amiti כתב:למרות שאינטואיטיבית סוללות נטענות נתפסות כחסכוניות יותר , זה לא תמיד המצב. במקרים רבים , בגלל מחירן היחסית גבוה של סוללות אלו והטענתן החוזרת ונשנית, משתלם יותר כלכלית להשתמש בסוללות רגילות. זאת כמובן אם מתעלמים מהגורם הסביבתי שכמובן תומך בקניית הנטענות.
...
אני מגדיר את עצמי כמשתמש כבד של סוללות נטענות כבר שנים רבות.
הסיבות הן כלכליות בבסיס, למרות שאם בדרך הפחתתי זיהום זה גם אחלה.
המסקנות שלי הן:
- יש גם סוללות זולות וטובות, אני קונה לא מעט סוללות של ה"מותג" GODP באיביי ומרוצה מאוד.
- לא לכל שימוש הסוללות הנטענות מתאימות. לדוגמה - יש לי עינית דיגיטלית לדלת שלא מקבלת מספיק מתח מסוללות נטענות ודורשת רק אלקליין.
- למכשירים עם צריכת זרם נמוכה כגון שעוני קיר כדאי להשתמש בסוללות eneloop ודומיהן (סוללות נטענות עם פריקה עצמית נמוכה).
- למכשירים עם צריכת חשמל אפסית כמו שלטים לא משתלם להשתמש בסוללות נטענות, עדיף אלקליין.
- לצעצועים בהחלט אפשר להשתמש בסוללות נטענות, אבל, וזה אבל גדול, חייבים לזכור באיזה צעצוע שמתם סוללות נטענות, כדי לא לזרוק אותן יחד איתו...
- לפנסים וכל ציוד חירום אחר eneloop או אלקליין.
- בודק סוללות: מכשיר זול ופשוט שיחסוך לכם זריקת סוללות, ויאפשר לזהות במהירות סוללות מרוקנות.
- מטען: רבים משתמשים במטען פשוט שקיבלו עם רביעיית GP לפני שנים. זאת טעות גדולה והלכו לי בעבר לא מעט סוללות בגלל מטענים זולים. ראו את הפוסט הקודם שלי בנושא לגבי מטען מומלץ.