שימוש בנייקד מוציא יותר קרמה -- אז למה לא להשתמש בה בקביעות?

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
פלנש פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 540
נתן תודות: 100 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #21 

בשעה טובה. :beer: אל תשכח לשתף.. :wink:

דרך-אגב, אני עושה WDT ת-מ-י-ד. ההבדלים לאין-שיעור בכלל, לא משנה כמה אני מקפיד על שאר הפרמטרים (עובי / דחיסה / כמות / טריות).

פלנש פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 540
נתן תודות: 100 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #22 

moti_r כתב:תוכל לקבל זרימה מעולה אם רק תעשה WDT. מבטיח לך, באחריות :wink:

אני מקבל זרימה מעולה, אבל גם המאצר מיני צריכה WDT. לא תמיד, זה תלוי במזג האויר, בתערובת ובעוד כל מני משתנים, אבל אם אני מבצע WDT אני מקבל זרימה מדהימה, כל פעם מחדש, בלי אפילו שפריץ אחד.
...
מוטי, WDT במאצר מיני?? 8O אמיתי-אמיתי ?
אם כך, יש מצב שגם ב-Ditting תהייה זרימה טובה יותר עם WDT...

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #23 

אני לא יודע לגבי Ditting, אבל אין מה לעשות - כשאתה עובד דוזרלס אתה תלוי במפגעי הסביבה.
לפעמים יש לחות גבוהה, ואז לא יעזור כלום - גם כשהטחינה יפה ונערמת יפה בתוך הסלסלה, היא לא פלאפית מאוד וישנם גושים.

ברור שהצורך ב-WDT קטן משמעותית מאשר מול הרוקי, למשל, והאמת שלא צריך אותו בכלל אם אתה עובד עם ידית רגילה.
אבל הנייקד חושפת את כל הצרות :)
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #24 

מנסיון שלי מספר דפיקות על ה PF על משטח עושות פלאים, מאז שסיגלתי לעצמי ויתרתי על ה WDT.

אמנם המטחנה שלי עם דוזר אבל ראיתי גם את התוצאות של המאצר מיני שלך ולדעתי לא יהיה הבדל.

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #25 

אפרופו זרימה, WDT ונייקד, אחרי ההתנסות שלי והתוצאה הלא ברורה שקיבלתי (התחלה איטית ויפה לאחר מכן זרימה במרכז אבל קונוס גדול), התחלתי לעבוד על מדריך שיסביר את רוב בעיות הנייקד, למה זה קורה ואיך ניתן לפתור אותן. זה יקח זמן, אבל יהיה מועיל לדעתי גם לי וגם לאחרים.

אגב, אצלי במקרה ההוא "הבעיה" היתה פשוטה מאוד. לא דחיסה, לא פיזור, לא כמות ולא עובי. הקפה היה מאוד טרי, וגרם לגודש קרמה שהגדילה משמעותית את הקונוס. ראו את זה יפה כשהשתמשתי בכוס אספרסו (ולא קפוצ'ינו כמו בתמונה ההיא). יותר מס"מ קרמה שצנחה לה אחרי כמה שניות, פשוט לא חשבתי שזה הגורם בזמנו. בקלייה שלאחר מכן ראיתי איך הקונוס הולך ונהיה צר מיום ליום.

עשיתי מאז עוד הרבה ניסיונות, כולל פיזורים ודחיסות גרועים בכוונה, בכדי לראות את ההשפעה בנייקד. כל המסקנות, צילומים וכו' במדריך...

אייסמן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 357
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #26 

קרמריקה כתב:אפרופו זרימה, WDT ונייקד, אחרי ההתנסות שלי והתוצאה הלא ברורה שקיבלתי (התחלה איטית ויפה לאחר מכן זרימה במרכז אבל קונוס גדול), התחלתי לעבוד על מדריך שיסביר את רוב בעיות הנייקד, למה זה קורה ואיך ניתן לפתור אותן. זה יקח זמן, אבל יהיה מועיל לדעתי גם לי וגם לאחרים.

אגב, אצלי במקרה ההוא "הבעיה" היתה פשוטה מאוד. לא דחיסה, לא פיזור, לא כמות ולא עובי. הקפה היה מאוד טרי, וגרם לגודש קרמה שהגדילה משמעותית את הקונוס. ראו את זה יפה כשהשתמשתי בכוס אספרסו (ולא קפוצ'ינו כמו בתמונה ההיא). יותר מס"מ קרמה שצנחה לה אחרי כמה שניות, פשוט לא חשבתי שזה הגורם בזמנו. בקלייה שלאחר מכן ראיתי איך הקונוס הולך ונהיה צר מיום ליום.

עשיתי מאז עוד הרבה ניסיונות, כולל פיזורים ודחיסות גרועים בכוונה, בכדי לראות את ההשפעה בנייקד. כל המסקנות, צילומים וכו' במדריך...
...
אחלה רעיון - תוכל להשתמש ברעיונות ותמונות מהלינק המצורף.
http://www.home-barista.com/naked-extra ... blems.html

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #27 

מעולה (Y)
אתה מכסה גם את נושא ה-WDT שם?
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

קרמריקה