roei83 כתב:אז אם המכשיר מגיע דרך חברת המשלוחים עד לבית , לא עוצרים את החבילה במכס עצמו? לפני כמה חודשים הזמנתי מדילאקסטרים והחבילה נעצרה במכס וקיבלתי מכתב שהחבילה שם, ואני יודע שבמכס דברים יכולים להעלם.
...
החברות האלה עוברות דרך המכס, משלמות במקרה הצורך ואז נותנים לך את החשבונית לתשלום, חבילה יכולה להתקע אך ורק אם הזמנת משהו שלא חוקי להכניס לארץ, קרה לי בעבר שלא שחררו לי את החבילה משום שזה היה נחשב לחלק של צעצוע מסוכן.. עם העניין של האייפון אין שום בעיה.
במקרה ואתה מזמין דרך דואר אווירי רגיל - במקרה וצריך לקחת ממך מכס הם יכולים לעקב את החבילה ולבקש לשחרר אותה, למרות שאני יודע שבשנה האחרונה דואר ישראל עצמם התחילו לפעול כמו עמילי מכס ולכן אין צורך בשחרור חבילה מהמכס אלא זה נעשה באופן אוטומטי ומגיע אלייך לדואר או לבית ואז בשביל לקבל את החבילה תצטרך לשלם על השירות שחרור מהמכס + מכס מע״מ במקרה הצורך.. אתה משלם את זה במקום לדוור או בדואר.. מה שקרה לי פעם שהזמנתי סקינים לאייפון, משהו שעלה לי כ300₪ כולל משלוח, ואז כשהשליח הגיע לביתי נודע לי שאני צריך לשלם עוד 168₪ על שחרור מהמכס + מכס + מע״מ.. ביזיון.. בכל אופן הדוור אמר שיש לי גם אופציה לערער על התשלום ולבקש להוריד את המכס ומע״מ מסיבה כלשהי וכמובן לבוא לאסוף את זה לאחר מכן, אבל כשכל מה שמונע בעדך לקבל את החבילה זה חתימה ו168₪ תשלום אתה מעדיף לשלם, לסתום ת׳פה וללמוד לקח..