חושב על בניית DIY של רמקול 3WAY בתצורת TRANSMISSION LINE - מחפש הכוונה

עשה זאת בעצמך, כולל הדפסות תלת מימד
yosihary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1271
שם מלא: יוסף הרי

שליחה

nimmer כתב:למה ישר להסיק שאין לי את הידע ?

עם הקרוסים אני לא מתכוון להתקשקש, אלא, לקנות אותם מוכנים בהתאם לצרכים שלי. גם עם רכיבים משופרים ויקרים יחסית העלות עדיין זניחה.

לידיעתך, ניתן בהחלט ליצור מתג שעוקף את הקרוס ומאפשר לי לעבוד אקטיבית אם וכאשר אני רוצה.
...
אם אתה מחבר אקטיבית למה אתה צריך לקנות קרוס מוכן? (סלילים נגדים קבלים)

האם הבנת מה שכתבתי לגבי מסנן אקטיבי עם מגבר אופרטיבי?

nimmer פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 232

שליחה

הרעיון הוא לשמור לעצי את האופציה לעבוד אקטיבית אם רק ארצה בכך בלי לפרק את כל הרמקול. אמרתי לעצמי שאם אני כבר בונה רמקול לבד ומשקיע ברכיבים איכותיים, אין סיבה שלא אוסיף כמה שקלים ואפתח לעצמי אופציה שלא קיימת בד"כ ברמקולים וחבל מאוד שכך (לאור הניסיון החיובי מתחום הרכב, כאמור לעיל)

אגב, לעבוד אקטיבית זה לא כל כך פשוט ו/או פיקניק כמו שמצטייר כאן. נכון, זה הרבה יותר גמיש ואם עובדים עם מחשב אפשר היום גם לשנות את נקודת החיתוך והמתלול בין הרכיבים ב REAL TIME ואף להגדיר את ה RC שונה לכל סוג מוזיקה או עוצמה שונה. מצד שני, זה מסרבל מאוד ולמשך תקופה מסוימת אתה מוצא את עצמך מתעסק יותר בפן הטכני ופחות נהנה מהמוזיקה.

yosihary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1271
שם מלא: יוסף הרי

שליחה

nimmer כתב:הרעיון הוא לשמור לעצי את האופציה לעבוד אקטיבית אם רק ארצה בכך בלי לפרק את כל הרמקול. אמרתי לעצמי שאם אני כבר בונה רמקול לבד ומשקיע ברכיבים איכותיים, אין סיבה שלא אוסיף כמה שקלים ואפתח לעצמי אופציה שלא קיימת בד"כ ברמקולים וחבל מאוד שכך (לאור הניסיון החיובי מתחום הרכב, כאמור לעיל)

אגב, לעבוד אקטיבית זה לא כל כך פשוט ו/או פיקניק כמו שמצטייר כאן. נכון, זה הרבה יותר גמיש ואם עובדים עם מחשב אפשר היום גם לשנות את נקודת החיתוך והמתלול בין הרכיבים ב REAL TIME ואף להגדיר את ה RC שונה לכל סוג מוזיקה או עוצמה שונה. מצד שני, זה מסרבל מאוד ולמשך תקופה מסוימת אתה מוצא את עצמך מתעסק יותר בפן הטכני ופחות נהנה מהמוזיקה.
...
האם הבנת מה זה מסנן אקטיבי?

האם אתה יודע למה הוא עדיף ממסנן פסיבי?

אם אתה מבין שאם מתכננים מראש לא צריך לפרק כלום?

איך בכלל תכננת את כל המערכת כאשר אתה משתמש בחיבור אקטיבי:

מהו המקור, איפה ואיך חותכים את התדרים, איזה קדם מגברים ו/או מגברים וכמה ?

nimmer פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

יש לי מגבר כח של NAD שבעה ערוצים מדגם T973 שיושב בצד ללא שימוש ומשכך אני אשתמש בו בשלב זה למרות שהוא לא אידיאלי לסטריאו הוא לגמרי מספק.

את החיתוך אני יכול לבצע בתוך כרטיס הקול ולהוציא עד שמונה ערוצים אנאלוגיים ברמת הפרדה גבוהה ורגישות גבוהה (124DB) - ASUS XONAR DELUXE) - ממש כמו שאני עושה ברכב.

א ו שאני יכול להשתמש בקרוס אקטיבי אנאלוגי שנשאר לי מהרכב של חברת AUDIOCONTROL מדגם 3XS.

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805

שליחה

nimmer - אתה לא צריך להמעיט בערכו של ה T973, מדובר על מגבר מצויין וכזה שמאד מתאים למערכת אקטיבית.

אגב, באיזו תוכנה אתה משתמש בשביל הקרוס במחשב?

nimmer פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

אני משתמש ב AUDIOMULCH בצירוף עם עוד כמה תוכנות וכלי VST מבית VOXENGO.

זה סיפור בפני עצמו ולדעתי יש בו פוטנציאל והזדמנות לכל אחד שמעז לקרוא לעצמו אודיופיל - אני כבר הרבה זמן חושב על לכתוב מאמר על הנושא ומתעצל - בגדול כל אחד מאיתנו יכול לעבוד אקטיבית גם כרטיס קול ה ONBOARD שלו..

אגב, בתחום הרכב כבר התקדמנו ממש והתחלנו להחליף מגברי שרת (OPAMPים) שמגיעים בסוקטים וניתנים להחלפה בכרטיסים של ASUS - אם נעשה את זה קצר, אתם לא תאמינו להבדל בסאונד שאפשר לקבל מהחלפת מגבר שרת (היצרנים נוטים לחסוך בתחום הזה והוא יחסית בעל חשיבות ובסכום די קטן אפשר לעשות פלאים)

שיהיה יום עצמאות שמח לכולנו

חזור אל “DIY והדפסות 3D”