עזרתכם בבחירת מטחנת קפה

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2220

שליחה

יש לי אותה כבר כחצי שנה.

לפני הרכישה בחנתי את הרוקי,איבראיטל ונמוקס לוקס פלוס.

את הרוקי דחיתי כיוון ששמתי לה שהיא נתקעת לפעמים כיוון שהפולים מחליקים בזמן הטחינה,ואז צריך לנער לשקשק,או להכניס כפית עמוק בפנים על מנת לשחרר,אצלי זה קריטי,כיוון שאני נוהג לעיתים קרובות לקלות כהה יחסית,והשומן שמצטבר על הפולים מגביר את הבעיה,

איבראיטל לדעתי בסדר גמור,רק לא אהבתי את הטיימר,נכון שניתן לבטלו,הבחינתי עודף חלקים נעים,בפרט כשזה קפיץ מהווה מקור לבעיות עתידיות.

את הנמוקס לוקס מאוד אהבתי,למרות רעשנותה,מטחנה טובה, וכנראה יש בעיות שרות עם החלפים-בדיוק כמו הנמוקס נפוליטנה-שאגב לדעתי מכונה טובה מאוד ועומדת היטב ברמות של הסילביה ואחיותיה.

לבסוף העדפתי את הגרינטה,מבחינתי היא טובה ומספיקה בהחלט לצרכים שלי,יש איתה בעיה של גושים (מי המציא את המושג מגיישת ?,אותך לנתיבה בן יהודה),שמבחינתי זה ממש לא בעיה,מהירה בטחינה,למרות "ה-50 מ'מ,אין לה את הכיוונים "העדינים"-קליקים,מתכיילת בקלות,והטחינה אחידה,חסרון נוסף זה הגובה שלה (כפיר תזהר :wink: ),ולכן ביד אחת מחזיקי בידית החליטה,ובשניה תומכים מלמעלה בגלל הרעידות.

מי שמעונין להתנסות מוזמן.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726

שליחה

יוסי רק שתדע לך שהמטחנה שלך מאוד קסמה לי כשרכשתי את האניטה, מה שלא אהבתי בה זה את גימור הפלסטיק וגם המחיר שלה ממש לא זול ונושק לרוקי.

בקיצור למוגבלי תקציב ומרבים לטחון לאספרסו רק LELIT ...

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2220

שליחה

כפיר_ש כתב:יוסי רק שתדע לך שהמטחנה שלך מאוד קסמה לי כשרכשתי את האניטה, מה שלא אהבתי בה זה את גימור הפלסטיק וגם המחיר שלה ממש לא זול ונושק לרוקי.

בקיצור למוגבלי תקציב ומרבים לטחון לאספרסו רק LELIT ...
...
מבחינת פלסטיקה אתה צודק.

לגבי מחיר,לדעתי אפשר להשיג אותה ב-1300 ש'ח.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712

שליחה

thedoctor, תודה על המידע לגבי מהירותה טחינה של המטחנות.
לפי מה שאתה מתאר, כנראה שלליט היא האופציה הכי טובה, לפני הרוקי.

הגרינטה מתקרבת למחיר הרוקי עד-כדי מחיר שווה.

אגב, יתרון לרוקי על האחרות - סחירות מדהימה. אני רק מלמלתי כאן בפורום שאולי אמכור את המטחנה שלי, וקיבלתי תוך כמה שעות מס' הודעות פרטיות של אנשים שמעוניינים לקנות. למרות שאתה לא קונה כדי למכור - לך תדע מתי יתקוף אותך שוב חיידק השידרוגיטיס.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016

שליחה

אין לזה משמעות - מאה שח לפה או לשם פעם בכמה שנים? שטויות
what's next?

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726

שליחה

hosq כתב:אין לזה משמעות - מאה שח לפה או לשם פעם בכמה שנים? שטויות
...
מסכים איתך ב 100% ולכן ההמלצה הגורפת שלי לקנות K3 ללא שום היסוס אשר תלווה את הבחור גם למכונה הבאה ... אם באמת יש בעיה של תקציב (למרות שזה רק כמה מאות שקלים) אפשר לשקול את הלליט או רוקי יד שניה.

scoop9
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 533

שליחה

אולי אם כולכם מתנגדים לי לקנות את ה-i-2 מישהו מוכר את הרוקי שלו יד שניה?

גלעד_אינטרפרק
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 156
שם מלא: גלעד מוסקוביץ

שליחה

מה מילים לגבי i-2 של Ascaso ("תגובת היבואן" :) )

1. אין שום הכרח להשתמש בטיימר, יותר מזו - במטחנות שאנו מייבאים כלל אין טיימר. מה שאומר שאם הציעו לך מטחנה עם טיימר היא ישנה והיא שאריות מיבוא קודם של לפני כמה שנים.
2. מחיר המטחנה עם גוף ABS הוא 1090 ש"ח
3. למטחנה 2 שנות אחריות
4. מי שרוצה מוזמן לבוא ולנסות אותה ולהתרשם בעצמו.
5. לגבי גושים - לא ראיתי מטחנה בטחינה רציפה שלא מוציאה גושים ברמה זו או אחרת. ניעור קל של הידית וטימפור נכון יעלימו את הגושים.

בברכה,
גלעד
מנכל אינטרפרק, יבואני Ascaso
מנכל אינטרפרק - מרכז תרבות קפה.

יבואנים בלעדיים : Cimbali, Elektra, Ascaso
אולם התצוגה הגדול בארץ לתחום הקפה - ביתי ומקצועי

scoop9
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

גלעד יש הבדל בין ה-i-2 למיני?
שמתי לב שכולם מוכרים את זה ב1090 אבל לשנה אחת כנראה שזה מה שנשאר להם מהיבואן הקודם.
בכל מקרה אני מחפש מטחנה...
חברה מישהו משדרג את הרוקי שלו ומעוניין למכור?

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה

ההבדל הוא קצת במאסיביות ובגודל הפיזי לטובת ה I2
אם כי לטעמי זה דוקא לרעתה - המטחנות הקטנות עושות עבודה כמעט זהה, והבדלי האמינות זניחים בשימוש ביתי. אין סיבה לסבול מכשיר גדול יותר, בטח לא כמכשיר ראשון
what's next?

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה

גלעד, תודה על האינפורמציה.

אני שמח לשמוע שאין טיימר בחדשות, וזו גם אינדיקציה מצויינת עבור קונים פוטנציאליים - כדי לוודא שתקבלו שירות כמו שצריך, מאינטרפרק, דאגו לקנות את ה-I2 בלי טיימר.

לגבי טחינה עם/בלי גושים - לא ראיתי טחינה של I2, אבל הלליט טוחנת כמעט בלי גושים. יותר טוב מכל הדוזרלס שראיתי, כולל את הרוקי (מבחינת הגושים).

לגבי גודל המטחנה - אני עבדתי עם נמוקס, איבריטל ולליט, ועבורי הן קטנות מדי. ה-I2 גדולה יותר ולכן נוחה יותר.
אגב, בעיה קטנה שלא הזכרתי לגבי הלליט - מיכל הפולים שלה ממש פיצי. לי אישית זה מציק, כי אני אוהב לשפוך את כל ה-250 גר' שיוצאים מהג'ין ולשכוח מהפולים לכמה ימים.

scoop9 - אני יודע שכמות המידע הופכת את הנושא למבלבל. אבל רק זכור שבשורה התחתונה לא משנה איזו מטחנה תקנה, מבין אלו שאנחנו מדברים עליהן (רוקי, לליט, שתי האסקסו ו-K3) - כולן מטחנות מצויינות מהמדרגה הראשונה. למעט ה-K3 שעבורה תצטרך להגיע אישית לרוני בקפה רות (וכפי שכבר כתבנו, זו לא בדיוק חנות קפה או יבואן מכשור קפה ללקוחות פרטיים), כל שאר המטחנות מגובות ביבוא מסודר ומעבדה נורמלית.

בשורה התחתונה:
לו הייתי צריך לסדר את המטחנות מהטובה אל הפחות טובה, מבלי להתחשב במחיר, הייתי מסדר כך: K3, רוקי, לליט, I2, מיני
אם אני צריך לסדר לפי יחס עלות/תועלת, כשהתקציב מוגבל: מיני, לליט, K3, רוקי, I2

scoop9
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

אוקיי תודה אני יקח את זה בחשבון.
אני ינסה לתפוס רוקי יד שתיים במחיר טוב ואם לא אני יחשוב הלאה לפי המחירים...
למרות שיש לי עדיין על הפרק i-2 ב800 שקל שעוד לא מימשתי את האופציה הזאת.. ואני לא בטוח אם היא עם טיימר או לא צריך לראות...
דרך אגב יש גם את האסקאסו מתכת איזה דגם זה?

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה

אסקאסו סטיל.
היא לא מיבוא רשמי של אינטרפרק, עד כמה שאני יודע.

scoop9
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

אוקיי תודה
אני יחשוב מה הלאה..

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה

מוטי -
1. יבואן שהוא נציג של חברה בארץ צריך לתת שירות במחיר הוגן לכל המכשירים מתוצרתה, אם נרכשו דרכו או לא. המהדרין יתנו גם אחריות יצרן אם קיימת.
2. לא כל כך מבין ע"פ מה דירגת את המטחנות? מלבד ה K3, קשה לי להסכים או שלא להסכים לגבי השאר.

סקופ -
אם יש לך I2 ב 800 שח בקנה, אל תהסס. מחיר מצויין למכשיר מצויין. כמובן שיש לוודא אחריות.
what's next?

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה

אם קשה לך להסכים או שלא להסכים, אז על מה נדבר? :)

אני אנסה להסביר:
moti_r כתב: לו הייתי צריך לסדר את המטחנות מהטובה אל הפחות טובה, מבלי להתחשב במחיר, הייתי מסדר כך: K3, רוקי, לליט, I2, מיני
...
K3 - הכי טובה כאן, אבסולוטית
רוקי - עדיפה על ה-38 מ"מ קוניות, כולן
לליט - הכי טובה מבין הקוניות, אבל גם יקרה יותר
I2 - עדיפה על המיני, כי היא גדולה ונוחה יותר
מיני - בסוף
moti_r כתב: אם אני צריך לסדר לפי יחס עלות/תועלת, כשהתקציב מוגבל: מיני, לליט, K3, רוקי, I2
...
מיני - הכי זולה כאן, ולכן זוכה למקום הראשון (ובעלת איכות טחינה מעולה)
לליט - עדיפה על המיני בגלל הנוחות, אבל יקרה משמעותית ממנה ולכן עלות/תועלת נמוכה יותר
K3 - מעולה, אבל יקרה משמעותית מהלליט, ולכן יחס עלות/תועלת עוד יותר נמוך
רוקי - יקרה בלי הצדקה מול התחרות
I2 - הכי גרועה מבחינת עלות/תועלת

התחשבתי במחיר הרשמי של ה-I2. אני לא יכול להתייחס למחירי מבצע של 800 ש"ח, כי אני לא יודע באילו מחירים אפשר להשיג את הלליט, למשל. אם היא מגרדת את ה-1000 ש"ח מלמעלה, למשל, היא עולה ברשימה שלי למקום הראשון, בלי לחשוב פעמיים.

scoop9
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

בואו נעשה בוררות אחרונה שאני אוכל להחליט סוף סוף כי אני מושך את זה כבר יותר מדי זמן!
והאפשרויות הם:
i-2 חדשה עם אחריות מהחנות (אחת מהחנויות המוכרות) במחיר של 800 ש"ח בהזדמנות חד פעמית.
רוקי יד שניה באותו המחיר פלוס מינוס שהייתה בשימוש שנה וחצי אך היא שמורה ומטופלת ע"י מומחה לא קטן בנושא במצב שמור יופי יופי!

מה אתם מציעים חברים?

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה

שאלה קשה.

אם ה-I2 בלי טיימר, הייתי לוקח אותה.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה

סקופ - במחיר כזה, חדש
מוטי - האמת שאני לא מסכים עם הקביעות שלך. והרי ההתרשמות שלי :
הרוקי מסיבית יותר מהקוניות 38 ממ, אבל גדולה כעורה ואיטית מרובן. במבחני טעימה, לא זכור לי שהיא ניצחה (זכור לי ההיפך אבל הייתי לוקח את זה בערבון מוגבל). לדעתי היתרון שלה הוא דווקא כוונון הצעדים הנוח.
את הלליט בדקתי יותר מפעם אחת, היא בנויה טוב אבל נראית לא משהו בכלל, והשייח שבדק אותה מול המיני לקח את המיני בלי לחשוב פעמיים. הרבה יותר סימפטית למראה. מגיישות - כולן ברמה זו או אחרת. תכלס, לא חושב שאפשר לצאת בהצהרות מה עדיף על מה. ההבדלים במקרו לא קיימים וצריך ללכת לחנות ולראות מה מוצא חן.
what's next?

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה

לא יודע מי זה השייח ולמה קוראים לו השייח, אבל אני (אפשר לקרוא לי מורדוך, אם תרצה 8) ) בדקתי אישית את הלליט, מיני, נמוקס ואיבריטאל. שיחקתי מזמן עם ה-I2 (אבל ממש מזמן) ויש לי את הרוקי כבר הרבה זמן.
בחנתי את ה-K3 של עופר מספר פעמים, כשבפעם האחרונה הוא בא אלי וטחנו איתה ביחד מספר יפה של שוטים.

אני עומד לחלוטין מאחורי מה שכתבתי.
ה-K3 בליגה מעל כולן, ולדעתי היא מייתרת את הרוקי לחלוטין, בתמחור הנוראי של נני היום.
אבל היא כרגע לא בדיון.

להשוות את הרוקי למטחנות הקטנות האלה, זה כמו להשוות טויוטה קורולה ליונדאי גץ, ולטעון שהגץ לוקחת ב-0 למאה. מדובר בליגה אחרת לגמרי של מטחנה, גם אם נניח, לצורך הדיון, שאין הבדל באיכות הטחינה.

לגבי ההשוואה לליט מול מיני - עבדתי עם הלליט הרבה פעמים (אח שלי קנה כזו) ושיחקתי עם המיני במשך דקות ארוכות במפגש המועדון באינטרפרק. לטעמי אין מה להשוות בין השתיים. הלליט איכותית ומסיבית יותר. העובדה שהיא עשויה מנירוסטה עוזרת לה מאוד לנטרל חשמל סטטי, והשורה התחתונה היא שהיא ייצרה את הטחינה הכי פלאפי וללא גושים שראיתי בכל המטחנות, כולל מטחנות עם דוזר!

על מי יותר יפה אני לא אתווכח, כי זה ענין אישי לגמרי.

רק אחזור שוב על הנקודה הכי חשובה בשרשור הזה, לטעמי: ה-K3 מייתרת את הרוקי, במחיר הרשמי הנוכחי של הרוקי (לפני הנחות ושאר מבצעים).

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”