תגובות לכתבה: איפה מסך ה-OLED שלי?!

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
kalinium
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1315

שליחה

כרגיל אצל עופר,
מאמר מעמיק, מרתק, ומנוסח בצורה שכל אחד (כמעט) יכול להבין.

מקצוענות מהשורה הראשונה בעולם.

MRSEL5
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 89

שליחה

שנים שחיכיתי לטכנולוגיה הזו..בסוף התייאשתי ובזבזתי את הכסף שחסכתי..
חבל שכנראה שלא נזכה לראות אותה.

nils3373
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4687
שם מלא: ShmilMori

שליחה

נדב כתב:אני חושב ש-OLED בהחלט יגיע מתישהוא.
עוד לא שמעתי על אף טכנולוגייה שיכולה לאפשר את מה ש-OLED עושה ויכול לעשות.
אז LCD LED יכול להיות ממש דקיק אבל מסך שניתן להלביש על כל דבר ולהגדיל אותו איך שרוצים מתי שרוצים ולקפל אותו זה באמת מהפכה...

בסה"כ אני לא חושב שיש לנו מה להתלונן, חיינו 80 שנה עם טלוויזיה מרובעת ושמנה וב-10 השנים האחרונות הכניסו לנו חידושים בדמות פלזמה\LCD
ועכשיו המסך דקיק יותר מאי פעם LED LCD בשילוב עם HD ו-3D.. עשו המון דברים ועברנו כמה מהפכות ב-10 השנים האחרונות ולפי דעתי בקצב המואץ הזה של החידושים יגיע כן יגיע גם ה-OLED וזאת מהסיבה הפשוטה שאכן יש פוטנציאל עיסקי גבוה יותר מאי פעם ועל מנת להתחרות מחר על כיסו של הצרכן
שכבר מכיר הייטב את ה-LCD LED HD 3D יכניסו בסופו של דבר גם את ה-OLED, בוודאי שעוד בתקופת חיינו... אני אתן הערכה של כ-3 שנים מהיום.

תחשבו גם על המהפכה הירוקה שצפוייה לסחוף את העולם בשנים הקרובות, הצורך בצמצום הזיהום והפסקת השימוש בדלקים מאובנים ועל ידי כך חיסכון בחשמל יביא את כל התעשייה העולמית לחשוב בצורה חסכונית וברגע הזה ה-OLED יפרוץ .
...
(Y)

boazj
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2374

שליחה

כיצד נפתרה הבעיה הטכנולוגית ב LCD של יצור מסכים גדולים ?
שנים שמעתי שככל שגודל המסך עולה, הסיכוי לכשל/פיקסל תקול עולה והרבה מסכים נפסלים, מה שגרם לצגים הגדולים של ה LCD להיות מאד יקרים.
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ

maxwell10
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 80

שליחה

למה אי אפשר לחבר מודולים של LED LCD LOCAL DIMMING כמו לגו לכדי מסך גדול יותר בדומה OLED?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג

שליחה

maxwell10 כתב:למה אי אפשר לחבר מודולים של LED LCD LOCAL DIMMING כמו לגו לכדי מסך גדול יותר בדומה OLED?
...
בודאי שאפשר.
הבעיה היא שעדיין יהיה רווח מסויים בין היחידות.
האם אתה מוכן לצפות במסך כזה בבית?

http://primeview.biz/Products.aspx?cat=27
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

pargit
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1013

שליחה

Itay_Pollak כתב:זה בכלל משהו שאני לא מבין.
בשנת 91 כשהייתי בארה"ב אני זוכר במשחקי הוידאו איזה משחק עם הולוגרמות.. מוזר שירדו מזה.
רק לחשוב על טקן בהולוגרמות...
אני מחכה להולודק :)
...
כן אני גם זוכר משחק כזה שהיה אפילו בלונה פארק בתל אביב בשנות ה 90... מוזר שהוא נעלם...

apples
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 20

ה LCD היא טכנולוגיה פגומה באופן מבני, oled או משהו דומה לו ינצח

שליחה

רק ענין של זמן.

רק לפני מספר ימים נתבשרנו על מפעל דור 5.5 חדש של סמסונג שייכנס לייצור המוני בחודש 1
של 2010:
סמסונג אישרה את השמועות על הקמת מפעל ייצור חדש למסכי oled, המפעל יעבור לייצור המוני
בחודש 1 של 2010 המפעל ייצר מצעים בגודל של 1300 על 1500 מילימטר. הייצור מיועד בעיקר עבור שוק הסלולר
אבל גדול המצעים מאפשר גם מסכי טלויזיה בגודל בינוני.

סמסונג מאשרת שתוצרת המפעל מיועדת גם עבור מחשבים ניידים, מקורות בתעשיה מציינים שהגדלים המיטביים לחיתוך המצעים (ניצול מירבי של המצע ללא השלכת עודפים חסרי שימוש) הם 21.5 אינצ' ו 32 אינצ'.

התקנת מכונות הייצור תחל ברבע 3 של 2010 וייצור בהיקף מלא יחל בחודש 1 של 2010, עלות הקמת המפעל 866 מליון אירו.

כיום סמסונג צורכת 80% מתפוקת הייצור ממפעל דור 3.5 לייצור OLED וזקוקה ליכולת ייצור גדולה יותר,
המפעל החדש יענה על כך ויאפשר התרחבות נוספת.

טכנולוגיית ה OLED נחשבת גם לטובה ביותר לתמיכה במסכי תלת מימד.
...
מקור
http://www.flatpanelshd.com/news.ph...l&id=1271769706

לא הייתי מציע לתלות תיקוות גדולות מידי ב local dimming, המגמה השולטת אצל יצרני
ה lcd לשימוש בתאורת led היא היקף המסך, מסכי local dimming יקרים מאוד (בגלל כמות
המנורות) והמגמה היא להקטין את מספר נורות ה led במערך על ידי מפזרי אור יעילים יותר
כלומר היכולת לעשות local dimming אמיתי נחלשת, זה יותר area dimming מאשר
local dimming ולעולם לא יהיה טוב כמו pixel dimming, בשביל זה צריך ... oled.

ה oled כעת בייצור המוני עבור מחשבי כף יד (4" ) משם הוא ינדוד למחשבי טבלה,
מחשבים ניידים ובסופו של דבר מסכי מחשב/טלויזיות.

אני סומך על סמסונג שתסחוב את שוק המסכים העולמי (אם ירצה או לא ירצה) אל טכנולוגיית
ה oled.

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 3590
שם מלא: אריה רוטמן

שליחה

תודה על המידע עופר, (Y)
מקווה שאתה פסימי מידי :)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78970
שם מלא: עפר לאור

שליחה

apples,

חוץ מסמסונג שמתנדנדת בין הרצון העיצובי להקטין את העובי לבין הרצון שלה לשפר את איכות התמונה, כמעט כל שאר היצרנים מייצרים LOCAL DIMMING ברמות שונות. להערכתי EDGE LIT יעלמו מהשטח למסכי ה-HIGH END אחרי שכל הרעש של העיצובים האולטרה דקים יעלמו.

arotman,

הלוואי.

nils3373
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

עופר,

בינתיים חלק ניכר מהסמרטפונים שיוצאים לשיווק/מושקים בימים אלא הם בעלי מסכי OLED או AMOLED - נקווה שהתופעה תתרחב ושנבואתך הלא כל כך אופטימית תתבדה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

אבל דווקא כתבתי שבתחום הסלולר לדעתי מהר מאוד זה יהפוך לסטנדרט.

התכונות של SUPER AMOLED מושלמות לסלולרי ולנגנים ניידים.

הפריצה תגיע כשזה יגיע למחשבים ניידים.

nils3373
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

על פי הפירסומים מהחודשים האחרונים נראה כי DELL וסמסונג (כפי שהוזכר במאמר) מתקדמים יפה לעבר ייצור המוני של laptops מבוססי OLED/AMOLED.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

נחיה ונראה. הבעיות בייצור עד כה לא מעודדים.

apples
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 20

שליחה

oferlaor כתב:נחיה ונראה. הבעיות בייצור עד כה לא מעודדים.
...
ל oled יש בעיות (בעליל במסכים קטנים אין בעיות, הייצרו שלהם כלכלי, כך
אני מניח) אבל הם יפתרו, הבעיות של ה lcd לא יפתרו לעולם (נובע מעקרון הפעולה
של הטכנולוגיה הזו, ייצור אור והסתרתו), לכן הוא חי על זמן שאול, מערך led לא יושיע,
הוא לא זול, לא אלגנטי, לא דק באמת, צורך יותר חשמל וציבור צרכנים רחוק מלהבין
את ההבדל בין תאורה היקפית למערך LED צפופים יותר או פחות.

oled או טכנולוגיה דומה לה (פיקסל מייצר אור) תסלק בסופו של דבר את ה lcd
מהשוק לחלוטין.

רק ענין של זמן.

nils3373 כתב:על פי הפירסומים מהחודשים האחרונים נראה כי DELL וסמסונג (כפי שהוזכר במאמר) מתקדמים יפה לעבר ייצור המוני של laptops מבוססי OLED/AMOLED.
...
לא כל כך מהר, כרגע הייצור משתלם לסמסונג ו LG עבור מסכים בגודל של 4", ברבע 1 של
2011 אפשר יהיה לראות את מידת השינוי בגודל המסכים (אם בכלל) עם כניסת המפעל
החדש של סמסונג לייצור המוני.

גם אם נניח שמסכים "גדולים" של 10 עד 22 " יגיעו לשוק בעוד שנה, המחיר שלהם יהיה בשמיים,
כלומר לא מעשי, כרגע יש ערך כלכלי במסכים קטנים של 4", אבל גם זה יפה משום שעד לא מזמן
מסכי oled שימשו רק בנגני מדיה (גודל מסך של 1-2").

ice2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 962

שליחה

תודה לעופר. הכתבה היתה מעניינת ומהנה לקריאה, בדיוק מה שצריך ועם טעם של עוד.

קשה לי להסכים עם המוות של הטכנולוגייה. דווקא העתיד נראה בהיר משתי סיבות עיקריות. האחרונה היא דווקא משיקולים עסקיים (ולא כלכליים) עצם העבדה שבשוק הLCD מתחולל קרב מחירים עקוב מדם בו היצרניות בקושי מרוויחות מעיד על העובדה שמשהו חדש צריך להיכנס מתישהו. העובדה שיש כבר מסך 3D לבית עוד לפני שהספקתי לראות סרט 3D בקולנוע מעידה על הלחץ והצורך הזה של היצרניות.
גם מהצד של הצרכנים בסוף משהו ישעמם והם יירצו משהו חדש גם אם הם לא מבינים מה זה. כבר היום הלקוחות מתלהבים ממסכי LED בלי בכלל לדעת מה זה או מה היתרונות (ואני מדבר על הקהל הרחב) העיקר שהם רואים בזה "משהו יותר טוב" וזה מה שמספק להם נחת ותועלת מהקנייה.

לכן, דווקא השיקול האנליטי הקר לא הוא זה שיקבע את העתיד, אנשים לא קונים שחורים יותר טובים או מסך יותר קר. גם לא אכפת להם לא מלגו ולא מדופלו, הם רק עוברים ממשהו ישן למשהו חדש כשנמאס להם, ועדיף שיהיה עליו BUZZ.

הסיבה הראשונה היא כמובן שלOLED יש שימוש במכשירים ניידים עם מסכים קטנים מה שמבטיח המשך התעסקות עם הטכנולוגייה. תכונת הגמישות,עמידות ושקיפות גם כן תמצא שימושים עתידיים ולכן בסופו של דבר כל העסק הזה יזלוג לשוק המסכים הבייתי.

נכון להגיד שהיה עיקוב ואולי יהיה עוד עיקוב לא קטן וזה אכן משהו שלא ציפינו לו.
DENON AVC-X4700H| Audiovector S3 Signature| Audiovector SC Signature | Audiovector Ki1| SVS SB3000

king777
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 34

שליחה

תסלחו לי על בורותי בתחום אך מה ההבדל בין OLED למסכי הLED שכיום נמכרים בחניות ?
האם הטכנולוגיה שונה?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985

שליחה

כן, היא שונה לחלוטין. תקרא שוב את המאמר, הכל מוסבר שם.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

mama105
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 116

שליחה

תודה עופר על המאמר שמסביר כל כך יפה את השיטה וההבדלים.
האמת הצלחת לבאס אותי כי אני הייתי בצפייה לראות את מסכי OLED כבר ב - 2010.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

BRK,

אין שום ספק שהיצרנים מאוד מעוניינים בפתרונות שיעלו מחדש את מתח הרווחים שלהם שמאוד הצטמצם בשנתיים האחרונות.

LED ו-FI (פלוס עיצוב דק ואלגנטי) היו השיטות להבדיל את המודלים היוקרתיים ולאפשר ליצרנים לבקש עליהם יותר כסף.

עם זאת, גם כאן, הרווחים נשחקים מהר מאוד, ועכשיו אנחנו נכנסים לתחום שבו בשנה הקרובה גם LED יכנס כסטנדרט (ומיד אחריו LOCAL DIMMING EL).

לכן, תלת מימד במודלים היוקרתיים זה מה שהם מקווים שיאפשר להם לנשום בשנה-שנתיים הקרובות. קשה לעשות 3D טוב בזול - צריך פאנל טוב, תאורה אחורית מדוייקת מאוד ועוצמת אור גבוהה. למרות זאת, סמסונג למשל מתכוונים לשחרר גירסאת מסך 3D בלי LED, מה שעלול שוב להכניס את כל התעשיה הזו לסחרור מחירים מוקדם מהצפוי.

OLED צריך להתחרות עם כל זה. לא רק במהירות הפיתוח (שבה, אם תשימו לב LED ו-LCD מנצחים ובגדול - כל שנה/שנתיים יש חידוש דרמטי בעוד שבפלזמה וב-OLED הכל זז לאאאאטטט) וגם לא במחיר.

השאלה היא מי יסתכל על OLED כשברבע מחיר אפשר לרכוש מסך שנראה מדהים מבוסס LCD/LED או פלזמה?

כבר ראינו (עם KURO) שאיכות התמונה לאו דווקא הגורם הקובע לגבי מי יצליח ומי יכשל בתחום הזה. דווקא הדוגמא הזו מראה שמרבית האנשים יעדיפו מחיר זול על פני איכות תמונה...

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”