מבקש המלצה לראוטר N
- AviBiton
-
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
אני עם TP-LINK 1043 כבר מעל לחודש, בלי ניתוק אחד אפילו, מאד מרוצה, הקליטה מצויינת.
- Nunatak
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3722
- שם מלא: nunatak
http://www.netcheif.com/Reviews/DIR-655/DIR-655.htmdima_vy כתב:הי!
האם מישהו יכול לתת חוות דעת על נתב d-link 655:
http://www.dlink.co.il/il/products/2/716.html
המטרה שלי היא לקבל רשת אלחוטית (ולא משנה התקן שלה) יחד עם 1Gb switch. אם מישהו יכול להמליץ על מוצר אחר - אשמח גם:)
תודה רבה...
- Nunatak
-
- עוסק בתחום

אתה מתכוון להזרים סרטים דרך הרשת או שלאקסטרימר יש כונן משלו?pargit כתב:היי
אני שוקל לקנות את ה TP-link 941. הרשת שלי בבית מורכבת מ:
מחשב רגיל בחיבור LAN
מחשב נייד תקן G
אקסטרימר תקן N
אייפון 3GS
המרחק בין החדר לסלון הוא בערך 10 מטר עם קיר וחצי.
האם זה יספיק לי? איך הוא מבחינת תפעול שוטף כי קראתי דברים מעורבים עליו, ואיך הוא מבחינת יציבות אינטרנט (2.5 מגה)?
תודה...
כל עוד מדובר בקומה אחת אין שום סיבה שזה לא יספיק.
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5920
Nunatak כתב:http://www.netcheif.com/Reviews/DIR-655/DIR-655.htmdima_vy כתב:הי!
המטרה שלי היא לקבל רשת אלחוטית (ולא משנה התקן שלה) יחד עם 1Gb switch. אם מישהו יכול להמליץ על מוצר אחר - אשמח גם:)
תודה רבה......
תודה על הלינק לסקירה:), אבל עושה רושם שהנתב הזה לא ממש בשבילי
- Nunatak
-
- עוסק בתחום

קרא כאן:didi77 כתב:ואיך ממוצב מבחינת הקריטריונים שלך ה2760U?sabidabi כתב:תשובה ל- Nunatak:
מסכים עם ההערה לגבי האנטנות החיצוניות. בהחלט חשוב.
לגבי ה- 1G, והמהירות המכסימלית עם תקן N: יש הבדל בין עבודה ב- Mixed mode לבין עבודה ב- N Only, שזה מה ש- shklar עומד לעשות, ושים לב גם לעבוד בערוץ wide band - 40MHz. בנוסף, נתבים של 1G מחייבים מעבד חזק יותר, וזה כבר מוסיף.
לאחר עיון במפרטים של שלושת ההמלצות שלך (לא מניסיון אישי), אני מוכן להצטרף להמלצה על הD-Link 655
TP-Link 1043 או הEdimax 6574. מסתבר שבכול זאת מייבאים לארץ נתבים שעומדים בקריטריונים שלי, ואני סתם סנוב. לשניים האחרונים יש אפילו 3 שנות אחריות, שאני בהחלט לא נגד זה.
נ.ב. עוד דבר שאני עושה, כשאני מתעניין במוצרי Wi-Fi, הוא לבדוק שהם עברו סרטיפיקציה ב- http://www.wi-fi.org/search_products.php?advanced=1&en אין בעיה. לכול השלושה יש....
לקחת אותו מבזק (ללא חיוב) או לרכוש אחר? אני רואה שזה לא דברים יקרים ובשביל כמה מאות ש"ח אני רוצה שקט.
כיום יש לי מודם נתב את הRTA1320A שקיבלתי מבזק ואני סובל ממנו מניתוקים וכו'.
עכשיו נכנסתי לבית החדש ואני רוצה לעשות רשת אלחוטית שתחבר גם מחשב, עוד לפטופ, סטרימר וכו'.
אני רוצה ראוטר (עם מודם?) בעל יציבות ללא פשרות גם תחת עומסים של הורדות כבדות + העברה מהירה של דאטה בין המחשבים/סטרימר.
מהי ההמלצה האולטימטיבית? ללא התייחסות למחיר.
תודה!...
http://www.netcheif.com/Reviews/DSL-2760U/DSL-2760U.htm
אני לא ממליץ לרכוש נתב משולב עם מודם ולדעתי גם ממש לא משתלם להתחייב בשביל זה ל3 שנים.
מדובר בדירה או בית פרטי עם יותר מקומה אחת? יש מי שימליץ על הD-LINK 655 אבל לטעמי הוא יותר מדי יקר מהTP-Link 1043 שעולה 30% פחות ומגיע עם אותה יחידה אלחוטית, פי 2 RAM ופלאש.
אם אתה מוכן להשקיע ויש לך תקציב גבוה הפתרון הכי טוב יהיה לחלק אותו בין נתב לבין AP שיתגבר את הקליטה.
- Nunatak
-
- עוסק בתחום

תבדוק את הTP-Link 1043.dima_vy כתב:Nunatak כתב:http://www.netcheif.com/Reviews/DIR-655/DIR-655.htmdima_vy כתב:הי!
תודה רבה......
תודה על הלינק לסקירה:), אבל עושה רושם שהנתב הזה לא ממש בשבילי...
אגב, לך ולכל מי שמחפש נתב מתקדם אולי כדאי לחכות קצת, ממה שידוע לי בקרוב אמורה להתפרסם עליו ביקורת בNetcheif.com.
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

אז זהו, שאני לא מחפש נתב ממש מתקדם. הייתי אומר שאני צריך נקודת גישה משולבת עם 1Gb switch עם לפחות 4 פורטים. כיוון שמוצר כזה לא קיים, אז אני מחפש נתב. כל הפונקציות אחרות מבצע אצלי מודם-נתב, אבל ה-switch שלו הוא רק של 100Mb, וזה מה שאני רוצה לשפר
- Nunatak
-
- עוסק בתחום

למה לך? זה נראה לי סתם פתרון עקום, עדיף לרכוש נתב חדש ולחבר אותו למודם רגיל שגם ככה מקבלים בחינם.
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

- didi77
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 241
קראתי את הסקירה הנ"ל על ה655. נראה לי שארכוש אותו וזהו.
אני צריך גם מתאם אלחוטי ונראה לי שאקח את ה DWA-140 שהם השתמשו בו באותה סקירה.
תודה,
אני צריך גם מתאם אלחוטי ונראה לי שאקח את ה DWA-140 שהם השתמשו בו באותה סקירה.
תודה,
- pargit
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1013
אני מתכוון להזרים סרטים, מהמחשב שמחובר ב LAN לראוטר לסטרימר. כמו כן, להזרים דרך ה extreamer live מהאינטרנט.Nunatak כתב:אתה מתכוון להזרים סרטים דרך הרשת או שלאקסטרימר יש כונן משלו?pargit כתב:היי
אני שוקל לקנות את ה TP-link 941. הרשת שלי בבית מורכבת מ:
מחשב רגיל בחיבור LAN
מחשב נייד תקן G
אקסטרימר תקן N
אייפון 3GS
המרחק בין החדר לסלון הוא בערך 10 מטר עם קיר וחצי.
האם זה יספיק לי? איך הוא מבחינת תפעול שוטף כי קראתי דברים מעורבים עליו, ואיך הוא מבחינת יציבות אינטרנט (2.5 מגה)?
תודה...
כל עוד מדובר בקומה אחת אין שום סיבה שזה לא יספיק....
אני כרגע עם 3COM שאני מאד אוהב אבל הוא מקרטע לפעמים בהזרמה. אם לדעתך זה לא ישפר הרבה אני לא שש להחליף את מה שיש עכשיו..
תודה
מוטי
- Nunatak
-
- עוסק בתחום

אם הראוטר הנוכחי הוא תקן G אז ללא ספק אתה תקבל שיפור משמעותי, אבל אם כרגע העסק עובד ורק מקרטע לפעמים אתה יכול לנסות להזיז קצת את הראוטר, לפעמים הבדל של כמה סנטימטרים או עוד זווית קטנה של האנטנות זה מה שעושה את ההבדל. בנוסף אתה יכול להרחיק את הדונגל של האקסטרימר באמצעות כבל מאריך USB ולהקריב אותו אל הראוטר.
שים לב שקירות בטון ומכשירי חשמל עם דגש על טלפונים ומיקרוגלים יכולים להפריע לקליטה ועדיף שיהיו רחוקים ככל הניתן מהקו האווירי שבין הנתב אל הסטרימר. בנוסף מומלץ למקם את הראוטר לפחות בגובה מטר מהרצפה ורחוק מהקיר.
שים לב שקירות בטון ומכשירי חשמל עם דגש על טלפונים ומיקרוגלים יכולים להפריע לקליטה ועדיף שיהיו רחוקים ככל הניתן מהקו האווירי שבין הנתב אל הסטרימר. בנוסף מומלץ למקם את הראוטר לפחות בגובה מטר מהרצפה ורחוק מהקיר.
- pargit
-
- חבר ותיק

תודה אני אנסה להזיז את הראוטר... כדאי לעשות את הטריק הזה של הפחיות על האנטנות (מה שרץ ביו טיוב)?Nunatak כתב:אם הראוטר הנוכחי הוא תקן G אז ללא ספק אתה תקבל שיפור משמעותי, אבל אם כרגע העסק עובד ורק מקרטע לפעמים אתה יכול לנסות להזיז קצת את הראוטר, לפעמים הבדל של כמה סנטימטרים או עוד זווית קטנה של האנטנות זה מה שעושה את ההבדל. בנוסף אתה יכול להרחיק את הדונגל של האקסטרימר באמצעות כבל מאריך USB ולהקריב אותו אל הראוטר.
שים לב שקירות בטון ומכשירי חשמל עם דגש על טלפונים ומיקרוגלים יכולים להפריע לקליטה ועדיף שיהיו רחוקים ככל הניתן מהקו האווירי שבין הנתב אל הסטרימר. בנוסף מומלץ למקם את הראוטר לפחות בגובה מטר מהרצפה ורחוק מהקיר....
ומה מפריע שהראוטר קרוב לקיר?
- Nunatak
-
- עוסק בתחום

זה יכול לעזור, זה בעיקרון ממקד את השידור במקום לפזר אותו.
ראוטר קרוב לקיר - אם הקליינט הוא בצד השני של הקיר אז במקרים מסוימים האות עובר את הקיר באלכסון וכך עובי הבטון/בלוקים שהוא צריך לעבור גדל. (אלכסון זה אסון, זוכר?)
ראוטר קרוב לקיר - אם הקליינט הוא בצד השני של הקיר אז במקרים מסוימים האות עובר את הקיר באלכסון וכך עובי הבטון/בלוקים שהוא צריך לעבור גדל. (אלכסון זה אסון, זוכר?)
- pargit
-
- חבר ותיק

הוא קרוב לקיר אבל כל הקליינטים יושבים בחדר אחר שהוא לא בצד השני של הקיר.Nunatak כתב:זה יכול לעזור, זה בעיקרון ממקד את השידור במקום לפזר אותו.
ראוטר קרוב לקיר - אם הקליינט הוא בצד השני של הקיר אז במקרים מסוימים האות עובר את הקיר באלכסון וכך עובי הבטון/בלוקים שהוא צריך לעבור גדל. (אלכסון זה אסון, זוכר?)...
בכל מקרה יש דלת פתוחה וקיר רחוק יותר שמפריד בינו לבין הסטרימר...
- gildmor
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1379
Tp-LINK 941ND
קניתי את TP-LINK 941ND גם לשימוש עם XTREAMER , גרסת חומרה 3 ושדרגתי לגרסה אחרונה.pargit כתב:תודה אני אנסה להזיז את הראוטר... כדאי לעשות את הטריק הזה של הפחיות על האנטנות (מה שרץ ביו טיוב)?Nunatak כתב:אם הראוטר הנוכחי הוא תקן G אז ללא ספק אתה תקבל שיפור משמעותי, אבל אם כרגע העסק עובד ורק מקרטע לפעמים אתה יכול לנסות להזיז קצת את הראוטר, לפעמים הבדל של כמה סנטימטרים או עוד זווית קטנה של האנטנות זה מה שעושה את ההבדל. בנוסף אתה יכול להרחיק את הדונגל של האקסטרימר באמצעות כבל מאריך USB ולהקריב אותו אל הראוטר.
שים לב שקירות בטון ומכשירי חשמל עם דגש על טלפונים ומיקרוגלים יכולים להפריע לקליטה ועדיף שיהיו רחוקים ככל הניתן מהקו האווירי שבין הנתב אל הסטרימר. בנוסף מומלץ למקם את הראוטר לפחות בגובה מטר מהרצפה ורחוק מהקיר....
ומה מפריע שהראוטר קרוב לקיר?...
בחרתי רוחב פס 40MHZ ורשת N בלבד ו-WPA2/AES, בחרתי את ערוץ 13 (שהוכיח עצמו הכי מהיר ברשת G)
יש אצלי גם רמקולים אלחוטיים וטלפונים על אותם תדרים..
שמתי לב שרמת הקלטה שמקבלים נעה סביב ה-70 לעומת 80 עם נתב G הקודם (גם TP-LINK)
קצב מקסימלי שמדדתי בהעברת קובץ מהמחשב לאקסטרימר 2.2MB/S . בהחלט יכול להיות שזה פשוט הגבול של ה-XTREAMER בלי קשר לרשת. אין לי התקן אחר עם רשת N שאוכל לבדוק מולו.
במבחן התצוגה, קבצי MKV של 8GB עדיין מקרטעים, כך שבפועל אין שום יתרון מול נתב G קודם.
יותר חמור שבכל קובץ שני שהעתקתי הנתב אתחל את עצמו באמצע ההעברה!!! (אחרי 150MB).
לא ברור איך הדגם הזה עבר CERTIFICATION, לי הוא נראה די דפוק וכנראה ישוב גם הוא לחנות.
- Nunatak
-
- עוסק בתחום

Re: Tp-LINK 941ND
2.2MBps זה 17.6Mbps, עשרים אחוז מהקצב המקסימלי של תקן N אבל הכרטיס האלחוטי של האקסטרימר הוא לא תקן N מלא משום שאין לו MiMo ולכן הוא תומך רק במחצית מה שהופך את המהירות שקיבלת ל40% מהמהירות המיטבית שאתה יכול לקבל.gildmor כתב:קניתי את TP-LINK 941ND גם לשימוש עם XTREAMER , גרסת חומרה 3 ושדרגתי לגרסה אחרונה.pargit כתב:תודה אני אנסה להזיז את הראוטר... כדאי לעשות את הטריק הזה של הפחיות על האנטנות (מה שרץ ביו טיוב)?Nunatak כתב:אם הראוטר הנוכחי הוא תקן G אז ללא ספק אתה תקבל שיפור משמעותי, אבל אם כרגע העסק עובד ורק מקרטע לפעמים אתה יכול לנסות להזיז קצת את הראוטר, לפעמים הבדל של כמה סנטימטרים או עוד זווית קטנה של האנטנות זה מה שעושה את ההבדל. בנוסף אתה יכול להרחיק את הדונגל של האקסטרימר באמצעות כבל מאריך USB ולהקריב אותו אל הראוטר.
ומה מפריע שהראוטר קרוב לקיר?...
בחרתי רוחב פס 40MHZ ורשת N בלבד ו-WPA2/AES, בחרתי את ערוץ 13 (שהוכיח עצמו הכי מהיר ברשת G)
יש אצלי גם רמקולים אלחוטיים וטלפונים על אותם תדרים..
שמתי לב שרמת הקלטה שמקבלים נעה סביב ה-70 לעומת 80 עם נתב G הקודם (גם TP-LINK)
קצב מקסימלי שמדדתי בהעברת קובץ מהמחשב לאקסטרימר 2.2MB/S . בהחלט יכול להיות שזה פשוט הגבול של ה-XTREAMER בלי קשר לרשת. אין לי התקן אחר עם רשת N שאוכל לבדוק מולו.
במבחן התצוגה, קבצי MKV של 8GB עדיין מקרטעים, כך שבפועל אין שום יתרון מול נתב G קודם.
יותר חמור שבכל קובץ שני שהעתקתי הנתב אתחל את עצמו באמצע ההעברה!!! (אחרי 150MB).
לא ברור איך הדגם הזה עבר CERTIFICATION, לי הוא נראה די דפוק וכנראה ישוב גם הוא לחנות....
השאלה היא לא האם אתה מסוגל לנגן קובץ ששוקל 8GB אלא מה המהירות הקודמת ומה המהירות הנוכחית.
בחישוב פשוט מגיעים לכך שכדי לנגן סרט באורך שעתיים ששוקל 8GB אתה זקוק למהירות מינימלית של 9Mbps, אם המהירות שלך גבוהה מזה ואתה לא מצליח לנגן אותו כנראה שיש לך בעיה אחרת.
אין לי ניסיון עם גירסת קושחה 3 וציינתי שכדאי לוודא שרוכשים גירסה 4 שהיא הגירסה האחרונה. (וזה נכון כמעט בכל המקרים, לא רק כאן) אם הנתב מאתחל את עצמו משהו כאן דפוק ושווה בדיקה בקונפיגורציה אחרת וגם יכול להיות שסתם נפלת על נתב דפוק.
אם יש לך התקנים נוספים על ערוץ 13 שים את הנתב על 1 או 6 ובנוסף תבטל את הChannel Width 40Mhz, תשים את זה על Auto. אם יש הרבה רשתות אלחוטיות לידך בכלל עדיף לשים את זה על 20Mhz.
- gildmor
-
- חבר ותיק

TP_LINK 941ND
לא מצאתי גרסה גרסה 4 נכון לכרגע.
כל בחירה ששמתי ב-AUTO רק גרמה למצב עוד יותר גרוע, עם 20MHZ הוא מגיע בקושי ל-1MB/S שזה היה כבר יותר גרוע מ- G, אפילו הקבצי 4GB קרטעו.
מה ששמתי לב שבקונפיגורציות מסויימות שבדיעבד היו פחות יציבות, בהתחלת העתקה לפעמים מתחילה במהירות גבוהה בהרבה, חישוב המהירות לא תמיד מופיע מייד אבל לפעמים הראה בסביבות 4MB/S אבל אחרי שעובר 15-20% של הקובץ הקצב נפל במהירות או כמעט נתקע ואז מתייצב אפילו עד 700MB/S.
ברור שיש כאן בעיה אחרת כי הנתב לא אמור ליפול בכל מקרה.
לגבי הערוצים, כמו שאמרתי ניסיתי AUTO וזה היה ממש גרוע, ניתוקים כל הזמן, מהנסיון שלי כאן ערוץ 13 הכי פנוי.
אני חושב שהוא בחר את 1 בכל מקרה אני אנסה את 1 ו-6 .
יש משהו אחר אולי בהגדרות המתקדמות, כרגע הוא מאשר MIMO ו-SHORT GI מאופשרים.
RTS THRESHOLD=2364
FRAGMENTATION THRESHOLD=2364
DTIM INTERVAL =1
BEACON INTERVAL=1
כל בחירה ששמתי ב-AUTO רק גרמה למצב עוד יותר גרוע, עם 20MHZ הוא מגיע בקושי ל-1MB/S שזה היה כבר יותר גרוע מ- G, אפילו הקבצי 4GB קרטעו.
מה ששמתי לב שבקונפיגורציות מסויימות שבדיעבד היו פחות יציבות, בהתחלת העתקה לפעמים מתחילה במהירות גבוהה בהרבה, חישוב המהירות לא תמיד מופיע מייד אבל לפעמים הראה בסביבות 4MB/S אבל אחרי שעובר 15-20% של הקובץ הקצב נפל במהירות או כמעט נתקע ואז מתייצב אפילו עד 700MB/S.
ברור שיש כאן בעיה אחרת כי הנתב לא אמור ליפול בכל מקרה.
לגבי הערוצים, כמו שאמרתי ניסיתי AUTO וזה היה ממש גרוע, ניתוקים כל הזמן, מהנסיון שלי כאן ערוץ 13 הכי פנוי.
אני חושב שהוא בחר את 1 בכל מקרה אני אנסה את 1 ו-6 .
יש משהו אחר אולי בהגדרות המתקדמות, כרגע הוא מאשר MIMO ו-SHORT GI מאופשרים.
RTS THRESHOLD=2364
FRAGMENTATION THRESHOLD=2364
DTIM INTERVAL =1
BEACON INTERVAL=1
- Nunatak
-
- עוסק בתחום

יש בארץ 3 יבואנים לTP-Link: אייבורי (מבחר מאד מצומצם), אינפרהביט ובנדא מגנטיק. ממה שידוע לי אייבורי בכלל לא מייבאים את הדגם הזה והנתב שלי ביבוא של בנדא הוא V4, אין לי מושג לגבי אינפרהביט.
אני לא מכיר דרך מדויקת ומהימנה לבדוק את המהירות העברה אל האקסטרימר.
הגדרות:
Region - Israel
Channel - 1/6/11/13, זה שמשתמשים בו הכי פחות בסביבה שלך
Mode - bgn mixed/N only, אתה יכול לנסות את שתי האפשרויות למרות שלא סביר שיהיה הבדל
Channel Width - לפי מה שאתה אומר תשאר עם 40Mhz, כנראה שיש הרבה רשתות בסביבה שלך ולכן במצב Auto הוא כל הזמן מחליף בין 20Mhz ו40Mhz ואז יש קפיצות.
Max Tx Rate - 300Mbps
אבטחה:
אין טעם לגעת בזה, תשאר כפי שאתה עכשיו עם WPA2/AES
הגדרות מתקדמות:
תאפשר WMM
תנסה לבטל Short GI
את השאר תשאיר ברירת מחדל.
אני לא מכיר דרך מדויקת ומהימנה לבדוק את המהירות העברה אל האקסטרימר.
הגדרות:
Region - Israel
Channel - 1/6/11/13, זה שמשתמשים בו הכי פחות בסביבה שלך
Mode - bgn mixed/N only, אתה יכול לנסות את שתי האפשרויות למרות שלא סביר שיהיה הבדל
Channel Width - לפי מה שאתה אומר תשאר עם 40Mhz, כנראה שיש הרבה רשתות בסביבה שלך ולכן במצב Auto הוא כל הזמן מחליף בין 20Mhz ו40Mhz ואז יש קפיצות.
Max Tx Rate - 300Mbps
אבטחה:
אין טעם לגעת בזה, תשאר כפי שאתה עכשיו עם WPA2/AES
הגדרות מתקדמות:
תאפשר WMM
תנסה לבטל Short GI
את השאר תשאיר ברירת מחדל.
- gildmor
-
- חבר ותיק

תודה.
גם הנתב שלי מהיבוא של בנדא, יש מצב שפשוט נתנו ממלאי ישן, אני יבדוק איתם.
תיקון קטן לגבי הקובץ המדובר הוא 9.7GB ו-90 דקות. זה עדיין דורש פחות מ-2.2MB/S
בכל מקרה כמו שאמרתי אני שואף חהגיע ל-5MB/S כי יש קבצים אחרים יותר תובעניים.
שאלה אחרת שלא קשורה, מהמחשב הראשי (שאליו גם מחובר הדיסק עם כל התוכן) אני מתחבר לפעמים דרך VPN של CISCO לעבודה. הבעיהשברגע שה-VPN מחובר, ה-XTREAMER לא רואה יותר את השיתופים שנמצאים על המחשב, יש לזה איזה פתרון?
גם הנתב שלי מהיבוא של בנדא, יש מצב שפשוט נתנו ממלאי ישן, אני יבדוק איתם.
תיקון קטן לגבי הקובץ המדובר הוא 9.7GB ו-90 דקות. זה עדיין דורש פחות מ-2.2MB/S
בכל מקרה כמו שאמרתי אני שואף חהגיע ל-5MB/S כי יש קבצים אחרים יותר תובעניים.
שאלה אחרת שלא קשורה, מהמחשב הראשי (שאליו גם מחובר הדיסק עם כל התוכן) אני מתחבר לפעמים דרך VPN של CISCO לעבודה. הבעיהשברגע שה-VPN מחובר, ה-XTREAMER לא רואה יותר את השיתופים שנמצאים על המחשב, יש לזה איזה פתרון?