש איזה אוברשוט של כמה מעלות עד שהטמפ מתחילה לרדת (למרות שהמפוח עובד בשיא הכח!). אז זה הגיוני. אחרי הכל זה שגוף החימום נכבה זה לא אומר שבאותו זמן ממש הוא מאבד את כל החום - הוא עדיין פולט חום ברמה גבוהה לפחות עוד שניה או שתיים. והפולים עצמם כשמדברים על טמפ גבוהות כמו 220-230 גם הם עוברים תהליכים כימיים בפנים ומתחילים לפלוט חום בעצמם. לפני כמה ימים רציתי לראות אם הם באמת מסוגלים לפלוט חום ברמה כזאת אז עשיתי איזה ניסוי קטן --אמנם זה תנאי קיצוני אבל עדיין -
בקיצר לקחת פול קפה אחד ושמתי אותו על הראש של הגז מאוד קרוב לאש..זה נחמד שרואים שהצבע מתחיל להשתנות אחרי איזה דקה..ואחרי שהוא מתחיל להעשות חום אז תוך שניה וחצי הוא כבר שחור מפוחם ובוער!!
כביתי את האש והתענגתי לי על מדורת קפה ככה באמצע החורף.
בקיצר מה שאני אומר זה שהפולים פולטים הרבה מאוד חום בעצמם. יותר ממה שחשבתי.
וזה יפה שדווקא הג'ין מתחשב בזה ויודע לעשות מניפולציות כדי להגיע לתוצאה הרצויה.
כשאני קולה במכשיר פופקורן (יש לי שליטה נפרדת על גוף החימום והמפוח וחיברתי גם מד טמפ) אז אני שם לב שכשאני מכבה את גוף החימום אז יש איזה אוברשוט של כמה מעלות עד שהטמפ מתחילה לרדת (למרות שהמפוח עובד בשיא הכח!). אז זה הגיוני. אחרי הכל זה שגוף החימום נכבה זה לא אומר שבאותו זמן ממש הוא מאבד את כל החום - הוא עדיין פולט חום ברמה גבוהה לפחות עוד שניה או שתיים. והפולים עצמם כשמדברים על טמפ גבוהות כמו 220-230 גם הם עוברים תהליכים כימיים בפנים ומתחילים לפלוט חום בעצמם. לפני כמה ימים רציתי לראות אם הם באמת מסוגלים לפלוט חום ברמה כזאת אז עשיתי איזה ניסוי קטן --אמנם זה תנאי קיצוני אבל עדיין -
בקיצר לקחת פול קפה אחד ושמתי אותו על הראש של הגז מאוד קרוב לאש..זה נחמד שרואים שהצבע מתחיל להשתנות אחרי איזה דקה..ואחרי שהוא מתחיל להעשות חום אז תוך שניה וחצי הוא כבר שחור מפוחם ובוער!!
כביתי את האש והתענגתי לי על מדורת קפה ככה באמצע החורף.
בקיצר מה שאני אומר זה שהפולים פולטים הרבה מאוד חום בעצמם. יותר ממה שחשבתי.
וזה יפה שדווקא הג'ין מתחשב בזה ויודע לעשות מניפולציות כדי להגיע לתוצאה הרצויה.
מילה של אקסטרימיסט.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

הפולים פולטים חום, אבל הם לא יכולים לחמם את הטמפ' למעלה, אלא רק לשמור עליה במצב סטאטי במקרה הטוב.
עדיין - הג'ין שומר על טמפ' באופן מאוד יפה וכמעט קבוע. קשה לי להאמין שהדבר הזה אפשרי אלא אם הוא מראה את הטמפ' שהוא מודד, ומשתמש בטמפ' הזו כדי לווסט את פעולת גוף החימום.
עדיין - הג'ין שומר על טמפ' באופן מאוד יפה וכמעט קבוע. קשה לי להאמין שהדבר הזה אפשרי אלא אם הוא מראה את הטמפ' שהוא מודד, ומשתמש בטמפ' הזו כדי לווסט את פעולת גוף החימום.