יופי אז אני רוצה משהו עם אותו איכות.. רק לא ב700 דולר!istarmini כתב:לא יעזור כלום רק CARADA משאיר מאחור את כולם. שרות,איכות ללא פשרות ומחיר הגיוני בהחלט.Track כתב:לא מצאתי שרשורי "עשה זאת בעצמך".
אבל כן מצאתי את האתר של Da Lite. ואו, אני בקושי מצליח להבין מה רוצים ממני.
בקיצור, אני קונה מקרן Panasonic 4000 או Epson 5500 בארצות הברית, ואני צריך מסך 245 על 137....
http://www.carada.com/...
מחפש מסך למקרן שמודבק לקיר
-
Track
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 236
- אזרה
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 639
באתר הרישמי של דאלייט לא תמצא כלום . כי דאלייט לא רוצה למכור בדים .היא רוצה למכור מסכים שם הרווח גבוה הרבה יותר . כמעט שאין אתרים שמוכרים את הבדים האלו .
פעם בכמה חודשים אני צריך לחזור ולפרסם את זה . עשו גוגל על הביטוי CUT TO SIZE DA LITE . תצוץ לכם איזה חברה שמוכרת אאוטלט של ציוד וידאו . החברה מוכרת גם בדים של דאלייט ,את כל סוגיי הבדים .
איזה בד אתם צריכים בדיוק? קיראו ביקורת בפרוז'קטור ריוויו על המקרן האישי שלכם . בד"כ יש פירוט איזה מסך יתאים לו בדיוק.
פעם בכמה חודשים אני צריך לחזור ולפרסם את זה . עשו גוגל על הביטוי CUT TO SIZE DA LITE . תצוץ לכם איזה חברה שמוכרת אאוטלט של ציוד וידאו . החברה מוכרת גם בדים של דאלייט ,את כל סוגיי הבדים .
איזה בד אתם צריכים בדיוק? קיראו ביקורת בפרוז'קטור ריוויו על המקרן האישי שלכם . בד"כ יש פירוט איזה מסך יתאים לו בדיוק.
- sbtgn1
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 321
טוב שאתה מזכיר , אני מקווה שתזכיר את זה שוב (אני מקווה שאני לא ישכח) שארצה לקנות מקרן בחודשים הקרובים.אזרה כתב:באתר הרישמי של דאלייט לא תמצא כלום . כי דאלייט לא רוצה למכור בדים .היא רוצה למכור מסכים שם הרווח גבוה הרבה יותר . כמעט שאין אתרים שמוכרים את הבדים האלו .
איזה בד אתם צריכים בדיוק? קיראו ביקורת בפרוז'קטור ריוויו על המקרן האישי שלכם . בד"כ יש פירוט איזה מסך יתאים לו בדיוק....
- טלHD
-
- גורו

- תגובות: 14365
בהזדמנות זו אני באמת רוצה להבין שני דברים:מקרנסקי כתב:שמתי לב שהרבה חברים בפורום לא כל כך מתייחסים להתאמת ה-gain של הבד עם עוצמת ההארה (לומינס) של כל מקרן ומקרן, לקבלת תוצאה מושלמת.
וחבל....
1. איך מסך מבד מיוחד להקרנה עולה כמה אלפי שקלים ולרכוש בד כזה לבד עולה כ 150 ש"ח. זה לא הגיוני.
יש משהו מיוחד בבד שנמכר במיוחד למסכי הקרנה? או שזו עבודה בעניים?
2. gain של הבד. אם קונים בחנות בדים ברור שאף אחד לא ידע לעולם מה ה gain שלו...
גם אם קונים מסך מוכן, איך יודעים מה מתאים למקרן שלך? אם זה כל כך חשוב, מדוע בהוראות של המקרן לא כתוב איזה gain מומלץ עבורו?
- sbtgn1
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 321
ה GAIN היה מושפע לא רק מהמקרן אלא גם משאר התנאים כגון גודל המסך מרחק ההקרנה לדעתי גם מרחק הצפייה והתאורה בחדר.טלHD כתב:בהזדמנות זו אני באמת רוצה להבין שני דברים:מקרנסקי כתב:שמתי לב שהרבה חברים בפורום לא כל כך מתייחסים להתאמת ה-gain של הבד עם עוצמת ההארה (לומינס) של כל מקרן ומקרן, לקבלת תוצאה מושלמת.
וחבל....
1. איך מסך מבד מיוחד להקרנה עולה כמה אלפי שקלים ולרכוש בד כזה לבד עולה כ 150 ש"ח. זה לא הגיוני.
גם אם קונים מסך מוכן, איך יודעים מה מתאים למקרן שלך? אם זה כל כך חשוב, מדוע בהוראות של המקרן לא כתוב איזה gain מומלץ עבורו?...
- sinemaskop
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 26
חבר'ה תאמינו לי, בניתי מסך בכמה מאות שקלים בודדים ביותר, בפורמט רחב, עם מיסוך מבד שחור, עם וילון שמגן על המסך בשעות שאין הקרנה, באמת הקפדתי על הגימור, אנשים יוצאים מהקרנה אצלי בבית פעורי פה, אפשר לעשות מהכל ביג דיל, ואפשר גם להתנסות לבד, לבנות דבר לבד ולהשקיע בו מהזיעה שלך, זה גם ערך מוסף רגשי, אפשר לקנות אצל הסוחרים מסכים מקצועיים למהדרין ולהשקיע אלפים, כל אחד לפי כיסו וארנקו. בסופו של היום התוצאות מדברות בעד עצמן, אל תפחדו להתנסות.
בסופו של דבר צריך לזכור, הסרטים זה מה שחשוב.
תהנו
בסופו של דבר צריך לזכור, הסרטים זה מה שחשוב.
תהנו
- MartinHSabag
-
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
חישוב ה-GAIN הוא תוצאה מתוך חישוב ה-FOOT LAMBERT הרצוי.טלHD כתב:בהזדמנות זו אני באמת רוצה להבין שני דברים:מקרנסקי כתב:שמתי לב שהרבה חברים בפורום לא כל כך מתייחסים להתאמת ה-gain של הבד עם עוצמת ההארה (לומינס) של כל מקרן ומקרן, לקבלת תוצאה מושלמת.
וחבל....
גם אם קונים מסך מוכן, איך יודעים מה מתאים למקרן שלך? אם זה כל כך חשוב, מדוע בהוראות של המקרן לא כתוב איזה gain מומלץ עבורו?...
כלומר, מה שהתקן קובע הוא מה עוצמת ההארה בפועל על המסך.
בקולנוע מסחרי זה בין 16-23 FOOT LAMBERT.
כדי לקבל את זה צריך להכניס לנוסחא את הפרמטרים הבאים:
1. עוצמת ההארה של המקרן בפועל שיוצא מהעדשה.
2. גודל התמונה (יותר נכון זה שטח התמונה).
3. ה-GAIN של המסך.
עכשיו זה יותר ברור?
- אזרה
-
- חבר פעיל במיוחד

תשובה פשוטה יותר. באתר של פרוזקטורסנראל יש את המחשבון המפורסם.
אחת הפונקציות שלו היא בירור רמת הגיין שכל מקרן יצטרך באופן ספציפי .נתון שיגזר מעוצמת הארה של המקרן בפועל , וממרחק ההקרנה ממנו ממתכוונים להקרין .
חשוב לזכור שגיין הוא לא איזה חומר פלאים , ויש טריידאוף . וחשוב לעבוד בגיין לא גבוה.
אחת הפונקציות שלו היא בירור רמת הגיין שכל מקרן יצטרך באופן ספציפי .נתון שיגזר מעוצמת הארה של המקרן בפועל , וממרחק ההקרנה ממנו ממתכוונים להקרין .
חשוב לזכור שגיין הוא לא איזה חומר פלאים , ויש טריידאוף . וחשוב לעבוד בגיין לא גבוה.
- טלHD
-
- גורו

אם אפשר, תן לינק למחשבון בבקשה.אזרה כתב:תשובה פשוטה יותר. באתר של פרוזקטורסנראל יש את המחשבון המפורסם.
חשוב לזכור שגיין הוא לא איזה חומר פלאים , ויש טריידאוף . וחשוב לעבוד בגיין לא גבוה....
- טלHD
-
- גורו

לא...זה לא ברור.MartinHSabag כתב:חישוב ה-GAIN הוא תוצאה מתוך חישוב ה-FOOT LAMBERT הרצוי.טלHD כתב:בהזדמנות זו אני באמת רוצה להבין שני דברים:מקרנסקי כתב:שמתי לב שהרבה חברים בפורום לא כל כך מתייחסים להתאמת ה-gain של הבד עם עוצמת ההארה (לומינס) של כל מקרן ומקרן, לקבלת תוצאה מושלמת.
וחבל....
כלומר, מה שהתקן קובע הוא מה עוצמת ההארה בפועל על המסך.
בקולנוע מסחרי זה בין 16-23 FOOT LAMBERT.
כדי לקבל את זה צריך להכניס לנוסחא את הפרמטרים הבאים:
1. עוצמת ההארה של המקרן בפועל שיוצא מהעדשה.
2. גודל התמונה (יותר נכון זה שטח התמונה).
3. ה-GAIN של המסך.
עכשיו זה יותר ברור?...
נגיד שיש לי את הנתונים:
1. עוצמת הארה של HD20 היא 1700 lumens (במדידה של projectorreviews יצא 996 lumens)
2. גודל תמונה: 90" נטו ב 16:9
3. GAIN מסך Draper baronet : המוכר טוען 1:1 , אין נתונים באתר שלהם ולא בחוברת המצורפת למסך....
עכשיו איך מכניסים את הכל לנוסחה?...
- אזרה
-
- חבר פעיל במיוחד

בבקשה
http://www.projectorcentral.com/Mitsubi ... or-pro.htm
תתחיל לשחק עם המחשבון קצת ותלמד להשתמש בו .
שים לב "המטרה" שלך היא שממרחק ההקרנה שלך יהיה בצבע הירוק של הסליידר ,לא בצבע האדום ולא בצבע הצהוב. הנתון של הגיין נמצא מתחת לציור של המסך ,אתה יכול להעלות או להוריד את רמת הגיין.
אני חושב שלרוב המקרנים מהדור האחרון ממרחק הקרנה סביר ,יספיק גיין נטראלי ,ז"א 1.
נ.ב .
כדי לחשב את הגיין בעצמך אתה צריך לדעת כמה פיט מרובע יש לך במסך ,ואת המספר הזה להכפיל ב16 (שזה המספר המקובל לעוצמת הארה בקולנוע) . אם המספר שקיבלת תואם את עוצמת הארה של המקרן שלך (בפועל ,במצב סינמה) אז אתה לא צריך להעלות את הגיין ,ויכול להשאר במצב ניטראלי. דהיינו גיין 1. אם לא הגעת למספר הזה . אז תכפיל במספר שיביא אותך לעוצמת הארה של המקרן . התוצאה היא הגיין אותו אתה צריך .
בהצלחה
http://www.projectorcentral.com/Mitsubi ... or-pro.htm
תתחיל לשחק עם המחשבון קצת ותלמד להשתמש בו .
שים לב "המטרה" שלך היא שממרחק ההקרנה שלך יהיה בצבע הירוק של הסליידר ,לא בצבע האדום ולא בצבע הצהוב. הנתון של הגיין נמצא מתחת לציור של המסך ,אתה יכול להעלות או להוריד את רמת הגיין.
אני חושב שלרוב המקרנים מהדור האחרון ממרחק הקרנה סביר ,יספיק גיין נטראלי ,ז"א 1.
נ.ב .
כדי לחשב את הגיין בעצמך אתה צריך לדעת כמה פיט מרובע יש לך במסך ,ואת המספר הזה להכפיל ב16 (שזה המספר המקובל לעוצמת הארה בקולנוע) . אם המספר שקיבלת תואם את עוצמת הארה של המקרן שלך (בפועל ,במצב סינמה) אז אתה לא צריך להעלות את הגיין ,ויכול להשאר במצב ניטראלי. דהיינו גיין 1. אם לא הגעת למספר הזה . אז תכפיל במספר שיביא אותך לעוצמת הארה של המקרן . התוצאה היא הגיין אותו אתה צריך .
בהצלחה
- istarmini
-
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17940
אה גם אני רוצה אבל זה לא יוצא.Track כתב:יופי אז אני רוצה משהו עם אותו איכות.. רק לא ב700 דולר!istarmini כתב:לא יעזור כלום רק CARADA משאיר מאחור את כולם. שרות,איכות ללא פשרות ומחיר הגיוני בהחלט.Track כתב:לא מצאתי שרשורי "עשה זאת בעצמך".
אבל כן מצאתי את האתר של Da Lite. ואו, אני בקושי מצליח להבין מה רוצים ממני.
בקיצור, אני קונה מקרן Panasonic 4000 או Epson 5500 בארצות הברית, ואני צריך מסך 245 על 137....
http://www.carada.com/......
על איכות משלמים ומאחר שמסך זו השקעה לאורך זמן לא כדאי להתפשר.
המסך יעלה לך אצלך בבית כ 3700 ש"ח ואתה תהנה ממנו חבל"ז.
- אזרה
-
- חבר פעיל במיוחד

המסך שאני מציע יעלה פחות משליש מהמסך שאתה מפרסם(?) . ויתן איכות לא פחותה . זה דאלייט בנאדם.
- istarmini
-
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17940
קודם כל שיהיה ברור אני לא מפרסם כלוםאזרה כתב:המסך שאני מציע יעלה פחות משליש מהמסך שאתה מפרסם(?) . ויתן איכות לא פחותה . זה דאלייט בנאדם....
אני מדבר וממליץ על סמך נסיון בפועל.
בזמנו, שחיפשתי מסך קבוע, חשבתי לרכוש בד של דה לייט ולבנות מסגרת לבד. זה אפשרי ,ללא ספק ,אבל לעולם לא תקבל אותה איכות גימור כמו לרכוש מסך מוכן קומפלט מחברת CARADA.
את ההמלצה על CARADA קיבלתי מאלוף העולם בתחום המסכים והמקרנים ,חבר שמבין ויודע על מה הוא מדבר. במידה והבחור רוצה לקנות בד ולהכין לבד זה סיפור אחד אבל במידה והוא רוצה מסך קומפלט זה סיפור אחר ובסדרי המחיר של כ 4000 ש"ח שום מסך אבל שום מסך לא מתקרב ל CARADA מבחינת איכות, לוק ושרות.
בהצלחה למנחשים.