יום השואה-לזכור ולא לשכוח!!!

הודעות מערכת, והודעות שאינן קשורות לאף פורום אחר.
lironk
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4049

שליחה

הפרוייקט עליו אתה מדבר החל לפני כמה שנים בחסות סטיבן שפילברג והוא כבר מקיף אלפי אנשים , זוהי עבודת קודש מאחר ודור השואה הולך ונעלם ואיתם גם העדויות החיות מהזוועות הנוראיות .

יהי זכרם ברוך !

(f)

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6052

שליחה

לא נשכח, ולא נתן שיחזור.
המשפחה שלי, הצד היקי, ברחו מגרמניה ב 1937, כשהסרחון הנאצי היה בלתי נסבל כבר.
חלק להולנד, שם גרו בעליית גג כמו אנה פרנק, הם גרים בהולנד עד היום . חלק לארה"ב, גרים שם עד היום, וחלק לפלסטינה, הידועה בשם מדינת ישראל, בישוב פרדס חנה - תל שלום.
הצד הבולגרי, זה סיפור מעניין - מלך בולגריה אז, הגן על היהודים בארצו, והבטיח לנאצים ש"תכף אנחנו משמידים אותם, רק קודם שיעבדו קצת במחנות עבודה." עד סוף המלחמה, יהודי בולגריה הוחזקו חיים במחנות אלה.
משפחתי עלתה לארץ מהעיר בורגס ב 1947 לשכונת שפירא בת"א.

בתמונה, משמאל, סבא שלי מהצד הבולגרי, ב happy hour במחנה העבודה בתקופת המלחמה.
עוד תמונות של הדור הזה לפני ואחרי שעלו ארצה:
http://www.pbase.com/itaib/old_picts_root
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

eladdo
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 342

שליחה

רק על רקע זכרון השואה אפשר להעריך כמה ברי מזל אנחנו.
בטוחים, בעלי אמצעים, ובעלי תחביבים.
לא תמיד זה היה כך.

לזכור, לא לשכוח ולהפיק לקחים.

(f) (f) (f) (f) (f) (f)
I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve...

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג

שליחה

שפילברג אסף כ-50K עדויות והוא מתרכז בניצולים בעולם.
יד ושם מתרכז בארץ.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

eladdo
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

איתי,

מעניין. הסיפור של אימי והוריה ז"ל - יוצאי בולגריה, דומה מאוד.
גם אני שמעתי על ההגנה של מלך בולגריה על היהודים. אלא, שבסוף הם כבר לא יכלו לעמוד כנראה בפרץ. אמי מספרת שהרוסים שפלשו לבולגריה הגיעו אליהם והצילו אותם ממש בדקה ה-90 לפני שהגרמנים הגיעו עליהם!!!
I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve...

shay
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 811

שליחה

ת.נ.צ.ב.ה (f)

SBN
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1083

שליחה

יהי זכרם ברוך !!!

ימח שמם וזיכרם של צוררי היהודים.

(f)
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

il62 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 6214

eladdo ואיתי -גם אני חצי בולגרי!

שליחה

ויש לציין שבולגריה היא המדינה האירופאית היחידה שהתיחסה בכבוד ושמרה מכל משמר על היהודים שלה.
המלך הבולגרי עמד על רגליו האחוריות ושמר על היהודים..בכך נשמרה ושרדה כל יהדות בולגרית.
היחס הטוב והכבוד ליהדות בולגריה המשיך עם השנים במתן אפשרות לממש את הרכוש שהשאירו אחריהם עם תום המלחמה.
זכיתי לעשות טיול שורשים עם אבי ז''ל בבולגריה והתרשמתי מאוד מטוב ליבם של האנשים ולמרות המצב הכלכלי שמחת החיים לא אבדה להם כמו היחס הטוב ליהודים גם כיום...
אכן בולגריה -נקודת אור בתקופת השואה -בולטת במיוחד לנוכח החושך השחור שהתבטא ביחסם של מדינות אירופה ליהודים החיים בתוכה.
הקהילה הבולגרית בארץ נשארה מרוכזת ומאוחדת בעיקר באיזור המרכז..יפו -בת ים
וגרעין צפוני בחיפה עיר הולדתי.
כמעט בכל סיבוב במרכז אני דואג לבקר את אחת המסעדות הבולגריות ביפו...מונקה ,ויטושה או הבלקן -ןלו כדי לשמוע את השפה הבולגרית שעושה לי (U) מהגעגועים.
ישראל

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46477

שליחה

(f)

eladdo
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

עד כמה שידוע לי, גם הולנד ודנמרק לא הפקירו את אזרחיהם היהודים.
בולגריה בולטת בכך, שהייתה המדינה החלשה ביותר שהמרתה את פי הנאצים, כאשר מכל סביבותיה התבצע טבח מאורגן ומסיבי של יהודים.

חבל שלא היו עוד כמה מדינות/עמים כאלה.

וסיצ'קוחובובו
(בשבילך ישראל (Y) )

shragi
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 508

אז ועכשיו

שליחה

בשנת 1936 הערבים החלו פורעים ביישוב היהודי בארץ (פרעות תרצ"ו) כמחאה על העלייה היהודית לארץ ישראל.הם ראו בגלי העליה מימוש החלום הציוני של העם היהודי.

סבי וסבתי מצד אימי חיו ברווחה כלכלית (המשפחות עסקו במסחר בבדים והיו בעלי טחנות קמח בפולין) וסיפורי הפרעות מא"י , בוודאי שלא הקלו על יהדות אירופה לחשוב על נטישת חיי הרווחה להם התרגלו לאורך מאות השנים.

אצל סבי (למזלי) , המצב היה קצת שונה. אבו של סבי היה רב בפולין , וסבי כבר מגיל צעיר היה פעיל ציוני נלהב בתנועת נוער.בשנת 1936 , עזבו סבי וסבתי את פולין ודרך נמל באיטליה הפליגו לארץ , באניית המעפילים הלגאלית האחרונה (!) שהורשתה להטיל עוגן במימי נמל ארץ ישראלי.

מיותר לציין כי כל בני המשפחות שנותרו באירופה סיימו את חייהם במשרפות אושויץ.

סבא שלי ז"ל וסבתי (בת 92 , שתחיה עד 120) היו ברי מזל - הם הותירו עושר רב וחיי רווחה - אך קיבלו את חייהם במתנה.

לזכרם של אלו שלא זכו נדליק נר זכרון (i) .

נזכור , ולעולם לא נשכח !

luxlucis
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 355

שליחה

(f)
יהי זכרם ברוך.
פרננדו.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597

שליחה

הולנד ודנמרק נכבשו על ההתחלה כך שלא ממש יכלו לעשות הרבה.
ידועה בקשתו של מלך דנמרק מכל הדנים לשים טלאי צהוב.
לצערי, בשנים האחרונות מסתבר שבהולנד, שבמשך עשרות שנים לאחר המלחמה הייתה קונספציה של עזרה ליהודים, היה דווקא שיתוף פעולה רחב עם הנאצים.
כמובן, שבכל מקום גם היו מיעוט של אנשים טובים ואמיצים שניסו לעזור.
משה

shragi
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 508

עכשיו ואז

שליחה

לפני כחודש , דרכו רגליי בפעם הראשונה על אדמה גרמנית.

את דרכי לעיר דיסלדורף , עשיתי כמובן ברכבת.
מהירה , נוחה ושקטה , רכבת שתמיד יוצאת בזמן ומגיעה בזמן.והכל ביעילות ובסדר יקי מופתי !
אני עומד נפעם מול תשתית הרכבות המגיעה לכל פינה ברחבי גרמניה ובאוזניי מהדהד שירו של יהודה פוליקר "רכבות אחרי הגשם" מתקליטו המצמרר "אפר ואבק" וקשה מאד שלא להתחבר לתמונות שראינו בין אם זה בסדרה התעודית "עמוד האש" ובין אם בסרטים הרבים שהקרינו לנו עוד בתיכון ("שואה" של קלוד לנצמן , "רשימת שינדלר" ועוד) של טריקת דלתות קרונות הרכבת , שריקת הקטרים וצעדי המגפיים הכבדים.
אין ספק שרק עם מאורגן , יסודי ויעיל כמו הגרמנים יכול היה לבצע מלאכה נתעבת זו בצורה הטובה ביותר.

חלף שבוע , ומגיע אלי בחור (לא תאמינו ... חבר בפורום...) ומתעניין ברכישת מסך פלזמה.
אחרי מספר דקות של שאלות ותשובות , שאלתי את הבחור הנחמד למעשיו , והוא מספר לי שהוא מייצג בארץ את חברת BAYER הגרמנית.

למי שקצת טייל בגרמניה , קשה היה שלא להבחין במפעלי הקונצרן הענקיים.

הבחור סיפר לי על התרופות שהם מייצרים , על הצבעים , ואני סיפרתי לו שבמלחמת העולם השנייה החברה שהוא מייצג ייצרה את גז הציקלון בי.

אני לא שכחתי.

רונן
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5684

שליחה

(f)

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35104

שליחה

לזכור ולא לשכוח
יהי זיכרם ברוך

עם התקדמות הזמן גוברת זילות השואה, אסור לתת לזה להישכח ולהעניש בחומרה את מכחישי השואה

il62 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 6214

שליחה

שרגי
מעניין שאני בביקורי הראשון בגרמניה הרגשתי בדיוק את אותה הרגשה בעיקר כשחולפים לאורך היערות הפרושים שלהם עם הרכבות המשובחות ומתוזמנות בשניות..
וכל אדם שפגשתי שם במסגרת עבודתי גרם לי למחחשבות שאוליי אביו (אם הוא צעיר)או שאוליי הוא עצמו (אם היה מבוגר מאוד)היה שותף למלאכה הנתעבת והמתוזמנת ביסודיות ודיקנות מבהילה של השמדת עמנו...
נקודת לציון ומחשבה נוספת לכולנו היא כי למכונית הדגל של מרצדס -הנחשבת למכונית היוקרה הטובה בעולם נבחר השם מאיבך !!!
חברת מאיבך היתה החברה שיצרה את מיטב מכונות ההשמדה בשואה....
תחשבו על זה!!!!

eg99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2999

שליחה

(f)
ערן

crusader
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1952

שליחה

מצטרף לכל אלו שמכירים את הסיפורים על הזוועות ממקור ראשון.
ומרכין ראש לזכר למעלה מ6 מליון היהודים שקיפחו את חייהם על לא עוול בכפם.
יהי זכרם ברוך.
(f)
If the best things in life come for free, I wonder what I could get for money

masterSD
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 94

שליחה

(f)

חזור אל “כללי”