Epson 8500UB VS Epson 8700UB

מקרנים קידמיים - Front Projector.
MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג

שליחה

מחיר שנגזר לא אומר שזה אותו מחיר.
ניסית לעשות פעם תוכנית עיסקית לעסק כזה של ייבוא והפצה של מקרנים?
בוא ניקח את זה לשרשור אחר בפורום המתאים ותנסה לבנות דוח P&L מה צריך להיות מתח הרווחים שלך על מקרן היפוטטי כלשהו וכמה אתה צריך למכור כדי שיהיה לך כלכלי העסק הזה.
אולי בכלל יש פה מקום לעסק פרללי שנהייה בו מיליונרים?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3005

שליחה

מרטין,

קצת מוזר לי שמחיר נגזר הוא 30% יותר מחיר מחירון שהיצרן מצהיר עליו.
מה עוד שכאן מדובר בישראל בה יש מס מאוד גבוה וההכנסה לנפש קצת יותר נמוכה משאר אירופה.
אני מבין שהתגובה שלך "אולי בכלל יש פה מקום לעסק פרללי שנהייה בו מיליונרים?" נאמרה בציניות.
אני חייב לאמר לך שיש לי בעיה עם דיון בו צד אחד מעלה טענות והצד השני מבחירה / מחוסר ברירה עונה בציניות.

אני משאיר לאפסון ישראל או לכל חברה אחרת לבצע מחקרים ודוחות כל עוד אני לא מקבל מהם שכר (הם אפסון ישראל יצאו בהודעה לעיתונות, למיטב זכרוני, כי המטרה שלהם היא שמקרן שלהם יחליף טלויזיות ולא רק יהיה בנוסף).
לגבי העובדה שברמות מחירים של החל מ-10,000 ש"ח + שום סיוע בהחלפת מנורה או במחיר מוזל + ללא אפשרות כיול במחיר סביר אני די בטוח שהם ימשיכו כנראה להינות משליטה בשוק הישראלי אבל השוק ישאר קטן כמו שהוא היום.
אני חושב שברמות מחיר של החל מ-7,000 ש"ח + אחריות כמו שהם נותנים היום + אפשרות להחלפת מנורות ב-1,000 ש"ח למשך תקופת האחריות יש סיכוי בכלל לא רע ששוק המקרנים יקבל קפיצה משמעותית.

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141

שליחה

dydy כתב:
kingikra כתב:
dydy כתב:
kingikra כתב:החלפת מנורה במקרן זה דבר פשוט?
...

בדרך כלל כן , מברג ועדינות ,

רק שברוב המקרים שידרוג מגיע לפני החלפת מנורה,
...
דבר ראשון זה באמת נכון. אני קניתי את הפאנא 900 ב 10K (שזה היה מחיר ממש טוב בזמנו) ובעוד שנה וחצי - שנתיים אני אחליף אותו. אבל אם כבר קיבלתי מנורה ספייר, נראה לי שהייתי מביא את המקרן למעבדה ושם היו קורעים לי את הצורה במחיר.
לי יש ידיים שמאליות לצערי :-(
...

לדעתי כל אחד יכול , [ פעולות פשוטות שלא מצריכות יותר משתי ידיים שמאליות :wink: ]
http://www.visualapex.com/accessories/p ... -lamps.asp
ניראה לי אפילו שהמקרן שהוא מחזיק זה הפאנא 900
...
אכן נראה פשוט מאוד.
המקרן הוא בהחלט פאנאסוניק. אני לא סגור לגבי האם הוא 900 או לא.

תודה

dydy
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 336

שליחה

אין שום הסבר שמניח את הדעת, למה מקרן שמחירו ב ארה"ב $1.8K יעלה בארץ 5K $
33% מיסים + 30% רווח נוסף [ טמעות] צריכים להביא את המחיר למקסימום 3K

פרייר מי שקונה מקרן בארץ .

sbtgn1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 321

שליחה

צריך להוסיף לזה משלוח + אחריות מורחבת אבל עדיין עדיף מחול,
אני גם באמת מאמין שזה שאנשים יזמינו מחול זוהי הדרך היחידיה להוריד מחירים בארץ.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

הם אפסון ישראל יצאו בהודעה לעיתונות, למיטב זכרוני, כי המטרה שלהם היא שמקרן שלהם יחליף טלויזיות ולא רק יהיה בנוסף
...
זו לא מדיניות שלהם.
באחת ההודעות לעיתונות של מקרן במחיר נמוך יחסית, הם קידמו אותו עם משפט שהמקרן הזה יכול להחליף מסך טלוויזיה גדול, אבל זו לא מטרה של החברה והם ממש לא מאמינים בזה.
המוטו שלהם הוא שמקרן צריך להיות בנוסף לטלוויזיה/מסך דק ולא במקום.

אין פה ציניות. יש פה עיניין אמיתי לנסות ולהראות לך שקל מאוד להיות בצד ולהגיד לכולם איך לנהל עסק.
גם משפט כמו של dydy שמי שקונה בארץ הוא פראייר מקומם אותי, כי המחיר הוא רק פאקטור אחד בשיקולים למוצר. חלק ממה שמקבלים הוא שירות/אחריות/טלפון/מהירות וכו'. לגיטימי לגמרי שלפלוני אלמוני השיקול של המחיר יהיה גבוה יותר משיקולים אחרים, אבל לבוא ולנסות להכליל זה לא נכון, לדעתי.

אני תמיד בעד שוק תחרותי ובעד הורדת מחירים, אבל צריך לזכור שהשוק הוא שוק לכל דבר. אם אפסון ישראל ייראו שיש אלטרנטיבה זולה יותר לצרכנים מבלי להתפשר על שאר הדברים, הם ייאלצו לשנות מדיניות (שוב, אני יודע שזה לא תלוי בהם אלא באפסון אירופה, אבל אני מאמין שזה יחלחל מעלה).
אם הם לא משנים, כנראה שזה עובד להם....
About.me

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141

שליחה

אני דווקא מסכים עם מרטין בנושא של שירות\אחריות\טלפון\מהירות. ברור שהרבה יותר שווה לקנות מחו"ל אם זה קניה מול קניה. ברגע שהמכשיר מתקלקל (לא בהכרח מקרן), זה כבר לא היה שווה לי את ההפרש במחיר. ההתעסקות עם התיקון שווה לי בבריאות וזה שווה הרבה כסף.
זה כמו שבעבודה שלי יש כל הזמן ויכוח האם לקחת ליסינג או לא. ברור מבחינה כלכלית היום עדיף לקנות אוטו אבל השקט הנפשי שחברת הליסינג נותנת לי בטיפול השוטף של האוטו שווה לי המון כסף.
אני מתכנן לקנות מתישהו את הפאנא 4000. אני לא אקנה מחו"ל אבל אני גם לא אקנה ב 19000 ~ עם אחריות 3 שנים של היבואן אלא ב 14.5 עם אחריות שנתיים של יניר. ככה קניתי גם את ה 900 שלי שעלה 14.5 עם אחריות יצרן וקניתי ב 10000 עם שנתיים של יניר.

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

אני לא מבין איפה ראיתם שאני לא מתייחס לשירות\אחריות\טלפון\מהירות?
בגלל זה אמרתי ש14000 ש"ח לTW5500 זה מחיר סביר.
בגלל זה אני מוכן להבין תמחור של עד 8500 ש"ח לTW3200.

רק לאחרונה היתה התלבטות בחברה בה אני עובד בין רכישה לליסינג של 3 רכבים לחברה.
בשנה שעברה בגלל שחברת הליסינג דרשה 2550 ש"ח + מע"מ על רכב דרגה 2 הזול ביותר הלכנו על רכישה.
השנה בגלל שחברת הליסינג הציעה 2,150 ש"ח + מע"מ הלכנו על ליסינג.
ברור שרכישה הייתה כדאית יותר כלכלית גם מהליסינג במחיר המוזל אך בפער כזה שחוסך לך כאב ראש בטיפולים, ביטוחים ומכירה זה משתלם.

שורה תחתונה:
כל דבר שווה כסף, אם כל הכבוד לשירות ואחריות לדרוש עבורם יותר מעשרות בודדות של אחוזים זה כבר מעבר לסביר.

בנושא יבואן מקבילי, זו אופציה בהחלט מעניינת ועדיפה על יבוא אישי רק עם פער המחיר נמוך מספיק.
לא ידעתי שניתן להשיג את הAE4000 עם אחריות לשנתיים של יניר ב-14.5 אף ש"ח.
עדיין מדובר בפער לא זניח אך אם זה המקרן שהייתי מעונין בו כנראה שגם אני הייתי מעדיף לשלם את ההפרש וללכת על יניר (היה לי הרבה יותר קל ב-13000 ש"ח).

אני מסכים עם טענתך לגבי המניעים של אפסון ישראל לאי הורדה של המחירים.
הרבה יותר קשה לחברה מובילה בשוק להוריד מחירים מאשר לחברה שאינה כזו (יש לה יותר מה להפסיד).
לכן חברה כמו מיצובישי שעפ"י ביקורות בעולם נותנת תחרות לאפסון בכל דרגה של מקרנים יכולה לאמץ זאת.
היתרון בכך שאפסון יעשו זאת הוא שכך הם יוכלו בוודאות לשמור על ההובלה ואף להגדיל את נתח השוק ולדעתי גם להגדיל בכלל את שוק המקרנים בארץ.
אני מבין שהסכוי לכך לא גבוה.

לסיכום:
נראה לי שעד סוף 2010 אני אשדרג את ה-HC1100 שלי באחת האופציות הבאות (לפי סדר יורד):
1. TW2900 מאפסון ישראל בעד 7500 ש"ח
2. TW3200 מאפסון ישראל בעד 8500 ש"ח (אם אכן מעבד התמונה זהה ל8350)
3. מיצובישי 4000 בעד 7500 ש"ח (במידה ומדובר בשנה אחריות).= על כל שנה נוספת, 500 ש"ח נוספים.
4. אפסון 8350 מיבואן מקבילי (שנתיים אחריות) בעד 8000 ש"ח
5. אפסון 8350 ביבוא אישי ב-1300 דולר (כולל הובלה ומיסים = כ-7000 ש"ח)

עידן

gro111
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1519

שליחה

קראתי את כל השירשור ואני מסכים עם שני הצדדים 8O

מצד אחד אני חושב שהתמחור של מוצרי חשמל בארץ, לרוב, ממש לא הוגן, בהרבה מהפעמים עקב גרידיות לשמה.
מצד שני אני חושב שהמיסוי ואופי ההתנהלות הכלכלית בארץ לוקה בחסר... ובכך גם מאוד מקשה על היבואנים הרישמיים והפרללים.

מה זה אומר לגבי הצרכן הממוצע?
שכמו הרבה דברים טובים שיש לנו במדינה הקטנה שלנו (שרובנו סה"כ מאוד אוהבים, אחרת לא היינו פה...), יש גם דברים פחות טובים, וביניהם מיסוי גבוה, התנהלות כלכלית מגבילה מצד הרשויות, וטמעות בילת אין.
אז זה מה יש, ולרוב זה בכלל לא מעסיק את הצרכן הממוצע.

מה זה אומר לגבי הצרכן המתקדם? (אנחנו מיעוט אתם זוכרים?!)
בתור צרכן מתקדם אתה בודק את המוצר מכף רגל ועד ראש, קורא אינספור השוואות בארץ ובחו"ל, ובעידן האינטרנט, בקליק קטן אתה רואה כמה המוצר שאתה רוצה עולה בארה"ב (ההשוואה בין מחירי ארה"ב למחירים בארץ, היא בדיחה לכל מי שיש לו מושג קטנטן לגבי כלכלה, כוח הקניה בארה"ב ממש לא בר השוואה לארץ! וזה לא נגמר שם).
מצד שני מה איכפת לי? אני יכול להזמין את המוצר משם.. כל נושא האחריות לא תופס לדעתי, ומניסיון. אחריות בינלאומית של MACK יותר טובה מאחריות יבואן רישמי בארץ, לדעתי ומנסיוני בלבד.
מצד שני כמשתמש קצה אני מאד רגיש לציוד שלי, ולא מבסוט מהרעיון שיזרקו בברוטליות את המקרן החדש שלי במטען המטוס :evil:

אני כישראלי גאה שמאמין בלקנות כחול לבן ולתמוך בכלכלה הישראלית, מעדיף להוציא את הכסף שלי במדינה שלי.
מצד שני אני עובד קשה בשביל הכסף הזה, ובהקשר הזה המדינה האהובה שלי רק מקשה עליי. יתרה מזאת, גם כשאני מזמין מחו"ל אני משלם סכום לא קטן למדינה... בקיצור אני מבולבל :?

"התמחור" שהומצא כאן באופן שרירותי לא בהכרח ריאלי ליבואן, אולי הוא יפסיד כסף.
הסוגיה של הרבה וזול ביחס למעט ויקר היא מורכבת ולא ניתן להגיע למסקנה עיניינית ללא התייחסות מלאה לכל הפרטים.

אני סובל מהפרעת קשב וריכוז, איפה הייתי? :lol:

אה מחירים בארץ ביחס לארה"ב... מה?? איזה השוואה לא הוגנת :lol:

עצתי היא קחו הכל יותר קלות, אל תשכחו שצרכנים "מתקדמים" זו אוכלוסייה שגודלת במהירות מסחררת, אבל עדיין רחוקה מלהכתיב את הטון...
כל מה שנשאר לנו זה לבחור כל מקרה לגופו- מוצרים שמתומחרים הוגן לטעמנו, נקנה בארץ! מוצרים שלא מתומחרים הוגן, נזמין מB&H עם אחריות של MACK :D

מבולבלים...... גם אני :wink:

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

אם אני מבין נכון את תגובתך אתה מפיל את כל עניין המחיר על המדינה מה שממש לא נכון.
ה-33% מס נלקחו כעובדה, הבעיה היא העלות מעבר לאותם 33% מס.

אני מוכן להמר שאם אפסון אירופה נותנת מחיר מחירון של 1000 יורו לTW3200, אפסון ישראל מקבלים אותו ב-800 יורו לכל היותר (בגלל הכמות הלא גדולה, אחרת נראה לי שהיה פחות מ-700)
אם תוסיף למחיר מס של 33% + עלויות הובלה שחרור ואחרות, עלות המקרן לאפסון ישראל היא לכל היותר 5500 ש"ח (אני לא אתפלא אפילו אם מדובר בפחות מ-5000 ש"ח).

ההחלטה שלהם לתמחר ב-10,000 ש"ח היא ברורה.
הם בטוחים שהורדת מחיר תביא לירידה ברווחים כי הם לא רואים שהורדה כזו תביא לעלייה בכמות הרכישות שתחפה על הפסד הרווח בגלל הורדת המחיר. (ברור כי בגלל היותם מובילי השוק גם הגעה למצב של השתלטות על השוק ללא הגדלתו לא תספיק).
יכול להיות שהם צודקים אבל אני חושב שלפחות היו יכולים לבדוק זאת לתקופה מוגבלת.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

אתה טועה ומטעה.
אתה מניח הנחות ללא שום מידע מוצק (לעומתי) ומצייר בצורה מאוד רעה את אפסון ישראל וזה חורה לי מאוד.

השרשור הזה מזמן גלש לתחום של תמחורים ותלונות מחירים. אפשר להמשיך את הדיון בנושא תמחורים של יבואנים וחנויות וחברות בשרשור הרלוונטי בפורום המתאים.
About.me

gro111
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

idan309,
הבנת אותי לא נכון.

dydy
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 336

שליחה

הייתי מת לדעת בכמה מתומחר ה8500 UB בלבנון ירדן סוריה, אלה שווקים עם כח קניה כמו שלנו לא? :D
[ או שהכל יפול על - ה33% המסכנים , ועל השכר הממוצע הנמוך], זאת היתה השוואה הוגנת
מתוך ניחוש מושכל הייתי אומר שהמחיר לא יעבור את ה 7-8K שח , רק שלצערי אין לי דרך לאמת זאת, מבאס

gro 111
(Y) (Y) (Y)
אם כי לא הסכמתי עם כל מה שנאמר

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

מרטין,

אני לא חושב שאני מצייר את אפסון ישראל בצורה רעה.
השירות שלהם מהידוע לי מצויין, המקרנים שלהם מצויינים, התמחור, בדומה לחברות אחרות, מופקע.
לי, בניגוד אליך, אין מידע כלל ולכן לא נותר אלא להניח הנחות.
אם לך יש מידע מוצק שנוגד את הנחותיי, אתה מוזמן להעלות מידע זה בשרשור.

כל הזמן נטען שההשוואה למחירי ארה"ב היא לא הוגנת וההשוואה צריכה לעשות לאירופה.
כשעושים השוואה לאירופה פתאום גם זה לא טוב.
אני לא מאמין שאפסון אירופה נותנים מחיר מחירון למקרן באירופה של 1,000 יורו לצרכן ואפסון ישראל שהם היבואן הרשמי רוכשים אותו ביותר מ-800 יורו.
יכול להיות שעלויות הנלוות (בדיקות תקן, הובלה ואחרות) יקרות יותר ממה שאני מעריך אבל גם כך אני לא מאמין שהעלות הכוללת הישירה עוברת את ה-5,500 ש"ח בממוצע.
מאוד יכול להיות שאפסון ישראל מעמיסים על עלות המקרן עלויות עקיפות (תקורות למנהן) ולכן עלות המקרן מתומחרת בסכום גבוה יותר.
אם זה המצב שמצידי שיתייעלו בכדי לחסוך בעלויות אלה.
אין שום סיבה שבניהול נכון המחיר בארץ יהיה גובה מהמחיר באירופה ביותר מ-10% (דווקא במקרה הזה עניין המס הגבוה הוא לטובת היבואן כיוון שהוא משלם מס על המחיר שאותו הוא משלם שהוא נמוך יותר מהמחיר של רוכש ביבוא אישי, מה שמקטין את הפער).

כולי תקווה כי אפסון ישראל יעשו חושבים ויציעו השנה את ה-TW2900 ב-7,500 ש"ח או את ה-TW3200 ב-8,500 ש"ח בכדי שאוכל לרכוש מהם.

Cable_Guy פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 612
שם מלא: אורי

שליחה

gro111 כתב:כל מה שנשאר לנו זה לבחור כל מקרה לגופו- מוצרים שמתומחרים הוגן לטעמנו, נקנה בארץ! מוצרים שלא מתומחרים הוגן, נזמין מB&H עם אחריות של MACK :D

ואני בסה"כ שאלתי איזה מקרן עדיף לקנות...
דרך אגב, מסתבר שאחריות של MACK זה OUT ודרך B&H אפשר לעשות אחריות שנקראת
SAGEMAX protection plan
ההיתרון הוא שהאחריות תופסת כבר מיום הקניה ולא מסוף תקופת האחריות של היצרן כמו ב MACK
http://www.bandhsagemax.com/CoverageBenefits.asp
...

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

אתה מודע לכמה ידיים יש על מקרן של אפסון בישראל?
שלא ייצטייר כאילו אני מנסה להגן על אפסון ספציפית, זה ויכוח שאני עושה עם הרבה חברים באתר כבר שנים כשמישהו נכנס לתמחורים של מוצרים.
אפסון ישראל הוא משרד שמייצג את אפסון אירופה. הוא לא היבואן אלאנעובד על משכורת (העובדים בו) ואני מניח שעל סוג של עמלה על עמידה ביעדים.
היבואנים הם מלודי, cms ויש עוד אחד.
היבואנים הם גם מפיצים, כלומר, אחריהם יש את החנויות המתמחות.
כמה כל אחד כזה צריך להרוויח להערכתך (אבסולוטית בש״ח בסוף היום על מקרן כדי שיהיה לו משתלם למכור, להתקין, לתת שירות וכו׳) על אותו מקרן שאתה רוצה שייתומחר ב-7000₪ וכמה כאלו אתה חושב שהוא מוכר בחודש?
About.me

gro111
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

אני חושב שהוויכוח בטל בשישים, כל עוד לא מתייחסים למספרים בדוקים מהשטח, ספקולציות זה נחמד אבל לא מתחזקים ככה עסק.
בנוסף יש הבדל ברמת הוויכוח בין האופציות שעומדות בפני הרוכש, לבין ההתנהלות והתמחור של אפסון ישראל, שני דברים שונים לגמרי.

לגבי אופי התמחור של אפסון ישראל, אני לא נכנס להם לכיס, וקטונתי מלזרוק מחירים ודרכי שיווק על סמך השערה.
לגבי אופי הרכישה האישי שלי, כמו שאמרתי במידה והמחיר לא לרוחי אזמין מחו"ל.
אני לא מבין על מה הרעש :?

איש איש באמונתו יחיה, ועל הדרך שיקנה מה שבא לו איפה שבא לו (Y)

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

בדיוק ככה!
אני תמיד בעד להציע אלטרנטיבות לרוכשים תוך הצגה של כל הפרטים האפשריים ולתת לרוכש להחליט מה מתאים לו.
אני אומר בואו נשפיע על השוק ברגליים!

להיכנס לכיס של סוחר - זה לא, ממש כמו שאתה לא תרצה שסוחר ייכנס לכיס שלך ויחליט כמה אתה יכול לשלם....
About.me

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

אם התגובה האחרונה שלך אני מסכים לחלוטין.
האופציות שלי לשדרוג מתאימים מבחינתי לתגובה זו.

אותי בתור לקוח לא אמור לעניין כמה ידיים עובר מוצר מהיצרן עד אליי.
לפי מה שאתה אומר אם היו 10 ידיים בדרך שכל אחת צריכה לקחת 20% אז הייתי אמור לשלם יותר מפי 2.

כל חברה, במיוחד של מוצר כמו מקרן (שהרבה יותר קל לייבא אותו ממקרר לדוגמא) צריכה להבין שהיא צריכה להתנהל ביעילות שתאפר לה לתת פער מחיר סביר (עד 25%) מיבוא אישי.

המחיר שחברה אמורה להרוויח על מקרן הוא תלוי בכמות המקרנים שתמכור.
ככל שתמכור יותר תוכל להסתפק ברווח קטן יותר לכל מקרן ומקרן.
אני טוען שבתמחור של 8,000 ש"ח למקרן שמתומחר באירופה ב-1,000 יורו (TW3200) לא רק שיגרום לכל המייבאים אישית לרכוש בארץ אלא בשיווק נכון שילווה בשירות נוסף של החלפת מנורה במחיר ידוע מראש עם רכישת המקרן יביאו ללקוחות רבים נוספים (כולל כאלה שלא תכננו ללכת על מקרן)
הם גם יכולים לנצל את העובדה שיבוא אישי מחייב תשלום מלא מיידי ויחד עם 3 שנות אחריות המלאות להציע עסקה בתשלומים נוחים.
אם למשל היו מציעים לי אופציה של תשלום 300 ש"ח בחודש למשך 3 שנים הכוללת קבלה של מקרן TW3200 עם אחריות מלאה (כולל מנורה) לאותן 3 שנים + החלפת מנורה כולל עבודה במועד עפ"י בחירתי במהלך 3 שנות האחריות הייתי הולך עד זה.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

על זה אפשר להתווכח אבל אני מניח שכל אחד אמר את דעתו יותר מפעם.
About.me

חזור אל “מקרנים”