יבוא PS3 אמריקאי לארץ - האם משלמים גם מכס וגם מע"מ או שרק מכס???
- sierra13
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 282
קונסולת משחק, PS3 או XBOX או Wii, משחקים, חומרה, עזרים טקטיים, חומרים נילווים וכו' הכל נכנס תחת הקטגוריה של משחקי טלוויזיה - 29.9%.
העלות לרוב מחושבת על פי הסכום על ההצהרה של השולח ולא על פי טבלה שיש למכס. (זה גם מה שהמכס אומר שהוא עושה - אבל זה לא מחייב אותם).
על פי ההוראות מהמכס (פה בהמשך) אין התייחסות לכך שאתה תשלם על פי מחיר המוצר + מחיר המשלוח, אבל ברוב המקרים אתה כן תשלם לפי העלות הכוללת:
. שחרור החבילות ותשלום המסים
א. ככלל, על טובין המיובאים בדואר חבילות חלים מסי יבוא (מכס, מס קניה, מע"מ), על פי סיווגם בתעריף המכס, ועל פי הצהרת המכס שצורפה לחבילה/צרור. את המסים החלים ניתן לשלם בסניפי/סוכנויות הדואר, בעת השחרור.
ב. את החבילות המגיעות בדואר מהיר (EMS) ניתן לשחרר ע"י סוכן מכס של חברת דואר ישראל, כל סוכן מכס אחר, לשכת השירות, או ע"י היבואן עצמו - בבית המיון הפועל בת"א בלבד.
המסים אינם כוללים את העמלות שגובה חברת הדואר, ובנושא זה ניתן לפנות לשירות הלקוחות של חב' דואר ישראל.
.
המזל גם משחק פה תפקיד לא קטן.
למשל - הקיט של Rock Band. מאמזון גרמניה:
מדובר בקופסא לא קטנה בכלל במשקל מכובד של 10 קילו וצריך להיות עיוור בשביל לא להבין שמדובר על משהו שנופל תחת ההגדרה של משחק טלויזיה.
המחיר באתר כולל משלוח: 51 יורו.
על הנייר משלוח כזה אמור להיות מחוייב בתשלום מיסים כולל של 29.9% שהם מע"מ פלוס מס קניה.
באופן מעשי אני הייתי עד לכל האפשרויות..
אחד שילם רק מע"מ על הסכום המלא.
אחד שילם את כל ה- 29.9%
ואחד אחר, בא לקח את החבילה, אמר תודה והלך בלי לשלם.
צריך לזכור שבסוף היום מי שקובע אם תשלם וכמה זה בנאדם שיש לו מצבי רוח, ידע וגם את היכולת לטעות.
עם כל זאת קשה לי להאמין שיהיה לך כזה מזל עם PS3.
תצפה לשלם מס מלא על כל הסכום.
כלל לחיים:
תהיה פסימי ותנמיך ציפיות - זו הדרך הבטוחה ביותר להיות מופתע לטובה.
העלות לרוב מחושבת על פי הסכום על ההצהרה של השולח ולא על פי טבלה שיש למכס. (זה גם מה שהמכס אומר שהוא עושה - אבל זה לא מחייב אותם).
על פי ההוראות מהמכס (פה בהמשך) אין התייחסות לכך שאתה תשלם על פי מחיר המוצר + מחיר המשלוח, אבל ברוב המקרים אתה כן תשלם לפי העלות הכוללת:
. שחרור החבילות ותשלום המסים
א. ככלל, על טובין המיובאים בדואר חבילות חלים מסי יבוא (מכס, מס קניה, מע"מ), על פי סיווגם בתעריף המכס, ועל פי הצהרת המכס שצורפה לחבילה/צרור. את המסים החלים ניתן לשלם בסניפי/סוכנויות הדואר, בעת השחרור.
ב. את החבילות המגיעות בדואר מהיר (EMS) ניתן לשחרר ע"י סוכן מכס של חברת דואר ישראל, כל סוכן מכס אחר, לשכת השירות, או ע"י היבואן עצמו - בבית המיון הפועל בת"א בלבד.
המסים אינם כוללים את העמלות שגובה חברת הדואר, ובנושא זה ניתן לפנות לשירות הלקוחות של חב' דואר ישראל.
.
המזל גם משחק פה תפקיד לא קטן.
למשל - הקיט של Rock Band. מאמזון גרמניה:
מדובר בקופסא לא קטנה בכלל במשקל מכובד של 10 קילו וצריך להיות עיוור בשביל לא להבין שמדובר על משהו שנופל תחת ההגדרה של משחק טלויזיה.
המחיר באתר כולל משלוח: 51 יורו.
על הנייר משלוח כזה אמור להיות מחוייב בתשלום מיסים כולל של 29.9% שהם מע"מ פלוס מס קניה.
באופן מעשי אני הייתי עד לכל האפשרויות..
אחד שילם רק מע"מ על הסכום המלא.
אחד שילם את כל ה- 29.9%
ואחד אחר, בא לקח את החבילה, אמר תודה והלך בלי לשלם.
צריך לזכור שבסוף היום מי שקובע אם תשלם וכמה זה בנאדם שיש לו מצבי רוח, ידע וגם את היכולת לטעות.
עם כל זאת קשה לי להאמין שיהיה לך כזה מזל עם PS3.
תצפה לשלם מס מלא על כל הסכום.
כלל לחיים:
תהיה פסימי ותנמיך ציפיות - זו הדרך הבטוחה ביותר להיות מופתע לטובה.
- Itay_Pollak
-
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
ככל שהמוצר מוכר יותר - ע"ע PS3 - הסיכוי שהוא יחמוק בין עיני המוכס נמוכים יותר.
גם בהתחלה כשהמזרימדיות מבית POPCORN HOUR הגיעו - היינו משלמים רק מע"מ - אח"כ - עלו עלינו
גם בהתחלה כשהמזרימדיות מבית POPCORN HOUR הגיעו - היינו משלמים רק מע"מ - אח"כ - עלו עלינו
-
unzi200888
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 578
שמע סיירה קבל ח"ח על הפירוט המעולה, באמת שסגרת לי את כל הפינות 
זה משנה אם החבילה מגיעה עם UPS או USPS, המכס אותו מכס - 29.9 אחוז נכון?
מאיפה ידע כל כך נרחב? הייתכן אתה עצמך עובד מכס ?
כמובן שאנמיך את הציפיות, אבל מצד שני לשלם סה"כ 800-900 שקל על קונסולה חדשה זה נראה לי די משתלם
זה משנה אם החבילה מגיעה עם UPS או USPS, המכס אותו מכס - 29.9 אחוז נכון?
מאיפה ידע כל כך נרחב? הייתכן אתה עצמך עובד מכס ?
כמובן שאנמיך את הציפיות, אבל מצד שני לשלם סה"כ 800-900 שקל על קונסולה חדשה זה נראה לי די משתלם
- sierra13
-
- חבר פעיל מאוד

אין בעיה, שמח לעזור.
הידע הוא מניסיון והלינקים שהבאתי ככה שאל תיקח את זה בתור תורה מסיני
זה גם היתרון בפורום - אם למישהו יש רעיון אחר או ניסיון אחר זה תמיד עוזר.
בכל מקרה: מבחינת רשויות המכס לא משנה מי הביא את החבילה אבל כמו שאמרו פה, יש מצב שתשלם יותר ל- UPS בגלל שהם משחררים את החבילה בעצמם וגובים עמלה.
בהצלחה ותעדכן.
הידע הוא מניסיון והלינקים שהבאתי ככה שאל תיקח את זה בתור תורה מסיני
בכל מקרה: מבחינת רשויות המכס לא משנה מי הביא את החבילה אבל כמו שאמרו פה, יש מצב שתשלם יותר ל- UPS בגלל שהם משחררים את החבילה בעצמם וגובים עמלה.
בהצלחה ותעדכן.
-
unzi200888
-
- חבר פעיל במיוחד

אבל אם אני משלם מכס על השיחרור ל-UPS, אני צריך לשלם לעוד גורם כלשהו על השיחרור חיבלה מהמכס?sierra13 כתב:אין בעיה, שמח לעזור.
הידע הוא מניסיון והלינקים שהבאתי ככה שאל תיקח את זה בתור תורה מסיניזה גם היתרון בפורום - אם למישהו יש רעיון אחר או ניסיון אחר זה תמיד עוזר.
בהצלחה ותעדכן....
ועוד משהו קטן - כשאומרים "לשלם מכס" תכלס מתכוונים ל"לשחחר את הפריט מהמכס" נכון???
סורי על הבורות
- SimonSix
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 131
ענין של מזל כמו שנכתב.
הזמנתי מארה"ב PS3, ביקשתי שירשום על האריזה-מדפסת (הסכים)
הקונסולה הגיעה ולא שילמתי מכס.
אבל, אני יודע שבזמן האחרון התחילו להחמיר ולבדוק יותר חבילות מבעבר
הזמנתי מארה"ב PS3, ביקשתי שירשום על האריזה-מדפסת (הסכים)
הקונסולה הגיעה ולא שילמתי מכס.
אבל, אני יודע שבזמן האחרון התחילו להחמיר ולבדוק יותר חבילות מבעבר
- sierra13
-
- חבר פעיל מאוד

UPS זה דואר שליחים. הם עושים במקומך את העבודה שאתה צריך לעשות.unzi200888 כתב: אבל אם אני משלם מכס על השיחרור ל-UPS, אני צריך לשלם לעוד גורם כלשהו על השיחרור חבילה מהמכס?...
במקרה הזה: הם דואגים לשחרר את הפריט מהמכס על מנת שהם יוכלו להביא לך אותו עד הדלת.
עד כמה שאני יודע, אתה משלם להם על שני דברים:
דבר ראשון - אתה מחזיר להם את הכסף שהם נתנו לרשויות המס.
דבר שני - אתה משלם להם עמלה עבור השירות והעבודה שהם עשו בשבילך.
אני לא בטוח שאני לגמרי מבין את השאלה שלך אבל עקרונית כן.unzi200888 כתב: עוד משהו קטן - כשאומרים "לשלם מכס" תכלס מתכוונים ל"לשחרר את הפריט מהמכס" נכון???...
תחשוב על זה ככה: המכס/מדינת ישראל מחזיקים את המוצר שלך בתור בן ערובה והם לא ישחררו אותו עד שאתה תשלם את הכופר שהם מבקשים.
-
unzi200888
-
- חבר פעיל במיוחד

רגע אז אני משלם ל-UPS את 29.9% וזהו??? או שצריך לשלם עוד משהו לגורמים ישראליים?sierra13 כתב:UPS זה דואר שליחים. הם עושים במקומך את העבודה שאתה צריך לעשות.unzi200888 כתב: אבל אם אני משלם מכס על השיחרור ל-UPS, אני צריך לשלם לעוד גורם כלשהו על השיחרור חבילה מהמכס?...
במקרה הזה: הם דואגים לשחרר את הפריט מהמכס על מנת שהם יוכלו להביא לך אותו עד הדלת.
עד כמה שאני יודע, אתה משלם להם על שני דברים:
דבר ראשון - אתה מחזיר להם את הכסף שהם נתנו לרשויות המס.
דבר שני - אתה משלם להם עמלה עבור השירות והעבודה שהם עשו בשבילך.
אני לא בטוח שאני לגמרי מבין את השאלה שלך אבל עקרונית כן.unzi200888 כתב: עוד משהו קטן - כשאומרים "לשלם מכס" תכלס מתכוונים ל"לשחרר את הפריט מהמכס" נכון???...
תחשוב על זה ככה: המכס/מדינת ישראל מחזיקים את המוצר שלך בתור בן ערובה והם לא ישחררו אותו עד שאתה תשלם את הכופר שהם מבקשים....