כל הגופים המהוללים הללו לא "באמת" ללא מאוורר. הם פשוט מסתמכים על המאוורר של המארז, שלרוב צריך להיות גם מאוורר 120 מ"מ, כלומר לא המאוורר הטפוסי שתמצא במארזי HTPC.
אני לא אומר שהפתרון רע, אבל ללא מאווררים בכלל לא תצא, אלא אם כן תקנה מארז פסיבי כמו TNN-500 של זלמן (נראה יותר כמו מיני-בר מאשר כמו מחשב, ושוקל כמו מזגן ויקר כמוהו או יותר).
בנוסף, לא בטוח שגופי הקרור הללו יכנסו למארז שתרצה.
ישמו גם ה- HUSH-PC שפועל על עקרון דומה אבל גם כן יקר "רצח".
מערכת fanless אמיתית
- udif
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2083
- dudunc
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 27
כל הגופים הללו לא יעבדו במארז שהוא FUNLESS לגמרי ואני בספק גדול מאוד גם לגבי מארז מאוורר והמעבד לא.
תחשוב שכל עוד אתה עובד עם המחשב אתה צובר אויר חם שלא מפונה בשום צורה והוא רק מתחמם עוד יותר עם הזמן .
רק היטסינק לא יעמוד בחימום שהמעבד יוצר לו עם היטסינק טוב מאוד וגדול אתה אולי תעמוד על 60-70 מעלות קבוע זה יעבוד אבל זה "יגמור" לך את המעבד מהר מאוד.
אתה יודע בכלל מה הגדלים של כל גופי הקירור האלה שעלו פה ומה משקלם?
וממתי AMD יותר קרירים מINTEL ?
בתור אחד שמתעסק הרבה עם מחשבים (גם כעבודה וגם כתחביב) אני אומר לך זה לא יעבוד טוב.
אתה אולי יכול לנסות UNDERCLOCK ובכך להשיג אולי מעבד קצת יותר קריר.
אני מתפלא שקירור מים לא בא בחשבון, עם מאוורר אחד אתה יכול לקרר הכל ובמאורר אתה יכול לשחק עם המהירות (מהירות=רעש)שלו עד שיתאים לך ויתאים למערכת מן התפשרות ביניים.
תחשוב שכל עוד אתה עובד עם המחשב אתה צובר אויר חם שלא מפונה בשום צורה והוא רק מתחמם עוד יותר עם הזמן .
רק היטסינק לא יעמוד בחימום שהמעבד יוצר לו עם היטסינק טוב מאוד וגדול אתה אולי תעמוד על 60-70 מעלות קבוע זה יעבוד אבל זה "יגמור" לך את המעבד מהר מאוד.
אתה יודע בכלל מה הגדלים של כל גופי הקירור האלה שעלו פה ומה משקלם?
וממתי AMD יותר קרירים מINTEL ?
בתור אחד שמתעסק הרבה עם מחשבים (גם כעבודה וגם כתחביב) אני אומר לך זה לא יעבוד טוב.
אתה אולי יכול לנסות UNDERCLOCK ובכך להשיג אולי מעבד קצת יותר קריר.
אני מתפלא שקירור מים לא בא בחשבון, עם מאוורר אחד אתה יכול לקרר הכל ובמאורר אתה יכול לשחק עם המהירות (מהירות=רעש)שלו עד שיתאים לך ויתאים למערכת מן התפשרות ביניים.
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8266
מאז יצא התנור המכונה גם בשם פרסקוט ב 478 ובמקביל האתלון 64 למיניהם כאשר הגדיל לעשות הווניס ב 939, ועוד יותר קר כמובן (בגלל ה CACHE המצומצם) הוא הסמפרון .dudunc כתב: וממתי AMD יותר קרירים מINTEL ?...
מתי פעם אחרונה ראית מעבד של AMD? בתקופת ה DURON
- dudunc
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 27
הפרסקוט מניסיוני עובד בממוצע באזור 52-55 מעלות עם קירור סטוק זה נכון שהוא המעבד אולי הכי חם שיש לאינטל אבל תראה לי AMD אחד שיורד מזה.
- tzotz
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 214
למשל כאן:
הקטע הבא נלקח ממאמר שפורסם לא מסמן ב-tomshardware.com
It has been two bumpy years for Intel's processor business. The introduction of the 90-nm Pentium 4 (Prescott) marked a turning point, because all new Pentium 4 releases increased power consumption by a significant amount without a commensurate boost in performance. Intel tried increasing clock speeds with its NetBurst architecture, but it hit the ceiling faster than expected.
At the same time, AMD has offered a more efficient processor architecture, and recently extended its lead further with the introduction of dual-core models. Intel has thus been taking a beating both in performance and in energy efficiency.
It has been two bumpy years for Intel's processor business. The introduction of the 90-nm Pentium 4 (Prescott) marked a turning point, because all new Pentium 4 releases increased power consumption by a significant amount without a commensurate boost in performance. Intel tried increasing clock speeds with its NetBurst architecture, but it hit the ceiling faster than expected.
At the same time, AMD has offered a more efficient processor architecture, and recently extended its lead further with the introduction of dual-core models. Intel has thus been taking a beating both in performance and in energy efficiency.
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8266
הפרסקוט הראשונים בסטפינג C0 עבדו הרבה יותר גבוה. מאז ב 775 היה את D0 ו E0 שקצת יותר טובים אבל עדיין חמים. דרך אגב תריץ PRIME95 SMALL FFT ואז נראה את ה 52 מעלות שלך בסטוקdudunc כתב:הפרסקוט מניסיוני עובד בממוצע באזור 52-55 מעלות עם קירור סטוק זה נכון שהוא המעבד אולי הכי חם שיש לאינטל אבל תראה לי AMD אחד שיורד מזה....
אם לא ראית מעבד של AMD שעובד יותר נמוך אז לא ראית מעבדי AMD הרבה זמן.
תסתכל פה על הבדלי צריכת הוואטים בין המעבדים ותבין:
http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/di ... ler_8.html
On the other hand, all this enthusiasm about the lower power consumption of the 65nm processor cores vanishes when we try to compare it against the competitor from AMD. Well, this is the peculiarity of the NetBurst architecture: it is not economical and there is nothing we can do about it.
אם היו לי קרורי סטוק הייתי מראה לך את הטמפרטורות של ה AMD שלי.
דרך אגב, לא נורא שלא התעדכנת שנתיים. בדיוק עכשיו מתהפכים הדברים והמעבד הכדאי ביותר הוא ה 805 של אינטל (עם קרור טוב) ועוד לא הרבה זמן יוצא הקונרוי שלפחות ממה שרואים בינתיים ב WEB מפרק את מעבדי ההיי אנד של AMD לחתיכות.