סלילים רבע אינץ'-הפסגה.

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שמעוןב
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 300

שליחה

ariekarp כתב:אכן המדיה המגנטית האנאלוגית סובלת ממגבלות רבות. לא ברור לי איך אפשר להצהיר על זה כשיא האודיופיליה.
אני לא מכיר סלילים שיצאו כאלבומים. כל ההקלטות נעשו ע"י חובבים בבית או באופן מקצועי באולפנים. אולפנים מקצועיים השתמשו בסלילים רחבים רב ערוציים, ואחר כך המסטר ירד לרבע אבל בדרך כלל במהירויות גבוהות כדי לשמור על איכות סבירה. אם הסליל הוא לא מסטר אולפני הסיכוי שהוא באיכות סבירה קלוש ביותר. ייתכן שאפשר עוד למצא משהו סביר מינוס ביד 2 הקלטות שנעשו מתקליטים, או מרדיו FM, והם יהיו כמובן באיכות נמוכה מהמקורות שמהן נעשתה ההקלטה.
...
אריה, העובדות לא ממש תומכות במה שאתה אומר. ל-R177 יש אוסף גדול מאוד של סלילים, והוא קונה אותם ברציפות שנים ארוכות. רובם במצב נהדר!
לגבי איכות השמיעה, מדובר חד משמעית במדיום האולטימטיבי. ל-R177 יש מערכת אנלוגית רצינית ביותר, מן הטובות ביותר ששמעו אוזניי. פעמיים-שלוש יצא לי לשמוע אצלו השוואה בין תקליט לסרט עם חומר זהה. אין מה לעשות, הסרט נשמע דינמי יותר, עם נוכחות בולטת יותר, ואותה תחושה נפלאה של מיידיות, כאילו זה קורה כאן, בחלל ההאזנה.

לגבי המסטרים שהוא מחזיק, אין טעם להרחיב - קשה מאוד לשמוע תקליט או תקליטור אחרי ששומעים אותם. זה פשוט הדבר האמיתי!

בכל מקרה, כפי שכבר נאמר, מדובר כמובן בטייפ סלילים איכותי.

R177 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 139

שליחה

מענין אותי שאפשר להכנס לחלוקי דעות ש10 שניות של שמיעה טובה היו פותרות.מענין למה סלילים נשארו המדיום שאליו הקליטו במשך קרוב ל40 שנה. משלהי שנות ה40 ועד אולי לעצם היום הזה. עשיתי מאות הקלטות שהקליטו לרבע אינץ' באולפנים ובתחנות רדיו. חצי אינץ', אינץ' ו2 אינץ' מולטי טראק היו בשמוש למוסיקה קלה עם איכות יותר ירודה.
מה שנחמד בטייפים של רבוקס זה שחלק גדול מהישגי וילי שטודר בטייפים האולפניים הועברו למכשירים ביתיים-"פרוסומר." המונח פרוסומר אפילו לא הגיע לשמוש בישראל עד 2010.בממירים של אפוג'י אפילו הכניסו פונקציה דיגיטלית שמתימרת לחקות צליל של טייפ רווי מידי. נסיתי להשתמש וזה היה מצחיק-חקוי (לא) זול.זה שיש אלמנטים נוסטלגיים-ברור. זה שעדיין אין משהו מתקרב אפשר להוכח.זה שיהיו מכחישים שמסתמכים על צורך מעורר הערכה להכחיש כל מה שאפשר-מוכח. לא העליתי את הנושא לצורך וכוח אלא לצורך תזכורת למי שמחפש צליל שיחזור למקורות. ובבנין ירושלים ננוחם.

ariekarp
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 596

שליחה

R177 ואבטליון, אני לא בא כאן לעורר וויכוח. החוויה והניסיון שלי שונים. אתם מדברים על עולם אחר. מדבריכם נראה לי שפיספסתי משהו אולי. נולדתי בתקופה שהמושג דיגיטלי לא היה קיים וגדלתי עם הציוד האנאלוגי. היה לי UHER, לאחר מכן SONY, היום יש לי PIONEER RT707 שקניתי עוד בשנות השיבעים המאוחרות בארה"ב, עוד מכשיר ביתי לא מי יודע AKAI GX4000D ו REVOX A77 לא תקין שמחכה שיהיה לי זמן לשפץ אותו. ביצעתי הקלטות כחובב מוסיקה ממקורות שונים (הרבה חומר הלך לי לאיבוד עם הזמן לצערי). החוויות שלי שונות. אתם מספרים לי על עולם קסום אחר שאני לא מכיר. אמנם שמעתי מספר פעמים מועט מסטרים אולפניים שבהחלט טובים בהרבה מהקלטה ממקור ביתי, אבל מכאן להצהרה שטייפ אנאלוגי רבע הוא הפיסגה, לא מסתדר לי. אלא אם כן אתה באמת מחזיק מסטרים, ואז זה בהחלט יהיה טוב יותר מתקליט הוויניל או העתק דיגיטלי ממנו. ד.א. R177 מאיפה אתה משיג סלילי מסטר אולפניים? עדיין טייפ אנאלוגי שהיה המדיה היחידה להקלטות במשך שנים רבות, סובל מתחום דינמי צר, ריצפת רעש גבוהה, ורגישויות מכניות כאלה ואחרות.
נערך לאחרונה על ידי ariekarp ב 07/07/2010 15:35, נערך פעם 1 בסך הכל.

beller
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 519
שם מלא: beller

שליחה

בשנת 1984 יצא לי לשמוע, באולפן 2 של אייבי רוד, חומרים שנלקחו הישר ממאסטרים של הביטלס. מאז ועד היום אני מנסה לשחזר את הצליל ההוא. האקוסטיקה של אולפן 2 הייתה נהדרת, אבל הרמקולים ומשהו בסאונד של הסלילים עשו את זה. סליל טוב נשמע "אחר", כמו שסאונד מנורתי נשמע "מנורתי". בשנות השבעים שמעתי הקלטות מרדיו FM, שנעשו בארצות הברית, במערכת מבוססת טייפ סלילים. הסאונד היה "עגול" ו"מחמיא".
תוצאה כזו לא קיחבתי מקלטות טובות ובטח שלא בדיגיטלי טהור.
משהו במדיה ובטכנולוגיה כנראה עושה את זה, שלא לומר שטייפ סלילים מסתובב פשוט נראה טוב. עם השעונים והסלילים המתכתיים הגדולים. זה נראה הרבה יותר חי מסטרימר.
דני בלר

R177 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

beller כתב:בשנת 1984 יצא לי לשמוע, באולפן 2 של אייבי רוד, חומרים שנלקחו הישר ממאסטרים של הביטלס. מאז ועד היום אני מנסה לשחזר את הצליל ההוא. האקוסטיקה של אולפן 2 הייתה נהדרת, אבל הרמקולים ומשהו בסאונד של הסלילים עשו את זה. סליל טוב נשמע "אחר", כמו שסאונד מנורתי נשמע "מנורתי". בשנות השבעים שמעתי הקלטות מרדיו FM, שנעשו בארצות הברית, במערכת מבוססת טייפ סלילים. הסאונד היה "עגול" ו"מחמיא".
משהו במדיה ובטכנולוגיה כנראה עושה את זה, שלא לומר שטייפ סלילים מסתובב פשוט נראה טוב. עם השעונים והסלילים המתכתיים הגדולים. זה נראה הרבה יותר חי מסטרימר.
...
כל מלה.

beller
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

R177 המסתורי,

עבדת פעם ב"קול ישראל"?

אתה מי שאני חושב שאתה?
דני בלר

R177 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

beller כתב:R177 המסתורי,

עבדת פעם ב"קול ישראל"?

אתה מי שאני חושב שאתה?
...

ממש לא.שגעתי שכל לטכנאי ההקלטות, שלא עשו מאמץ קטן לעשות הקלטות סבירות. בטייפ קסטות CR240 של UHER קבלתי תוצאות טובות לאין ערוך מאוסף הליצנים עם השטודרים והנויימנים.רבתי עם כל דרג אפשרי ברדיו-לא עזר לי. ואחרי העלבון של ההקלטות המבישות עוד העבירו הכל דרך קומפרסור של בזק ע"מ שנורית הסטריאו תדלק מדן עד אילת. אז שלמו אגרת רשות השדור על רדיו.המשדרים נקנו במזבלה בלונדון וכשהגיעו לכאן כבר היו בשלב מתקדם של גסיסה. לא יודע מה השתמה מאז, אני לא עוקב. אבל אני יודע שעם מכשיר סלילים טוב אפשר לחגוג.

beller
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

את הסיפור של ניידת השידור של הערוץ הראשון אתה מכיר?....
דני בלר

R177 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

beller כתב:את הסיפור של ניידת השידור של הערוץ הראשון אתה מכיר?....
...

אשמח לשמוע. שום דבר לא יפתיע אותי, אבל עוד ספור לאוסף יתקבל בברכה.

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462

שליחה

beller כתב:בשנת 1984 יצא לי לשמוע, באולפן 2 של אייבי רוד, חומרים שנלקחו הישר ממאסטרים של הביטלס. מאז ועד היום אני מנסה לשחזר את הצליל ההוא. האקוסטיקה של אולפן 2 הייתה נהדרת, אבל הרמקולים ומשהו בסאונד של הסלילים עשו את זה. סליל טוב נשמע "אחר", כמו שסאונד מנורתי נשמע "מנורתי". בשנות השבעים שמעתי הקלטות מרדיו FM, שנעשו בארצות הברית, במערכת מבוססת טייפ סלילים. הסאונד היה "עגול" ו"מחמיא".
...
הקסם ששמעת טמון ברמקולים בהם הם משתמשים :wink:
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

R177

אילו רמקולים יש לך?

R177 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

danlior כתב:R177

אילו רמקולים יש לך?
...

עלו לי 9000 ש"ח, עם הרבה חולשות בולטות, אבל אני בכ"ז נהנה מהם, אני יודע, אני לא יכול להתחרות עם ציוד שיש לאנשים כאן, אבל אני נהנה לשמוע מוסיקה.

beller
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

R177 כתב:

אילו רמקולים יש לך?
...

עלו לי 9000 ש"ח, עם הרבה חולשות בולטות, אבל אני בכ"ז נהנה מהם, אני יודע, אני לא יכול להתחרות עם ציוד שיש לאנשים כאן, אבל אני נהנה לשמוע מוסיקה.
...
לי יש רמקולים שעלו 900 שקלים (וורפידייל וולדוס), אז מה. העיקר האוזן. זה מה שקובע, לא המחיר והתווית שעל הציוד. אני מעדיף לדבר עם אנשים שאוהבים את התחום בנשמה, מאשר אנשים שכל מה שעושים זה לנפנף בציוד שלהם. חוץ מזה, אני חושב שחלק מהכיף זה לעשות TWEAKS, לבנות ציוד DIY, לנסות לסחוט מהציוד שלך דברים ובמקרים רבים, כיוונים נכונים עושים את זה.
יצא לי לראות הרבה ציוד יקר שבסופו של דבר היה חרטא.

שמעוןב
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

R177 כתב:

אילו רמקולים יש לך?
...

...
R177, מה ההצטנעות הזאת?
הרשה לי לספר לחברים כאן שהמערכת שלך היא אחת המערכות הטובות ביותר ששמעתי.
מבחינת המיידיות, הדינמיות והנוכחות זו אולי המערכת הטובה ביותר ששמעתי.

המערכת של R177 רחוקה מלהיות זולה, כפי שמשתמע מדבריו.
כמעט כל הרכיבים במערכת שלו הם מיד שנייה, ונרכשו במחירים הרבה הרבה יותר נמוכים ממחירם כחדשים.

מכל מקום, האיכות הגבוהה מאוד של המערכת שלו נובעת מן התפירה הנהדרת בין הרכיבים השונים,
הנובעת מניסיון רב שנים של ניסוי ותעייה ומאוזן זהב אמיתית (R177 הוא נגן ברמות הגבוהות ביותר בכלי שלו - אחד האודיופילים המעטים שהם גם מוזיקאים מצוינים).

beller
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

R177 כתב:
beller כתב:את הסיפור של ניידת השידור של הערוץ הראשון אתה מכיר?....
...

אשמח לשמוע. שום דבר לא יפתיע אותי, אבל עוד ספור לאוסף יתקבל בברכה.
...

באר שבע הייתה אחת הערים הראשונות בהן פעלו כבלים חוקיים. חברת ICS הקימה בבאר שבע חוות צלחות בהשקעת עתק, בשביל למשוך שידורים מלווינים כמו ASTRA ו-INTELSAT, מאוד קשים לקליטה, בגלל זווית נמוכה או אלומה שלא פונה בכלל לאיזור שלנו. את שידורי סזפרד היו מושכים באמצעות צלחת 7 מטר.
באותם ימים, 1988, הייתה אליפות טניס באירופה, שנלקטה בחוות הלווינים והועברה לערוץ הראשון. באותם ימים גם היה סיפור אודות נייידת שידור שקנה הערוץ הראשון והתברר שהייתה מיושנת לגמרי - עם מוניטורים שחור-לבן וחום אדיר שנפלט מהציוד. כולם דיברו על הבזבוז. בעודי מספר למנהל המוקד את הסיפור על הניידת המיושנת שרשות השדיור הצליחה למכור בסוף כג'אנק, נחש מה ראיתי עומד מולי...
בתור ציוד וינטג', הניידת הייתה נפלאה, אבל לא הצלחתי להבין למה קנו ניידת שידור משנת 1967....

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

R177

שאלתי אילו רמקולים יש לך, לא כמה הם עלו לך. עדיין אשמח לדעת. בכלל אם תפרט על הסט-אפ שלך.

אבטליון

מה הענינים? Long time...........

שמעוןב
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

שאלתי אילו רמקולים יש לך, לא כמה הם עלו לך. עדיין אשמח לדעת. בכלל אם תפרט על הסט-אפ שלך.

אבטליון

מה הענינים? Long time...........
...
דני היקר, אתה מוזמן, יש מה לשמוע...

MASTERMIX
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2297

שליחה

אפרופו סלילים רבע אינץ, למי שמעוניין לרכוש יש לי חדשים למכירה.
מדובר על סלילים בעלי גלגלים גדולים וקטנים גם יחד..
(יש גם שהוקלטו עליהם פעם אחת), ויש גם כאילו בעלי הקלטה מקורית שנרכשו בזמנו.
מוזמנים לפנות בפרטי.
דווקא את מה שהכי קרוב אלינו - אנחנו לא מצליחים לראות.. .

http://mastermix-production.blogspot.com/

המשך גלישה נעימה .. (f)

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”