למען הסדר הטוב כדאי אולי לציין שה"מוסיקה" הוא מגבר טרנזיסטורי ולא מנורתי.omri_druks כתב:יש עוד כמה קומביציות שאני רוצה לישאול....
1) מישהו במיקרה יודע איך המגבר Sonus Faber Musica (מגבר מנורות )מה רמת האיכות שלו?
2) בואו לרגע ניצא מנגודת הנחה שאני מעדיף לצאת בכמה פחות נזק כספי , אולי אם אני יחליף את מגבר לסנוס פייבר או מוסיקלפידאלטי
ניצול הרמקולים הנוכחים (dm 602) תיהיה גבוהה בהרבה מהשימוש במגבר הנוכחי ( אונקיו 9211) ?
או שפשוט כדי לי למכור את רמקולים האלה כי היכולות שלהם לא בשמיים אפילו אם אני השתמש במגבר איכותי....
2) שילוב של Sonus Faber Musica עם 805 יכול להיות יותר טוב מהשילוב של מוסיקלפידאלטי?...
עזרה עם המלצות למגברי סטיראו
- רועי51
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 899
- Yaki-iControl
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 37
לויטלי,
לפני שאתה שופט את "המוכר הנחמד " שזה אני , אולי כדאי שתיצמד לעובדות ותקרא את כל מה שהבחור כתב בהודעה הראשונה ,
הוא הגיע אליי עם רצון לרכוש רמקולים בתקציב של 10K , ואם הייתי לא הוגן הייתי ישר מוכר משהו , אבל במקום זאת שאלתי איזה מגבר יש לו , ולדעתי המקצועית לאדם שיש לו מגבר אונקיו שעלה כ 2000 ומשהו ש"ח לפני שנתיים לא מקצועי להציע רמקולים שעולים 12-14K , מה שהצעתי ברוב " נחמדותי" שזה הוא יפנה לאתר הום תיאטר ללוחות וינסה לרכוש מגבר סטריאו ביד שנייה ב 2-4K ישמע עם הרמקולים שלו ואז יחליט אם הוא רוצה רמקולים חדשים או לרכוש רמקולים אחרים בשאר התקציב שלו .
אז כאדם שכותב בפורומים וחבר ותיק היה אפשר לצפות שתקרא את כל ההודעה ותראה שכל המגברים שהוא ביקש ייעוץ עליהם הם מיד 2 ולא ממני או משהו שדחפתי לו, אולי ניכוות מאנשי מכירות בעברך אבל אני תמיד הוגן עם לקוחות והצורה שכתבת את מה שכתבת אינה משקפת את ההוגנות שלנו עם לקוחות .
וחבל ...
יקי ZMAX
לפני שאתה שופט את "המוכר הנחמד " שזה אני , אולי כדאי שתיצמד לעובדות ותקרא את כל מה שהבחור כתב בהודעה הראשונה ,
הוא הגיע אליי עם רצון לרכוש רמקולים בתקציב של 10K , ואם הייתי לא הוגן הייתי ישר מוכר משהו , אבל במקום זאת שאלתי איזה מגבר יש לו , ולדעתי המקצועית לאדם שיש לו מגבר אונקיו שעלה כ 2000 ומשהו ש"ח לפני שנתיים לא מקצועי להציע רמקולים שעולים 12-14K , מה שהצעתי ברוב " נחמדותי" שזה הוא יפנה לאתר הום תיאטר ללוחות וינסה לרכוש מגבר סטריאו ביד שנייה ב 2-4K ישמע עם הרמקולים שלו ואז יחליט אם הוא רוצה רמקולים חדשים או לרכוש רמקולים אחרים בשאר התקציב שלו .
אז כאדם שכותב בפורומים וחבר ותיק היה אפשר לצפות שתקרא את כל ההודעה ותראה שכל המגברים שהוא ביקש ייעוץ עליהם הם מיד 2 ולא ממני או משהו שדחפתי לו, אולי ניכוות מאנשי מכירות בעברך אבל אני תמיד הוגן עם לקוחות והצורה שכתבת את מה שכתבת אינה משקפת את ההוגנות שלנו עם לקוחות .
וחבל ...
יקי ZMAX
- ADICT
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9621
Yaki-ZMAX כתב:לויטלי,
וחבל ...
יקי ZMAX...
- vitalyi
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2594
יקי,Yaki-ZMAX כתב: כדאי שתיצמד לעובדות ותקרא את כל מה שהבחור כתב בהודעה הראשונה ,...
אני דווקא נצמד לעובדות - הנה ציטוט של omri_druks
מכאן משתמע באופן חד משמעי שהצעת לו להשקיע במגבר עבור הרמקולים B&W602. אם הינך מומחה בתחום, מובן לך שהצעה זו נשמעת כבלתי אחראית. ואין כאן אזכור של מה שאתה כותב בהודעתך:omri_druks כתב: מוכר שהיה ממש נחמד שואל אותי תגיד לי איזה מגבר יש לך לפני שאתה מוציא המון כסף על רמקול חדש אז השבתי לו אנקיו 9211 אז הוא השיב לי שדבר הכי טוב שאני יכול להשקיע עכשיו כסף הוא על מגבר טוב כי כרגע אם אני יקנה רמקול טוב המגבר לי לא יתן את תפוקה שהוא צריך ולא השמעו מרמקול החדש כמו שצריך....
כפי שאתה מבין, אינני יכול לדעת איך התנהלה השיחה ביינכם בפועל. יתר על כן, עדיין אינני מסכים עם עצתך. רמקולים טובים שמחוברים למגבר פשוט ישפרו סאונד יותר מאשר מגבר טוב שיחובר ל- B&W602 (כמובן שאינני מתכוון למקרים קיצוניים כמו חיבר הרמקולים ב-40K למגבר שעולה 2K).Yaki-ZMAX כתב: הוא הגיע אליי עם רצון לרכוש רמקולים בתקציב של 10K , ואם הייתי לא הוגן הייתי ישר מוכר משהו , אבל במקום זאת שאלתי איזה מגבר יש לו , ולדעתי המקצועית לאדם שיש לו מגבר אונקיו שעלה כ 2000 ומשהו ש"ח לפני שנתיים לא מקצועי להציע רמקולים שעולים 12-14K , מה שהצעתי ברוב " נחמדותי" שזה הוא יפנה לאתר הום תיאטר ללוחות וינסה לרכוש מגבר סטריאו ביד שנייה ב 2-4K ישמע עם הרמקולים שלו ואז יחליט אם הוא רוצה רמקולים חדשים או לרכוש רמקולים אחרים בשאר התקציב שלו ....
ויש כאן עוד הבט אחד. בן אדם שרוצה להשקיע 12-14K ברמקולים, קרוב לוודאי, ירצה בעתיד להמשיך את שדרוג המערכת – ואז אוכל להתאים מגבר לרמקולים שקנה. להתחיל שדרוג המערכת מקניית מגבר טוב חדש (כך הבנתי מהודעתו של omri_druks) – זה לא הדרך הנכונה, כפי שאתה מבין.
אם הודעתו של omri_druks משקפת את השיחה שהתנהלה ביינכם באופן חלקי או מעוות – אני מצטער שפגעתי בך. כפי שאתה מבין, אני נסמך על מה קורא בהודעות המשתמשים – אם אין לי מידע משלי על חנות זו או אחרת.
ויטלי
- danlior
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6462
vitalyi
העיצה ש-Yaki-ZMAX נתן לו היא עיצת זהב ואותה עיצה שחבר שמבין היה נותן לו ולא איש מכירות. למכור למישהו רמקול ב-12K ש"ח עבור מגבר שעלה 2,000 ש"ח חדש זה פשוט לא אחראי. טוב שאתה לא עוסק בתחום ו-Yaki-ZMAX כן!
מה אתה היית עושה? מדגים לו את ה-805S על MF5.5 ומוכר לו אותם בלב שלם?
העיצה ש-Yaki-ZMAX נתן לו היא עיצת זהב ואותה עיצה שחבר שמבין היה נותן לו ולא איש מכירות. למכור למישהו רמקול ב-12K ש"ח עבור מגבר שעלה 2,000 ש"ח חדש זה פשוט לא אחראי. טוב שאתה לא עוסק בתחום ו-Yaki-ZMAX כן!
מה אתה היית עושה? מדגים לו את ה-805S על MF5.5 ומוכר לו אותם בלב שלם?
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"
- Soli
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1086
דן דןdanlior כתב:vitalyi
מה אתה היית עושה? מדגים לו את ה-805S על MF5.5 ומוכר לו אותם בלב שלם?...
דוקא כאן התוצאה היתה טובה לעומת שאר המגברים באותה העלות
- avilior
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1629
ויטלי, כותב הפוסט לא ציין שהוא התכוון להשקיע סכום נוסף במגבר וזה ממש לא ברור מאליו שכך יהיה.
ההצעה של יקי הייתה יותר מהגיונית מאחר ואם הסאונד היה משתפר כתוצאה מהחלפת המגבר יכול להיות שעומרי היה מרוצה מהשינוי ומרוצה עוד יותר מהעובדה שלא היה צריך להשקיע סכום כסף נכבד בשביל להיות מאושר מהתוצאה. מקסימום אם לא יצא מרוצה, הוא יוכל למכור את המגבר בהפסד לא גדול ולהמשיך בחיפושיו.
דעתי האישית היא שעומרי צריך לקחת את הרמקולים שלו לחנות ולבחון את השינוי (אם קיים כזה) כתוצאה מחיבורם למגברי סטריאו ובלי קשר להמשיך ולהחשף ליותר יצרנים.
ההצעה של יקי הייתה יותר מהגיונית מאחר ואם הסאונד היה משתפר כתוצאה מהחלפת המגבר יכול להיות שעומרי היה מרוצה מהשינוי ומרוצה עוד יותר מהעובדה שלא היה צריך להשקיע סכום כסף נכבד בשביל להיות מאושר מהתוצאה. מקסימום אם לא יצא מרוצה, הוא יוכל למכור את המגבר בהפסד לא גדול ולהמשיך בחיפושיו.
דעתי האישית היא שעומרי צריך לקחת את הרמקולים שלו לחנות ולבחון את השינוי (אם קיים כזה) כתוצאה מחיבורם למגברי סטריאו ובלי קשר להמשיך ולהחשף ליותר יצרנים.
- vitalyi
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2594
אבי,avilior כתב:ויטלי, כותב הפוסט לא ציין שהוא התכוון להשקיע סכום נוסף במגבר וזה ממש לא ברור מאליו שכך יהיה.
ההצעה של יקי הייתה יותר מהגיונית מאחר ואם הסאונד היה משתפר כתוצאה מהחלפת המגבר יכול להיות שעומרי היה מרוצה מהשינוי ומרוצה עוד יותר מהעובדה שלא היה צריך להשקיע סכום כסף נכבד בשביל להיות מאושר מהתוצאה....
קשה לי להאמין שבן אדם שמוכן להוציא 12-14K על רמקולים יוכל להסתפק בשדרוג הרמקולים בלבד... ואם לא היה מדובר ברמקולים הספציפיים B&W 602, הייתי מסכים אולי שאפשר לנסות מגברים שונים לשיפור הסאונד. לנסות לשפר סאונד של B&W 602 בעזרת מגבר טוב - כמו לנסות לרפא סרטן באקמול, בעיניי.
אני הייתי ממליץ לפותח השרשור לשמוע מערכת טובה ברמה גבוהה, אפילו אם הוא לא מתכוון (כעת) להשקיע כאלה סכומים באודיו. האזנה זו תיתן לו שני דברים: 1. הוא יקבל רפרנס - ישמע סאונד נכון, 2. על סמך ההאזנה הוא יבין האם הוא מרגיש את ההבדל בין סאונד של מערכות טובות/פשוטות (יש לא מעט אנשים שאינם מרגישים), ויבין עד כמה ההבדל חשוב לו. ואז יוכל להחליט לגבי השדרוגים - עכשוויים ועתידיים...
זהו, שההפסד לא יהיה קטן... אני אישית בזבזתי הרבה כסף על "שדרוגים" מיותרים, לכן רוצה לעזור לאנשים להימנע מלעשות טעויות בשדרוגים (למרות שיש אומרים - כל אחד לומד רק על טעיות משלו <אם בכלל>מקסימום אם לא יצא מרוצה, הוא יוכל למכור את המגבר בהפסד לא גדול ולהמשיך בחיפושיו....
ויטלי
- ADICT
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9621
וויטאלי אחד האנשים היותר מבינים ומנוסים בתחום באתר
לא נוותר עליו ועל היידע שלו ...
לא נוותר עליו ועל היידע שלו ...
- danlior
-
- חבר מכור קשה

ואז הוא היה בא הביתה שמח וטוב לב, מחבר את ה-805 שלו למגבר של 2,000 ש"ח ואז?...................Hybrid כתב:דן דןdanlior כתב:vitalyi
מה אתה היית עושה? מדגים לו את ה-805S על MF5.5 ומוכר לו אותם בלב שלם?...
דוקא כאן התוצאה היתה טובה לעומת שאר המגברים באותה העלות...
- Yaki-iControl
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 37
על מנת לסדר את הדברים כפי שהיו , אסביר מה היה ומה הצעתי:
הצעתי לעומרי שבמקום להוציא 10-12K על רמקולים ולחבר אותם לאונקיו זול שלהבנתי הוא לא מתכוון להחליף
בזמן הקרוב , לרכוש מגבר סטריאו איכותי ביד שנייה בתקציב של 3-4K שלפי מה שהוא מצא בטוח יהיה הרבה יותר טוב ממה שיש לו ועם העודף לרכוש זוג רמקולים שמתאימים לאוזניו , כמובן שהצעתי לו לקחת את מה שירצה הביתה לבדוק בתנאי החדר שלו ולהחליט .
לדעתי לאדם שמתחיל בתחום הסטריאו ועם תקציב מוגבל יחסית יותר נכון יהיה העצה שנתתי ,
אני חושב ש B&W 805 עם אונקיו 9211 ישמע פחות טוב מ MF A3.5 עם רמקולים ב 5-7K שהוא יבחר
זו דעתי ואני שלם עם עצתי ..
תודה
יקי
הצעתי לעומרי שבמקום להוציא 10-12K על רמקולים ולחבר אותם לאונקיו זול שלהבנתי הוא לא מתכוון להחליף
בזמן הקרוב , לרכוש מגבר סטריאו איכותי ביד שנייה בתקציב של 3-4K שלפי מה שהוא מצא בטוח יהיה הרבה יותר טוב ממה שיש לו ועם העודף לרכוש זוג רמקולים שמתאימים לאוזניו , כמובן שהצעתי לו לקחת את מה שירצה הביתה לבדוק בתנאי החדר שלו ולהחליט .
לדעתי לאדם שמתחיל בתחום הסטריאו ועם תקציב מוגבל יחסית יותר נכון יהיה העצה שנתתי ,
אני חושב ש B&W 805 עם אונקיו 9211 ישמע פחות טוב מ MF A3.5 עם רמקולים ב 5-7K שהוא יבחר
זו דעתי ואני שלם עם עצתי ..
תודה
יקי
- yairf
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- gro111
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 1519
אני לא יודע מה המצב האקוסטי בחדר האזנה של פותח השירשור, אבל לפי דעתי חוסר ההתיחסות להשקעה באקוסטיקה הוא לא רציני
בהמון מקרים, טיפול אקוסטי ישפיע יותר מהחלפת רכיב כזה או אחר במערכת, אבל משום מה דווקא שם, אנשים חוסכים....
יום טוב
בהמון מקרים, טיפול אקוסטי ישפיע יותר מהחלפת רכיב כזה או אחר במערכת, אבל משום מה דווקא שם, אנשים חוסכים....
יום טוב
- ariekarp
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 596
אני לא בטוח. יש צליל אופייני ובסיסי של הציוד שאקוסטיקה לא יכולה לשפר.gro111 כתב:אני לא יודע מה המצב האקוסטי בחדר האזנה של פותח השירשור, אבל לפי דעתי חוסר ההתיחסות להשקעה באקוסטיקה הוא לא רציני![]()
יום טוב...
אקוסטיקה לפי מה שחוויתי משפרת מיקומים ועומק תמונה וגם פיקים בהענות נמוכים אבל לא את האופי של הצליל שנובע מהציוד. יכול להיות שאני טועה.
- nirses
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1143
- שם מלא: ניר שמשון
אמת לאמיתה . אין ספק שאקוסטיקה משפרת את הבמה , מונעת גלים עומדים , משפרת את האיזון הטונלי (יותר בס - פחות בס) וכו' אבל לא משנה את אופי הצליל שנקבע עי' הרכב הסט אפ כולו !ariekarp כתב:אני לא בטוח. יש צליל אופייני ובסיסי של הציוד שאקוסטיקה לא יכולה לשפר.gro111 כתב:אני לא יודע מה המצב האקוסטי בחדר האזנה של פותח השירשור, אבל לפי דעתי חוסר ההתיחסות להשקעה באקוסטיקה הוא לא רציני![]()
יום טוב...
אקוסטיקה לפי מה שחוויתי משפרת מיקומים ועומק תמונה וגם פיקים בהענות נמוכים אבל לא את האופי של הצליל שנובע מהציוד. יכול להיות שאני טועה....
לו הייתי רוטשילד ...
- MartinHSabag
-
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
בהחלט שהיא יכולה לשנות את אופי הצליל.
חדר "בהיר" יהפוך את המערכת לבהירה.
חדר שיש בו גלים עומדים או החזרים חזקים בתחום הנמוך יהפוך את המערכת ל"בומית".
חדר שיש בו בליעה בתחום המיד ייגרום למערכת להישמע כאילו הפעילו LOUDNESS.
וכל זה לפני שנגעתי בבמה ואימאג'ינג...
חדר "בהיר" יהפוך את המערכת לבהירה.
חדר שיש בו גלים עומדים או החזרים חזקים בתחום הנמוך יהפוך את המערכת ל"בומית".
חדר שיש בו בליעה בתחום המיד ייגרום למערכת להישמע כאילו הפעילו LOUDNESS.
וכל זה לפני שנגעתי בבמה ואימאג'ינג...
- danlior
-
- חבר מכור קשה

עם כל הכבוד לחובבי האקוסטיקה, זה נושא שבהחלט יש להתיחס לו אבל בהנחה שאתה לא גר במקלט אז יש להשקיע קודם בציוד מינימלי, לפחות במגבר של 4K ש"ח יד שניה לפני שאתה מטפל בנושא.
לא הגיוני לעשות טיפול אקוסטי לחדר עם מגבר של 2K ש"ח מחיר חדש - ושוב, זה בהנחה שאין בעיה ספציפית בעייתית במיוחד.
לא הגיוני לעשות טיפול אקוסטי לחדר עם מגבר של 2K ש"ח מחיר חדש - ושוב, זה בהנחה שאין בעיה ספציפית בעייתית במיוחד.
- gro111
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 1519
מה שלומך?danlior כתב:עם כל הכבוד לחובבי האקוסטיקה, זה נושא שבהחלט יש להתיחס לו אבל בהנחה שאתה לא גר במקלט אז יש להשקיע קודם בציוד מינימלי, לפחות במגבר של 4K ש"ח יד שניה לפני שאתה מטפל בנושא.
לא הגיוני לעשות טיפול אקוסטי לחדר עם מגבר של 2K ש"ח מחיר חדש - ושוב, זה בהנחה שאין בעיה ספציפית בעייתית במיוחד....
אני חושב אחרת ממך בעניין זה,
האקוסטיקה בחדר חשובה יותר מכל רכיב אחר! גם רדיו ישן על בטריות יכול להשמע נעים בחדר עם אקוסטיקה טובה, להבדיל ממערכת איכותית וחרא אקוסטיקה, שבהכרח ישמעו רע, ויגרום לעייפות הראש/אוזן, מהר מאד
חוץ מזה... כמה פאנלים של צמר סלעים בעלות זניחה יכולים לעשות לא מעט.... אז למה לא
לא אמרתי לבן אדם עם מגבר ב2000 ש"ח להזמין בעל מקצוע, ולשנות את מימדי החדר לGOLDEN RATIO, ולהניח רצפה צפה, נכון
כולה התייחסות בסיסית לאקוסטיקה, לדוגמא- הפירסט ריפלקשיין של הקדמיים, או לוכדי באס בפינות החדר, לא תורה מסיני, ולא יקר בכלל
אז כשיחליף רכיב בציוד, הוא באמת ישמע את ההבדלים כראויי
מהיכרות שלי איתך באתר, אתה בעד להשקיע בציוד הכי טוב שנשמע הכי נייטרלי, נכון?
מה ההגיון בלהשקיע בציוד איכותי ששומר על הסיגנל כל הדרך, עד אשר הוא מגיע לחלל עצמו
ומן הסתם בציוד פחות איכותי, טיפול אקוסטי חשוב לא פחות
בהקשר לדבריו של מרטין,
אחדד ואף אוסיף, כל המערכת צריכה להיות מותאמת לאקוסטיקה של החלל המיועד, זה ה א-ב של בחירה נכונה והתאמה של המערכת!
אחלה יום לכולם
- danlior
-
- חבר מכור קשה

gro111
אנחנו סך הכל מסכימים. אני רק אומר שטיפול אקוסטי צריך לבוא אחרי בחירת ורכישת הציוד ולא לפני ובטח לא במקום.
שוב, וזאת בהנחה שמדובר בחדר נורמאלי ולא במקלט או בעליית גג.
אנחנו סך הכל מסכימים. אני רק אומר שטיפול אקוסטי צריך לבוא אחרי בחירת ורכישת הציוד ולא לפני ובטח לא במקום.
שוב, וזאת בהנחה שמדובר בחדר נורמאלי ולא במקלט או בעליית גג.
- zeev78
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5766
היה לי את המגבר הזה, מדובר במגבר סטריאו איכותי עם סאונד שדומה למגבר מנורות אבל הוא לא יתאים לכל אחד ולא יתאים לכל סוגי הרמקולים. אין לו סאונד מרגש ודינמי כמו לרסיברים אחרים ברמת המחיר שלו והוא לא יתאים לכל סוגי המוזיקה אבל יש לו סאונד חם ורגוע שנותן נפח ובמה מיוחדת שנותנת לך להנות מהסאונד. הייתי במקומך בודק את ההגברה של וינסנט.omri_druks כתב:מישהו כאן יכול לתת לי ביקורת על מגבר סטיראו של Sonus Faber?...