רוצה להרכיב מערכת סטריאו איכותי ועוצמתי...

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג

שליחה

CLASS A בתיאוריה היא שיטת הגברה בעלת פחות עיוותים מ-CLASS AB. אני אומר בתיאוריה כי בפועל ניתן לעשות מגבר מצויין ב-AB ומגבר רע ב-A ולכן כל מקרה לגופו.
הציון הזה בא לאלו שמתלהבים בזה שלמגבר שלהם יש CLASS A ובאים להראות שאם לא תדרוש הרבה הספק מהמגבר - בעצם קיבלת CLASS A.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

The-Fox
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2046

שליחה

כנראה שצריך לשבור לך את המיתוסים.
אבל ברצינות פשוט תפתח דף חדש ותשכח את מה שאתה יודע, רוב הסיכויים שזה לא נכון, ברצינות. יהיה לך ככה הרבה יותר קל ללמוד "נכון".
לגבי המגבר, CLASS A מציין סוג הגברה, תחשוב על זה כמו על ברז, שפתוח כל הזמן, ומספק מים (במקרה שלך זרם) כל הזמן. אין לו מצבי ON OFF, רק הבדלים ברמות.
מגבר ב CLASS AB בא כביכול להנות משתי העולמות של הגברת CLASS A ו CLASSS B.
ואומר שהברז "נפתח" "ונסגר" לפי הצורך.
זה מאד בכללי ומכיוון וזה הרבה יותר מסובך מזה ומצריך הרבה ידע טכני (שאת רובו אין לי) טופולגיות בניה, ועוד הרבה מושגים שאתה ממש לא רוצה להכנס אליהם, לא כרגע לפחות.אז אני אפסח על זה ואגיד שבגדול CALSS A נחשב לטוב יותר אך עם זאת יותר קשה ליישום מבחינת בניה ותכנון של מגבר, צורך הרבה יותר חשמל וגם מתחמם יותר ולפעמים הרבה יותר. אם כי אין חוקים כמו בהרבה מהמקרים בתחום.
מה גם שמגברים שעובדים ב CLASS A מגיעים להספקים נמוכים יותר בדרך כלל נמוכים באופן משמעותי ממגברים שעובדים ב CLASS AB אבל זה לא בעייתי ברוב המקרים רק אם הרמקולים שלך לא נצילים, דורשים הספק גבוהה ואתה שומע בווליום חזק ו/או אתה שומע בחדר גדול מאד ויושב רחוק מהרמקולים.
לגבי DUAL MONO, (ולא Dual Monoblock כי אין דבר כזה) זה אומר שכל ערוץ מנותק לחלוטין אחד מהשני, מעגלים מופרדים, שנאים נפרדים, כניסות ויציאות נפרדות וכל מה שמשתמע מזה, בעיקרון זה אמור להעיד על איכות אבל אין חוקים, בהרבה מהמקרים זה גימיק.

dragster פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 33

שליחה

אז הבנתי מההסברים הנ"ל שהציעו לי כאן מגבר ממש טוב ועל כך אני מודה רבות!..
וגם הבנתי שבמקרה שלי אני פשוט אצטרך לעבוד עם מגבר שכזה במצב AB קלאס...ולהוציע ממנו 95 W...במקום 25W "מיסכנים" וזאת בגלל שאני אוהב לשמוע מוזיקה בווליום מוגזם.. :wink: וכמו שהבנתי שאני לא ירגיש הבדלים האיכות...?

Mentally
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 941

שליחה

אתה יכול לשמוע בווליום מוגזם גם עם 25W. הכל תלוי ברמקולים שלך, בנצילות שלהם ובעכבה המינימלית והממוצעת שלהם. המלצתי היא לעזוב את הוואטים וללכת ולשמוע מגברים. העובדה שהציעו לך מגבר אחד אינה אומרת כי הוא המתאים לך וכי אין אלטרנטיבות טובות יותר. המגוון רב ואינך אפילו יודע את טבע הסאונד אשר מתאים לך שכן כל חברת מגברים מפיקה צליל שונה (כנ"ל לגבי רמקולים, נגני CD וכו').

dragster פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

כנראה שבחירה תהיה הרבה יותר קשה ממה שחשבתי (אפילו מעצבנת!!!)...
עכשיו נשאר להיסתובב "קצת" בחנויות ולשמוע...
תודה לכולם...
מקווה לחזור להתייעץ בקרוב.. :)

The-Fox
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אני חושב שהכי טוב יהיה להקביל את העניין ל.... קניות של בגדים, כמו כאן זה עניין של: כסף, טעם וסגנון אישי :wink:
מקווה שזה מעביר את הנקודה.

dragster פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

חחחחחחחחחחח :lol: :lol:
רעיון נחמד.... :wink:

dragster פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

עלה במוחי רעיון...
מישהו כאן אי פעם ניסה לחבר למערכת יחסית רצינית מכשיר I-POD ?
האם ניתן לקבל מ- I-POD איכות סאונד כמו (או אפילו יותר) מ- CDP או DVD בתקציב 1500-2000 ש"ח...שזהו גם מחיר ה I-POD video... שאני מעוניין לרכוש.....
תוכלו להציע לי גם חיבורים מתאימים למכשיר זה ושיכלול מעמד שולחני.. :)

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

dragster כתב:עלה במוחי רעיון...
מישהו כאן אי פעם ניסה לחבר למערכת יחסית רצינית מכשיר I-POD ?
האם ניתן לקבל מ- I-POD איכות סאונד כמו (או אפילו יותר) מ- CDP או DVD בתקציב 1500-2000 ש"ח...שזהו גם מחיר ה I-POD video... שאני מעוניין לרכוש.....
תוכלו להציע לי גם חיבורים מתאימים למכשיר זה ושיכלול מעמד שולחני.. :)
...
כן. ה"מישהו" הזה היה בתערוכה מאוד גדולה בארה"ב, בה הביאו פאנל של כתבים ומבקרים מאוד בכירים מכל המגזינים הנחשבים.
חיברו רמקולים של ווילסון (אלכסנדריות אם אני לא טועה), מגברים מאוד יקרים ונגן איכותי.
הם היו צריכים לתת את חוות דעתם על המערכת ועל הנגן בפרט.
לאחר כמה השמעות וכולם התלהבו, חשבו את מה שניגן באמת - נגן IPOD שהיה מוחבא מאחורי הנגן המפואר....
About.me

dragster פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

אז לפי מה שאמרת אני מבין ש- I-POD זהו מכשיר ששווה להשקיע בו..ולחברו למערכת איכות..?...
תוכלו בבקשה לתת לי מידע... כיצד ניתן לחבר את האיי פוד למגבר בצורה האיכותית ביותר.....?

The-Fox
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

מרטין, מה קורה לך ?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

The-Fox, הסיפור הוא אמיתי.
אני חושב שכל אחד היה נופל בזה במערכת לא מוכרת לו ברמה הזו.
המטרה של הניסוי הזה היה לא שה-IPOD הוא מקור איכותי מי יודע מה, אלא שההשפעה של הרמקולים על סה"כ התוצאה חשובה הרבה יותר.
ברור לי שעם מקור טוב יותר הכל היה נשמע יותר טוב. השאלה היא האם ביחס ישר להשקעה במקור - זה כל אחד יחליט לבד.

dragster,
בעזרת כבל שבצד אחד יש מחבר מיני-פלאג (כמו אזניות) ובצד השני שני RCA.
יש גם את העריסה של ה-IPOD שיש בו יציאה דומה.
אל תכניס לי מילים למקלדת. אני לא אמרתי שהוא נגן איכותי.
About.me

shamir
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 158

שליחה

למרות שהוא קצת ילד זה לא יפה להמליץ על *** כימי כמו סרווין וואגה שלדעתי עולה גם פי 3 מימה שהוא נותן(מניסיון) ו2.ב 4 אפשר למצוא רמקול מקצועי שנשמע יותר טוב ...לפי דעתי שנה כיוון...
--דברים ששומעים מכאן לא שומעים משם--

S F I M L F E

dragster פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

אני חושב לייבא רמקולים מארה"ב...
פשוט ראית שה- MONITOR 60....של POLKAUDIO...עולים בארץ לפחות 4500+.. ש"ח...
ומאה"ב כולל מכ"ס..!...זה יעלה לי רק 1600ש"ח....עשיו השאלה היא כיצד כדי לשלוח רמקולים המשקל 15-20 קילו...מארה"ב...לארצנו הקטנה?...
האם מישהו ניסה פעם לבצע משלוח שכזה? כמה יכול לעלות?..
לגבי ה-I-POD אני אנסה לשמוע אותו מחובר למערכת או משו...אבל אני מאוד רוצה לשמוע עוד דעות בנושא...

dragster פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

שאלתי שאלה קשה/לא הגיונית? :מבולבל: :עצוב:
אף אחת לא ייבא רמקולים מחו"ל... ואף אחד לא יודע כמה עולה חבילה מארה"ב בגודל זוג רמקולים ריצפתיים...?
בבקשה תענו לי...

רדנקו
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 741

שליחה

אתה צריך לבדוק אם החנות/אתר שבו אתה רוצה לקנות באמת מוכנים לשלוח לארץ.

אם כן - תלוי באיזה סוג של משלוח הם עושים את זה (דואר אוויר או קרקע. דואר ארה"ב או שירותי שליחים וכו') המחירים יכולים להיות שונים בצורה קיצונית בין צורת משלוח אחת לשניה.

אי אפשר לומר לך סתם ככה מה יהיו העלויות.

אתה יכול להכנס לאתר של דואר ארה"ב (USPS) ולקבל מושג על עלויות המשלוח. העלויות מחושבות לדעתי לפי משקל נפחי - לפי גודל הקופסה שבה מגיע המוצר.

הנה האתר שבו אתה יכול לחשב את זה.

http://ircalc.usps.gov/

קח בחשבון גם עלויות מע"מ (בשארץ ידרשו ממך גם על עלות המוצר - לפי המחיר שלו בארץ - וגם על עלות המשלוח) וביטוח שרצוי מאד לעשות במשלוח כזה. לפעמים גם יתווספו לך עלויות של עמיל מכס ואחסנה בארץ.

אין כללי אצבע בענין הזה.

dragster פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

עכשיו העצבת אותי מאוד...לא חשבתי שזה כל כך לא ברור ...כל נושא השליחה הנ"ל...
עכשיו הייתי רוצה לשאול אנשים שביצעו העברה שכזו... עלויות?
אני לא רוצה שהחנות מארה"ב תשלח לי את הרמקולים... יש לי מספיק בני דודים בארה"ב שיכולים לקנות בשבילי רמקולים ולשלוח לארץ...

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318

צלקת

שליחה

דראגסטר ידידנו,אפילו שתיקנת את הכותרת, אני רואה עדיין

את הקודמת בעיני רוחי,חבל שאמרנו לך לתקן,זה היה גדול

מס 1-להרקיב :D ,

אתה בטוח שאתה לא רוצה לקנות בארץ?יותר בטוח,אפילו שיעלה יותר

בכל מקרה מה שלא תעשה,שיצליח לך מכל הלב
אמן מייסר

dragster פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

נו בחייאת... :D
אני באמת רוצה לנסות להביא רמקולים מחו"ל....
בטוח או לא אני פחות מודעג...
אני מעדיף לקנות בחצי מחיר...ואפילו פחות
תעזרו לי....פליז...

רדנקו
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 741

שליחה

אם יש לך קרובים שיכולים לשלוח לך מארה"ב זה יכול לעשות את הענין ליותר זול.

אתה צריך לבדוק באתר/חנות שבה אתה רוצה לקנות כמה יעלה משלוח לכתובת שלהם, ואח"כ לבדוק ב-USPS כמה יעלה לשלוח לארץ.

קח בחשבון שאם אתה מזמין באתר בארה"ב שנמצא באותה מדינה שבה נמצאים האנשים שאליהם אתה רוצה לשלוח את הרמקולים, יתווסף לך מס מדינתי. בניו יורק למשל מדובר ביותר מ-8%, שזה סכום די משמעותי כשמדברים על מוצרים במחיר גבוה.

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”