שרשור סיפורי זוועות הקפה

המקום לשאול שאלות על קפה, קפסולות, מכונות קפה, סוגי קפה ירוק, חנויות
דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #21 

וואללה סטארבקס (לפחות המאפינס טובים ויש גם שירותים נקיים) רשת זוועות גלובלית.

אני ממליץ לא לצפות בזה אחרי האוכל - כדאי לבעלי קיבה חזקה בלבד:
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

detailer
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1217
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #22 

מהגיגיו של בעלים חדש יחסית של סילביה:
אני לא יודע מה קורה לי בזמן האחרון, בבקשה תגידו לי שהכל בסדר אצלי וזה קורה גם לכם:
מאז שמצאתי את השילוב המנצח של סילביה ו"קפה מאורו", המחשבות שמתגלגלות במוחי כשאני הולך לישון במיטה הן על הטעם המפנק של כוס הקפה שאכין בבוקר,אני ממש מצפה בקוצר רוח לבוקר מהסיבה הזאת.
בבתי הקפה מצבי ממש הידרדר, כל פעם שאני שותה קפה של בית קפה, אני מתאכזב מחדש, אני מבקש מהבריסטה להכין לי קפה חזק ומקבל(במקרה הטוב) קפה עדין ללא טעמי לוואי או קפה שאפשר לשתות אותו.
לא מזמן טסתי לחו"ל והחלטתי לנסות בשדה התעופה את "ארקפה" שנחשב בעיני עד לא מזמן לקפה על גבול ה"אלוהי" בעיני.
שילמתי את המחיר השערורייתי של 15ש"ח עבור כוס קפה קטנה , בקישתי מהבריסטה להכין לי קפה חזק, הבריסטה הינהן, רוקן את הפילטר מבלי להסתכל ולשים לב שנשארה כמות לא מבוטלת של קפה חלוט בסלסלה (זה אופיני לכל הבריסטות שאני פוגש לאחרונה) ומזג מממחלק המנות כמות רגילה לחלוטין של קפה טחון (ביקשתי חזק!!! זוכר????).
מה אגיד לכם? קפה סביר בהחלט מהתערובת הידועה של "ארקפה" עם טעם עדין ורמזים לטעמים פירותיים (אני לא יכול להתאפק שלא להתפלצן קצת)
אבל יש עוד מרחק רב בין הקפה הזה לקפה שאני מכין בבית, ועל זה לשלם 15ש"ח עבור כוס קטנה ו-18 ש"ח עבור כוס גדולה?!
האמת שהקפה הזה היה עוד סביר לעומת הקפה שניתקלתי בו בגרמניה (לא פלא שבחנויות בגרמניה 90 אחוז ממכונות הקפה המוצעות למכירה לשוק הביתי הן מכונות אוטומטיות או מכונות קפסולות), כולל קפה "סגאפרדו" ממרכז קלן שהיה זוועתי ברמות שלא ניתן לתאר אפילו ביחס לקפה שהייתי מוציא מהכרומקס שלי (שתנוח על מישכבה בשלום).

ועוד סיפור זוועה מהארץ, אבא שלי מתקשר אלי יום אחד ואומר לי שנמאס לו ממכונת הקרופס שלו והוא מעוניין לעלות ברמת הקפה ומבקש את המלצתי.
המלצתי לו כמובן על הסילביה ומטחנת הלילית מבלי לשכוח להזכיר את המורכבות המתחייבת בהכנת כוס הקפה.
אבא שלי תמיד שומע בקולי ולכן הלך ליריד עודפים של ניופאן וקנה מכונה ביתית מאוד מרשימה של "קיצ'ן אייד" עם שני דודים שבנויה כמו טנק+ מטחנת דלונגי ששוויה כ-300 ש"ח+ כמות נכבדת של פולי קפה "סגאפרדו" וקפה טחון "סגאפרדו" וכל זה במחיר מאוד אטרקטיבי של משהו כמו 3,600 ש"ח.
לטענתו, הכינו לו קפה מצויין ממכונה כזאת והוא החליט לקנות במקום.
עשיתי מחקר באמאזון על המכונה הזאת וראיתי שהמון משתמשים העידו שהיא מוציאה קפה מצויין אבל יחד עם זאת המון משתמשים העידו גם שהיא הגיעה פגומה או התקלקלה מהר מאוד.
אבי היקר הגיע לביתו, קרא את ההוראות וניגש להכין את כוס הקפה הראשונה שלו.
כשלחץ על כפתור החליטה, התחילו לנזול המון מים מסביב לראש החליטה שהציפו את כל הסביבה הקרובה וגם קצת את הכוס שאמורה הייתה להיות כוס הקפה שלו.
ניופאן הציעו זיכוי או החזרה כספית מלאה בלי שום בעיה, ואבי, במקום לקחת את הכסף וללכת, החליט ללכת שוב על "קרופס" חדשה.
הגיע הבייתה, הכין כוס הקפה מהקרופס החדשה, הכל עבד בסדר אבל לדבריו, טעם הקפה היה גרוע יותר מהקרופס הישנה שלו.
החליט אבי שנמאס לו והפעם הוא ילך עד הסוף, נסע שוב לניופאן, החזיר את הקרופס המשומשת והמטחנה וביקש במקום מכונת דלונגי אוטמטית מלאה עם מטחנה והמון שיכלולים, אבל לא לפני שהוא יטעם קפה שמפיקה המכונה הזאת.
אבי טעם את הקפה והיה מאוד מרוצה, קיבל זיכוי מלא על הקרופס המשומשת והמטחנה , הוסיף כמה אלפי שקלים ולקח לביתו את מכונת הדלונגי החדשה והאוטומטית עם עוד 3 קילו פולי קפה "סגאפרדו שקיבל מניופאן.
קרא את ההוראות המורכבות והתחיל לעבוד עם המכונה.
לאחר מספר ימים שאלתי אותו, "נו? איך הקפה?".
"מצויין" הוא אמר.
חשבתי שרק מתוך סקרנות אני חייב לטעום.
הגעתי לבית הורי וביקשתי מאבי להכין לי קפוצ'ינו, הוא הראה לי את המכונה עם הצג הדיגיטלי והמרשים, לחץ על כפתור הכנת הקפוצ'ינו, בחר את אופציית הקפה החזק והמכונה התחילה לעבוד.
אני רואה עוד ועוד נוזל קפה נמזג לו מהמכונה לכוס ואומר לאבי "עצור, זה יותר מדי", אבי אומר לי "ככה אני אוהב", לאחר שנמזגה כמות של 80 מיליליטר קפה, החלה המכונה במלאכת ההקצפה והוציאה ממיכל החלב (שאותו מחזירים למקרר) קצף אמבטיה הישר לתוך כוס הקפה.
טעמתי ומיד צעקתי "זוועה" , ירקתי את המים החומים האלה לכיור, אבי עושה פרצוף של "אתה לא מבין כלום", אימי אומרת "עד כדי כך?" ואישתי צוחקת.
לאחר מספר ימים הגיעו הורי לביקור, הכנתי לאבי קפה "מאורו" טרי מהסילביה שלי והוא הודה בפני "הקפה הזה הרבה יותר טוב מהקפה מהמכונה שלי, יותר טוב אפילו מבתי קפה, חייכתי ואמרתי, "אמרתי לך, לא?"
נערך לאחרונה על ידי detailer ב 15/08/2010 21:33, נערך 2 פעמים בסך הכל.

joncafe
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה
תגובות: 2335
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

שליחה #23 

doron_boogie כתב:פעם, לפני שנים רבות, גרתי ברמת השרון.
הייתי נוסע לבתי תלמידים בכל האיזור (רמת השרון, רמת גן, הרצליה, תל אביב..).
יום אחד אמא של תלמיד חמוד הציעה לי 'הפוך'. איך התרגשתי - הפוך בזמן השיעור
בקיצור- הוא היה כ"כ שרוף וחזק שאפילו עם חוסר הנסיון שלי באותה תקופה בקושי הצלחתי להעמיד פנים.
אחר-כך נפתח הסכר ובכל בית הציעו לי אמהות 'הפוך' גרועים וגרועים יותר.
התחלתי לאמר 'לא תודה' לקפה המשודרג ולבקש נס.. או מים.
...
תגיד, כמה אמהות משועממות צריכות להציע לך "הפוך ;)" עד שסוף סוף תבין את הרמז, יא תמים אחד!
Everything should be made as simple as possible, but not simpler

joncafe
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה
תגובות: 2335
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

שליחה #24 

תגיד, detailer, אפשר לקבל תקציר? :D
Everything should be made as simple as possible, but not simpler

detailer
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #25 

joncafe כתב:תגיד, detailer, אפשר לקבל תקציר? :D
...
כן, "אל תתרגל לקפה טוב מדי" :lol:

geblig
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1727
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #26 

detailer,

אהבתי (Y)
איציק

moti_r פותח השרשור
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #27 

detailer, מרשים מאוד! (Y)
עשית לי חשק לקפוצ'ינו עכשיו.

האמת שממש מכובד, הדרך שבה ניופאן טיפלו באביך. כל הכבוד להם.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

detailer
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #28 

באמת ניופאן מאוד הרשימו אותי בדרך הטיפול שלהם, במיוחד כשהסכימו לתת זיכוי מלא על מכונת הקרופס.
אגב, זאת מכונת ה-KitchenAid שדיברתי עליה, מכונה עם נתונים מצויינים שלא הצליחה כנראה בשוק בגלל בעיות אמינות, טיפול ושיווק לא נכון מצד היצרן.
http://www.amazon.co.uk/KitchenAid-Arti ... 507&sr=8-1

moti_r פותח השרשור
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #29 

אני מכיר אותה. רואים אותה בד"כ באדום.
מוכרים אותה בכל הסניפים של ניופאן, ראיתי עליה מבצעים ב"אאוטלט" שלהם בהרצליה פיתוח.
היא דאבל בויילר, אבל בויילרים קטנים.

לא יצא לי לטעום אותה, אבל אני בטוח שהיא גרועה אפילו מגאג'יה פיור.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #30 

מכרו אותה בהתחלה במחיר שערורייתי של קרוב ל 8K ... לבי לבי על מי שקנ(ת)ה
אלא אם כן הוא מרוצה כמובן
זוועת קפה: בסרביה היה כמעט בכל מקום ציוד קפה מקצועי, אבל באופן קבוע הקפה היה מזעזע. יום אחד הבנו שההפוך שלהם זה פשוט משקה אינסטנט שהם מוסיפים למים, ואם בא להם לפנק אותך הם מקציפים קצת חלב ושופכים את זה מעל... בגדול המלצתי למטייל הפוטנציאלי במדינות יוגוסלביה לשעבר, להצטייד מהבית באיזה נס שאוהבים ולא לבנות על אוכל טוב. חוץ מקרואטיה (התיירותית והמשעממת) המסעדות בכל מקום מגישות סוג של בשר לא סימפטי במיוחד.
what's next?

moti_r פותח השרשור
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #31 

בווואאא...

לפני שנה וחצי היינו ביום כיף מהעבודה, משהו כמו 30 חבר'ה.
היתה שם עגלת קפה, מכונה תעשייתית (נדמה לי שרצנ'יליו), סופר ג'ולי ובריסטה שלדעתי התחיל לעבוד יום או יומיים לפני כן. האפסרסו היה ממש לא טעים.

התחלתי לדבר איתו ושאלתי אותו אם אכפת לו שאני אכין אספרסו, אולי יצא יותר טוב. הוא היה חמוד כזה והסכים.

עברתי אל מאחורי המכונה, וחשכו עיני - הפורטפילטר היתה *מזוהמת*! מלאה בשיירי קפה, כתמים שונים, שבורה בקצה, הסלסלה קצת עקומה בתחתית... משהו מטורף לגמרי. המטחנה כולה מלאה בגושים ולכלוך... הסתכלתי על החליטה - כמות אינסופית של מים נוזלת מסביב לסלסלה, תוך כדי החליטה.

בהתחלה עוד חשבתי קצת לנקות ולנסות שוב, אבל די מהר ויתרתי ועברנו לשייקים אלכוהוליים...

detailer
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #32 

אני חושב שמי ש"אשם" במצב הזה זה הקהל הממוצע שטעם הקפה לא ממש חשוב לו," העיקר שיהיה חם ועם שתיים סוכר או סוכרזית".
מי שדורש שיכינו לו מחדש את הקפה נתפס כנודניק או פלצן.
האמת שאפשר למזער את הנזק ע"י בקשת כוס אספרסו וכוס חלב מוקצף ליד.
המצב שונה מאוד בחומוסיות, גלידריות ופיצריות בת"א, יש בינוניות ,טובות יותר ומצויינות, אבל אני לא מכיר ממש גרועות (מודה שלא ניסיתי את כולן), במאכלים האלה, להבדיל מקפה, אנשים באים כנראה להשביע את רעבונם ולהתענג על הטעם.
לרוב היושבים בבתי הקפה טעם הקפה ממש לא חשוב, מה שחשוב יותר זה עצם הבילוי בישיבה והאוכל שעל הצלחת שליד כוס הקפה.
קראתי ראיון ארוך בסופ"ש עם הבעלים של רשת "קפה קפה" ולא הייתה מצידו שום התייחסות לאיכות הקפה אלא רק למה שמסביב.

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #33 

דווקא הקפה הממוצע בארץ הוא טוב. אל תשכח שבהערכה גסה כ-80-90% שותים קפוצ'ינו בבתי הקפה, והקפוצ'ינו בארץ הוא בדר"כ מצויין, לא הייתי מגזים אם אומר שהקפוצ'ינו הממוצע בארץ הוא אחד מהטובים בעולם.

האספרסו לעומת זאת, זה כבר סיפור אחר לגמרי, והסיבה כאן פשוטה - העלות בהכשרת העובדים והציוד לאספרסו טוב גדולה בהרבה מהרווח שיתקבל מזה...

doron_boogie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 958
נתן תודות: 94 פעמים
קיבל תודות: 69 פעמים

שליחה #34 

joncafe כתב:
תגיד, כמה אמהות משועממות צריכות להציע לך "הפוך :wink: " עד שסוף סוף תבין את הרמז, יא תמים אחד!
...
כנראה שפעם, לפני שנים רבות, באמת הייתי תמים..
היום (כשאני כבר לא תמים) אמהות כבר לא מציעות לי הפוך (כנראה שאני גם כבר לא כ"כ צעיר) :wink:

moti_r פותח השרשור
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #35 

נראה לי שיש בכל זאת הבדל בין חומוס לקפה.

מנעד הטעמים של חומוס, עבור הלשון הממוצעת, הוא גבוה מאוד. קל מאוד להבחין בין חומוס תעשייתי, לחומוס ביתי, לחומוס מחומוסיה טעימה ועד לחומוס מחומוסיה מדהימה. זה לא רק ענין של טעם, אלא גם מרקם, צורת הגשה וכו'.

בקפה ההבדלים הם הרבה יותר עדינים - לא לחינם צריך סופר טייסטרים שיבחינו ברמיזות הטעם העדינות של כל זן.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #36 

מצד שני על טעויות בחומוס משלמים בכיף ב 3 ימי אשפוז בבית חולים - בקפה זה לא קורה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35087
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #37 

דבוטאנט כתב:מצד שני על טעויות בחומוס משלמים בכיף ב 3 ימי אשפוז בבית חולים - בקפה זה לא קורה.
...
אוהו, על איזה יבלת דרגת לי...
וזה היה עוד בחופשה ראשונה אחרי הפסקה גדולה בחופשות. ככה: 24 שעות של הקאות + התמוטטות בלובי של המלון בשתיים בלילה בנסיון לנסוע למר"מ או מיון + זחילה אינדיאנית חזרה לחדר + רופא בשלוש בלילה + 2 זריקות בתח* + 3 ימים של קרקר יבש ליום והכל בבית המלון ואשתי בהריון מתקדם וילד קטן שרוצה בריכה ומגלשות.

moti_r פותח השרשור
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #38 

8O OMG!

שלח תגובה

חזור אל “בית הקפה”