האם מעבר מגאגיה אספרסו פיור לרנציליו יהיה מורגש?
יוסי,, לא הצלחתי להבין את המשפט הראשון שלך. מה ז"א E61 מול מחליף חום?
מוטי.
מה שאמרתי וכתבתי גם, זה שיש מכונות עם ראש e-61,ויש מכונות עם מחליף חום שהן לא משתייכות לקטגוריה של e-61,כמו למשל בקימבלי בזארה ועוד נחמדות וטובות אחרות,מבלי לגרוע כמובן בחשיבות של אף אחת מן השיטות,כמו כן כתבתי שבכל בתי הקפה יש מכונות עם מחליף חום שאינן e-61.
מקווה שהובנתי כהלכה.
מוטי.
מה שאמרתי וכתבתי גם, זה שיש מכונות עם ראש e-61,ויש מכונות עם מחליף חום שהן לא משתייכות לקטגוריה של e-61,כמו למשל בקימבלי בזארה ועוד נחמדות וטובות אחרות,מבלי לגרוע כמובן בחשיבות של אף אחת מן השיטות,כמו כן כתבתי שבכל בתי הקפה יש מכונות עם מחליף חום שאינן e-61.
מקווה שהובנתי כהלכה.
לא התנסתי באוסקר, אבל לפני שרכשתי את הסילביה קראתי השוואה במספר פורומים בחו"ל והדעה הרווחת שם הייתה שהן משתוות באיכות הקפה, אבל האוסקר הרבה יותר נוחה לשימוש מהסילביה בגלל טכנולוגיית מחליף החום.
לא יודע עד כמה זה נכון אבל הייתי מנסה את שתיהן אם זה אפשרי עם קפה זהה.
במחיר של אוסקר חדשה אפשר לקנות סילביה חדשה + מטחנה ולהישאר עם עודף.
לא יודע עד כמה זה נכון אבל הייתי מנסה את שתיהן אם זה אפשרי עם קפה זהה.
במחיר של אוסקר חדשה אפשר לקנות סילביה חדשה + מטחנה ולהישאר עם עודף.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
יוסי, עכשיו הבנתי. בהרבה מאוד בתי קפה אתה תמצא ראשי E61. כל סניפי ארומה, למשל.
אבל בגדול - זה נכון.
נראה לי ש-E61 תפס מאוד לשוק הביתי פשוט בגלל העיצוב. המכונות האלה (שנראות מאוד דומה האחת לשניה) מאוד יפות ואנשים אוהבים אותן במטבח.
אבל בגדול - זה נכון.
נראה לי ש-E61 תפס מאוד לשוק הביתי פשוט בגלל העיצוב. המכונות האלה (שנראות מאוד דומה האחת לשניה) מאוד יפות ואנשים אוהבים אותן במטבח.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
אולי זה מסביר את הבעיתיות של הקפה ברשת ארומה?.moti_r כתב:יוסי, עכשיו הבנתי. בהרבה מאוד בתי קפה אתה תמצא ראשי E61. כל סניפי ארומה, למשל.
אבל בגדול - זה נכון.
נראה לי ש-E61 תפס מאוד לשוק הביתי פשוט בגלל העיצוב. המכונות האלה (שנראות מאוד דומה האחת לשניה) מאוד יפות ואנשים אוהבים אותן במטבח....
- איתןאוהבקפה
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 189
- נתן תודות: 43 פעמים
- קיבל תודות: 19 פעמים
שיהיה המון בהצלחה! ואם אכן תמצא מכונה חדשה ותרצה למכור את הפיור, אתה יותר ממוזמן ליצור איתי קשרeliel1010 כתב:אוקי אז כבר ממחר שאני מתחיל בטלפונים הדבר הראשון שאני אבדוק זה אם זו יד ראשונה מפרטי![]()
וגם לדעתי הסילביה נראת הרבה יותר טוב אבל כבר למדתי בקפה הולכים לפי הטעם...
רשמים מהיום חיפושים הראשון:
אין יותר מדי מבחר לאוסקרים באינטרנט הרוב הגיעו מקיוסקים למיניהם ולבנתיים התוצאות ליום הראשון: 2 פרטיות יד ראשונה החברה נשמעים אמינים ודואגים למכונות שלהם, כרגע המחירים קצת גבוהים כ 2500 שקל נראה לאן תהיה ההתקדמות מכאן.
אני חייב לציין שהשרשור נעשה מעניין למדי.
אין יותר מדי מבחר לאוסקרים באינטרנט הרוב הגיעו מקיוסקים למיניהם ולבנתיים התוצאות ליום הראשון: 2 פרטיות יד ראשונה החברה נשמעים אמינים ודואגים למכונות שלהם, כרגע המחירים קצת גבוהים כ 2500 שקל נראה לאן תהיה ההתקדמות מכאן.
אני חייב לציין שהשרשור נעשה מעניין למדי.
קבל רעיון.
צור קשר עם גילס,היבואנים הרשמיים של bezzera,תצטרך אולי לבלוע כמה צפרדעים בגלל חוסר הנחמדות שם,אבל אולי תצא משם עם מכונה מדגם ישן יותר,מטופלת עם אחריות,ותאמין לי המכונות הללו הן מהמעולות שיש.
לא רוצה להפחיד,רד מהאוסקר,אלה אם מדובר במכונה שאתה בדקתה באופן אישי אצל טכנאי אוביקטיבי לפני הרכישה.
קבל לינק שממחיש את המחלות של האוסקר.
http://www.beibei.biz/1076.html
לא רוצה להפחיד,רד מהאוסקר,אלה אם מדובר במכונה שאתה בדקתה באופן אישי אצל טכנאי אוביקטיבי לפני הרכישה.
קבל לינק שממחיש את המחלות של האוסקר.
http://www.beibei.biz/1076.html
טכנאי אוביקטיבי אין לי כל כך, מהבחינה הזאת אני מתכוון להשתמש רק בידע שיש לי.
האם מסובך לפתוח את האוסקר? למצב רק כדי לראות מה קורה בקרביים שלה? הידע הלא רע שלי במכונות אולי יועיל בתיקווה בנושא הזה.
חבל שהלינק בסינית מעניין להבין מה הם כותבים שם, אבל התמונות ברורות מאוד אפשר להגיד מפחיד
תודה
האם מסובך לפתוח את האוסקר? למצב רק כדי לראות מה קורה בקרביים שלה? הידע הלא רע שלי במכונות אולי יועיל בתיקווה בנושא הזה.
חבל שהלינק בסינית מעניין להבין מה הם כותבים שם, אבל התמונות ברורות מאוד אפשר להגיד מפחיד
תודה
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

לא שמעתי אפילו על אחד שמחזיק באחת המכונות האלה בארץ.
אבל הן מוכרות יחסית בחו"ל ותמצא אותן בפורומים (למרות שגם בחו"ל = ארה"ב, יש מידע מועט מאוד, בהשוואה למכונות E61 הנפוצות יותר: VBM, קוויקמיל ו-ECM)
אבל הן מוכרות יחסית בחו"ל ותמצא אותן בפורומים (למרות שגם בחו"ל = ארה"ב, יש מידע מועט מאוד, בהשוואה למכונות E61 הנפוצות יותר: VBM, קוויקמיל ו-ECM)
בהמשך לחיפושיי שכרגע לא מביאים הרבה הצלחה התחלתי לחשוב כבר כמו שידרוגיסט טוב בעל ויזה "נאמנה" ולחשוב איך מביאים E61 אבל בסדרת מחירים שלהם שזה במומצע 6500 ומעלה למכונות המדוברות ECM דומובר ואניטה זה כבר קשה לעיקול.
מה ההבדל בין הדומובר לבין הסופר דומובר?
בהמשך לחיפושי אחרי האוסקר נתקלתי כבר באוסקר אם פזמ של 5 שנים! ובלי התגמשות במחיר בכלל.
בנתיים בתור אופציה לבדיקה נמצאת רק אחת אם פזמ של 2 שנות עבודה ובעל בית שנשמע שדאג לה.
מה ההבדל בין הדומובר לבין הסופר דומובר?
בהמשך לחיפושי אחרי האוסקר נתקלתי כבר באוסקר אם פזמ של 5 שנים! ובלי התגמשות במחיר בכלל.
בנתיים בתור אופציה לבדיקה נמצאת רק אחת אם פזמ של 2 שנות עבודה ובעל בית שנשמע שדאג לה.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

הדומובר היא מכונה עם בוילר אחד (כמו הסילביה) - צריך להמתין בין חליטה להקצפת חלב.
אבל איכות הקפה בה נמוכה יותר מאשר E61 אחרות, כי הדוד קטן משמעותית וכל המבנה הפנימי שונה. צריך גלישת טמפ' וכו'.
יש אפשרות לקחת מכונה כזו ולשים לב PID (בקר ששומר על טמפ' דוד) - ואז אפשר לקבל אספרסו מעולה - אבל זה לא משהו שאפשר לקבל מהחנות בארץ.
בקיצור - לא ממליץ עליה. אם כבר E61 - אז קונים מכונת HX.
אבל איכות הקפה בה נמוכה יותר מאשר E61 אחרות, כי הדוד קטן משמעותית וכל המבנה הפנימי שונה. צריך גלישת טמפ' וכו'.
יש אפשרות לקחת מכונה כזו ולשים לב PID (בקר ששומר על טמפ' דוד) - ואז אפשר לקבל אספרסו מעולה - אבל זה לא משהו שאפשר לקבל מהחנות בארץ.
בקיצור - לא ממליץ עליה. אם כבר E61 - אז קונים מכונת HX.
בהמשך לחיפושי...
היום נתקלתי לראשונה באוסקר שבכלל לא היתה למכירה, ביקרתי אצל מרוואן בקפה הוואדי בחיפה על מנת לקנות קצת קפה ירוק וראיתי לראשונה אוסקר שמוגדרת על ידיו כסוס עבודה ממש רכב יפני שים מים והכל בסדר(נראית לא מטופחת יותר מדי אפשר להגיד)
ובהמשך אפשר להגיד שבנתיים חיפושי לא העלו רבות אפשר להגיד לא העלו כלום לבנתיים, אפילו ניסיתי לברר קצת על רנציליו וגם לא מצאתי יותר מדי.
אבל אולי יש התפתחות בכיוון אחר, קיבלתי אופציה בערך ממכר שרוצה להחליף את הבאטרפליי שלו שנקנתה מאמיגו אני מאמין שהמחיר יהיה בגג כ4K, היום באמיגו הציעו לי אותה בכ 6500 בערך.
אשמח לשמוע דעתכם על יום הקליה הראשון שלי
http://www.htcafe.co.il/modules.php?nam ... 31#1218331
ודעתכם על הבאטרפליי
היום נתקלתי לראשונה באוסקר שבכלל לא היתה למכירה, ביקרתי אצל מרוואן בקפה הוואדי בחיפה על מנת לקנות קצת קפה ירוק וראיתי לראשונה אוסקר שמוגדרת על ידיו כסוס עבודה ממש רכב יפני שים מים והכל בסדר(נראית לא מטופחת יותר מדי אפשר להגיד)
ובהמשך אפשר להגיד שבנתיים חיפושי לא העלו רבות אפשר להגיד לא העלו כלום לבנתיים, אפילו ניסיתי לברר קצת על רנציליו וגם לא מצאתי יותר מדי.
אבל אולי יש התפתחות בכיוון אחר, קיבלתי אופציה בערך ממכר שרוצה להחליף את הבאטרפליי שלו שנקנתה מאמיגו אני מאמין שהמחיר יהיה בגג כ4K, היום באמיגו הציעו לי אותה בכ 6500 בערך.
אשמח לשמוע דעתכם על יום הקליה הראשון שלי
http://www.htcafe.co.il/modules.php?nam ... 31#1218331
ודעתכם על הבאטרפליי
- ליאו_רפאלסקו
-
- חבר פעיל

- תגובות: 60
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
אליאל, אמנם זה לא קשור לנושא השרשור, אבל תוכל לפרט איזה קפה ירוק אפשר להשיג אצל מרוואן ומה המחירים?
המחירים שלו נעים בין 25-ל35 (זה בערך).
ממה שאני יודע שיש לו זה מה שקניתי:
הונדורוס
סופרימו
שרי רובוסטה
סומטרו אינדונזי
היו לו עוד כמה סוגים,
אפשר להתקשר אליו צריך רק לחפש את המספר בפורום קליה מישהו פירסם (נאבד לי)
בחור מאוד נחמד הבעל הבית, שווה ביקור.
ממה שאני יודע שיש לו זה מה שקניתי:
הונדורוס
סופרימו
שרי רובוסטה
סומטרו אינדונזי
היו לו עוד כמה סוגים,
אפשר להתקשר אליו צריך רק לחפש את המספר בפורום קליה מישהו פירסם (נאבד לי)
בחור מאוד נחמד הבעל הבית, שווה ביקור.
- ליאו_רפאלסקו
-
- חבר פעיל

- תגובות: 60
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
תודה, נשמע באמת שווה ביקור.
אם כי, בעניין בורונדי הוא בהחלט עבד עליך, אולי לא בכוונה. לצערי עדיין לא הצלחתי להגיע לבורונדי ולנסות אותו, אבל לפי כל התשבוחות כאן הוא קפה מעולה, ואילו הונדורס, כמו שכתב יוסי, די אנמי ולא משהו, טוב בעיקר להוספה לתערובת.
אם כי, בעניין בורונדי הוא בהחלט עבד עליך, אולי לא בכוונה. לצערי עדיין לא הצלחתי להגיע לבורונדי ולנסות אותו, אבל לפי כל התשבוחות כאן הוא קפה מעולה, ואילו הונדורס, כמו שכתב יוסי, די אנמי ולא משהו, טוב בעיקר להוספה לתערובת.
אראביקה קפה הוואדי.
מרוואן,בחור מאוד נחמד ועושה רושם שהוא מבין,למרות התחלקויות שלו פה ושם,ומחירים קצת יקרים למי שרגיל לקנות במגזר.
טלפון שלו למי שמעוניין.
ארביקה קפה הואדי 04-8528783
רק תתחילו לדבר עם מרוואן על קפה וקליה,והוא ישפוך מידע מרשים,כולל כל המקורות של הקפה בארץ,שמסתבר שרובם משותפים.
טלפון שלו למי שמעוניין.
ארביקה קפה הואדי 04-8528783
רק תתחילו לדבר עם מרוואן על קפה וקליה,והוא ישפוך מידע מרשים,כולל כל המקורות של הקפה בארץ,שמסתבר שרובם משותפים.