שרשור הבעיות בחיבור 30M עם NGN של בזק.
-
oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78953
- שם מלא: עפר לאור
טוב, אתמול התשתית שודרגה (פשוט ראיתי שחיבור ה-ADSL נפל).
היום הגיע המשלוח של הראוטר.
אחרי כחצי שעה עלה חיבור ה-DSL והוא אקטיבי כרגע.
כרגע הם מנסים (בינתיים ללא הצלחה) להגדיר אותו כך שיצליח להתחבר (אפילו ל-1@1 זה לא מצליח בינתיים).
מישהו שהגדיר אותו כ-BRIDGE, אפשר לשים תמונה של איך נראה הממשק בשביל שהוא יתנהג כמו BRIDGE?
לדעתי הם עדיין לא הגדירו את הממשק נכון בצד של המרכזיה, אבל אני רוצה לדעת כיצד העסק עובד כבר עכשיו...
אני לא מבין איך עבור כזה סיפור מסובך לא שולחים טכנאי - ועבור ADSL של 10M שולחים גם שולחים...
היום הגיע המשלוח של הראוטר.
אחרי כחצי שעה עלה חיבור ה-DSL והוא אקטיבי כרגע.
כרגע הם מנסים (בינתיים ללא הצלחה) להגדיר אותו כך שיצליח להתחבר (אפילו ל-1@1 זה לא מצליח בינתיים).
מישהו שהגדיר אותו כ-BRIDGE, אפשר לשים תמונה של איך נראה הממשק בשביל שהוא יתנהג כמו BRIDGE?
לדעתי הם עדיין לא הגדירו את הממשק נכון בצד של המרכזיה, אבל אני רוצה לדעת כיצד העסק עובד כבר עכשיו...
אני לא מבין איך עבור כזה סיפור מסובך לא שולחים טכנאי - ועבור ADSL של 10M שולחים גם שולחים...
- jpost
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4861
- שם מלא: (~)
אצלי לקח להם יומיים עד שהם הגדירו נכון את הכרטיס בארון, אבל זה היה לפני כשנה. ציפיתי שהם כבר יהיו מתורגלים עם זה.
אם זה ה DSLAM של Nokia Siemens הבנתי שזה מורכב יותר.
הנה תמונת מסך של איך להפוך את הנתב למודם:
אם זה ה DSLAM של Nokia Siemens הבנתי שזה מורכב יותר.
הנה תמונת מסך של איך להפוך את הנתב למודם:
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- jpost
-
- חבר מביא חבר

דרך אגב, תנסה להתחבר ל 2@2 ותראה אם זה עובד.
-
oferlaor
-
- מנהל

אצלי זה נראה אחרת לחלוטין, הרבה יותר סבוך.
הם עבדו איזה שעתיים וטוענים שעכשיו זה מוגדר נכון (90% שזה לא).
יש במכשיר מקום ל-3 INTERFACES.
כפי שאני מבין את זה, ה-INTERFACE של שה-ATM הוא ה-VDSL.
יש עוד אחד ש-BY DEFAULT הוא PPPOE ולא משנה מה אני מכניס פנימה הוא לא מצליח להגיע לחיבור (זה ההוכחה לדעתי שהכרטיס במרכזיה לא מקונפג נכון).
עכשיו יש לי עוד שני INTERFACES שלא ממש ברור מה הם עושים. לפי מה שאני מבין אני אמור להפוך אחד מהם ל-BRIDGE בשביל שהרשת תפעל (השני נראה לי גיבוי במידה והראשון נכשל, לא ממש ברור לי).
ואז אם אני מבין נכון לכבות את ה-DHCP, מה שאמור גם תאורטית לסגור את ה-NAT?
אגב, לא היה אחד שלא היה מעורב בסיפור הזה שלא טען בפני שזה פעם ראשונה שהוא מתעסק עם 30M...
הם עבדו איזה שעתיים וטוענים שעכשיו זה מוגדר נכון (90% שזה לא).
יש במכשיר מקום ל-3 INTERFACES.
כפי שאני מבין את זה, ה-INTERFACE של שה-ATM הוא ה-VDSL.
יש עוד אחד ש-BY DEFAULT הוא PPPOE ולא משנה מה אני מכניס פנימה הוא לא מצליח להגיע לחיבור (זה ההוכחה לדעתי שהכרטיס במרכזיה לא מקונפג נכון).
עכשיו יש לי עוד שני INTERFACES שלא ממש ברור מה הם עושים. לפי מה שאני מבין אני אמור להפוך אחד מהם ל-BRIDGE בשביל שהרשת תפעל (השני נראה לי גיבוי במידה והראשון נכשל, לא ממש ברור לי).
ואז אם אני מבין נכון לכבות את ה-DHCP, מה שאמור גם תאורטית לסגור את ה-NAT?
אגב, לא היה אחד שלא היה מעורב בסיפור הזה שלא טען בפני שזה פעם ראשונה שהוא מתעסק עם 30M...
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
-
oferlaor
-
- מנהל

טוב, עדכון סטטוס.
עליתי דרגה בתמיכה הטכנית של בזק.
לטענתם הגדירו מחדש את כל ארון התקשורת בכלל ואת הכרטיס בפרט.
הם אומרים שאם עושים RESET לראוטר (עט לוחצת על כפתור ה-RESET למשך כ-8 שניות) אחרי שהוא עולה הוא מתוכנת לעלות כבר עם חשבון משתמש של בזק ולכן לא צריך ממש להגדיר כלום וזה כבר אמור לעבוד (אם כי לא לגלוש!). בחוברת שלהם בעצם מוסבר איך לעשות את כל ההגדרות על בסיס ההנחה שזה עובד OUT OF THE BOX באופן הזה - ואז דרך האתר של בזק אפשר להגדיר את כל הנתונים והוא מוריד למכשיר קובץ הגדרות מעודכן.
בקיצור, אצלי זה לא עובד ככה, מה שמצביע על בעיה בבזק. בקיצור, צריך טכנאי כי אין להם מושג איפה הבעיה (חיבור ביני לבין הכרטיס, בכרטיס ה-VDSL עצמו) או לא יודעים איפה.
הבעיה השניה היא שיש מחסור בשלב הזה בטכנאים שמכירים את זה (מה שיכול אולי להצביע על מקור הבעיה בהתקנה...). בכל מקרה, הם אמורים לשלוח טכנאי בימים הקרובים (גררר...) בשביל לבדוק את זה.
מזל שלא ניתקתי את קו ההוט שלי כך שבינתיים אני עדיין גולש כרגעיל...
עליתי דרגה בתמיכה הטכנית של בזק.
לטענתם הגדירו מחדש את כל ארון התקשורת בכלל ואת הכרטיס בפרט.
הם אומרים שאם עושים RESET לראוטר (עט לוחצת על כפתור ה-RESET למשך כ-8 שניות) אחרי שהוא עולה הוא מתוכנת לעלות כבר עם חשבון משתמש של בזק ולכן לא צריך ממש להגדיר כלום וזה כבר אמור לעבוד (אם כי לא לגלוש!). בחוברת שלהם בעצם מוסבר איך לעשות את כל ההגדרות על בסיס ההנחה שזה עובד OUT OF THE BOX באופן הזה - ואז דרך האתר של בזק אפשר להגדיר את כל הנתונים והוא מוריד למכשיר קובץ הגדרות מעודכן.
בקיצור, אצלי זה לא עובד ככה, מה שמצביע על בעיה בבזק. בקיצור, צריך טכנאי כי אין להם מושג איפה הבעיה (חיבור ביני לבין הכרטיס, בכרטיס ה-VDSL עצמו) או לא יודעים איפה.
הבעיה השניה היא שיש מחסור בשלב הזה בטכנאים שמכירים את זה (מה שיכול אולי להצביע על מקור הבעיה בהתקנה...). בכל מקרה, הם אמורים לשלוח טכנאי בימים הקרובים (גררר...) בשביל לבדוק את זה.
מזל שלא ניתקתי את קו ההוט שלי כך שבינתיים אני עדיין גולש כרגעיל...
-
oferlaor
-
- מנהל

עדכון.
ללא הסבר כלשהו, פתאום השתחרר הפקק והקו התעורר לחיים. הראוטר התחבר והצליח להגיע לספק וירטואלי של בזק.
הפיכתו ל-BRIDGE לקחה בערך 2 שניות, וזהו - אני גולש.
לפי נתוני הקו, אני מסוגל להגיע ל-37M על 1.5M.
לפי הבחור שהתקשרתי בכדי לבטל את הביקור טכנאי של בזק, הם בעוד חצי שנה בערך יתחילו לעבוד על שדרוגים של ה-UPLOAD עבור מי שב-NGN אמיתי (אמיתי - מעל 15M בעצם זה VDSL ולא ADSL2+). היעד שלהם הוא להגיע למצב סימטרי כשהתשתית תהיה מוכנה לזה.
מחר משדרגים לי את ספק האינטרנט ואז נראה אם 30M עובד.
בינתיים - למי יש ספק USENET שיודע להגיע ל-30M ?
ללא הסבר כלשהו, פתאום השתחרר הפקק והקו התעורר לחיים. הראוטר התחבר והצליח להגיע לספק וירטואלי של בזק.
לפי הבחור שהתקשרתי בכדי לבטל את הביקור טכנאי של בזק, הם בעוד חצי שנה בערך יתחילו לעבוד על שדרוגים של ה-UPLOAD עבור מי שב-NGN אמיתי (אמיתי - מעל 15M בעצם זה VDSL ולא ADSL2+). היעד שלהם הוא להגיע למצב סימטרי כשהתשתית תהיה מוכנה לזה.
בינתיים - למי יש ספק USENET שיודע להגיע ל-30M ?
- spacedude
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3505
oferlaor,
עם איזה ספק ניוז אתה היום?
עם איזה ספק ניוז אתה היום?
שחר
-
oferlaor
-
- מנהל

- agent__smith
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
תחת STATUS יש חיווי חיבור כלשהוא ברמת הDSL ?
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
-
oferlaor
-
- מנהל

כן, יש סטטיסטיקה שנותנת לך לא מעט פרטים - לגבי התשתית הפיזית, כמה DATA עובר שם וכו'.
- jpost
-
- חבר מביא חבר

כשבדקתי לפני כשנה, רק GN נתנו קצב 30 מגה עם גרף ישר ויציב.
-
oferlaor
-
- מנהל

- ariel-ro
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3493
עופר,
אני לא יודע איך השרת הזה בניוז, כי אני לא משתמש בניוז,
אבל לדעתי אם השרת הזה טוב, והמאגר גדול, וזמין במהירות גבוהה, אז לדעתי שווה לשלם פי-2.
כי מקור איכותי לתכנים, שווה גם יותר מזה.
ובקשר למה שאמרת שישדרגו את מהירות העלאה למהיריות שמעל 15מגה, האם זה כולל את החבילה של ה15מגה?(ה800קילו העלאה הזה, זה פשוט דכאון, אני מוריד סרט בשעה וחצי עד שעתיים, וכדי להעלות אותו חזרה, אני צריך להשאיר אותו כ-48 שעות
)
האם ל15מגה, צריך מודם/ראוטר VDSL, או שמספיק ADSL2+?
אני לא יודע איך השרת הזה בניוז, כי אני לא משתמש בניוז,
אבל לדעתי אם השרת הזה טוב, והמאגר גדול, וזמין במהירות גבוהה, אז לדעתי שווה לשלם פי-2.
כי מקור איכותי לתכנים, שווה גם יותר מזה.
ובקשר למה שאמרת שישדרגו את מהירות העלאה למהיריות שמעל 15מגה, האם זה כולל את החבילה של ה15מגה?(ה800קילו העלאה הזה, זה פשוט דכאון, אני מוריד סרט בשעה וחצי עד שעתיים, וכדי להעלות אותו חזרה, אני צריך להשאיר אותו כ-48 שעות
האם ל15מגה, צריך מודם/ראוטר VDSL, או שמספיק ADSL2+?
-
oferlaor
-
- מנהל

ariel-ro,
ממה שהבנתי 15M זה גבולי ותלוי באיכות הקו בינך למרכזיה. טכנית ADSL2+ תומך ב-15M, כך שזה יעבוד.
האמת היא שההבדל בין 800K למגה הוא לא כזה גדול.
לגבי תשלום - כל הספקים טובים כיום (מי שלא טוב נבלע או נעלם). ההבדלים ב-RETENTION גם לא כאלה משמעותיים (שנתיים או שנה וחצי זה כמות מטורפת ממילא). מצד שני, תשלום כפול כל חודש זה מתחיל להעיק.
אני לקוח של GN כבר שלוש שנים והגיע הזמן להתרענן טיפה, למרות שאני יודע שאני אקבל פחות ביצועים.
ממה שהבנתי 15M זה גבולי ותלוי באיכות הקו בינך למרכזיה. טכנית ADSL2+ תומך ב-15M, כך שזה יעבוד.
האמת היא שההבדל בין 800K למגה הוא לא כזה גדול.
לגבי תשלום - כל הספקים טובים כיום (מי שלא טוב נבלע או נעלם). ההבדלים ב-RETENTION גם לא כאלה משמעותיים (שנתיים או שנה וחצי זה כמות מטורפת ממילא). מצד שני, תשלום כפול כל חודש זה מתחיל להעיק.
אני לקוח של GN כבר שלוש שנים והגיע הזמן להתרענן טיפה, למרות שאני יודע שאני אקבל פחות ביצועים.
- ariel-ro
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3493
אני לא רוצה להתעלק לך על הנושא, אז רק שאלה אחרונה
יכול ליהיות, שאם אני אחליף למודםVDSL הקו יהיה יותר יציב? כי בהורדות שבדקתי, הוא עולה לאיזור ה12מגה, ואז מטפס לאט ל15, ויש לו הרבה ירידות ל10-12מגה. והאם שדרוג מהירות העלאה יתבצע גם ב15מגה?
יכול ליהיות, שאם אני אחליף למודםVDSL הקו יהיה יותר יציב? כי בהורדות שבדקתי, הוא עולה לאיזור ה12מגה, ואז מטפס לאט ל15, ויש לו הרבה ירידות ל10-12מגה. והאם שדרוג מהירות העלאה יתבצע גם ב15מגה?
- nokobik
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2886
עופר, למה שלא תנסה את ASTRAWEB ב-11$ לחודש?
זול יחסית ל-GN ואני מוריד מהם על 1.5MBYTE קבוע.
זול יחסית ל-GN ואני מוריד מהם על 1.5MBYTE קבוע.
- eytan99
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 489
- שם מלא: eytan99
אני על ASTRAWEB והגעתי בבולגריה למהירות יציבה של כ 8MB (קו של 100) אבל אני די משוכנע שהייתי יכול יותר פשוט המחשב לא עמד בעומס של ההורדה ופתיחת הניוז לקבצים ובדיקת ה PAR...
- OOkladek
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 229
עופר אני מציע לך ללכת עם UsenetServer (דרך אגב אני מנוי שלהם שנים ארוכות, עוד לפני ש HOMETHEATER היה קיים), על התוכנית של High speed plus אני לא בטוח אם תגיע ל 30 מגה (כי לא ניסיתי) אבל אתה תעבור את ה 20 והמחיר הוא 16 דולר.
-
oferlaor
-
- מנהל

VDSL אמור להיות יותר יציב ואמין מ-ADSL.
לגבי USNET SERVER, הייתי שם לפני כמה שנים וזה ממש ממש לא התאים לי.
כרגע אני מתלבט בין ASTRA, לבין SIMPLY (שאגב התחילו לפרסם באתר) לבין SN.
אבל בכל מקרה, עדיין אני ממתין שבנטוויז'ן יכניסו את המנוי החדש שלי לתוקף.
לגבי USNET SERVER, הייתי שם לפני כמה שנים וזה ממש ממש לא התאים לי.
כרגע אני מתלבט בין ASTRA, לבין SIMPLY (שאגב התחילו לפרסם באתר) לבין SN.
אבל בכל מקרה, עדיין אני ממתין שבנטוויז'ן יכניסו את המנוי החדש שלי לתוקף.
- sYn
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1043
אצלי אני מגיע עם SUPERNEWS בד"כ ל 3.8MB על קו 32 של HOT.oferlaor כתב:עדכון.
בינתיים - למי יש ספק USENET שיודע להגיע ל-30M ?...
יש שעות ביממה שזה יותר איטי לאור צווארי הבקבוק, אבל אני מרוצה.
הם גם מאפשרים יותר חיבורים מ ASTRAWEB.