7.1

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14351
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #21 

itay123 כתב:
טלHD כתב:itay123,
אם כבר מדברים על 7.1....
ברסיבר שהזמנתי RXV-767, יש אפשרות לחבר רמקולים להגבהת הבמה הקדמית, Virtual Presence Speaker וגם במקביל לחבר אחוריים הקפיים כמובן.

http://www.sge.co.il/item.asp?itemID=16 ... 5&mnfSel=1

אבל הם לא יוכלו לעבוד ביחד, דהיינו או 7.1 בקונפיגורציה ה"רגילה" או 7.1 ללא אחוריים הקפיים ועם קדמיים גבוהים/Presence.

איזו קונפיגורצציה עדיפה לדעתך? (או פשוט לחבר את ארבעתם ולבחור כל פעם בהתאם למקור ולכותר את הקונפיגורציה המתאימה?)
...
היי טל...
ראשית כל הקוניפיגורציה שלטעמי היא טובה יותר היא 7.1 כאשר הסראוונד עוטף את המאזין מאחור...
ה-pressence מניסיון עם YAMAHA והיה להם את הגימיק הזה עוד מתקופת ה-2090, הוא גימיק ומיועד אך ורק למצבי ה-DSP שלהם, משמע יותר תחושת hall והחזרים מקדימה...שלדעתי עושה יותר סלט מהמצב המקורי..כנ"ל hight...הקוניפיגורציה הראשונה מותאמת יותר עבור קולנוע...כאשר השדה הסראוונד מאחור ומצד המאזין גדול ורחב יותר דבר שמעמיק את הסאונד...
הקוניפיגורציה השנייה יותר עבור תכני מוזיקה שונים או שימוש בכבלים ושימוש ב-PROLOGOC Z, תחושה של הדמיית חלל כמו HALL, CHIRCH ומצבי DSP אחרים מוקצ ן יותר...שלטעמי כ"כ מיותר...ו-YAMAHA ממשיכים עם מצבי ה-DSP המעפנים האילו...
...
itay123, הבנתי שאתה חד משמעית בעד 7.1 "רגיל"...
איפה לדעתך הכי כדאי למקם את ההקפיים כדי לקבל את התוצאה הטובה ביותר?
נערך לאחרונה על ידי טלHD ב 15/09/2010 1:47, נערך פעם 1 בסך הכל.

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #22 

9000es כתב:
Lior_M כתב:
itay123 כתב:
9000es כתב:
itay123 כתב:
9000es כתב:לדעתי פורמט שנכשל 7.1
...
איציק אני חולק על דעתך..
זוג האחוריים הממוקמיים מאחורי נותנים מימד של עומק שאין ב-5.1,
האחוריים כאשר הם ממוקמיים כ-60/70 ס"מ מעל הראש וממוקמיים כחצי מטר מאחור, מעניקים תחושת מימד גם מעל הצופה...וכאשר עובדים בתקן THX עם רמקולים B-POLAR מאחור, אז בכלל אפקט הסראוונד וה-depth מאחור נעשה יותר משמעותי וריאליסטי...

מה שנכון, כאשר אני מנגן סרט מקודד 5.1 עם עיבוד ULTRA 2 שהופך אותו ל-7.1 וכאשר אני מנגן סרט שהוא דיסקריט 7.1, ההבדלים הם זניחים עד שלא קיימים..

לכן זה לא משנה עם הסרט קודד 7.1, עם משתמשים בעיבוד THX SELECT/ULTRA 2...

איציק אשמח שתקפוץ באיזה יום ותחווה דעתך אצלי...אני בטחח שתרגיש ותבין את המשמעות של SETUP 7.1
...
itay123

כנראה שלא הבנת אותי נכון . אני אישית בעד 7.1 ערוצים בבית .

כוונתי הייתה .........כנכשל ביכולת של האולפנים ליצר כותרי בלוריי ב 7.1 . פשוט אין מספיק . וגם רובם הם סרטים ישנים שביצעו להם מאין שידרוג לא הכי איכותי

במידה והפורמט היה מקבל דחיפה גדולה יותר מהאולפנים אשר מיצרים את הכותרים אז הפורמט היה מקבל דחיפה חזקה .

אישית אני לא מבין מה הסיבה שלא ליצר סרטים בבלוריי ב 7.1 הרי הרסיברים מוכנים לפורמט הזה .

יום טוב .
...
צודק בהחלט, גם לי זה ניראה הזוי, שלא מנצלים את הפורמט הזה, כאשר זה הפך לסטנדרט בק"ב...

אבל שוב כפי שאמרתי עיבוד THX ל-7.1 עושה עבודה גם ככה מצויינת..אז לי לפחות זה זניח...
...
זה לא הזוי,
זה קולנוע ביתי. כמה אנשים אתם כבר מכירים שיש להם מקום ל 8 קופסאות ( 7 רמקולים + סאב ) בסלון ?
הפורמט הזה חיי וקיים בחדרים יעודיים שם המקום לא משחק תפקיד.
...
Lior_M

במידה והכותרים בבלוריי היו כולם ב 7.1 תאמין לי שלמרבית האנשים לא היה מפריע להוסיף עוד זוג רמקולים .
ותחשוב עוד כמה כסך זה היה מכניס לתעשיית הרמקולים בעולם .
...
ביצה ותרנגולת ..
האולפנים לא משקיעים כי אין דרישה, אין דרישה כי התוכן מועט.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #23 

טלHD כתב:
itay123 כתב:
אם כבר מדברים על 7.1....
ברסיבר שהזמנתי RXV-767, יש אפשרות לחבר רמקולים להגבהת הבמה הקדמית, Virtual Presence Speaker וגם במקביל לחבר אחוריים הקפיים כמובן.

אבל הם לא יוכלו לעבוד ביחד, דהיינו או 7.1 בקונפיגורציה ה"רגילה" או 7.1 ללא אחוריים הקפיים ועם קדמיים גבוהים/Presence.

איזו קונפיגורצציה עדיפה לדעתך? (או פשוט לחבר את ארבעתם ולבחור כל פעם בהתאם למקור ולכותר את הקונפיגורציה המתאימה?)
...
היי טל...
ראשית כל הקוניפיגורציה שלטעמי היא טובה יותר היא 7.1 כאשר הסראוונד עוטף את המאזין מאחור...
ה-pressence מניסיון עם YAMAHA והיה להם את הגימיק הזה עוד מתקופת ה-2090, הוא גימיק ומיועד אך ורק למצבי ה-DSP שלהם, משמע יותר תחושת hall והחזרים מקדימה...שלדעתי עושה יותר סלט מהמצב המקורי..כנ"ל hight...הקוניפיגורציה הראשונה מותאמת יותר עבור קולנוע...כאשר השדה הסראוונד מאחור ומצד המאזין גדול ורחב יותר דבר שמעמיק את הסאונד...
הקוניפיגורציה השנייה יותר עבור תכני מוזיקה שונים או שימוש בכבלים ושימוש ב-PROLOGOC Z, תחושה של הדמיית חלל כמו HALL, CHIRCH ומצבי DSP אחרים מוקצ ן יותר...שלטעמי כ"כ מיותר...ו-YAMAHA ממשיכים עם מצבי ה-DSP המעפנים האילו...
...
itay123,
הבנתי שאתה חד משמעית בעד 7.1 "רגיל"...
רצ"ב תמונת האחוריים שלי עם 3 אופציות למיקום ההקפיים.

אשמח לקבל חוות דעתכם המושכלת.
...

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7438
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #24 

טלHD כתב:
טלHD כתב:
itay123 כתב:
אם כבר מדברים על 7.1....

...
היי טל...
...
itay123,
הבנתי שאתה חד משמעית בעד 7.1 "רגיל"...
רצ"ב תמונת האחוריים שלי עם 3 אופציות למיקום ההקפיים.

אשמח לקבל חוות דעתכם המושכלת.
...
היי טל,
קודם כל, 90 ס"מ מעל, זה מאוד גבוה, אני בספק שאתה מצליח לשמוע היטב את האחוריים אצלך...
הרזולוציה מאוד נפגעת בגובה כזה...
תוריד לפחות ב-30 ס"מ מטה.

תעיף מבט בתרשים..
...
מיקום הסראוונדים באופן אידיאלי
 מיקום הסראוונדים באופן אידיאלי

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #25 

itay123 היי,
רציתי להבהיר,
90 ס"מ ( מעל גובה האוזניים במצב ישיבה) זה מיקום האחוריים שלי היום ולצערי אני לא יכול להזיז אותם בגלל שיש מאחוריהם יציאה שנחצבה בקיר + התזת זכוכית שאני לא רוצה להרוס....

השאלה היתה היכן למקם את ההקפיים שעדיין לא על הקיר....
לפי תשובתך, אני מניח שמתחתם, דהיינו אופציה 2. האם נכון?

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #26 

טלHD כתב:itay123 היי,
רציתי להבהיר,
90 ס"מ ( מעל גובה האוזניים במצב ישיבה) זה מיקום האחוריים שלי היום ולצערי אני לא יכול להזיז אותם בגלל שיש מאחוריהם יציאה שנחצבה בקיר + התזת זכוכית שאני לא רוצה להרוס....

...
בקוניפגורציה שאתה נמצא כעת, כאשר הרמקולים קוטיביים קיצונית אחד מהשני, יהיה בעיה למקם צדדיים...

חלק גדול מהמירכוז של הפן האחורי ייאבד...וכל העומק ב-7.1...לצערי לא יתממש...

אבל אם בכל זאת, אתה רוצה לממש 7.1, אז אני ממליץ (לפחות אסטטית) שהרמקולים הצידיים יהיו באותו קו של האחוריים..ולפחות 60 ס"מ קדימה לפנים החדר...מהקיר האחורי...

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #27 

itay123 כתב:
רציתי להבהיר,

...
בקוניפגורציה שאתה נמצא כעת, כאשר הרמקולים קוטיביים קיצונית אחד מהשני, יהיה בעיה למקם צדדיים...

אבל אם בכל זאת, אתה רוצה לממש 7.1, אז אני ממליץ (לפחות אסטטית) שהרמקולים הצידיים יהיו באותו קו של האחוריים..ולפחות 60 ס"מ קדימה לפנים החדר...מהקיר האחורי...
...
לא הבנתי את ה 60 ס"מ. מאיפה?

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #28 

טלHD כתב:
itay123 כתב:
רציתי להבהיר,

...

...
לא הבנתי את ה 60 ס"מ. מאיפה?
...

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #29 

הלוואי ויכולתי....אבל מימין אין קיר, זה חלל פתוח....לכן מיקמתי את הסראנד מאחור ולא בצדדים.
בקיצור הם לא יכולים לזוז מהמיקום שלהם כרגע.

נשארנו בשאלה המקורית....איפה למקם את ה back surround בהנחה שלא ניתן לשנות את מיקום האחוריים של היום?

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #30 

טלHD כתב:הלוואי ויכולתי....אבל מימין אין קיר, זה חלל פתוח....לכן מיקמתי את הסראנד מאחור ולא בצדדים.

נשארנו בשאלה המקורית....איפה למקם את ה back surround בהנחה שלא ניתן לשנות את מיקום האחוריים של היום?
...
צלם את ארבעת החזיתות של החלל...
ניראה מה הפוטנציאל...

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #31 

טלHD כתב:הלוואי ויכולתי....אבל מימין אין קיר, זה חלל פתוח....לכן מיקמתי את הסראנד מאחור ולא בצדדים.

...
מתלה מהתקרה ?
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #32 

עדכון....
הסתקרנתי, העברתי חיווט, רכשתי רמקולים לסראונד, התקנתי, שמעתי, התאכזבתי.
חזרתי לקונפיגורציה 5.1.

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #33 

טלHD כתב:עדכון....
הסתקרנתי, העברתי חיווט, רכשתי רמקולים לסראונד, התקנתי, שמעתי, התאכזבתי.
חזרתי לקונפיגורציה 5.1.
...
בוקר טוב
מיקום האחוריים והצידיים הוא מאוד קריטי...
האחוריים..צריכים להיות כמה שאפשר במרכז שדה השמע האחורי, והצידיים לצידי האוזניים במקביל.

אצלי למשל, המעבר מ-5.1 ל-7.1 הוא תהומי...אני ממש מרגיש שמימד שלם של נפח, עומק ואינפורמציה שעובר מאחורי ומעליי..פשוט נעלם....

תזיז את עצמך ותקפוץ כבר אמרתי כמה וכמה פעמים(רצוי השבוע)... :wink:

משבוע הבא אני אהיה תפוס ל-לא מעט זמן, בעקבות התרחבות המשפחה 8)

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #34 

איתי תודה, אני מבטיח שאבוא.
פשוט השבוע האחרון היה עמוס בצורה לא שיגרתית...
...בנוסף לכל התחיבויות החגים...אני אחראי להקמת 3 מע' קולנוע ביתי במקביל ל3 משפחות שונות....

בנוגע למה שאמרת, כל מצבי ה DSP ב 7.1 נשמעו לי פחות טוב מ5.1 בקידוד המקורי ולכן האכזבה מ 7.1.
אבל יש 2 דברים שלא עשיתי בבדיקה:
1. לא מיקמתי את הזוג הנוסף מאחור במקום שצריך בגלל מגבלות של הקיר האחורי.
מיקמתי בצמוד לאחוריים הרגילים ובהחלט יש לזה השפעה שלילית.
2. לא ניסיתי מצב EX/ES ברסיבר מכוון שלא ידעתי בעת הבדיקה על קיומו.
זה מצב שאמור לבצע הרחבה ל4 רמקולים לסראונד ללא פגיעה בקידוד המקורי.
אבל...הבנתי שבמצב זה הרסיבר מחלק את הסיגנל של האחוריים בין כל 4 הסראונדים וזה יכול להישמע טוב רק אם אוכל למקם אותם "כמו בספר". מכוון שיש לי מגבלה כאמור, נראה לי שגם זה לא יתן כלום אז וויתרתי על הרעיון.

רעיון נוסף שלא ניסיתי ואני מתיעץ איתך אם בכל זאת לנסות אותו הוא 7.1 קידמי. רמקולי "פרזנס" קדמיים גבוהים להרמת הבמה הקדמית. הבנתי שזה טוב לסגנונות אופרה וכד', ואלו סיגנונות שאני לא שומע. אין לי מושג מה תהיה ההשפעה בסרטים.

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #35 

טלHD כתב:איתי תודה, אני מבטיח שאבוא.
פשוט השבוע האחרון היה עמוס בצורה לא שיגרתית...
...בנוסף לכל התחיבויות החגים...אני אחראי להקמת 3 מע' קולנוע ביתי במקביל ל3 משפחות שונות....

בנוגע למה שאמרת, כל מצבי ה DSP ב 7.1 נשמעו לי פחות טוב מ5.1 בקידוד המקורי ולכן האכזבה מ 7.1.
אבל יש 2 דברים שלא עשיתי בבדיקה:
1. לא מיקמתי את הזוג הנוסף מאחור במקום שצריך בגלל מגבלות של הקיר האחורי.
מיקמתי בצמוד לאחוריים הרגילים ובהחלט יש לזה השפעה שלילית.
2. לא ניסיתי מצב EX/ES ברסיבר מכוון שלא ידעתי בעת הבדיקה על קיומו.
זה מצב שאמור לבצע הרחבה ל4 רמקולים לסראונד ללא פגיעה בקידוד המקורי.
אבל...הבנתי שבמצב זה הרסיבר מחלק את הסיגנל של האחוריים בין כל 4 הסראונדים וזה יכול להישמע טוב רק אם אוכל למקם אותם "כמו בספר". מכוון שיש לי מגבלה כאמור, נראה לי שגם זה לא יתן כלום אז וויתרתי על הרעיון.

רעיון נוסף שלא ניסיתי ואני מתיעץ איתך אם בכל זאת לנסות אותו הוא 7.1 קידמי. רמקולי "פרזנס" קדמיים גבוהים להרמת הבמה הקדמית. הבנתי שזה טוב לסגנונות אופרה וכד', ואלו סיגנונות שאני לא שומע. אין לי מושג מה תהיה ההשפעה בסרטים.
...
עכשיו אני מבין מאיפה האכזבה מ-7.1.
כאשר הרמקולים צמודים אחד לשני (האחורים והצידיים) אין שום תחושת פיזור טובה ואפילו ישנו מיקס של סאונד, כמובן כאשר עובדים עם זוג אחד בקוניפיגורציה המתוארת, הפיזור הוא מדויק ומובלט יותר ולא "רעש".
ברגע שהאחוריים מופרדים (פיזית ומוגדרים נכון) והצידיים מופרדים לצדדים בצידי האוזן במקביל....הפיזור הוא "מלא" עשיר ותלת מימדי.
אין אפס, ההגדרות ומיקום הרמקולים הוא קריטי...

זה כמו שנניח את האחוריים על הקדמים.

אם כבר מדברים, אישית אני לא אהבתי את כל ה"קומבינות" האילו של ערוצי נוכחות למינהם (כפי ש-YAMAHA דגלה במגברי הדגל שלה), אני אישית לא אוהב את כל מצבי ה-DSP למינהם, התוצאה זה עיוות של הצליל,
אבל אולי אתה אוהב את "האפקטים" האילו אז תנסה ותיווכח....
על תשכח שהקוניפגורציה הזו של רמקולים נוספים בחזית היא באה לידי ביטוי רק במצבי DSP לא בקולנוע (DTS/DD/THX)...

SHLOMIS1Z
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1124
נתן תודות: 157 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #36 

(Y)
השכלתי המון .
תודה רבה לפותח השרשור. :D
שדרגת היא מחלה מדביקה וממכרת שאותך לא עוזבת

שלח תגובה