האם לכבל HDMI באורך 3 מטר,יש חשיבות למותג,בשבל איכות התמונה?

כבלים, מתאמים, מחברים, מפצלים, מעמדים וכו'
zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766

שליחה

איש איש באמונתו יחיה.

gechts
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2509
שם מלא: שלומי גכט

שליחה

zeev78 כתב:איש איש באמונתו יחיה.
...
איש איש בדעתו יחייה, באשר לאמונה - הרי שמדובר במדע ובעובדות - מידע דיגיטלי, 0 או 1.

שוב בהחלט כל אחד והשקפת עולמו.

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

gechts בקשר למדע ולעובדות-מידע דיגיטלי, 1 או 0 אין שום ויכוח. "הצרה" היא שבשטח לאחר שהחלפתי כבל דיגיטלי של מונסטר בכבל דיגיטלי של אודיו קווסט האיכות של הסאונד השתפרה במידה ניכרת. תעשה מבחן עיוור ותראה בעצמך שיש הבדלים (במערכת טובה כמובן ולא במערכות שעולות 1000 שקל).

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985

שליחה

מצטער לומר לך, אבל אתה פשוט מדמיין. אין מצב שיש הבדל באיכות התמונה או הסאונד בין 2 כבלי HDMI.
בכבלים המעבירים סיגנלים אנלוגיים הסיפור כמובן אחר לגמרי.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

התכוונתי במקרה האחרון שציינתי לכבל קואקס ולא לכבל HDMI. לגבי הדמיון כנראה שיש למערכת שלי השפעות של הזייה (שזה גם דבר טוב) כי הרבה אנשים הרגישו בשינויי (מבלי לדעת שהוחלף רק הכבל הקואקסיאלי). הערה: ההחלפה התבצעה עם הרסיבר הקודם שלי שרווד 8090 RVD ולא עם האונקיו 875, בהנחה שאני לא הוזה השינויי צריך להיות יותר דרמטי אם אני אבצע את הבדיקה היום מחדש.

qashoa פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1121

שליחה

האם ה"לוקסוס" נחשב לקבל טוב?
יחסית לכבלים אחרים
באיזה רמה הוא?

nils3373
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4687
שם מלא: ShmilMori

שליחה

zeev78 כתב:התכוונתי במקרה האחרון שציינתי לכבל קואקס ולא לכבל HDMI. לגבי הדמיון כנראה שיש למערכת שלי השפעות של הזייה (שזה גם דבר טוב) כי הרבה אנשים הרגישו בשינויי (מבלי לדעת שהוחלף רק הכבל הקואקסיאלי). הערה: ההחלפה התבצעה עם הרסיבר הקודם שלי שרווד 8090 RVD ולא עם האונקיו 875, בהנחה שאני לא הוזה השינויי צריך להיות יותר דרמטי אם אני אבצע את הבדיקה היום מחדש.
...
נראה שהדיון פה הוא לא על מחבר קואקס אלא על כבל HDMI כך שההסגות שלך ממש לא רלוונטיות כאן.
לדעתי אין כל סיבה לרכוש מחבר HDMI באורך 2-3 מטרים במחיר מופרז של 300 ש"ח כאשר ניתן לקנות אחד שיתן את אותה התוצאה גם בעשירית המחיר הנ"ל. :)

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

nils אם תתאמץ קצת ותטרח לקרוא את כל מה שכתבתי תבין שגם התייחסתי לHDMI וגם לקואקס ומבחינתי ההסגות שלי מאוד רלוונטיות למי שמתעניין בנושא.
נערך לאחרונה על ידי zeev78 ב 07/05/2010 10:57, נערך פעם 1 בסך הכל.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק

שליחה

לקסוס - נראה לי שזה סתם מדבקה.
את פיליפס אתה מן הסתם מכיר.
מצד שני - כמו שנאמר - אם הכבל נראה לך סביר - הוא יעבוד
אין צורך בציפוי זהב - סתם "שטויות" בשביל למכור.

levikon
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 759

שליחה

וואו. עוד לא ראיתי בן אדם שאומר כל כך הרבה אבל בעצם לא אומר כלום. כל הדיבורים של הבחור מהווידאו יפים והעובדות נכונות, אבל הוא לא אומר איפה הבעיה בכבלים הזולים.... הוא רק משבח את הכבלים של החברה. מצד שני, למה באמת אפשר לצפות מסרטון פרסומת של מונסטר...

הווידאו אומר בערך כך: "אתם באמת מצפים שכבל זול יעשה את העבודה של הכבל היקר?!"

כן. בהחלט.

shigidar
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 434

שליחה

נתחיל בגילוי נאות, אני בעל חנות שמוכרת בין השאר כבלים לקולנוע ביתי ועוסק בתחום יותר מ -20 שנים. למדתי אלקטרוניקה בטכניון ואני נחשב לבעל מקצוע ברמה גבוה או כך לפחות אומרים לי :)
אני לא מפרסם כאן מוצר כלשהו ואכתוב תשובה ואת דעתי באופן אוביקטיבי.

כבלים המעבירים אות דיגיטלי והבדלים ביניהם.
1) טיב החומרים מהם עשויים החוטים
• כמות אחוז הנחושת בכבל ( לכל סוג חומר יש מקדם התנגדות טבעי, של הנחושת הוא נמוך יחסית ולכן התנגדות החוט נמוכה יותר) כמובן שכבל מכסף או זהב עדיף כיוון שההתנגדות הטבעית שלהם נמוכה יותר אבל אנו מדברים על כבלים לאנשים רגילים.
• רוחב חתך של הכבל גם כן משפיע בצורה ישירה. כאשר ה"0" וה-"1" עוברים בכבל יש חיכוך ברמה המולקולרית ונוצרת אנרגיה של חום שמפוזרת על פני החוט, חוט חם מוליך פחות טוב מחוט קר.
2) מבנה הסיכוך האם BRAIDED או FOIL ואחוז כיסוי, יש סיכוך 70% ויש סיכוך 95% הסיכוך מונע הפרעה חיצונית מנורות ניאון, מכשירים משדרים שונים וכ"ו. אם הסיכוך לא ברמה נאותה האות לא מגיע ואז המפענח נותן פקודה להעביר את כל האינפורמציה שוב ונותר מצב שיש קצב שידור מופחת.
3) טיב ההרכבה, אין הרבה מה להסביר כאן, חוץ מאולי מצב של "הלחמות קרות", כאשר מלחימים את החוטים לפלאג אם ההלחמה לא טובה מספיק מסיבה של בדיל זול או טמפרטורת עבודה לא מתאימה אבל כן יוצרת מגע דבר זה לא יצוץ בזמן בקרת איכות ( הכבלים הזולים לא עוברים בקרת איכות בדרך כלל) ואז שינוי טמפרטורה אצלנו בבית 10-15 מעלות יכול להביא למצב של נתק בהלחמה וכמובן נתק בכבל.
4) OXIGEN FREE כבל, בזמן שאין העברת אות בכבל ( הטלוויזיה כבויה) אין יוניזציה וחמצן חודר לכבל ולפלאג, חמצן זה חלודה וחלודה לא מוליכה... לכן ישנם כאלה שאומרים " הכבל עבד מצויין שנתיים ופתאום לא עובד טוב למרות שלא הזזנו כלום" פשוט הכבל נהיה קצת חלוד בפנים.
5) ציפוי הפלאג, כיוון שזה המקום עם הפעולה המכנית של הכנסה/הוצאה נוצרות שריטות מיקרוסקופיות על הציפוי וזה פתח מעולה להתחמצנות גם בזמן עבודה ( כבר אמרנו התחמצנות = חלודה = לא מוליך ) ציפוי זהב של 0.4 מיקרון או כדומה שומר על הפלאג.
6) מבנה המעטפת המבודדת ( הפלסטיק של הכבל החיצוני) ישנם חומרים יותר גמישים וישנם פחות, החומרים הזולים יותר פחות עמידים לאורך זמן.
7) תאימות לתקן, יש תקן לכבל HDMI המגדיר בדיוק מה צריך להיות מבנה החוטים ואיזה אות יכול לעבור לאיזה מרחק ועוד כל מיני פרמטרים. יצרן מכובד עומד בתקן ויצרן פחות מכובד לא תמיד ...
לסיום תמיד יש עניין של עלות/תועלת וגם עניין של העדפה אישית האם אני קונה ב 10 כל שנה או קונה ב 25 פעם בשלוש שנים
וממש לסיום בדיקה בנוסח " אני רואה טוב או יותר טוב " זה שטויות לגמרי. ישנם מצבים ש 720 רואים טוב בדיוק כמו 1080 והפוך. ההבדלים מתגלים רק בקיצון.
אני אסיים כאן ועוד לא נגענו בעניין הסאונד ...

gechts
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2509
שם מלא: שלומי גכט

שליחה

levikon כתב:וואו. עוד לא ראיתי בן אדם שאומר כל כך הרבה אבל בעצם לא אומר כלום. כל הדיבורים של הבחור מהווידאו יפים והעובדות נכונות, אבל הוא לא אומר איפה הבעיה בכבלים הזולים.... הוא רק משבח את הכבלים של החברה. מצד שני, למה באמת אפשר לצפות מסרטון פרסומת של מונסטר...

הווידאו אומר בערך כך: "אתם באמת מצפים שכבל זול יעשה את העבודה של הכבל היקר?!"

כן. בהחלט.
...
אכן זה סרטון בעייתי - הוא הופק ובוצע ע"י מונסטר בעצמם, הסרטון בא בעצם לומר ולשבח את הכבלים של מונסטר

וטוען שכבל פשוט אינו מסוגל להעביר את הנתונים במהירות של הכבלים של מונסטר, ובנוסף שבכבלים של מונסטר רשום על

גבי האריזה את קצב העברת הנתונים המקסימלי - מה שהופך עבור הצרכן את ההתאמה לצורך - לפשוטה ונוחה.

שוב סרטון נחמד - אבל נטו פרסומי.

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

שימו לב לסעיף 7 בתגובה של shigidar . אני מניח שזה מסכם את העניין בכול הקשור לכבלים של HDMI.

levikon
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 759

שליחה

shigidar כתב:נתחיל בגילוי נאות, אני בעל חנות שמוכרת בין השאר כבלים לקולנוע ביתי ועוסק בתחום יותר מ -20 שנים. למדתי אלקטרוניקה בטכניון ואני נחשב לבעל מקצוע ברמה גבוה או כך לפחות אומרים לי :)
אני לא מפרסם כאן מוצר כלשהו ואכתוב תשובה ואת דעתי באופן אוביקטיבי.

כבלים המעבירים אות דיגיטלי והבדלים ביניהם.
1) טיב החומרים מהם עשויים החוטים
• כמות אחוז הנחושת בכבל ( לכל סוג חומר יש מקדם התנגדות טבעי, של הנחושת הוא נמוך יחסית ולכן התנגדות החוט נמוכה יותר) כמובן שכבל מכסף או זהב עדיף כיוון שההתנגדות הטבעית שלהם נמוכה יותר אבל אנו מדברים על כבלים לאנשים רגילים.
• רוחב חתך של הכבל גם כן משפיע בצורה ישירה. כאשר ה"0" וה-"1" עוברים בכבל יש חיכוך ברמה המולקולרית ונוצרת אנרגיה של חום שמפוזרת על פני החוט, חוט חם מוליך פחות טוב מחוט קר.
2) מבנה הסיכוך האם BRAIDED או FOIL ואחוז כיסוי, יש סיכוך 70% ויש סיכוך 95% הסיכוך מונע הפרעה חיצונית מנורות ניאון, מכשירים משדרים שונים וכ"ו. אם הסיכוך לא ברמה נאותה האות לא מגיע ואז המפענח נותן פקודה להעביר את כל האינפורמציה שוב ונותר מצב שיש קצב שידור מופחת.
3) טיב ההרכבה, אין הרבה מה להסביר כאן, חוץ מאולי מצב של "הלחמות קרות", כאשר מלחימים את החוטים לפלאג אם ההלחמה לא טובה מספיק מסיבה של בדיל זול או טמפרטורת עבודה לא מתאימה אבל כן יוצרת מגע דבר זה לא יצוץ בזמן בקרת איכות ( הכבלים הזולים לא עוברים בקרת איכות בדרך כלל) ואז שינוי טמפרטורה אצלנו בבית 10-15 מעלות יכול להביא למצב של נתק בהלחמה וכמובן נתק בכבל.
4) OXIGEN FREE כבל, בזמן שאין העברת אות בכבל ( הטלוויזיה כבויה) אין יוניזציה וחמצן חודר לכבל ולפלאג, חמצן זה חלודה וחלודה לא מוליכה... לכן ישנם כאלה שאומרים " הכבל עבד מצויין שנתיים ופתאום לא עובד טוב למרות שלא הזזנו כלום" פשוט הכבל נהיה קצת חלוד בפנים.
5) ציפוי הפלאג, כיוון שזה המקום עם הפעולה המכנית של הכנסה/הוצאה נוצרות שריטות מיקרוסקופיות על הציפוי וזה פתח מעולה להתחמצנות גם בזמן עבודה ( כבר אמרנו התחמצנות = חלודה = לא מוליך ) ציפוי זהב של 0.4 מיקרון או כדומה שומר על הפלאג.
6) מבנה המעטפת המבודדת ( הפלסטיק של הכבל החיצוני) ישנם חומרים יותר גמישים וישנם פחות, החומרים הזולים יותר פחות עמידים לאורך זמן.
7) תאימות לתקן, יש תקן לכבל HDMI המגדיר בדיוק מה צריך להיות מבנה החוטים ואיזה אות יכול לעבור לאיזה מרחק ועוד כל מיני פרמטרים. יצרן מכובד עומד בתקן ויצרן פחות מכובד לא תמיד ...
לסיום תמיד יש עניין של עלות/תועלת וגם עניין של העדפה אישית האם אני קונה ב 10 כל שנה או קונה ב 25 פעם בשלוש שנים
וממש לסיום בדיקה בנוסח " אני רואה טוב או יותר טוב " זה שטויות לגמרי. ישנם מצבים ש 720 רואים טוב בדיוק כמו 1080 והפוך. ההבדלים מתגלים רק בקיצון.
אני אסיים כאן ועוד לא נגענו בעניין הסאונד ...
...
כל זה טוב ויפה, אך בשימוש ביתי רגיל אין לכך משמעות. יש מספיק אנשים שיטענו שגם כבל קומקום צריך להיות עשוי מזהב. אז מה? בסופו של דבר איכות התמונה והסאונד לא משתנה אם משתמשים בכבל HDMI זול או יקר. יכול להיות חוסר שידור. יכולות להיות הפרעות בתמונה (דוגמא נקודות ירוקות). אבל אם הכבל תקין ואין הפרעות סביבתיות איכות התמונה תיהיה אותה איכות...

nils3373
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

zeev78,

levikon ו-gechts סיכמו יפה את הדברים. מוזר לי שאתה בא ומציג פרסומת של מונסטר שכל מה שמוצג שם מפאר את הכבלים שלהם.
לא חשבתי לשניה שהחברה המכובדת הנ"ל תעלה פרסומת שתאשר שכבל HDMI ב-5$ עושה את אותה עבודה כמו מחבר שלהם העולה פי כמה וכמה.

אם היית מעמיק באמת ומחפש הוכחה לסברות שלך אז היית נתקל בבדיקת מעבדה מעמיקה שסותרת את דבריך לחלוטין (עד ל-5 מטרים).

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

גם אני סיכמתי את הדברים ואני לא מנסה או ינסה לשכנע אף אחד בנושא הזה. אם אתה חושב שכבל שעולה 20 שקל יהיה מספיק טוב בשביל מערכת של 20000 שקל מי אני שאתווכח (כי הרי אין הבדל בין הכבלים :| ).

nils3373
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

zeev78 כתב:גם אני סיכמתי את הדברים ואני לא מנסה או ינסה לשכנע אף אחד בנושא הזה. אם אתה חושב שכבל שעולה 20 שקל יהיה מספיק טוב בשביל מערכת של 20000 שקל מי אני שאתווכח (כי הרי אין הבדל בין הכבלים :| ).
...
זה לא "שאני חושב" - אל המסקנה הזו לא אני הגעתי אלא היא בסך הכל משמשת אותי ואני מאמין עוד הרבה אחרים.

זורו44
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5453

שליחה

המאמאר של shigidar בהחלט מצוין,ויכול לדעתי להיכנס ל"דביק" (Y)
האמת מנצחת בסופו של דבר תמיד

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166

שליחה

זורו44 כתב:המאמאר של shigidar בהחלט מצוין,ויכול לדעתי להיכנס ל"דביק" (Y)
...
במאמר של shigidar יש טעות (מאוד נפוצה) שגורסת שזהב הוא מוליך טוב. זהב אינו מוליך טוב. הוא שלישי מבין המוליכים הנפוצים לאחר כסף ונחושת ולאחריו בא אלומיניום. זהב מוליך ב25% בערך פחות טוב מנחושת. היתרון היחידי שלו זה שהוא מתכת אצילה והוא לא מתחמצן ('מחליד') ולכן לא מאבד את יכולת ההולכה שלו לאורך זמן.

242ariel242
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 701

שליחה

אתם מצחיקים..חח אם זה משנה מעל חמש מטר אז גם בין מטר למטר וחמש סנטימטר יש הבדל,אך בטח זניח..

לפי דעתי לא צריך להשתולל ולרכוש כבל במאתיים דולר אבל במאתיים שלוש מאות שקל גג..להביא מותג איכותי עם איכות בנייה איכותית ותקנים ובדיקות שהכבל עבר בבקרת איכות זה כבר מרגיע ביחס לכבל בחמישים שקל שיוצר בסין..

חזור אל “כבלים ואביזרים”