iOS4, אנדרואיד,WP7 דיון בעד-נגד ושאר ירקות

מכשירים סלולריים, חברות סלולריות.
eviatard
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 31

שליחה

ממש לא נפגעתי (אולי אם היו לי מניות של נוקיה אז הייתי נפגע... :D ).

אני מאוד שמח שהצלחתי לשעשע אותך בערב השנה החדשה אבל בכל זאת אני אנסה להסביר למה
התכוונתי -
למיטב הבנתי הקשר בין אנדרואיד לבין לינוקס הינו מקרי בהחלט ולקרוא למערכת הזו קוד פתוח זה קצת
עלבון ללינוקס הסיבה היחידה כנראה שגוגל משווקת את זה בתור קוד פתוח היא בגלל שהקרנל מבוסס לינוקס
אז הם חייבים לעמוד בתנאי רישיון של ה GPL.
אנדרואיד משתמשת בקרנל לינוקס "מתוקן" לעומת מאמו (שהפכה למיגו) שמשתמשת בקרנל לינוקס "טהור".
גוגל מעדכנים את הקוד המרכזי אצלם מתי שמתחשק להם ולמעשה שולטים בזמני העדכונים אצל שאר היצרניות
זו הסיבה למי שתהה מדוע ה 2.2 שוחרר לנקסוס הרבה לפני שאר המכשירים.
ועוד משהו קטן, רוב העבודה שנעשת היום על הקוד היא כמעט ולא נוגעת לקרנל אלא בשכבות מעל כגון ספריות
מערכת ההפעלה וספריות הליבה של אנדרואיד.

ולשאר הדברים -
-טעות נפוצה לחשוב שה N8 הוא מכשיר הדגל הבא של נוקיה והולך להתחרות באייפון ודומיו, אני לא זוכר איפה קראתי (אם ממש תתעקש אני אחפש) שאחד הסמנכ"לים בנוקיה הצהיר שהמכשיר הוא Mid-level ולא Flagship.

-ה N900 לא היה אמור "לתפוס" כהגדרתך הוא היה סוג של "בדיקה" וכוון לקהילה מאוד מסויימת.

-לנוקיה אין 5-6 מערכות הפעלה שונות, לנוקיה יש אסטרטגיה מאוד ברורה :
סימביאן 3 ו-4 למכשירים בינוניים ומטה,
מיגו לסדרת הדגל.
שלכולם הפיתוח מתבצע על אותה פלטפורמה - QT, שלמיטב הבנתי אפילו מה שנכתב לסימביאן^1 אמור לעבוד על
השאר בעזרת המרה פשוטה בעזרת ה QT ולהיפך.

-ה N9 או לחלופין מכשיר ראשון מבוסס על מיגו אמור לצאת לשוק עד סוף השנה הנוכחית אבל כנראה שב 14/9
נדע יותר.

בברכת שנה טובה
אביתר.

Pavelz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4032
שם מלא: pavel

שליחה

שיחקתי היום קצת עם הנוקיה העתיקה של חברה שלי. יש לה את ה 3330 העתיק ונתקפתי קצת רגשי נוסטלגיה.
זה היה המכשיר האחרון לדעתי שיכולתי ליזום איתו שיחה תוך פחות מ2 שניות. היום עם האנדרואיד אני צריך לעבור כ"כ הרבה כדי להוציא שיחה או SMS..
אם הייתי מדבר הרבה בטלפון בוודאות הייתי הולך על משהו כזה, אבל מבחינתי השיחות זה משהו משני לגמרי אצלי בסלולרי.
Need more cowbell

MadCow
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1219

שליחה

תרשו לי לשאול שאלת תם (באמת, אני קצת מנותק מכל העולם הזה) - מה לגבי נוחות שימוש ?
באייפון הממשק + המכשיר מגיבים הרבה יותר טוב והרבה יותר מהיר מכל HTC שנתקלתי בו עד כה ומשום מה אף אחד לא מתייחס לזה.

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20680

שליחה

osherov. אני ממש אוהב לקרוא את התגובות שלך, אתה מסביר וכותב מדהים.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029

שליחה

eviatard,
לדעתי תארת לא רע את השימוש בליבת לינוקס באנדרואיד אבל האינטרפטציה שלך פשוט לא נכונה......ראשית צריך להבדיל בין שיכבת הליבה של אנדרואיד שמבוססת עד היום על לינוקס קרנל (גירסאות 2.6 ומעלה) ואגב, יותר נכון להגיד שגוגל וקהילת המפתחים (יצרני הדרייברים) עשו הרחבות לקרנל הזה יותר מאשר הם ייצרו גירסת לינוקס קרנל "מתוקנת" ובין שיכבת הפרזנטציה (אנדרואיד) שגוגל ביססו אותה על Dalvik כלומר בעצם מימשו virtual machine שלהם ולא התבססו על ה VM הסטנדרטי של Java למכשירים בעלי משאבים מוגבלים (J2ME של Sun). יש סיבה לבידול שגוגל עשו בשכבת הפרזנטציה באנדרואיד לבין התמיכה הסטנדרטית בלינוקס. זה נעשה לצורך אופטימיזציה למכשירי סמארטפון ובעיקר לצורך יצירת אחדות ופשטות. השיכבה הגבוה הזאת, שגוגל בנו (מבוססת שפת Java בשימוש ה VM שלהם) מאפשרת לרוב האפליקציות באנדרואיד לרוץ על כל מכשיר אנדרואידי קיים בלי הצורך לבצע שינוי כלשהו למכשיר...

משמעות תמיכה מלאה של אנדרואיד בלינוקס (לדוגמה תמיכה ב glibc-ספריות בשפת פיתוח C) היה, שהקוד שנכתב למכשיר א' לא בהכרח היה רץ באופן שקוף גם על מכשיר ב' וזה כמובן בעייתי מאוד (לא להתבלבל בין הבעיתיות שיש היום להתאים את האפליקציות למגוון מכשירי אנדרואיד בגלל הרזולוציות ומפרט השונים לבין הדברים שנרשמו...זה דורש אולי הסבר אחר). באמת החיסרון בחוסר התמיכה המלא ב Native C (ואי תמיכה ב VM של Java....שזה גם נושא מרתק בפני עצמו) לא מאפשר לבצע פורטינג של אפליקציות לינוקסיות (כגול אלה שנבנו בספריית GTK+ או Qt) לאנדרואיד כמו שניתן בהפצות אחרות. בשיכבה הזאת האנדרואיד הוא בעצם נחשב לאי בעולם הלינוקס (אפשר להרחיב את העניין הזה כי לדעתי הסיפור\הקנאה\תחרות בין קהילת מפתחי לינוקס (זה הגיע עד לממציא לינוקס עצמו) לבין הברבור האנדרואידי הזה שהגיע אליהם ככה ביום בהיר, ולקח להם קצת הבייבי שנהפך פתאום לברבור של זהב)

לסיכום, אין שום דבר מקרי בין לינוקס קרנל לליבת אנדרואיד (עלבון ללינוקס :roll: ).......גוגל בנו מעל שיכבת הקרנל את שיכבת הפרזנטציה (האנדרואיד) מתוך מגמה להתאים אותו לעולם המובייל. הם שיחררו כמעט את כל הקוד לקהילה (ברשיון Apache) , וזה ממש לא נעשה כי הם היו חייבים (תבדיל בין הקרנל לאנדרואיד שיושב מעליו שהיה יכול להיכתב ברובו ברשיון קוד סגור וקניני לגמרי במידה וגוגל רק היו מעונינים בכך (למעט Dalvik שבגללו אגב גוגל קיבלו תביעה מחברת אורקל\סאן)). גוגל כמובן הם הבעלים של פרוייקט אנדרואיד (AOSP=Android Open Source Project) וככאלה הם המחליטים איזה שינויים ייכנסו לפרוייקט הזה ואיזה לא (וחלק לא קטן מהשינויים מגיעים מהקהילה ולא מגוגל עצמה) אבל כמובן שכל אחד יכול לקחת את כל העץ הזה (או כל ענף בעץ ולשכתב אותו מחדש לפרוייקט חדש לגמרי ולהפיץ אותו כקוד פתוח (ואפילו כקוד קנייני סגור))...הרבה מאוד גם עושים את זה ומהם אנחנו גם לדוגמא מקבלים את כל ה ROM-ים המקוסטמים הנפלאים למכשירים שלנו (דברים כגון תמיכה טובה יותר ביישורי עברית או תמיכה בהאצת מהירות המעבד וכו)....עוד תיקון אחרון הסיבה שהנקסוס מקבל גירסאות ראשון פשוט נובעת מכך שזה המכשיר היחיד שאין לו מעטפת UI שדורשת התאמה לגירסה החדשה (על מנת להוציא גירסאות אנדרואיד למכשירים השונים על היצרניות לבצע התאמה של האנדרואיד ל UI המקוסטם שלהם מעל האנדרואיד (ה UI הזה בדר"כ כתוב בקוד סגור וקנייני על ידי החברות..לדוגמה HTC וממשק ה Sense UI שלהם))

מקווה שזה ברור מספיק ולא טכני מידי :oops:

אגב, לא דיברתי על גירסאות ה OS של נוקיה אבל אני עדיין בדעתי ש:
Nokia-Symbian+Android = Winner

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712

שליחה

צ'מעו, נראה מעולה 8O
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

Pavelz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

אכן נראה מעולה, אבל למה לכל השדים והרוחות אין מולטיטאסקינג?? הלו, מאה 21!
Need more cowbell

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

רק כדי להמחיש עד כמה המצב קשה בנוקיה וזה ממש לא גחמה של הפורום או של כל מיני אתרים בעולם...אז מנכ"ל נוקיה המכהן, אולי-פקה קאלאסבואו, פוטר מתפקידו! במקומו ייכנס לתפקיד סטיבן אלופ, שהיה ראש היחידה העסקית של מיקרוסופט.....מסופקני שזה מה שיגרום לחברה הפינית להיות רלוונטית בשוק הסמארטפונים בתקופה הקרובה, אבל מי יודע אולי הצעד הראשון שלו יהיה לעזוב את כל ה OS-ים שלהם ולעבור לאנדרואיד (הלוואי שיעברו אפילו ל Phone 7 העיקר שיפסיקו להתעסק עם פיתוח מערכת הפעלה ויתמקדו בדבר שהם הכי טובים בו וזה ייצור מכשירים): http://www.calcalist.co.il/markets/arti ... 49,00.html

Pavelz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

תשמע אריה, זה לא פשוט כמו שזה נשמע. מכשירים אלקטרוניים היום ובטח מכשירי סלולר הם הרבה מעבר לכמה רכיבים אלקטרוניים.
נוקיה מעסיקה אלפים אם לא עשרות אלפים של אנשי תוכנה ולעבור למערכת הפעלה יגרום לפיטורי רובם. זה לא מהלך קל ובטח לא הכי מתבקש כי כשזה יקרה המניות שלהם יצנחו עוד יותר. הם צריכים לעשות צעדים מושכלים והדרגתיים כמו מה שעושים לאחרונה סמסונג. כדי ללכת עם אנדרואיד או ווינדוס 7 עד הסוף הם צריכים לבצע קודם צניחה חופשית ללא מצנח כמו מוטורולה לפני כמה שנים. ועד לשם יש להם עוד מרחק רב.
Need more cowbell

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

טוב החבר'ה בנוקיה קצת השתגעו וכנראה סתמו את הגולל שבעידן הקרוב (והרחוק) נראה אנדרואיד רץ על מכשיר נוקיה!
שימו לב לדברים שאחת ממנהלי נוקיה (Anssi Vanjoki) פירסם:
[left]It is always heartening when an executive speaks their mind outside of the corporate-approved sound bites. Anssi Vanjoki, an Executive Vice President at Nokia, did just that today when he likened the companies using Android on their phones to Finnish boys who pee in their pants for warmth.[/left]
...
8O 8O 8O

בנוסף ה Financial Times פירסם שנוקיה תוכל לחסוך עד 1 מיליארד דולר לשנה במידה והיא תחליט להפסיק לפתח תוכנה

http://thenextweb.com/mobile/2010/09/21 ... ect-tnw.to

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

ייתכן שהמנכ"ל החדש של נוקיה (אקס מיקרוסופט סטפן אולפ) מבין מה צריכה להיות הדרך של החברה.....שמועות מדברות על כך שנוקיה תאמץ את מערכת ה Windows Phone 7 החדשה של מיקרוסופט שצריכה לצאת בשבועות הקרובים....אז אולי אנדרואיד לא נזכה כבר לראות על מכשירי נוקייה אבל גם ה Phone 7 h יכול להיות הגורם שיעשה את השינוי לחברה הפינית הגדולה
[left]Cellphone giant Nokia, already married to three distinct smartphone platforms, is now said to be "likely to use Windows Phone 7" as well. This according to a "trusted source" of Venture Beat's, who claims that newly-apponited CEO -- and ex-Microsoft executive -- Stephen Elop has been given the board's green light to explore additional operating systems and alliances. [/left]
...
http://pocketnow.com/windows-phone/repo ... ws-phone-7

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019

שליחה

אם כבר מדברים על מה שאומרים עובדי NOKIA אז ההסבר של מהנדס לשעבר למנטליות בחברה מאיר עיניים. וזו בעצם גם הבעיה המרכזית שלהם: בבסיס הם לא חברת פיתוח תוכנה ומצד שני הם גם לא מוכנים להשקיע את המשאבים הנדרשים כדי להפסיק למחזר עיצובים קודמים.

אני עזבתי את WinMo לאחר הרבה שנים ועברתי ל Android. מצאתי שם את מה שחיפשתי ואני לא מצטער ולא מביט אחורה. אני גם לא חושב ש Windows Phone 7 יצליח להחזיר אנשים בתשובה כי נעשו שם יותר מידי הקרבות ולי לפחות נראה שהם יפסידו את הקהל העיסקי שלהם מבלי להצליח לזכות בלקוחות חדשים ממגזרים אחרים.

אני אלרגי לפילוזופיה של Apple ולא מצליח להסתדר עם המכשירים שלהם, ממחשבים ועד טלפונים. ואל תזכירו לי את iTunes כי זה כבר מצליח לעלות לי קצף לשפתיים. בקיצור - לא הייתי נוגע בזה גם אם זה יכל לרפא אותי מצרעת.

RIM ומכשירי ה Blackberry הם עוד אפשרות למי שמחפש משהו שונה בתכלית מה iPhone. הבעיה המרכזית שם היא מערכת הפעלה שמצליחה לגרום ל WinMo להיראות סקסית וצורך ב Blackberry server אם רוצים באמת למנף את יתרונות החיבור לדואר אירגוני.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

קלוד,
מסכים איתך בהכל למעט התחושה שלי שה Phone 7 הולך להיות למערכות הפעלה במכשירים סלולארים מה שהמקניטוש היה למחשבים אישיים. הפעם אני באמת מאמין שמיקרוסופט בנו מוצר טוב וחוייתי ממדרגה ראשונה שייתפס בעיני הציבור (המבין לפחות) כמוצר, כמערכת מעולה

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78970
שם מלא: עפר לאור

שליחה

נוקיה לא תעבור ל wm7. זה לא יקרה, נקודה.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

בטח שלא יעברו אחרי שהם השקיעו כל כך הרבה כסף ברכישת סימביאן.

מילא אם הם היו מוצאים קונה ומצליחים להחזיר את ההשקעה, אבל אין אף חברה בעולם שחבר המנהלים שלה מספיק אידיוט כדי ליזום או להסכים למהלך כזה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

osherov כתב:קלוד,
מסכים איתך בהכל למעט התחושה שלי שה Phone 7 הולך להיות למערכות הפעלה במכשירים סלולארים מה שהמקניטוש היה למחשבים אישיים. הפעם אני באמת מאמין שמיקרוסופט בנו מוצר טוב וחוייתי ממדרגה ראשונה שייתפס בעיני הציבור (המבין לפחות) כמוצר, כמערכת מעולה
...
וואלה באמת? אילו הייתי בן אדם מרושע הייתי מבקש ממך להסביר לנו כיצד הם הולכים להגשים זאת עם מערכת הפעלה שאין לה מולטיטסקינג, גזור והדבק או קישוריות טובה לשרתי Exchange.

מה זה הצלחה...אני כבר מריח את מסיבת הנצחון.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

קלוד,
הם הולכים להגשים לנו את זה בדיוק איך שאפל הגשימו את זה במערכת הראשונה שהם הוציאו לפני 3 שנים, האייפון ההוא, שלא היה בו פשוט כלום למעט חוייה! (אפילו דור 3 לא היה לו). בקשר לריבוי משימות, וכידוע אני חסיד גדול של ארכיטקטורה הכתובה נכון יותר וקרובה יותר "להגדרת הספר" ולא למימוש פרטי, עדיין מודל ריבוי המשימות של ה Phone 7 דומה בקצת למודל ריבוי המשימות שקיים ב iOS4 ולמרות שלמרבה ההפתעה (גם שלי) המודל שלהם סגור עוד יותר מזה של אפל, ולמרות שזה אומנם לא מתקרב לריבוי משימות אמיתי כמו נניח של האנדרואיד או של ה MeeGo, לדעתי זה עדיין מספיק טוב על מנת לא להרוס את החוייה (בדומה לכך שאתה לא שומע יותר מידי תלונות מבעלי iOS4 במכשירים אשר כן מריצים "ריבוי משימות").....

מה זה הצלחה?! למרבה ההפתעה ההצלחה יותר תלויה ביצרני המכשירים ובמפעילות שיקדמו את המכשירים האלה ללקוחות שלהם, מאשר לאיכות ה OS עצמו! מיקרוסופט זאת חברה "מספיק" גדולה על מנת להבין את השוק ועל מנת לדחוף את המוצר שלהם ליצרני החומרה ולמפעילות. הסיבה שלדעתי זה יצליח נובעת פשוט כי יש חלל עצום בין עולם האנדרואיד הפתוח לגמרי לבין העולם של אפל שהוא אי של אטימות (תרתי משמע) אחד גדול (יצרני חומרה לא יכולים לגשת אליו) ובשוק מתפתח כזה בסדרי גודל בלתי נתפסים כל כך, לחברה מרדמונד יש מקום והרבה ממנו...עד היום מיקרוסופט לא הפסידה אפילו קרב מרכזי אחד בכל שנות קיומה (ממערכות הפעלה, דרך הדפדפן שלהם ומערכת האופיס שלהם ועד קונסולת המשחקים)....אם את הבלוף הגדול של ויסטה הם הצליחו לעבור בלי להיפגע (שזה נתון מדהים בפני עצמו) אז לטעמי לא במלחמה הזאת הם יפסידו (הם גם לא ינצחו כי השוק גדול מספיק לכולם)

יסלחו לי RIM ונוקיה שלא התייחסתי אליהם בהודעה הזאת (בעיקר RIM)

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

אריה, השוק היום שונה בתכלית מהשוק מלפני 3 שנים. החסמים והתפיסה של הלקוחות הפוטנציאלים השתנו ואחת הסיבות לכך נמצאת ברשותך וברשותי. היום לא יהיו מוכנים לוותר ולרכוש טלפון עם מערכת הפעלה נכה כשיש אלטרנטיבות הרבה יותר טובות וזמינות.

כדי ש Phone 7 יצליח הוא חייב היום לחטוף לקוחות ממערכות אחרות. בוא נסכים תחילה שהשוק הסלולארי מתחלק לשני שווקים גיאוגרפיים שונים (ארה"ב ושאר העולם) ולשני פלחים מוגדרים (Smartphone vs Featurephone).

בארה"ב מיקרוסופט הפסידה את הקרב ב Smartphone לאנדרויד ו RIM. אף אחד לא ישוב מאנדרואיד ל Phone 7, אם כבר הם יעברו לאפל. משתמשי RIM בטח שלא ינהרו בהמוניהם לאור הקישוריות הלוקה בחסר לשרתי דואר אירגוניים. אין ב Phone 7 הזה שום WOW שיגרום למישהו לבחור בו על פני אנדרואיד או אפל.

בקרב על ה Featurephone מיקרוסופט כבר הפסידה בגדול עם ה KIN (נכון ששכחת ממנו כשטענת שהם לא הפסידו בשום קרב?) וממילא יהיה קשה למצב את הטלפונים המריצים Phone 7 כנגד הדגמים הזולים של LG או Samsung.

בשאר העולם מיקרוסופט צריכה להתמודד בראש וראשונה עם NOKIA. כאן יכול להיות שתהייה להם הצלחה אם ידעו לבחור להתמודד נגדה ולא נגד אנדרואיד - אבל לאור הדרך שבה ההחלטות מתקבלות במיקרוסופט אני בספק רב אם זה מה שיקרה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

מסכים עם החלוקה אבל לא מסכים שבארה"ב הקרב הוא אבוד...ממש לא. הסיבה המרכזית שהאנדרואיד תופס בסדרי גודל בלתי נתפסים בארה"ב ובעולם כולו נובעת מיצרני המכשירים החזקים בעולם ומהמפעילים החזקים עצמם שדוחפים את המכשיר בכל הכוח. זה נכון ש OS טוב כמו האנדרואיד עוזר אבל השורה התחתונה היא שרוב הציבור "מטומטם" ברמות שבלתי ניתן לתאר ולתפוס (זה לא בקטע של זלזול אלא בקטע שיש לו פשוט דברים חשובים יותר בחיים להתעסק איתם מאשר הבנה לגבי מה ההבדלים בין מכשירי הטלפון) ולכן הציבור עושה מה שהאחרים מחליטים בשבילו לעשות.

כשאתה מגיע היום לסלקום ומכשיר Legend עולה כמו מכשיר אייפון 4 (שהמחיר שלו גם ככה לא זול מידי) אז אפילו אני הייתי שוקל לקחת את האייפון ולא את האנדרואיד "המיושן" יחסית. כאשר כל העולם רוכש וממשיך לרכוש מכשירי נוקיה ושאנשים עוד מאמינים שה N8 הוא מכשיר שנמצא בחזית הטכנולוגיה ביחד עם Desire HD, Droid X, גלקסי S והאייפון 4 בגלל מצלמה טובה אז ברור שהרוב (הדומם) לא מבין ולא קובע כמעט כלום. בארה"ב ובעולם כולו לא נוצרה תרבות אמיתית של Android Fanboy כמו שנוצרה בזמנו לאפל ולאייפון ולכן הציבור לא ננעל על האנדרואיד "לנצח" (אפילו אני שנחשב לחובב מושבע של ה OS עצמו לא נעול לתמיד עם המערכת הזאת) ואם ה Carrier יציג ללקוח בפעם הבאה כאשר הוא נכנס לחנות של נניח T-Mobile מכשיר Phone 7 עם ממשק חוויתי כגון ה HD3 של HTC (שבדמו של 5 דקות הלקוח פשוט יישאר פעור פה) ועוד במחיר מעולה (דרך חבילה כלשהיא) אז אין לי ספק שהלקוח ישקול את המכשיר הזה ולא ירכוש אנדרואיד רק כי זה אנדרואיד

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78970
שם מלא: עפר לאור

שליחה

הציבור חא מתעניין במולטי טאסקינג.

מעניין אותם לעשות את מה שהם רוצים.

לדעתי גרסא ראשונה של מע ההפעלה הזו תחדש הרבה אבל לא מספיק בשביל לסחוף.

השאלה הגדולה היא מה יהעה עם ההסכמים שלהם עם חברות הסלולר והיצרנים. מול המחיר של גוגל קשה להתחרות!!

חזור אל “סלולר”