שאלה בקשר לאחד המפרטים שציינתם
זה גם רעיון שחשבתי עליו.. לפי מה שראיתי, לא כל כך מצאתי F3 של 500 גיגה, וגם הBUFFER שלו עד 32 מגה ( ה WD השחור שחשבתי הוא 64) אני אשמח אם תתן לי הפניה.. השאלה היא אם אני באמת מקצה מקום לכונן C/מערכת הפעלה על דיסק קטן יחסית ומהיר, ובנוסף יש לי עוד דיסק גדול יותר שמשמש לאחסון בעיקר (איפה אגב אני מתקינה תוכנות? על C?) למעשה כשארצה לצפות בסרט, הוא ירוץ מהכונן בו הוא מאוחסן, אתה אומר שזה לא יפגע בביצועים? הכל ירוץ כמו שצריך? האם לא צריך קירור יותר חזק כשיש 2 דיסקים? זה לדעתך הפיתרון האידיאלי למהירות שקט וגודל?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
כן הכל ירוץ טוב מאד.
הדיסק ה"איטי" עדיין מהיר מספיק כדי שאפשר יהיה לנגן ממנו כל תוכן שרק תרצי, פשוט הדיסק הקטן הרבה יותר מהיר.
הבאפר לא בהכרח משנה הרבה מבחינת ביצועים, הוא כמובן תורם, אבל ההבדל הוא לא של שמיים וארץ או משו שתשימי לב אליו בשימוש היומיומי.
לגבי תוכנות, בד"כ מתקינים את התוכנות על דיסק C בכל מקרה. בכל מקרה זה רעיון טוב לחלק דיסק לפחות לשתי מחיצות, אחת למערכת הפעלה + תוכנות והשניה לכל השאר. במקרה של שני דיסקים יש דיסק אחד שמחולק ודיסק נוסף שלא מחולק ונועד רק לאיחסון של תכנים.
כמות החשמל שדיסק משתמש בו היא זניחה יחסית ולא צריך קירור טוב יותר כשיש שני דיסקים ולא אחד.
לדעתי האישי זה פתרון מצויין, לא יודע אם הוא אידיאלי. אבל מה שכן אפשר להגיד זה שתמיד מומלץ שלמערכת הפעלה יהיה דיסק מיועד, כך בד"כ הדברים עובדים מהר או חלק יותר.
לגבי איפה כן אפשר למצוא אותו, אני אשלח לך לינקים לחנויות בפרטי.
הנה אחלה ביקורת שמכילה את שני הדיסקים המדוברים פה בשרשור:
http://www.tomshardware.com/reviews/2tb ... 430-2.html
הדיסק ה"איטי" עדיין מהיר מספיק כדי שאפשר יהיה לנגן ממנו כל תוכן שרק תרצי, פשוט הדיסק הקטן הרבה יותר מהיר.
הבאפר לא בהכרח משנה הרבה מבחינת ביצועים, הוא כמובן תורם, אבל ההבדל הוא לא של שמיים וארץ או משו שתשימי לב אליו בשימוש היומיומי.
לגבי תוכנות, בד"כ מתקינים את התוכנות על דיסק C בכל מקרה. בכל מקרה זה רעיון טוב לחלק דיסק לפחות לשתי מחיצות, אחת למערכת הפעלה + תוכנות והשניה לכל השאר. במקרה של שני דיסקים יש דיסק אחד שמחולק ודיסק נוסף שלא מחולק ונועד רק לאיחסון של תכנים.
כמות החשמל שדיסק משתמש בו היא זניחה יחסית ולא צריך קירור טוב יותר כשיש שני דיסקים ולא אחד.
לדעתי האישי זה פתרון מצויין, לא יודע אם הוא אידיאלי. אבל מה שכן אפשר להגיד זה שתמיד מומלץ שלמערכת הפעלה יהיה דיסק מיועד, כך בד"כ הדברים עובדים מהר או חלק יותר.
לגבי איפה כן אפשר למצוא אותו, אני אשלח לך לינקים לחנויות בפרטי.
הנה אחלה ביקורת שמכילה את שני הדיסקים המדוברים פה בשרשור:
http://www.tomshardware.com/reviews/2tb ... 430-2.html