איך ה גין מודד טמפרטורה ?
יכול להיות ועוד איזה שהקפה פולט חום בלי לקבל חום
זה בדיוק מה שאמרתי בזה שהקפה פשוט בער.
בצורה הכי פשוטה אפשר להגיד שבכל תהליך כימי צריך להשקיע אנרגיה כדי שהתהליך יקרה - כתגובה לתהליך אנרגיה יכולה להאגר או להשתחרר ..יש תהליכים שהאנרגיה שמשתחררת היא גבוהה יותר מהאנרגיה שדרושה כדי להתניע את התהליך הכימי..כך שהפעולה הכימית הופכת לדי ספונטנית בסוף התהליך.
מה שאני חושד אבל שבשלב כזה בקליה הקפה נמצא במצב גבולי. שהאנרגיה שמשתחררת היא טיפה טיפה מעל מה שהוא צריך בשביל להמשיך את התהליך.
בגלל שזה רק על הגבול אז הקפה לא ימשיך לקלות את עצמו אם לא נספק חימום נוסף כדי להתניע את התהליך.
יש גם סיכוי שלמעשה אנחנו מגיעים לקליה של מרכזו של פול הקפה רק בסוף התהליך והאנרגיה שמשתחררת ממנו היא די כלואה למעשה בפול עצמו ולאט לאט מתקדמת לפני הפול. מה שאומר שפני הפול ברגעים האחרונים של הקליה מקבלים למעשה אנרגיה משני מקורות שונים. החום החיצוני ומתוך פולי הקפה עצמם. אולי זה מה שמסביר את מהירות הקליה המסחררת בסוף התהליך.
טוב אני רואה שכתבתי יותר ממה שתכננתי
אני מקווה שלפחות החלק הראשון ברור
זה בדיוק מה שאמרתי בזה שהקפה פשוט בער.
בצורה הכי פשוטה אפשר להגיד שבכל תהליך כימי צריך להשקיע אנרגיה כדי שהתהליך יקרה - כתגובה לתהליך אנרגיה יכולה להאגר או להשתחרר ..יש תהליכים שהאנרגיה שמשתחררת היא גבוהה יותר מהאנרגיה שדרושה כדי להתניע את התהליך הכימי..כך שהפעולה הכימית הופכת לדי ספונטנית בסוף התהליך.
מה שאני חושד אבל שבשלב כזה בקליה הקפה נמצא במצב גבולי. שהאנרגיה שמשתחררת היא טיפה טיפה מעל מה שהוא צריך בשביל להמשיך את התהליך.
בגלל שזה רק על הגבול אז הקפה לא ימשיך לקלות את עצמו אם לא נספק חימום נוסף כדי להתניע את התהליך.
יש גם סיכוי שלמעשה אנחנו מגיעים לקליה של מרכזו של פול הקפה רק בסוף התהליך והאנרגיה שמשתחררת ממנו היא די כלואה למעשה בפול עצמו ולאט לאט מתקדמת לפני הפול. מה שאומר שפני הפול ברגעים האחרונים של הקליה מקבלים למעשה אנרגיה משני מקורות שונים. החום החיצוני ומתוך פולי הקפה עצמם. אולי זה מה שמסביר את מהירות הקליה המסחררת בסוף התהליך.
טוב אני רואה שכתבתי יותר ממה שתכננתי
אני מקווה שלפחות החלק הראשון ברור
מילה של אקסטרימיסט.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אקסותרמיה - הפולים פולטים חום גבוה יותר ממה שהוקרן עליהם ובדרך הם מאבדים גם מסה בגלל הכמעט בעירה שלהם.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
זה בדיוק מה שקורה בחביתוש, באזור הפיצוץ הראשון הפולים מתחילים להפיק חום ואז הקליה מתחילה להשתולל. במכשירים עם אוורור כלשהו קל יותר לשלוט על החום בתוך תא הקליה, השילוב של מאוורר וגוף חימום עם תרמוסטט מאזן את הטמפ'. פעם, הייתי נושף לתוך החביתוש בזמן הפיצוץ הראשון כדי לשחרר מעט את החום. יש המשתמשים בשיטה זו עד היום.
what's next?
בקולה אמיתי הדבר הזה הוא ממש ברור לצורך העניין אספר לכם על קלייה של קפה ברזיל סנטוס, לאחר שהchamber מגיע לקריאה של 175 מעלות אני מכבה את החימום ואז התוף ממשיך להסתובב ללא חימום, לאחר כ 2 וחצי דקות החום עומד על 200 מעלות ולפי הצבע של הקפה עם אני לא יתחיל את הקירור מייד, הקפה יעבור את הדרגה הרצויה ובסופו של דבר אם אני לא יקרר אותו הוא יהפוך לפחם, אתם רוצים לעשות ניסוי ביתי זול, תכינו קרמל עם חצי קילו סוכר בסיר קטן, אתם תראו שאם מוציאים את הכרמל מהאש כשהוא בצבע האידאלי הוא יהפוך מהר מאוד לכהה ומר גם כשהוא מחוץ לאש, לכן השפים מקררים את הקרמל בקערת קרח כך שלא ישרף. בגדול מה שקורה הוא תהליך כימי שגורם ליצור חום כמו שכבר נאמר, אז בפועל מה שצריך לעשות זה להפריד את הפולים אחד מהשני ולקרר על ידי רוח, ותמיד יש לקחת בחשבון ש גם בזמן הקרור הקפה ממשיך עוד קצת, אני הרבה פעמים חושב לעצמי שאם היה אפשר להכניס גז קר(ראיתם שליחות קטלנית 2 ???) בלי להרוס שום דבר אולי היה אפשר לדייק קצת יותר, ובזה אני פותח רעיון לאייסמן לפיתוח הבא.
נ.ב סליחה על האריכות
נ.ב.2. הקריאה במד החום שציינתי היא לא החום שבתוך הפולים
נ.ב סליחה על האריכות
נ.ב.2. הקריאה במד החום שציינתי היא לא החום שבתוך הפולים