האייפון פשוט משבש לאנשים את המח...

כל מה שנוגע לפלטפורמות הניידות של אפל - אייפון, אייפוד, שעון אפל
oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78971
שם מלא: עפר לאור

שליחה

Osherov

המכשיר הלא אייפוני האחרון שלי הוא ה׳ p990 של סוני אריקסון וממנו עברתי לאייפון המקורי. עד היום טכנית ה׳ p990 חזק יותר טכנית ועדיין עשיתי את המעבר. אין לי מק, לעולם לא אקנה מק ואני רחוק מההגדרה של עדר...

אין ספק שה evo הוא התחרות הראשונה האמיתית אבל יש חוסרים רבים לאקו סיסטם החלקי של גוגל וhtc. נוח לי שאם מתחשק לי אני יכול להוריד פודקסט או דיסק שלם או לרכוש מוזיקה בתשלום, פרקים מ rofl ועוד. אני עם האייפון למרות הדורסנות שלהם אבל בהחלט פוזל הצידה.

התקווה שלי היא שאפל יחטפו שכל לפני שמשרד המשפטים האמריקאי יצלוב אותם.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029

שליחה

Nissim כתב:חברים, אנסה להסביר בשפה מוכרת למה אייפון ולא אחרים.
כמו שאתם למדתם פה באתר שאי אפשר להשוות מסכים ע"פ נתונים יבשים כמו ניגודיות, זמן תגובה וכדומה ויש להתייחס לשימושיות, לאיכות ולהתאמה אישית, כך גם האייפון לא נמדד במגה פיקסל או בכח המעבד, אלא ב Overall ובכך הוא מנצח.
פגשתי כמה וכמה אנשים כולל עפר שחשבו שיש להם מכשירים מצויינים והם ל צריכים דבר עד שפגשו את האייפון ואמרו שהחיים זה לפני ואחרי הרכישה.
...
Rest My Case :wink:
אז אתה אומר שבעצם אין מה להשוות את המכשיר למכשיר אחר על פי נתונים טכניים (מעבד 600MHz מול מעבר 1GHz, יכולת Single Task מול יכולת Multi Task, רזולוצייה 320x480 מול רזולוציה של 800×480, מצלמה 3 מגה פיקס אל מול מצלמה 8-5 מגה פיקסל, מסך 3.5 אינצ' מול 4.3-3.7 אינצ', אין מצלמה קידמית, אין שיחות וידאו, אין תמיכה בטכנולוגיה בפלאש, אין פלאש לצילום, אין מצלמה קדמית, מערכת סגורה-אטומה-ארמטית שכל אפליקצייה דורשת אישור דרקוני של הדיקטטור אל מול מערכת פתוחה ואני יכול להמשיך ככה עד אור הבוקר) .....לכל לזה אני קורא שבוי

אם אני אתן ל 100 איש שלא שמעו על אפל או על אייפון בחיים שלהם את מכשיר ה 3Gs ומולו אני אתן לו נניח את מכשיר ה Desire או ה N900 (על ה EVO אני בכלל לא מדבר כי זה מבייש אותי בכלל להזכיר את השם שלו ביחד עם ה 3Gs)....הרוב המוחלט של האנשים יזרקו את האייפון לפח ויבחרו במכשיר השני! אבל אם אני אתן ל 100 אנשים שכן חיים בעולם, ולכן שמעו על האייפון, הרוב יבחר את האייפון בלי באמת להבין למה (אה...שכחתי זה בגלל אחלה של ממשק משתמש). התקדים לנהירה לא הגיונית כזאת למכשיר, בלי שום הצדקה לכך, הוא ה iPod

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

bg1987 כתב:אני חושב שהעניין של אפל, והאייפון ספציפית, הוא שהוא עובד, ברמה הבסיסת. אתה רוצה תוכנה, נכנס לAPP STORE ומוריד, בסופו של דבר, קל להשתמש בו
בהנחה שאתה הולך פיקס לפי אפל. (בלי פריצות וכדומה
)
אנשים מוכנים לכבול את עצמם בשרשראות של אפל בשביל הפשטות הזאת.
...
איזה קטע....גם המרקט של אנדרואיד (וגם ה OVI של נוקיה) מביאים למשתמש את אותה חווית משתמש, מהירות ופשטות בהורדת אפליקציות מהחנות.....

sagyle
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2304
שם מלא: שגיא לוי

שליחה

וידאו וסקירה מאוד מקצועיים...

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6052

שליחה

יש משתמשי "עדר" ויש אנשים עם שכל בקודקוד.
אנא, אל תכלילו, כי זה נכון בכל דבר בחיים.
אפל זו חברה מעולה, שפועלת משנות ה 70.
בזמן שמיקרוסופט נחשבו למפלצת הרעה, אפל היו המחדשים וכו'.
היום כשהם מוכרים במליונים, נוספו הרבה לקוחות, ואיתם התאורים של "חברה כוחנית" , אני שונא אותם, כולם מפגרים ושאר
טקסטים בסגנון טוקבקיסטי.
ממש תופעה סוציולוגית מה שקורה פה.
כל שונאי אפל, חוזרים ומדגישים בפורומים כמה הם "מתעלמים" ממנה, שונאים אותה ושזו חברה נוראית.
זה שאתם מראים שלאנדרואיד ואחרים יש גם הורדות, זה כי הם חיקו את אפל.
מדהים איך אנשים אוהבים להתגודד במחנות ולזרוק חיצים אחד על השני.
זה ממש צורך ביולוגי.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

oferlaor כתב:Osherov

המכשיר הלא אייפוני האחרון שלי הוא ה׳ p990 של סוני אריקסון וממנו עברתי לאייפון המקורי. עד היום טכנית ה׳ p990 חזק יותר טכנית ועדיין עשיתי את המעבר. אין לי מק, לעולם לא אקנה מק ואני רחוק מההגדרה של עדר...
...
שים לב שלא רשמתי עדר אלא שבוי...אתה משתמש יוצא דופן ביחס למשתמש הממוצע ובטח לא אחד שהולך אחרי דעותיהם של אחרים.
oferlaor כתב: אין ספק שה evo הוא התחרות הראשונה האמיתית אבל יש חוסרים רבים לאקו סיסטם החלקי של גוגל וhtc. נוח לי שאם מתחשק לי אני יכול להוריד פודקסט או דיסק שלם או לרכוש מוזיקה בתשלום, פרקים מ rofl ועוד. אני עם האייפון למרות הדורסנות שלהם אבל בהחלט פוזל הצידה.
...

עופר,
ה EVO הוא תחרות ראשונה לאייפון ...נו באמת ה EVO! ה EVO זה מפלצת שבולעת את האייפון כחטיף לארוחת בוקר. איך בכלל אפשר להשוות בין השתיים (הייתי שם פה השוואה אבל הסרטון שזיו הביא מעביר את זה הרבה יותר טוב ממני). ההשואה צריך לעשות זה בין מכשירי אנדרואיד החזקים, בין מכשירי WinMO החזקים, בין מכשירי ה Maemo לבין האייפון 3Gs. האייפון החדש צריך להיות מושווה ל EVO ל incredible, למכשירי ה Phone7 שיצאו עוד מספר חודשים וכל שאר המכשירים החזקים החדשים של סמסונג, מוטורולה וכו

oferlaor כתב: התקווה שלי היא שאפל יחטפו שכל לפני שמשרד המשפטים האמריקאי יצלוב אותם.
...
עופר, לדעתי זאת היתממות לבנות על משרד המשפטים שיעשה את העבודה...
התקווה המגוחכת שלי שזה משהו שיתחיל מהמשתמשים עצמם. שיעצרו רגע ויגידו "לא עוד לדיקטטורה. למרות המוצרים היפים, הגיע הזמן להעמיד אותם במקום..מה גם שיש אופציות מדהימות אחרות היום בשוק"

לא יאמן שהגענו למצב בו גוגל ומיקרוסופט הדורסנים נראים לנו כמו 2 כבשים תמימות אל מול הדיקטטורה הזאת! דיקטטורה בה אם המנכ"ל הולך לבדיקות רפואיות המנייה של החברה נופלת ב 15%....פשוט מגוחך

bg1987
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1232

שליחה

עד כמה שאני אוהב את אנדוריד, אין לו (בינתיים) את כמות האפליקציות, שיש באפסטור.
אני השתמשתי באייפון והשתעשתי עם אנדרויד (ורוב הסיכויים שאני גם אקנה אחד). אבל אני מבין את הייתרונות שיש לאפל (אני לא בהכרח יכול להסביר אותם)

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

sagyle כתב:וידאו וסקירה מאוד מקצועיים...
...
לא יודע אם אמרת את זה בציניות, הרעיון היה להציג את העבודה מול המרקט (2 דקות ראשונות בסירטון)

Nissim
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2673

שליחה

osherov,
על הנייר כולם יגידו לך שה EVO עדיף, גם אני. אבל, אחרי שימוש קצר, יבחרו באייפון למרות חסרונותיו.

sagyle
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2304
שם מלא: שגיא לוי

שליחה

osherov כתב:
sagyle כתב:וידאו וסקירה מאוד מקצועיים...
...
לא יודע אם אמרת את זה בציניות, הרעיון היה להציג את העבודה מול המרקט (2 דקות ראשונות בסירטון)
...
תמשיך לראות הלאה ... "oh crap" ושאר פנינים

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

איתי_הגיתי כתב:יש משתמשי "עדר" ויש אנשים עם שכל בקודקוד.
אנא, אל תכלילו, כי זה נכון בכל דבר בחיים.
אפל זו חברה מעולה, שפועלת משנות ה 70.
בזמן שמיקרוסופט נחשבו למפלצת הרעה, אפל היו המחדשים וכו'.
היום כשהם מוכרים במליונים, נוספו הרבה לקוחות, ואיתם התאורים של "חברה כוחנית" , אני שונא אותם, כולם מפגרים ושאר
טקסטים בסגנון טוקבקיסטי.
ממש תופעה סוציולוגית מה שקורה פה.
כל שונאי אפל, חוזרים ומדגישים בפורומים כמה הם "מתעלמים" ממנה, שונאים אותה ושזו חברה נוראית.
זה שאתם מראים שלאנדרואיד ואחרים יש גם הורדות, זה כי הם חיקו את אפל.
מדהים איך אנשים אוהבים להתגודד במחנות ולזרוק חיצים אחד על השני.
זה ממש צורך ביולוגי.
...
איתי,
במקום להתמודד עם הטענה שהאייפון הוא לבטח לא ה-מוצר כיום,אתה בורח לכיוון אחר
אף אחד לא מכליל את כל משתמשי האייפון. ברור שיש משתמשים כאלה ויש משתמשים אחרים ולא כולם הם.....
אבל אולי נדבר על העובדות היבשות ולא על תופעות סוציולוגיות שאתה מזהה...

יאלה בו נחזור לעובדות. רשמת שגוגל העתיקו מאנדרואיד את המרקט :roll:
אני אעזור לך ואתן לך טענה חזקה הרבה יותר! גוגל (וכל השאר) העתיקו מהאייפון את פטנט הכי חזק שלהם את המולטיטאצ'!!
So What....ככה השוק עובד ואנחנו אלה שמרוויחים מזה. אפל העתיקו עשרות פטנטים מהחברה הותיקה והמובילה בכמות מכשירי הסלולאר בעולם , חברת נוקיה...אז מה, האם זה מחייב אותנו לרכוש מכשירי נוקיה?!

אני אספר לך סוד קטן...אפל העתיקו מאנדרואיד את המימוש של ריבוי המשימות ב OS 4 החדש שלהם (גם מיקרוסופט עשו את זה ב Phone7 )....אבל בגלל הדרקוניות שלהם הם בנו ארכיטקטורה שלמה שמגבילה מאוד את היכולת הזאת על המכשירים. כמה מגבילה?! אני רק אומר שכל אפליקצייה לאייפון צריכה לשכתב את עצמה מחדש על מנת שתוכל לעבוד במנגנון ריבוי משימות (שבעת הגמדים למי שמכיר)....כלומר נכון להיום אין כמעט אפליקציות בשוק שתומכות בכך. אפליקציות שלא תומכות בכך פשוט נכנסות למצב "קיפאון" עד אשר תחזרו אליהם שוב...ב Win 3.11 הייתה תמיכה טובה יותר בריבוי משימות מאשר המנגנון הזה....אבל אף אחד לא מדבר, כי זאת אפל ועד לפני שבועיים אפילו יכולת להקפיא משימות לא הייתה שם ב OS אז עכשיו זה סוף הדרך...עצוב מאוד
נערך לאחרונה על ידי osherov ב 01/07/2010 18:26, נערך פעם 1 בסך הכל.

Nissim
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2673

שליחה

osherov,
לדעתי יש פה מקרה קלאסי של מהנדס שחושב "פיצ'רים" ולא תועלות.
אף אחד לא מתווכח איתך שלאייפון יש רק מצלמה של 5MP בהשוואה ל 8 ו 12 של האחרים.
אנחנו רק אומרים שאנחנו מסתפקים ב 5 ומקבלים יותר במקום אחר.
כל עוד לא תבין את זה, לא תבין למה אפל מוכרים כ"כ הרבה.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

Nissim כתב:osherov,
לדעתי יש פה מקרה קלאסי של מהנדס שחושב "פיצ'רים" ולא תועלות.
אף אחד לא מתווכח איתך שלאייפון יש רק מצלמה של 5MP בהשוואה ל 8 ו 12 של האחרים.
אנחנו רק אומרים שאנחנו מסתפקים ב 5 ומקבלים יותר במקום אחר.
כל עוד לא תבין את זה, לא תבין למה אפל מוכרים כ"כ הרבה.
...
כנראה פיספסתי אבל לאייפון שאני מדבר עליו יש מצלמה 3 מגה פיקסל, ללא פלאש, יכולת וידאו נמוכה, בלי מצלמה קידמית. האם אתה רוצה להגיד לי שמצלמה טובה במכשיר סמרטפון זה לא פיטצ'ר חשוב?! האם שיחת וידאו זה לא משהו שחלק גדול מהמשתמשים רוצים? האם לדוגמה VOIP (לא על Wi-Fi) זה לא משהו חשוב? האם זה משהו שרק "מהנדסים" ירצו?!

ניסים,
אני יודע שאתה מתכוון לאייפון החדש אבל הויכוח שסובב בשרשור הזה הוא על הדרקוניות והשליטה של האייפון עד היום ועל הסיבות שכולם רכשו לעצמם אייפונים. לכן המכשיר הרלוונטי להשוואה הוא ה 3GS.....גם אפל הבינו שיש להם מצלמה ח%$ ושיפרו אותה עוד קצת בדור החדש שלהם, אבל את זה כבר צריך להשוות למצלמות במכשירים חדשים מתחרים אחרים ולא למכשירים שיצאו לפני 8 חודשים לשוק.

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6052

שליחה

אייפון זה @&$.
יאללה, סגרנו.
כמה חופרים עליו.

vic1234
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2143

שליחה

הנה השוואה בין I4 ל NEXUS ONE באורך שך 19 דקות :!:
וכמובן השוואת ה האינטרנט לא ממש הוגנת כי הNEXUS מריץ את כל פרסומות הפלאש של האתרים

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק

שליחה

צודקים - עדיף משהו מבית גוגל

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

vic1234,
נחמד, רק מה לעשות שזה לא באמת הקרב, זאת לא ההשוואה הנכונה (למרות שמעניין אותי בכמה האייפון מנצח שם)

ההשוואות צריכות להעשות בין דורות מקבילים של מכשירים ולכן:
את האייפון 3GS צריך להשוות לנקסוס אחד, ל HTC Desire, לנוקיה N900, למטורולה Droid וכו (תאמין לי שהוא לא יצא מנצח כאן....אפילו לא קרוב)

את האייפון 4 צריך להשוות ל HTC Incredible, לסמסונג גלקסי S, למוטורולה Droid X, ל HTC EVO, למכשיר של HTC שיריץ Phone 7 (ויושק לקראת סוף השנה), לנקסוס 2 (אם יצא) וכו (בתחרות הזאת האייפון יגיע למקום מכובד, אבל בטח לא למקום הראשון!)

האם יש פה מישהו שקרא קצת על ה EVO ומכיר את המכשירים של HTC ואת השירות שלהם ואת הממשק שלהם (ה Sense UI) וחושב שהאייפון החדש טוב ממנו? בבקשה "שירים את ידו" ויספר לנו למה? (הסירטון שזיו העלה אומנם מטופש ומצחיק אבל מאחוריו מסתתרים כמה אמיתות)

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק

שליחה

osherov - העצוב הוא - שהם יוצאים תיקו :)

vic1234
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2143

שליחה

הקטע הוט שהNEXUS ONE מנצח בכמה גורמים על ה IPHONE 4
ובמיוחד באינטרנט למרות שהוא מריץ פלאש הוא עדיין טוען אתרים יותר מהר מה IPHONE 4

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

איתי,
למה זה עצוב :o
אגב, כבעלים של נקסוס וכחובב אנדרואיד, אני אהיה כנה ואומר שאני לא חושב שהנקסוס מנצח את האייפון 4. לדעתי 7 מתוך 10 אנשים שלא מכירים את המכשירים, כלומר כאלה שהגיעו מהירח, יעדיפו את האייפון החדש......כמו שה UI זה לא הכל במכשיר, ככה גם מהירות גלישה ותמיכה בפלאש זה לא הכל במכשיר, ולכן, כמכלול, אני חושב שאייפון היה מנצח בנקודות....

אם לעומת זאת היינו שמים את ה EVO עם ממשק ה Sense UI, צג ה 4.3 אינצ', רשת WiMAX דור 4, מצלמה 8M, צילום וידאו של 720P, דפדפן סופר מהיר עם תמיכה בפלאש בגירסת FroYo החדשה, מצלמה קידמית 1.3M, תמיכה מובנית ב Google Maps Navigation, יכולת ריבוי משימות אמיתית, מערכת הפעלה פתוחה (מבוססת לינוקס), רדיו FM, יציאת HDMI, מעבד 1Ghz, תמיכה ב 3G/4G Mobile Hotspot capability, יכולת לעשות שיחת וידאו מול כל מכשיר על כל רשת, תמיכה ב VOIP על כל הרשתות........אני לא מאמין שמישהו היה בוחר באייפון החדש.....11 מתוך 10 אנשים היו הולכים על ה EVO.....אני מקווה שזה מספיק לשכנע את כל מי שלא שבוי בידי ממלכת אפל-מניה...........כל אלה שלא השתכנעו אז תתחדשו במכשיר החדש השחור (או הלבן אם הייתם מוכנים לעמוד בתור שבועיים) שלכם

הערה:
הדברים הנכתבים על ידי מכוונים לאזרח האמריקאי שעומד יומיים בתור על מנת לרכוש את האייפון החדש!!

חזור אל “אפל - iPhone / iPad”