דרך-אגב, אני עושה WDT ת-מ-י-ד. ההבדלים לאין-שיעור בכלל, לא משנה כמה אני מקפיד על שאר הפרמטרים (עובי / דחיסה / כמות / טריות).
שימוש בנייקד מוציא יותר קרמה -- אז למה לא להשתמש בה בקביעות?
-
פלנש
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 540
- נתן תודות: 100 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
מוטי, WDT במאצר מיני??moti_r כתב:תוכל לקבל זרימה מעולה אם רק תעשה WDT. מבטיח לך, באחריות![]()
אני מקבל זרימה מעולה, אבל גם המאצר מיני צריכה WDT. לא תמיד, זה תלוי במזג האויר, בתערובת ובעוד כל מני משתנים, אבל אם אני מבצע WDT אני מקבל זרימה מדהימה, כל פעם מחדש, בלי אפילו שפריץ אחד....
אם כך, יש מצב שגם ב-Ditting תהייה זרימה טובה יותר עם WDT...
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
אני לא יודע לגבי Ditting, אבל אין מה לעשות - כשאתה עובד דוזרלס אתה תלוי במפגעי הסביבה.
לפעמים יש לחות גבוהה, ואז לא יעזור כלום - גם כשהטחינה יפה ונערמת יפה בתוך הסלסלה, היא לא פלאפית מאוד וישנם גושים.
ברור שהצורך ב-WDT קטן משמעותית מאשר מול הרוקי, למשל, והאמת שלא צריך אותו בכלל אם אתה עובד עם ידית רגילה.
אבל הנייקד חושפת את כל הצרות
לפעמים יש לחות גבוהה, ואז לא יעזור כלום - גם כשהטחינה יפה ונערמת יפה בתוך הסלסלה, היא לא פלאפית מאוד וישנם גושים.
ברור שהצורך ב-WDT קטן משמעותית מאשר מול הרוקי, למשל, והאמת שלא צריך אותו בכלל אם אתה עובד עם ידית רגילה.
אבל הנייקד חושפת את כל הצרות
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
אפרופו זרימה, WDT ונייקד, אחרי ההתנסות שלי והתוצאה הלא ברורה שקיבלתי (התחלה איטית ויפה לאחר מכן זרימה במרכז אבל קונוס גדול), התחלתי לעבוד על מדריך שיסביר את רוב בעיות הנייקד, למה זה קורה ואיך ניתן לפתור אותן. זה יקח זמן, אבל יהיה מועיל לדעתי גם לי וגם לאחרים.
אגב, אצלי במקרה ההוא "הבעיה" היתה פשוטה מאוד. לא דחיסה, לא פיזור, לא כמות ולא עובי. הקפה היה מאוד טרי, וגרם לגודש קרמה שהגדילה משמעותית את הקונוס. ראו את זה יפה כשהשתמשתי בכוס אספרסו (ולא קפוצ'ינו כמו בתמונה ההיא). יותר מס"מ קרמה שצנחה לה אחרי כמה שניות, פשוט לא חשבתי שזה הגורם בזמנו. בקלייה שלאחר מכן ראיתי איך הקונוס הולך ונהיה צר מיום ליום.
עשיתי מאז עוד הרבה ניסיונות, כולל פיזורים ודחיסות גרועים בכוונה, בכדי לראות את ההשפעה בנייקד. כל המסקנות, צילומים וכו' במדריך...
אגב, אצלי במקרה ההוא "הבעיה" היתה פשוטה מאוד. לא דחיסה, לא פיזור, לא כמות ולא עובי. הקפה היה מאוד טרי, וגרם לגודש קרמה שהגדילה משמעותית את הקונוס. ראו את זה יפה כשהשתמשתי בכוס אספרסו (ולא קפוצ'ינו כמו בתמונה ההיא). יותר מס"מ קרמה שצנחה לה אחרי כמה שניות, פשוט לא חשבתי שזה הגורם בזמנו. בקלייה שלאחר מכן ראיתי איך הקונוס הולך ונהיה צר מיום ליום.
עשיתי מאז עוד הרבה ניסיונות, כולל פיזורים ודחיסות גרועים בכוונה, בכדי לראות את ההשפעה בנייקד. כל המסקנות, צילומים וכו' במדריך...
אחלה רעיון - תוכל להשתמש ברעיונות ותמונות מהלינק המצורף.קרמריקה כתב:אפרופו זרימה, WDT ונייקד, אחרי ההתנסות שלי והתוצאה הלא ברורה שקיבלתי (התחלה איטית ויפה לאחר מכן זרימה במרכז אבל קונוס גדול), התחלתי לעבוד על מדריך שיסביר את רוב בעיות הנייקד, למה זה קורה ואיך ניתן לפתור אותן. זה יקח זמן, אבל יהיה מועיל לדעתי גם לי וגם לאחרים.
עשיתי מאז עוד הרבה ניסיונות, כולל פיזורים ודחיסות גרועים בכוונה, בכדי לראות את ההשפעה בנייקד. כל המסקנות, צילומים וכו' במדריך......
http://www.home-barista.com/naked-extra ... blems.html