מפרט סופי לפני קנית HTPC (אלא אם תשכנעו אותי אחרת :) )
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
לי יש בבית Antec Fusion, מארז מעולה ושקט.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
יש דגם מומלץ של יחידת קירור ? חשוב לי גם שתהיה שקטהiakovl כתב:1. אני לא יודע למה אנשים ממליצים על זה, אבל לא ללכת על גופי קירור של COOLER MASTER, לא שווים את זה... יש את SCYTHE בתור פתרון מעולה
2. הNSK2400 הוא מארז בלבד, לא להתבלבל עם 2480 שבא עם ספק, לגבי הFUSION 430 מדובר על אותו מארז רק עם צג LCD ושלט מובנה שמייקרים אותו לדעתי בהרבה...
מבחינת מהירות איך הHDD ? אתה מרגיש איזשהי בעיה של מהירות ? בסרטים או כל דבר אחר ?avirokach כתב:מבחינת שקט, היס מקס במזנון עושה הרבה יותר רעש מהמחשב. אם אני מצמיד (כן מצמיד) את האוזן למארז אני שומע את ה- HD שלו וזהו בערך....
- iakovl
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5403
- שם מלא: יאן לנגרמן
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 228 פעמים
לHTPC אני ממליץ כונן ירוק כי אין צורך ברגיל
ירוקים הם לרוב 5400 ולא 7200
HDD מהיר צריך מישהו שרוצה יותר מהירות תגובה וכו מהמחשב שלו, למשתמש הרגיל ההבדל בכל מקרה לא יהיה קריטי או מורגש
ירוקים הם לרוב 5400 ולא 7200
HDD מהיר צריך מישהו שרוצה יותר מהירות תגובה וכו מהמחשב שלו, למשתמש הרגיל ההבדל בכל מקרה לא יהיה קריטי או מורגש
- shlomiassaf
- חבר ותיק

- תגובות: 1444
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 70 פעמים
לגבי הכונן הקשיח, עצה מנסיון אישי מר שחוויתי לפני שלושה שבועות.
אני קניתי גם מחשב HTPC עם המארז DH101.
הכונן הקשיח הספציפי של סמסונג שרכשת היה גם אחד שאני רכשתי.
הכונן הזה מייצר רעש וויברציות משמעותיות בחלל שקט.
מדובר על ויברציות שעולות ויורדות במרווח של שניה ועושות גם רעש.
את הויברציות מרגישים ששמים יד על המארז וזה בתאום מוחלט עם הרעש שיוצא, כך הוכחתי לבעל החנות שיש רעש כי בחנות הוא לא שמע
וברגע שהוא הרגיש את הויברציות הוא הצליח להתפקס עם האוזן על הרעש עצמו.
יש גם כמה פוסטים באינטרנט לגבי הרעש הזה אם כי קשה למצוא אותם.
הגעתי לחנות בעל החנות שמע והחליף לי לאחר שבוע לכונן סמסונג חדש למרות שלא מצא שום דבר בבדיקה
חזרתי הביתה הרכבתי ושוב פעם אותו הרעש ואותן הויברציות.
לאחר שחזרתי לחנות דיברתי עם מנהל השירות הארצי של החנות שהסכים, לפנים משורת הדין, להחליף לי את הכונן.
למרות שלדעתי, אדם שרוכש מחשב עם מארז כזה יקר הרי שחשוב לו הרעש והוא מתעתד בברור למחשב סלוני, אחרת למה לרכוש כזה מארז?
אמרו לי לבחור איזה כונן שאני רוצה מחברה אחרת בתוספת תשלום/זיכוי אם יש כזה והבהירו לי שזו ההחלפה האחרונה.
החלפתי לסדרה הירוקה של WD.
אני יכול להגיד שאני יותר ממרוצה אין טיפת רעש/ויברציות (אציין שיש לי כונן אחר של WD, לא ירוק, שעבד במקביל לסמסונג ולא השמיע רעש, ברגע שמנתקים את הכונן של סמסונג כל הרעש והויברציות נעלמים לחלוטין!)
לכן אני ממליץ בחום ללכת על הסדרה הירוקה ויותר בחום לא ללכת על הכונן הזה של סמסונג!
יצאתי במזל עם ההחלפה הזאת זו לא חנות שמחליפה ציוד לציוד של חברה אחרת בהתלהבות.
לך על הסדרה הירוקה - הטווח מהירות סיבוב שם הוא בין 5400 ל 7200 והוא מתאים את עצמו.
הוא מספק ביצועים טובים יחסית לרעש שהוא מפיק ולצריכה שלו.
אל תשכח - צריכה זה חום - חום מטופל ע"י פיזור אוויר יותר טוב שמתבטא ברעש.
בסה"כ לכונן יש מגבלה בביצועי IO שזה בכללי טוב לשרתים ואתה לא תרגיש את זה בכלל!!!
מקווה שעזרתי.
אני קניתי גם מחשב HTPC עם המארז DH101.
הכונן הקשיח הספציפי של סמסונג שרכשת היה גם אחד שאני רכשתי.
הכונן הזה מייצר רעש וויברציות משמעותיות בחלל שקט.
מדובר על ויברציות שעולות ויורדות במרווח של שניה ועושות גם רעש.
את הויברציות מרגישים ששמים יד על המארז וזה בתאום מוחלט עם הרעש שיוצא, כך הוכחתי לבעל החנות שיש רעש כי בחנות הוא לא שמע
וברגע שהוא הרגיש את הויברציות הוא הצליח להתפקס עם האוזן על הרעש עצמו.
יש גם כמה פוסטים באינטרנט לגבי הרעש הזה אם כי קשה למצוא אותם.
הגעתי לחנות בעל החנות שמע והחליף לי לאחר שבוע לכונן סמסונג חדש למרות שלא מצא שום דבר בבדיקה
חזרתי הביתה הרכבתי ושוב פעם אותו הרעש ואותן הויברציות.
לאחר שחזרתי לחנות דיברתי עם מנהל השירות הארצי של החנות שהסכים, לפנים משורת הדין, להחליף לי את הכונן.
למרות שלדעתי, אדם שרוכש מחשב עם מארז כזה יקר הרי שחשוב לו הרעש והוא מתעתד בברור למחשב סלוני, אחרת למה לרכוש כזה מארז?
אמרו לי לבחור איזה כונן שאני רוצה מחברה אחרת בתוספת תשלום/זיכוי אם יש כזה והבהירו לי שזו ההחלפה האחרונה.
החלפתי לסדרה הירוקה של WD.
אני יכול להגיד שאני יותר ממרוצה אין טיפת רעש/ויברציות (אציין שיש לי כונן אחר של WD, לא ירוק, שעבד במקביל לסמסונג ולא השמיע רעש, ברגע שמנתקים את הכונן של סמסונג כל הרעש והויברציות נעלמים לחלוטין!)
לכן אני ממליץ בחום ללכת על הסדרה הירוקה ויותר בחום לא ללכת על הכונן הזה של סמסונג!
יצאתי במזל עם ההחלפה הזאת זו לא חנות שמחליפה ציוד לציוד של חברה אחרת בהתלהבות.
לך על הסדרה הירוקה - הטווח מהירות סיבוב שם הוא בין 5400 ל 7200 והוא מתאים את עצמו.
הוא מספק ביצועים טובים יחסית לרעש שהוא מפיק ולצריכה שלו.
אל תשכח - צריכה זה חום - חום מטופל ע"י פיזור אוויר יותר טוב שמתבטא ברעש.
בסה"כ לכונן יש מגבלה בביצועי IO שזה בכללי טוב לשרתים ואתה לא תרגיש את זה בכלל!!!
מקווה שעזרתי.
אין שום בעיה של מהירות הכל עובד כמו שצריך. ב- htpc ולרוב השימושים הביתיים לא צריך יותר מזה.idohamo כתב:מבחינת מהירות איך הHDD ? אתה מרגיש איזשהי בעיה של מהירות ? בסרטים או כל דבר אחר ?avirokach כתב:מבחינת שקט, היס מקס במזנון עושה הרבה יותר רעש מהמחשב. אם אני מצמיד (כן מצמיד) את האוזן למארז אני שומע את ה- HD שלו וזהו בערך.......