יש אפשרות כזאת בהוט?גם כשיס עשו כאלה חוכמות התלוננו ובסוף הם הוסיפו את האפשרות בממירים להוסיף פסים...
האם HOT חותכים חלק מהשידור?
-
peccary
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 301
- asaf23
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7942
nir11, מה שאתה אומר שגוי,
אם ישדרו ב-WIDE, הממיר יבצע את החיתוך בעצמו, כך שמי שמחזיק LCD יהנה מתמונה רחבה ומי שעם טלוויזיה רגילה יצפה בשידור 4:3 כפי שמשודר עכשיו. זה נמצא בהגדרות הממיר, מגידירים סוג טלוויזיה 4:3, וזהו.
תכניות 16:9 שאינן מותאמות ל4:3 כמו הליגה הגרמנית, גם עכשיו משודרות עם פסים. כך שלא יהיה שינוי כלשהו. תכניות כאלו אכן יצטרכו להמשיך לשדר עם פסים בשביל בעלי טלוויזיות ישנות.
אם ישדרו ב-WIDE, הממיר יבצע את החיתוך בעצמו, כך שמי שמחזיק LCD יהנה מתמונה רחבה ומי שעם טלוויזיה רגילה יצפה בשידור 4:3 כפי שמשודר עכשיו. זה נמצא בהגדרות הממיר, מגידירים סוג טלוויזיה 4:3, וזהו.
תכניות 16:9 שאינן מותאמות ל4:3 כמו הליגה הגרמנית, גם עכשיו משודרות עם פסים. כך שלא יהיה שינוי כלשהו. תכניות כאלו אכן יצטרכו להמשיך לשדר עם פסים בשביל בעלי טלוויזיות ישנות.
- nir11
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3893
הכבלים\ יס היו יכולים להעביר את השידור בWIDE ואז לתת באמת למשתמשים את האפשרות לראות את זה עם פסים במסך 4:3. ביס באמת יש האפשרות הזאת.
הבעיה היא שדבר כזה מביא למבול של שיחות לתמיכה של כל האנשים שלא קינפגו את זה ככה (נדמה לי שזה נקרא LETTER BOX, לא בטוח), ומדובר על אנשים עצבניים - כי מי שלא קינפג את זה - ייראה תמונה מעוותת, שבה כולם רזים וגבוהים.
ליס\הוט יש אפשרות לשדר את בתמונה כמו שהיא, וגם אותי זה לפעמים מעצבן שהם חותכים, אבל אני מבין בדיוק למה הם עושים את זה. תחשוב על זה שבחיתוך הם רק עושים לעצמם עוד עבודה, שברור שהיו מעדיפים לוותר עליה.
מה שקובע את המצב זה העובדה שברוב בתי האב בישראל אין מסך רחב. ככה לפחות נדמה לי, לא בדתי סטטיסיטקה.
הבעיה היא שדבר כזה מביא למבול של שיחות לתמיכה של כל האנשים שלא קינפגו את זה ככה (נדמה לי שזה נקרא LETTER BOX, לא בטוח), ומדובר על אנשים עצבניים - כי מי שלא קינפג את זה - ייראה תמונה מעוותת, שבה כולם רזים וגבוהים.
ליס\הוט יש אפשרות לשדר את בתמונה כמו שהיא, וגם אותי זה לפעמים מעצבן שהם חותכים, אבל אני מבין בדיוק למה הם עושים את זה. תחשוב על זה שבחיתוך הם רק עושים לעצמם עוד עבודה, שברור שהיו מעדיפים לוותר עליה.
מה שקובע את המצב זה העובדה שברוב בתי האב בישראל אין מסך רחב. ככה לפחות נדמה לי, לא בדתי סטטיסיטקה.
- nir11
-
- חבר מביא חבר

רק אם הממיר קונפג לעשות זאת.asaf23 כתב:nir11, מה שאתה אומר שגוי,
אם ישדרו ב-WIDE, הממיר יבצע את החיתוך בעצמו...
- Chip
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 151
חבר'ה, אם אתם מעוניינים להריץ את הנושא הזה הלאה צריך להתחיל לפעול.
אני אישית אנסה להעביר את הנושא הלאה לגורמים המתאימים. בין אם זה מועצת הכבלים והלווין או HOT/yes.
אני אישית אנסה להעביר את הנושא הלאה לגורמים המתאימים. בין אם זה מועצת הכבלים והלווין או HOT/yes.
- asaf23
-
- חבר שלא מהעולם הזה

יש הגיון מסויים בדבריך, אך לפי מה שאתה אומר נמשיך לשדר 4:3 לנצח.nir11 כתב:הכבלים\ יס היו יכולים להעביר את השידור בWIDE ואז לתת באמת למשתמשים את האפשרות לראות את זה עם פסים במסך 4:3. ביס באמת יש האפשרות הזאת.
מה שקובע את המצב זה העובדה שברוב בתי האב בישראל אין מסך רחב. ככה לפחות נדמה לי, לא בדתי סטטיסיטקה....
צריך להתקדם ולשדר ביחס רחב כמו במדינות אחרות. כבר כמה שנים שנמכרות בארץ רק טלוויזיות רחבות. מי שיש לו טלוויזיה ישנה יגדיר זאת בממיר , זה הכל. גם באירופה יש אנשים עם טלוויזיות ישנות אך כמעט כל השידורים 16:9.
- noam12121212
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 369
ביס זה יותר גרוע..
ראיתי באחד מערוצי הHD ( לא בטוח איזה) תוכניות שבמקור ביחס 4:3 מתוחות ל16:9 באיכות SD
ככה שבמקום לקבל תמונת HD ב16:9 אמיתי
מקבלים תמונה מעוותת בSD

ראיתי באחד מערוצי הHD ( לא בטוח איזה) תוכניות שבמקור ביחס 4:3 מתוחות ל16:9 באיכות SD
ככה שבמקום לקבל תמונת HD ב16:9 אמיתי
מקבלים תמונה מעוותת בSD
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78971
- שם מלא: עפר לאור
-
peccary
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 301
ועוד פעם זה קרה אתמול במשחק ברצלונה-טנריפה!
ניסיתי לשחק עם הגדרות הממיר ושום דבר לא עזר
ניסיתי לשחק עם הגדרות הממיר ושום דבר לא עזר
- asaf23
-
- חבר שלא מהעולם הזה

האם מישהו קיבל תשובה ממשרד התקשורת? לגבי שידורי 16:9
- Chip
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 151
מוזרasaf23 כתב:האם מישהו קיבל תשובה ממשרד התקשורת? לגבי שידורי 16:9...
הפנייה הקודמת שלי לא נשלחה, וכשאני מנסה לשלוח פנייה חדשה המערכת שולחת אליי מייל שהפנייה התקבלה ולאחר מספר שניות שולח ששליחת הפנייה נכשלה.
- dvb-acavish
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1178
תמונות מהאירויזיון להשוואה בין ערוץ 1 לבין ה- BBC :
[img2=550x464]http://i43.tinypic.com/23r09za.jpg[/img2]

מה הבעיה של ערוץ אחד להפוך את התמונה המלבנית לריבוע ?
באמת, אני צריך ללמד אותם לשים פס שחור למטה, ופס שחור למעלה, ולקבל ריבוע 4:3 ?
אבל למה לחתוך ככה?
[img2=550x464]http://i43.tinypic.com/23r09za.jpg[/img2]

מה הבעיה של ערוץ אחד להפוך את התמונה המלבנית לריבוע ?
באמת, אני צריך ללמד אותם לשים פס שחור למטה, ופס שחור למעלה, ולקבל ריבוע 4:3 ?
אבל למה לחתוך ככה?
- nir11
-
- חבר מביא חבר

אם ערוץ אחד היה עושה את מה שבקשת - היו רואים תמונה קטנה.
אתם פשוט צריכים להבין שטלוויזיות רחבות עדיין לא "תפסו" בישראל את רוב השוק, למרות שאני בטוח שלרובם המוחלט של חברי הפורום יש מסכים רחבים בבית. אתם פשוט לא מייצגים את מכלול הציבור.
בארופה המצב שונה, אני בטוח שחלקכם יודעים שבארופה מסכים רחבים היו נפוצים עוד בעידן ה CRT. מה לעשות - יש דברים שאנחנו מפגרים בהם.
אם מחר רשות השידור\ערוץ 2\ ערוץ 10 יתחילו לשדר בפורמאט רחב - כל חברי הפורום יהיו מאושרים, אבל רוב בתי האב בישראל (ככה זה נשמע כאליו שאני באמת יודע על מה אני מדבר..) ייראו פתאום תמונה מעוותת.
אתם פשוט צריכים להבין שטלוויזיות רחבות עדיין לא "תפסו" בישראל את רוב השוק, למרות שאני בטוח שלרובם המוחלט של חברי הפורום יש מסכים רחבים בבית. אתם פשוט לא מייצגים את מכלול הציבור.
בארופה המצב שונה, אני בטוח שחלקכם יודעים שבארופה מסכים רחבים היו נפוצים עוד בעידן ה CRT. מה לעשות - יש דברים שאנחנו מפגרים בהם.
אם מחר רשות השידור\ערוץ 2\ ערוץ 10 יתחילו לשדר בפורמאט רחב - כל חברי הפורום יהיו מאושרים, אבל רוב בתי האב בישראל (ככה זה נשמע כאליו שאני באמת יודע על מה אני מדבר..) ייראו פתאום תמונה מעוותת.
- AviBiton
-
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
לא נכון,nir11 כתב: אם מחר רשות השידור\ערוץ 2\ ערוץ 10 יתחילו לשדר בפורמאט רחב - כל חברי הפורום יהיו מאושרים, אבל רוב בתי האב בישראל (ככה זה נשמע כאליו שאני באמת יודע על מה אני מדבר..) ייראו פתאום תמונה מעוותת....
התמונה לא תהיה מעוותת, היא תהיה מלאה ובפרופורציות נכונות, הדבר היחיד שאולי יפריע יהיה פסים שחורים למטה ולמעלה.
שים לב שרוב התוכן החדש (בערוץ 2 ו-10) כבר משודר כך, הבעיה היחידה, היא שהם מנצלים את השטח השחור למטה להצבת הכתוביות, מה שדי מפריע לבעלי מסכים ביחס 16:9 להגדיל את התמונה לכל המסך (בזום), כי אז הם יפסידו את אותן כתוביות.
- dvb-acavish
-
- חבר ותיק

הפעם היחידה שהם הציבו כתוביות במקום הנכון (לא על הפס השחור התחתון) היתה בתוכנית : "הבלוק" בערוץ 10. ואולי עוד תוכנית אחת בערוץ 10.theAman כתב:.
שים לב שרוב התוכן החדש (בערוץ 2 ו-10) כבר משודר כך, הבעיה היחידה, היא שהם מנצלים את השטח השחור למטה להצבת הכתוביות, מה שדי מפריע לבעלי מסכים ביחס 16:9 להגדיל את התמונה לכל המסך (בזום), כי אז הם יפסידו את אותן כתוביות....
אבל אצל ערוץ 2 תמיד לא שידרו את זה כמו שצריך, תמיד הכתוביות מופיעות על הפס השחור אצלם, ולכן אי אפשר לעשות ZOOM .
- AviBiton
-
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
נכון, זה ממש מציק כשיש כתוביות (לא יצא לי לראות את הבלוק).dvb-acavish כתב:הפעם היחידה שהם הציבו כתוביות במקום הנכון (לא על הפס השחור התחתון) היתה בתוכנית : "הבלוק" בערוץ 10. ואולי עוד תוכנית אחת בערוץ 10.theAman כתב:.
שים לב שרוב התוכן החדש (בערוץ 2 ו-10) כבר משודר כך, הבעיה היחידה, היא שהם מנצלים את השטח השחור למטה להצבת הכתוביות, מה שדי מפריע לבעלי מסכים ביחס 16:9 להגדיל את התמונה לכל המסך (בזום), כי אז הם יפסידו את אותן כתוביות....
אבל אצל ערוץ 2 תמיד לא שידרו את זה כמו שצריך, תמיד הכתוביות מופיעות על הפס השחור אצלם, ולכן אי אפשר לעשות ZOOM ....
היה איזה בחור מערוץ 2 אצלנו בעבודה בהרצאה כלשהי, ואמנם אני לא יכולתי ללכת, אבל ביקשתי ממישהי שתשאל אותו לגבי 16:9, הוא אמר שיש תוכניות כאלו ואף לקח את המייל של מי ששאלה אותו כדי להפנות אליה את מי שאחראי בצד הטכני בערוץ.
.........אנחנו מחכים כבר חודשיים למייל המיוחל
המצחיק הוא שזה מינימום השקעה בשבילם לעשות את זה.
- dvb-acavish
-
- חבר ותיק

רוב האנשים (99.99%) שיש להם מסך רחב - בכלל לא יודעים שאפשר לעשות ZOOM,
הם יעדיפו לתפוס את שני הפסים השחורים , הפס מימין והפס משמאל (בגלל שבישראל יש עדיין 4:3....), ולמתוח את התמונה, ככה שכולם נראים שמנים ומעוותים לגמרי.
אפילו אם הערוץ מואיל בטובו להוסיף פס שחור למטה, ופס שחור למעלה, אז רוב האנשים עדיין מותחים את התמונה, ועדיין הם רואים תמונה מעוותת ומתוחה לגמרי, כך שכולם ש-מ-נ-י-ם . והם לא מבינים שהם צריכים לשחק עם ה- ZOOM.
אז הם מקבלים גם תמונה מתוחה, וגם יש להם פס שחור למעלה, ופס שחור למטה.
הייתי אצל כמה וכמה חברים בבית וניסיתי להסביר להם על ה- ZOOM .
חלק בכלל לא הבינו מה אני רוצה מהם,
חלק התעצבנו שנגעתי להם בשלט,
מי שהבין אמר שאין לו כוח להתחיל לשחק עם ה- ZOOM, והוא רגיל לראות תמונה מתוחה, ככה שכולם שמנים.
חבל שאין הסברה בנושא הזה, פעם אחת שיסבירו ב- PRIME-TIME לכולם וזהו , כולם יבינו. העם לא מפגר.
(פשוט הבעיה היא שמי שנמצא שם בערוצים הוא זה שמפגר.... סליחה.. אבל זה נכון.... זה המקצוע שלהם... ואין שם אפילו צדיק אחד בסדום?!?)
הם יעדיפו לתפוס את שני הפסים השחורים , הפס מימין והפס משמאל (בגלל שבישראל יש עדיין 4:3....), ולמתוח את התמונה, ככה שכולם נראים שמנים ומעוותים לגמרי.
אפילו אם הערוץ מואיל בטובו להוסיף פס שחור למטה, ופס שחור למעלה, אז רוב האנשים עדיין מותחים את התמונה, ועדיין הם רואים תמונה מעוותת ומתוחה לגמרי, כך שכולם ש-מ-נ-י-ם . והם לא מבינים שהם צריכים לשחק עם ה- ZOOM.
אז הם מקבלים גם תמונה מתוחה, וגם יש להם פס שחור למעלה, ופס שחור למטה.
הייתי אצל כמה וכמה חברים בבית וניסיתי להסביר להם על ה- ZOOM .
חלק בכלל לא הבינו מה אני רוצה מהם,
חלק התעצבנו שנגעתי להם בשלט,
מי שהבין אמר שאין לו כוח להתחיל לשחק עם ה- ZOOM, והוא רגיל לראות תמונה מתוחה, ככה שכולם שמנים.
חבל שאין הסברה בנושא הזה, פעם אחת שיסבירו ב- PRIME-TIME לכולם וזהו , כולם יבינו. העם לא מפגר.
(פשוט הבעיה היא שמי שנמצא שם בערוצים הוא זה שמפגר.... סליחה.. אבל זה נכון.... זה המקצוע שלהם... ואין שם אפילו צדיק אחד בסדום?!?)
- asaf23
-
- חבר שלא מהעולם הזה

לא תהיה תמונה מעוותת בטלוויזיות ישנות, תהיה תמונה חתוכה בדיוק כמו עכשיו. כמו שאתה צופה ב-DVD בטלוויזיה ישנהnir11 כתב:אם ערוץ אחד היה עושה את מה שבקשת - היו רואים תמונה קטנה.
אם מחר רשות השידור\ערוץ 2\ ערוץ 10 יתחילו לשדר בפורמאט רחב - כל חברי הפורום יהיו מאושרים, אבל רוב בתי האב בישראל (ככה זה נשמע כאליו שאני באמת יודע על מה אני מדבר..) ייראו פתאום תמונה מעוותת....
- nir11
-
- חבר מביא חבר

asaf23 ו theAman - צר לי - אתם טועים. שידור תמונה בפורמאט WIDE יגרום לתמונה מעווות כאשר היא תיקלט במסך רגיל, *אלא אם כן* אתם צופים ביס ותכוונה את המפענח כך שסוג הטלוויזה הוא 4:3 LETTER BOX (או משהו כזה, לא זוכר את ההגדרה בדיוק.
אני אומר את זה מידיעה. יש לי מסך CRT, ערוץ 3SAT הגרמני משדר בפורמאט WIDE כבר ה-מ-ו-ן שנים, עוד לפני שהגיעו מסכים שטוחים לארץ באופ המוני (אני חושב שלפחות 10), והתמונה הנקלטת היא מעוותת, אלא אם כן משנים את ההגדרה במסך הטלוויזה (במסך שלי מתוצרת LOEWE, ניתן לעשות את זה). מצד שני- אם משנים את ההגדרה במסך הטלוויזה- כשעוברים לערוץ שמשדר בפורמאט רגיל - *אז* התמונה תהיה מעוותת.
חבל על הויכוח, העניין בדוק.
לעיתים מקרינים, בעיקר במהלך משדרי חדשות, תכנים שצולמו ב WIDE, והם נראים מעוותים.
אני אומר את זה מידיעה. יש לי מסך CRT, ערוץ 3SAT הגרמני משדר בפורמאט WIDE כבר ה-מ-ו-ן שנים, עוד לפני שהגיעו מסכים שטוחים לארץ באופ המוני (אני חושב שלפחות 10), והתמונה הנקלטת היא מעוותת, אלא אם כן משנים את ההגדרה במסך הטלוויזה (במסך שלי מתוצרת LOEWE, ניתן לעשות את זה). מצד שני- אם משנים את ההגדרה במסך הטלוויזה- כשעוברים לערוץ שמשדר בפורמאט רגיל - *אז* התמונה תהיה מעוותת.
לעיתים מקרינים, בעיקר במהלך משדרי חדשות, תכנים שצולמו ב WIDE, והם נראים מעוותים.
- dvb-acavish
-
- חבר ותיק

הם לא טועים,nir11 כתב:asaf23 ו theAman - צר לי - אתם טועים. שידור תמונה בפורמאט WIDE יגרום לתמונה מעווות כאשר היא תיקלט במסך רגיל, *אלא אם כן* אתם צופים ביס ותכוונה את המפענח כך שסוג הטלוויזה הוא 4:3 LETTER BOX (או משהו כזה, לא זוכר את ההגדרה בדיוק.
לעיתים מקרינים, בעיקר במהלך משדרי חדשות, תכנים שצולמו ב WIDE, והם נראים מעוותים....
אתה מדבר על משהו אחר, אתה מדבר על כך שאתה מקבל את ערוץ 3SAT הגרמני בתור תמונה שכולם בה נראים ארוכים, ומתוחים לאורך.
יש לזה פיתרון :
1. הממיר שלך צריך לאפשר לך לכווץ את התמונה,
2. ואם לא הממיר , אז יש בחלק מטלוויזיות ה- CRT אפשרות לקחת תמונה 4:3 שבה כולם נראים ארוכים (כי אין את הפס השחור למעלה ולמטה) - ולכווץ את התמונה באמצעות השלט של הטלויזיה, וככה אתה מקבל ב- CRT שלך תמונת WIDE איכותית ולא מעוותת.
הבעיה הזו בעיקר באמת קשורה לערוצים שנקלטים מאירופה, וקשורה גם לממיר שלא יודע לתקן את התמונה בעצמו.