NAS DIY מושקע ביותר

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
iakovl
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5403
שם מלא: יאן לנגרמן

שליחה

סה"כ כתוב שהסיכוי שיקרה כשל נוסף בזמן בניה מחדש של רייד 5 של מס' קשיחים הוא גדול יותר יחסית
זה די ברור לדעתי מאליו אם אתה שואל אותי

ליקר
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1084

שליחה

אממ טוב אז אחרי "שהפחתי" את הרשת לא מצאתי מארז(קופסא) ריקה ובזול ..(אשמח לדעת עם מישהו כן מצא)..

ניראה לי שאני ישאיר את המחשב השרת שלי ויעשה רייד שם ..
!אל תשאל שאלות קשות שלא תשמע שקרים!
!!!אנחנו הישראלים חושבים כול הזמן כחול ותמיד יוצא לבן !!
!!משפט סיני חכם אומר.אם אין לך מה לכתוב,תכתוב משפט סיני חכם!!

Boaz
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 904

שליחה

iakovl כתב:סה"כ כתוב שהסיכוי שיקרה כשל נוסף בזמן בניה מחדש של רייד 5 של מס' קשיחים הוא גדול יותר יחסית
זה די ברור לדעתי מאליו אם אתה שואל אותי
...
נכון, אבל מעניין כאן שגודל הדיסקים + כמות הדיסקים גורמים לסיכוי לא רק גדול יחסית, אלא כמעט וודאי.

iakovl
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

:roll: אני שונא להתחיל לחשוב על סטטיסטיקה... זה מפעיל לי תאים אפורים במוח שחיסלתי אחרי הבית ספר
נחזור ל א' ב' של הנושא
בכתבה שהבאת מדובר על זה שיש לכונן סיכוי של 3% להיכשל בשנה ב3 שנים הראשונות ולאחר מכן האחוז כשל עולה
אתה צריך להבין שהסיכוי שכשל יקרה לא מחייב... יש לך סיכוי של 97% לחיות באושר ואושר בשנים שלך עם הקשיחים או אפילו סיכוי גבוהה יותר
יש לך את סיפורי הזוועה של SEAGATE בתור הוכחה לזה שיש עוד דברים שמחסלים קשיחים
אצלי למשל הפרנויה לRAID נוצרה בעקבות קשיח RAID יעודי (שהסיכוי תמותה שלו אמור להיות נמוך יותר) מת לי תוך 48 שעות... כאמור, מדובר על רולטה רוסית בשילוב של הסיכוי להיפגע מברק

עכשיו מגיע הנושא של שילוב מס' כוננים במערך, בהנחה שמדובר על מערך של 8 כוננים וסיכוי של קשיח בודד למות הוא 3% אז הסיכוי שאחד מה8 האלו ימות בשנה הוא 24%~

עכשיו נגיד וכונן אחד מת... בRAID 5 זה לא מפריע לאף אחד, עכשיו יש לך 7 כוננים וסיכוי של 21% שמישהו מהם יכשל בזמן שהמערך פגיע... את הפגיעות אפשר לצמצם על ידי כיבוי יזום של המערכת עד להוספת כונן המערכת הנוסף, לאחר ההוספה שלו מדובר בהליך שיכול לקחת מס' שעות ואפילו מס' ימים לפי גודל המערך...
עכשיו נסה להבין, הסיכוי שה21% כשל הללו יקרו במרווח הזמן של ה24 הללו (נניח) הוא אחוז קטן יחסית אבל קיים.... אבל מפה ועד ל"כמעט וודאי" יש הרבה הפרש

כמובן שאתה צודק חלקית, הסיכוי קיים... בשביל זה נוצר הRAID 6 עם היתירות הכפולה, אבל בסופו של דבר גם שם יכול לקרות כשל בו זמני של 3 קשיחים ואז המידע חסר תועלת

הבעיה שלנו היא! שאין אופציה אחרת שיעילה כמו הRAID 5 או 6... הסיכון קיים, אבל הוא נמוך יחסית כמסתכלים על זה

הדוגמא האישית שלי... 4 קשיחי סמסונג F1, נקנו אחרי השחרור שלי מצה"ל =~ 1.5 שנים (הזמן טס כשנהנים) הכוננים חיים להם בשלווה במערך מבלי שמישהו מהם מת

Boaz
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

iakovl כתב: עכשיו מגיע הנושא של שילוב מס' כוננים במערך, בהנחה שמדובר על מערך של 8 כוננים וסיכוי של קשיח בודד למות הוא 3% אז הסיכוי שאחד מה8 האלו ימות בשנה הוא 24%~

עכשיו נגיד וכונן אחד מת... בRAID 5 זה לא מפריע לאף אחד, עכשיו יש לך 7 כוננים וסיכוי של 21% שמישהו מהם יכשל בזמן שהמערך פגיע... את הפגיעות אפשר לצמצם על ידי כיבוי יזום של המערכת עד להוספת כונן המערכת הנוסף, לאחר ההוספה שלו מדובר בהליך שיכול לקחת מס' שעות ואפילו מס' ימים לפי גודל המערך...
עכשיו נסה להבין, הסיכוי שה21% כשל הללו יקרו במרווח הזמן של ה24 הללו (נניח) הוא אחוז קטן יחסית אבל קיים.... אבל מפה ועד ל"כמעט וודאי" יש הרבה הפרש
...
1. בהנחה שהמערך משרת אותך 3 שנים, הסיכוי לכשל כונן אחד הוא יותר מ-50%
2. אם כונן אחד מת, הסיכוי לעוד כונן להיכשל לא קשור ל-24 שעות. כמות פעולות הקריאה/כתיבה כדי לשחזר כונן במערך כזה גורם לכשל נוסף כמעט בוודאות

iakovl
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

בואז בואז בואז... עם כל הכבוד למספרים שאתה נותן, תן להם גיבוי רשמי כלשהו
1. די ויותר כוננים שרדו 3 שנים + ללא שום כשל
2. במידה וזה היה נכון כל נושא הRAID היה מת מזמן, חפש קהילות בעולם ותראה לכמה אנשים באמת היה כשל בזמן בניה מחדש של המערך
העובדה שאתה לא יכול להתווכח איתה היא שהRAID 5 נפוץ היום, במידה והסיכוי לכשל מקביל היה וודאי אז הוא לא היה נפוץ

מה הקשר לכמות פעולות קריאה כתיבה? הקשיחים נועדו לעבוד בצורה הזאת

Boaz
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

iakovl כתב:בואז בואז בואז... עם כל הכבוד למספרים שאתה נותן, תן להם גיבוי רשמי כלשהו
1. די ויותר כוננים שרדו 3 שנים + ללא שום כשל
2. במידה וזה היה נכון כל נושא הRAID היה מת מזמן, חפש קהילות בעולם ותראה לכמה אנשים באמת היה כשל בזמן בניה מחדש של המערך
העובדה שאתה לא יכול להתווכח איתה היא שהRAID 5 נפוץ היום, במידה והסיכוי לכשל מקביל היה וודאי אז הוא לא היה נפוץ

מה הקשר לכמות פעולות קריאה כתיבה? הקשיחים נועדו לעבוד בצורה הזאת
...
iakovl, תקרא את הכתבה בקישור ותבין מה הקשר.
בקיצור:
1. הסיכוי לכשל קשור לא רק לזמן, אלא גם למספר פעולות (הגיוני, לא?)
2. כמות גדולה יותר של פעולות = סיכוי גדול יותר לכשל (היצרנים מכמתים לכך את הסיכוי לכשל לפי פעולה, לא רק לפי זמן)
3. כאשר כונן אחד נכשל, אתה צריך לקרוא את כל המידע בכל הכוננים כדי לבנות את הכונן החדש
4. הרבה כוננים בנפח גדול = הרבה פעולות בזמן שיחזור = הרבה סיכוי לכישלון
5. RAID5 בסדר כל עוד לא מדובר על צירוף של נפח עצום + סיכויי הכשל של כוננים מכניים.
6. מן הסתם מקרים של כשל בבניה יהיו נפוצים יותר ככל שהנפחים יגדלו (בהנחה שהאמינות לא תשתפר בהתאם)
7. אני מכיר אישית מקרים כאלו, וגם במאמר יש מגיבים שמכירים. אם תחפש בקהילות תמצא עוד מקרים, ועם הזמן תמצא יותר

Okioeka
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 109

שליחה

היצרנים מכמתים לכך את הסיכוי לכשל לפי פעולה, לא רק לפי זמן
...
קישקוש גמור.
כל ההערכות החיים של היצרנים מדברת על זמן פעולה בלבד.
אם אתה טוען דבר כזה לפחות תן איזה ביסוס.

ובקיצור,
1,2,4,6 קישקוש.
אל תמציא "קיצורים" שלא מבוססים על כלום או שמבוססים על תגובות שקראת ברשת.
תודה.

Boaz
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

Okioeka כתב:
היצרנים מכמתים לכך את הסיכוי לכשל לפי פעולה, לא רק לפי זמן
...
קישקוש גמור.
כל ההערכות החיים של היצרנים מדברת על זמן פעולה בלבד.
אם אתה טוען דבר כזה לפחות תן איזה ביסוס.

ובקיצור,
1,2,4,6 קישקוש.
אל תמציא "קיצורים" שלא מבוססים על כלום או שמבוססים על תגובות שקראת ברשת.
תודה.
...
אתה נחמד, לא המצאתי שום "קיצורים".
התבססתי על המאמר, על ניסיוני האישי, ועל נתוני יצרן.
מישהו טען שאין אנשים בקהילות שעברו כשל בבניה מחדש, רק הבאתי דוגמא מהתגובות במאמר.
אם אתה רוצה לראות כל כמה פעולות קריאה יגרמו לשגיעה לפי היצרן, תחפש error rate באתרים שלהם.
למשל, WD מציינים non-recoverable error rate של ביט כל 15^10 של קריאה בסדרת Blue.
כלומר ככל שמערך ה-RAID5 גדול יותר, הסיכוי לכישלון בשיחזור כונן גדל

urisavor
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 909

שליחה

לעניות דעתי, error rate אומר שבלוק אחד מכל 10 בחזקת 15 יצא דפוק (בממוצע). וגם אם זה non-recoverable זה עדיין לא דופק את כל המארז - מקסימום איזה קובץ אחד...
אם אתה רוצה להלך אימים, אז יש תרחישים יותר מפחידים, וגם יותר סבירים.
דוגמאות:
1) ביצוע restore במקום backup על ידי מפעיל, בטעות
2) מכה (מכנית, חשמלית כימית או אחרת) שתהרוס בבת אחת יותר מדיסק אחד (או שניים וכו') - הרי ברוב המערכים שוכנים הדיסקים סמוך זה לזה.
3) כשל תוכנה שימחק קבצים, באופן שלא תהיה מודע לכך לפני שהגיבוי האחרון יידרס (מי אמר "וירוסים" ולא קיבל?)
4) צריך עוד?

בקיצור: כמו כל סוגי הביטוח, לraid יש יתרונות וחסרונות, והוא לא מושלם. אז מה?

iakovl
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

אנשים, יש ת'ראד יעודי לנושא... די לזהם את הת'ראד הזה שנועד לדיון על הNAS הספציפי המדובר ולא על נושא הRAID

yakirdvir
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 222

Black Dwarf - NAS עבודה ביתית בעל 16TB

שליחה

אחרי הרבה שיטוטים ברשת במטרה לחפש דרך לבנות NAS זול מקצועי ויפה
נתקלתי בפרוייקט של אדם אחד שהצליח להכניס 8 דסקים של 2TB כל אחד (משמע 16TB) לתוך קופסת מתכת מעוצבת קצת יותר גדולה מקופסת נעליים

[img]http://www.willudesign.com/Black_Dwarf/BlackDwarfviewer.jpg[/img]

הבחור השתמש במפרט הבא:
*Quanmax Industrial KEEX-2030 Atom 3.5" Mainboard (Intel Atom N270)
* 2GB Crucial DDR2 PC2-5300 SODIMM
* Highpoint RocketRAID 2680
* Serener 120w DC-DC PSU
* 8x 2TB Western Digital Caviar Green 3.5" HDD
* 320GB Western Digital Scorpio Black 2.5" HDD
* 30GB OCZ Vertex Series SSD

לעבודה:

לינק לוידאו

לינק לוידאו

https://www.youtube.com/watch?v=BatakM9iAik&feature=player_embedded">לינק לוידאו

http://www.willudesign.com/BlackDwarfTop.html

אני אישית חושב לנסות לעשות משהו קצת יותר קטן ואולי עם איזה מארז סולני שיעבור שינוי

iakovl
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

כבר יש נושא על הNAS הזה

yanivol
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2755
שם מלא: yanivol

שליחה

יש לו במחסן כמעט כל כלי עבודה המוכר לאנושות.
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא

MONI
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1341

ממש יצירת אומנות . צריך יוזמה וידיים כשרוניות , וכמובן סדנת כלים משופרת

שליחה

אהבתי איך שכל פעם הוא מדגים את המוצר בשלבים על הבמה המסתובבת
ממש " PIMP MY NAS "

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”