iakovl כתב:מאוד יפה, אבל כשב1100 שלו אפשר להרכיב כמעט NAS שלם אז זה נהיה פחות אטרקטיבי
בכל אופן אחלה אופציה, חבל שהוא PCIEX4 ולא X8 אחרת עוד הייתי שוקל אותו לשדרוג הבא שלי
...
שוב, ההפרש הוא בסך הכל כ- 600 ש"ח שזה בערך 50% מעלות NAS בנוי (כולל מארז).
PCIEX4 הינו בעל רוחב של 4x500MB/s=2GB/s כל כונן SATA צריך מקסימום תיאוריתית 384MB/s בפועל בכוננים מכאנים ולא מבוססי FLASH לא יותר מ- 100MB/s, כך ששמונה SATA יכולים להכנס לרוחב הסרט הזה במצב אמיתי ולא תיאורטי.
אלא אם כן אתה צריך את זה בשביל כרטיס מסך "חזק".
iakovl
חבר מכור קשה
תגובות: 5403
שם מלא: יאן לנגרמן
שליחה
אני צריך את זה לPERC שלי, ברגע שאני משדרג את המערך הקיים אני מחלץ אותו מהמחשב שלי ומעביר אותו לגוף חדש ויעודי בתור NAS בלבד
אחד מהשלישיה שאני מתכנן, השם הכללי לשלושתם יהיה TriTx תבינו לבד על מה הסיפור
esloan
חבר ותיק
תגובות: 2796
שליחה
iakov,
אתה משתמש בכרטיס ה PERC של 3WARE יחד עם FREENAS?
אשמח לשמוע קצת רשמים על המימוש (איזה RAID, כיצד ממומש וכו').
תודה.
iakovl
חבר מכור קשה
שליחה
הPERC הוא של DELL והוא בעצם הLSI MegaRAID SAS 8480E (צרבתי את הFW של LSI במקום המקור של הDELL)
אני כרגע משתמש בו כאמור במחשב הראשי שלי ולכן הוא יושב על XP (בסופ"ש יעבור ל7)
יושב עם RAID 5 עם 4 קשיחי סמסונג F1
יש לי חבר שהבאתי לו PERC אחד שמריץ אותו עכשיו עם FREENAS ללא בעיה, פשוט מגדירים את הRAID דרך הביוס של הבקר
מדווח שאין לו שום בעיות עם הסיפור הזה, הFREENAS מזהה אותו באופן טבעי (הוא עם FW של DELL)
esloan
חבר ותיק
שליחה
iakovl כתב:הPERC הוא של DELL והוא בעצם הLSI MegaRAID SAS 8480E (צרבתי את הFW של LSI במקום המקור של הDELL)
אני כרגע משתמש בו כאמור במחשב הראשי שלי ולכן הוא יושב על XP (בסופ"ש יעבור ל7)
יושב עם RAID 5 עם 4 קשיחי סמסונג F1
יש לי חבר שהבאתי לו PERC אחד שמריץ אותו עכשיו עם FREENAS ללא בעיה, פשוט מגדירים את הRAID דרך הביוס של הבקר
מדווח שאין לו שום בעיות עם הסיפור הזה, הFREENAS מזהה אותו באופן טבעי (הוא עם FW של DELL)
...
טוב לשמוע.
האם הבקר תומך בגידול או החלפה של הדיסקים לגדולים יותר אונליין? האם הביוס שלו מכיר את הדיסקים של השני טרה?
iakovl
חבר מכור קשה
שליחה
החלפה של דיסקים אני לא בטוח (צריך לחטט יותר טוב) הגדלה של מערך = כן, הקיצור של זה הוא OCE שזה online capacity expansion
אני הרסתי את זה במקרה שלי בגלל פיצול VR אבל זה לא משנה במקרה שלי האמת
קרא קצת http://support.dell.com/support/edocs/s ... tml#198115
ההסברים אצלהם אף פעם לא היו טובים במיוחד
2T = כן
בשביל לא לזהם יותר מדי את הת'ראד, אם יש לך שאלות על הPERC שאל בפרטי או בת'ראד נפרד (הרגלים שלי מפורומים אחרים)
esloan
חבר ותיק
שליחה
iakovl כתב:
בשביל לא לזהם יותר מדי את הת'ראד, אם יש לך שאלות על הPERC שאל בפרטי או בת'ראד נפרד (הרגלים שלי מפורומים אחרים)