רן לוי -אל תקנו פלייסטיישן 3 !

PlayStation, Xbox, Nintendo Switch על כל דגמיהם אביזריהם, קנסולות ניידות וקונסולות רטרו
Croc
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2114
שם מלא: גנאדי

שליחה

רן ולוי וישפאר זו סגא ארוכת שנים.

אין שום הצדקה להתנהלות שלהם ולדעתי זה רק עומד לזכותו שהוא מעיז להגיד בפומבי מה שכולנו כותבים כאן תוך כדי להסתתר מאחורי הכינויים באינטרנט.

ולגבי כדאיות רכישה - מה זה חדש ש-early adopters מבחינה הכלכלית אוכלים אותה מכל הכיוונים אבל זוכים להיות ראשונים ונהנים מהמכשיר הרבה לפני כולם.
גנאדי
----------------------------------------------
let the sun shine, let the tube glow, let the life flow :)

http://sites.google.com/site/crocweb

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78972
שם מלא: עפר לאור

שליחה

croc,

לא הבנתי. אם סוני מכריחים אותם לתקן את המכשירים בחו"ל והם מציעים מכשיר חלופי, אז איזו תלונה יכולה להיות? המחיר הגבוה?

מה ההבדל בין זה לבין המדיניות של אפל שהיא זהה לחלוטין (גם את המכשירים שלה יתקנו בחו"ל וזה יעלה ביוקר).

המכשיר OUT OF WARRANTY. לא הבנתי מה בדיוק אנשים מצפים שייעשה במקרה כזה.

שוב, יש כאן עניין של אתיקה עיתונאית בסיסית. אם יש לך בעיה אישית עם חברה אין בעיה שתכתוב אותה מעל דפי אתר.

אם אתה עיתונאי יש עם זה בעיה. כמה דוגמאות קיצוניות להדגמת העיקרון:

1. נניח ונחמיה שטרסלר הוא לקוח של בנק גדול בישראל ועושים לו טעות בחשבון או לוקחים לו יותר מדי עמלות. האם מותר לו לכתוב "אל תפתחו חשבונות בבנק לאומי ותעברו לדיסקונט" ? הרי יעיפו אותו מכל המדרגות אם הוא יעשה דבר כזה.

2. נניח ויש לעיתונאי בעיה עם מפלגה פוליטית, האם הוא יכול בעיתון לכתוב "אל תצביעו לליכוד"? אוי ואבוי אם זה יקרה

3. נניח וכתב רכב מכובד יחזיק בפורד ופתאום יכתוב בכותרת של מוסף הרכב "לא לקנות פורד" האם זה הגיוני?

אלה מקרים קיצוניים, אבל שימו לב - זה לא ממש שונה מהמקרה דנן.

לדעתי זה לא ראוי, ללא קשר לכמה כסף זה עלה, או מה בדיוק היתה ההתנהלות (מה גם שנראה לי שאם הציעו לו מכשיר חלופי - שזה חידוש עבורי, אז באמת זה לא הגיוני בעיני).

ולסיכום, אנשים בישראל הם מפא"י בהתגלמותו. הם חושבים שהמדינה (או גופים גדולים שנתפסים כ" THE MAN") לא צריכים להרוויח יותר מדי ושהם יותר מדי דופקים את הצרכן האומלל והמסכן. האמת היא שתפקיד של חברות בישראל הוא בדיוק זהה לתפקידן בכל מקום בעולם - להרוויח כסף. ישפאר צריכה להרוויח ואם היא תפסיד על תיקון מכשיר שהוא OUT OF WARRANTY, פשוט יפטרו את המנכ"ל שלה ויביאו מישהו אחר שיעשה בדיוק את אותו הדבר. ישאפר היא לקוחה של סוני שקובעת את החוקים.

לא מתאים לכם? יש מספיק יבואנים מקבילים של המוצרים הללו, ואפשר גם לרכוש בחו"ל. אם וכאשר המכשיר יתקלקל, תשכחו מ-1000 ש"ח לתיקון, זה יהיה פשוט עלות של מכשיר חדש.

ADICT פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9621

שליחה

Croc כתב:רן ולוי וישפאר זו סגא ארוכת שנים.

אין שום הצדקה להתנהלות שלהם ולדעתי זה רק עומד לזכותו שהוא מעיז להגיד בפומבי מה שכולנו כותבים כאן תוך כדי להסתתר מאחורי הכינויים באינטרנט.

ולגבי כדאיות רכישה - מה זה חדש ש-early adopters מבחינה הכלכלית אוכלים אותה מכל הכיוונים אבל זוכים להיות ראשונים ונהנים מהמכשיר הרבה לפני כולם.
...
מסכים איתך שלרן באמת היה הרבה אומץ לצאת בגלוי ובפומבי כנגד היבואן והחברה
וזאת כי הוא הגה דברים אלו מעומקי ליבו (וכיסו)
לגבי early adopters אתה צודק שהם אוכלים אותה מכל הכיוונים
וזה לדעתי לא שווה את זמן ההנאה כביכול שבסוף הפסדי עולה על השכר(שלא נשרא ממנו הרבה)
ולשלם 4000 על קונסולה בתחילת ימיה תסלח לי (ויסלח לי המכותב)צריך להיות טמבל!
אני למשל לפני כשבוע הלכתי לאיזה כפר בסביבת מגורי על מנת לרכוש אולי קונסולה פלייסטיישן 2
מיד 2 לבן שלי אולי שישחק בה בזמנו הפנוי(הרב..)
ובכן אחרי שלא הצלחתי לדחוף לבחור (דרוזי)את מטלטלי והנל התעקש על הסכום הראשוני של 800 שח (מכשיר עוד באחריות)והצעתי לו את הוני כ400 שח (גם נראה לי הרבה )הנל החליט לא למכור
ואף אמר לי שזה סתם פוגע לילדים בשיעורים ובמטלות היומיות
יצאתי לפחות עם קופסת חמוצים כבושים וזיתים וכרובית כבושים בקופסאות גדולות על עוגמת הנפש
וקנחתי בבאקלאווה :D כך שגם לא שלמתי 4000 על מכשיר שאפילו לא קורא משחקים צרובים(הקונסולה ה3 )
כאשר ה2 שלמכירה היה כולל ציף לצרובים
וגם תאוותי בידי (בכיסי)והחמוצים והבאקלאווה בבטני :D
צריך לדעת גם לעשות עסקים.....

Croc
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

עופר,
אני מסכים עם העובדות שאתה מציג - אבל זה לא הופך את זה להתנהלות אופטימלית.
זה שאפל גם מזXXXנת את הצרכנים לא אומר שכולם צריכים לעשות אותו דבר.

יבואן של מכשיר אלקטרוני (ולא מדובר שמכשיר קטנטו) שלא מסוגל לתקן אותו בארץ מבחינתי זה לא תקין.

אני לא בקיא בעינייני אתיקה עיתונאית - אבל אני סמך לראות שמישהו נותן קאפה שחברה גדולה כאשר מגיעה לה.
כי לרוב המצב בדיוק הפוך - הן עושות מה שבא להן ולצרכנים אין שום כילים להתמודד איתן.......
גנאדי

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק

שליחה

בסדר - לא נקנה PS3....
באמת קצת מגוחך - לא חושב שהיו הרבה מלים בתחום הPS3 על ישפאר... במיוחד - אולי תדאגו שיכניסו אותנו כמדינה בעולם? אולי תדאגו לנו לעברית? ומה עם PL#$@#$ (חסוי ;))
מכאן ועד לאל תקנו PS3 המרחק עצום...
מכשיר בלוריי, מכונת משחקים מטורפת שרק משתבחת עם הזמן (מאיפה מזמינים PS MOVE?) ובזכות החלק החסוי גם יכולה לשמש כ... (חכו לביקורת :))

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

Croc - עם כל הכבוד - אבל מי שאל אותי ואותך מה אנחנו חושבים בעניין מדיניות תיקונים?
הם יבואן ואם הם רוצים להמשיך בזה - יש הנחיות מהיצרן - אם היצרן אומר שכל PS3 צריך להיות מותקן ע"י טכנאי - זה מה שהם יעשו.
אם היצרן אומר - רק אני מתקן - אתה אל תיגע - זה מה שתעשה - מה גם שעדיף לך - פחות טכנאים שאתה צריך להעסיק. הצרכן מקבל מכשיר זמני - אז בגדול - אין לו בעייה (למרות שאל תשכחו שעל מכשיר PS3 - אפשר לאגור לא מעט מידע).

ADICT פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

ומה עם הבאקלאווה והחמוצים ? :D

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591

שליחה

Croc - לא את הסוני 2 ולא את הסוני 3 מורשית ישפאר לתקן בישראל. זה לא חדש, תחזור ל2001 ותראה את אותו הסיפור. ההבדל ? על סוני 3 תקבל מכשיר חלופי. בעיני: Fair Enough.
בוא נדבר על הIPHONE שתקנה מכל משווק מורשה - אחריות עולה בשנה כמעט כמו המכשיר (תלוי דגם) ואם הוא מתקלקל, נחש מה ? הוא יישלח לחו"ל.
עכשיו צריך לעשות הפרדה בין מכשירים כמו טלוויזיות, שבמקרה הכי גרוע תעשה כיול מחדש - מעצבן אבל יישים. לעומת מכשיר טלפון או סוני שכל הזכרונות שלך וכל מיני אפליקציות או משחקים נמצאים עליו.
יש לי חבר בנורבגיה שנתן את הסוני שלו לתיקון - הוא שילם על זה לא מעט כסף כי זה אחרי אחריות (שבועיים אחרי..) ולקח להם כמעט חודש !
מה זה אומר ? ברמת השירות - גם אפל וגם סוני יתנו לך מכשיר חלופי (בנורבגיה אגב לא נתנו). זה מבאס.
לא מכיר את רן לוי, אבל אני חושב דומה מאוד לעופר. דוגמא אחרת: עופר רכש מסך פיוניר ולא עדכן אף אחד מהקוראים מה היה שם, למרות שהייתה חוויה חיובית, רק אחרי שביקשו ממנו הוא נאות לעשות כן.
יש לעופר ולמרטין כוח כאן באתר, אבל הם לא משתמשים בו כדי לנגח או להרים חברות. חברות פרטיות נועדו לייצר כסף, אני חושב שהקורא הנבון (שחברי הפורום נמנים ככאלו) לא ידון לכף זכות את רן לוי, לא לאור ההשתלשלות שתיאר.
אני בעד הצרכנים, אבל דבר כזה - לא ראוי לגינוי, צרכן יכול לבחור מה שהוא רוצה, יש עוד מעבדות שמטפלות בסוני 3 בישראל.
עלות שלוח של מוצר כזה תעלה לישפאר כמעט 80 דולר לכל כיוון (שילוח מהיר), שלא נדבר על מכס (עוד 15% מעלות מוצר בלי קשר ללמה הוא יצא). אני מכיר עלויות, גם תיקון היא תשלם. אז על מה הוא מתלונן ? שהיא רוצה להרוויח כמה שקלים מהתיקון ?
Vocare Ad Regnum

ADICT פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

יכול להיות שרן דיבר מהבטן כחוויה אישית ולא אובייקטיבית
אך אין בזה שום פסול לעניות דעתי
הוא העביר את חוויתו ואת תחושותיו לציבור הרחב -שמצפה ממנו לעשות כן !!!(לפחות אני)\
ואם כתבה זו מגנה על קהל הצרכנים -אז היא עושה את תפקידה נאמנה
ועיתונות תפקידה לבקר ולהעביר ביקורת גם אם היא כתוצאה מחוויה אישית
וכל אחד יקח מה שהוא רוצה מזה
אחד יכול לאמר אתה לא חייב לתקן אצלהם
אחד יכול לאמר גועל נפש של שרות אני לא קונה יותר קונסולה
אלא רק את החמוצים והבאקלווה :D
אבל את המידע חייבים להעביר לקהל הצרכנים
כי אותו יבואן לא יספר לך !
את מה שרן יספר לך את הצפוי לך לאחר הקניה (והקלקול)זה כבר לא עניין אם הקונסולה עובדת או לא
אלא את התלאות שמצפות לך לאחר מכן
ןבזה לדעתי הכתבה השיגה מטרתה (Y)

yehudaa
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150

שליחה

לא משנה למחוק :)

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352

שליחה

אני נוטה להסכים עם מה שעופר רשם.
אף אחד לא מחייב את אתכם לקנות מישפאר ואף אחד לא מחייב אתכם לתקן אצלהם.
למרות שאני יכול להבין את העצבים של רן הכתב אני יכול גם לומר שהוא אחראי להם באותה מידה.
הוא הביא את הצרות האלה על עצמו. מי שמשחק באש כנראה שייקבל כוויה.
גם לא ברור לי למה הוא לא לקח את המכשיר החלופי שהוצע לו..

TANDBERG, רק תיקון קטנטן - מכס לא משלמים על מוצר שחוזר מתיקון מחו"ל. כמובן שצריך למלא טופס מסויים כאשר הוא נשלח.

ADICT, אני מאד מקווה שלא אכלת את הבלאווה והחמוצים יחד 8O ..
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

אני גם משער שעלויות השילוח במקרה כזה נמוכות יותר (חברה גדולה) ואולי אף סבסוד של סוני העולמית (ואז בכלל המחירים נמוכים)

מכס משלמים שוב רק אם מדובר במוצר חדש - כלומר - אם שלחת מוצר לתיקון והחליטו שואללה - המוצר לא תקין וצריך לספק חדש - אז משלמים שוב מכס.

Croc
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

TANDBERG כתב:Croc - לא את הסוני 2 ולא את הסוני 3 מורשית ישפאר לתקן בישראל. זה לא חדש, תחזור ל2001 ותראה את אותו הסיפור. ההבדל ? על סוני 3 תקבל מכשיר חלופי. בעיני: Fair Enough.
...
אם אלו הנחיות היצרן - אז אני מסכים שאין מה לעשות.

יש לי חבר שכבר פעמים החליף עינית ב-PS2 שלו (ילדים שלו תוחנים את המכשיר).
לבד.
בלי שום הכשרה מוקדמת מצד סוני.
גנאדי

theezway
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2344

יש בכתבה בעיה של מידתיות

שליחה

הוא אכן היה הגון (כפי שהוא תמיד) וציין שהציעו לו מכשיר חלופי. אבל זה משפט קטן באמצע הכתבה וזה לא מחזיק מים ביחס לכותרת "אל תקנו PS3".

גם זה שאין תגובה של סוני שם באיזה בוקסה מכובדת זה לא לעניין.
ADICT - לא צריך אומץ כדי לצאת נגד ישפאר. זה בכלל לא קשור.

לתקוף זה הדבר הכי קל, כי כולם מתייצבים מאחוריך (אלא אם אתה תוקף מוצרים של APPLE :D ).
העניין הוא שכתב בעתון לא יכול להתנהל כמוך וכמוני. אנחנו יכולים לומר "לעזאזל עם...", כי אין לנו מחוייבות כלפי החברה או כלפי המאזין (מלבד אחריות אישית שלנו כבני אדם).

לעומת זאת לכתב יש אתיקה עיתונאית שהוא מחוייב אליה ופה זה לא היה.
כתבה שלו משפיעה על לא מעט צרכני אלקטרוניקה (אני למשל קונה את רייטינג בשביל הסקירות שלו).

שתבין - אני לא חושב דברים טובים על ישפאר מזה שנים, אבל כשהם מציעים מכשיר חלופי זה דווקא מאוד יפה ובכתבה זה לא ממש מורגש.

מעניין עם רן חושב בדיעבד שאולי קצת נסחף או שמא זה היה מוצדק.
אתר הבית שלי - www.ezway.co.il

ADICT פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

jacko-il כתב:אני נוטה להסכים עם מה שעופר רשם.
אף אחד לא מחייב את אתכם לקנות מישפאר ואף אחד לא מחייב אתכם לתקן אצלהם.
למרות שאני יכול להבין את העצבים של רן הכתב אני יכול גם לומר שהוא אחראי להם באותה מידה.
הוא הביא את הצרות האלה על עצמו. מי שמשחק באש כנראה שייקבל כוויה.
גם לא ברור לי למה הוא לא לקח את המכשיר החלופי שהוצע לו..

TANDBERG, רק תיקון קטנטן - מכס לא משלמים על מוצר שחוזר מתיקון מחו"ל. כמובן שצריך למלא טופס מסויים כאשר הוא נשלח.

ADICT, אני מאד מקווה שלא אכלת את הבלאווה והחמוצים יחד 8O ..
...
החמוצים עדיין עומדים כלאחר כבוד על השייש במטבח
כאות לעוגמת הנפש הרבה שחוותה נפשי :D
והבקלאווה נאכלה תוך כדי שיחה על עוגמת הנפש והטראומה
על אי בצוע העיסקה יחד עם הקפה :D
לפחות במגזר הדרוזי יודעים להעריך לקוח פוטנציאלי
למרות שהעיסקה לא בוצעה לשביעות רצון הצדדים
ונראה לי שעל כל בקלאווה וקנאפה שנכנסה לקרבי
הטרואמה הלכה והתעמעמה ......
והחמוצים עוזרים לי להגיע לשיקום מלא... :D

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591

שליחה

jacko-il
לא תמיד המכס מכבד את זה, ואם ייכנס מכשיר חלופי במקומו (הווה אומר העדיפו לשלוח משהו אחר) אתה תשלם גם תשלם.
מכיר את כל השטיקים שלהם.
אבל תודה על החידוד !!!
Vocare Ad Regnum

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73436
שם מלא: ערן

שליחה

פשוט מדהים 8O

הבחור לקח חווייה אישית ועל סמך אותה חוויה החליט להמליץ לכל העולם ואחותו לא לרכוש מוצר מסויים. אדם שלא מבין שלכל מוצר אלקטרוני יש סיכוי להתקלקל (אין מוצר שיש לו אפס אחוזי תקלה) הוא אדם טיפש לדעתי. אם אותו אדם החליט על סמך מכשיר אחד שהתקלקל (מתוך עשרות מיליונים שקיימים בשוק) שזה מכשיר בעייתי ולא צריך לרכוש אותו, שוב - טיפש. הבעייה מתחילה כשלאותו אדם יש במה כ"כ רחבה ואחריות שבאה עם התואר "עיתונאי".

אז נכון, גם אני לא מסמפט כהוא זה את ישפאר, אבל אם כותרת הכתבה הייתה "אל תקנו PS3 מישפאר" הייתי נוטה לזרום. כשכותרת הכתבה היא "אל תקנו PS3" (קרי פסילה של מוצר רק על סמך בעייה אישית עם יבואן) אני רואה בזה טיפשות וחוצפה/ניצול מעמד.

סתם לסבר את אוזניכם, אצלנו בחברה מוכרים לא מעט מוצרי אלקטרוניקה (אני עובד אצל יבואן של חלקי מחשב למי שלא יודע) והמעבדה באופן קבע עושה סטטיסטיקות לגבי אחוזי התקלות בכל מוצר (משהו שאפשרי כשמוכרים עשרות אלפי יחידות - לא פריט בודד!). בכל מוצר שהוא יש אחוז מסויים של תקלות, לא שוללים מוצר על פי אם יש בו תקלות אלא מהי כמות התקלות באחוזים. מוצרים עם אחוזים גבוהים של תקלה מפסיקים למכור, מה שלא אומר שבמוצרים שכן נמכרים יש אפס אחוז תקלות. ממוצע תקלות סביר למכשיר אלקטרוני עומד על כ 3-5 אחוז תקלות מסך כלל המוצרים שנמכרו (משתנה מפריט לפריט, זה הממוצע). ככה שלבוא ושלול מוצר על סמך פריט בודד? ברצינות?

אני לא עו"ד אבל אנילא אתפלא אם יש לישפאר סיכוי לא קטן לנצח במשפט על הוצאת דיבה.

ADICT פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

לא מדהים ולא נעליים
הבן אדם מעביר לך חוויה שעבר כולל כותרת אומנם מרחיקת לכת
אך הכוונה פה על אזהרה והתראה לצפוי להמשך לאחר הקניה
והתלאות הצפויות אותך
קח מה שאתה רוצה מזה
אנו עוד צריכים להודות לכתבים(נדירים)כאלו שעוד קיימים במדינת הקומבינות והעושק
ויש פה אזהרה לצרכנים ותו לא ...
אני מעדיף להיות תמיד עם האנדרדוג
ולא עם הפייבוריט....
ומול ישפאר אם כבר כולנו אנדרדוג....

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73436
שם מלא: ערן

שליחה

ADICT - הבחור מנצל את המעמד שלו לספר סיפור אישי. זכותו. אבל מעצם העובדה שמוצמד לו התואר "עיתונאי" לשם ומעצם העובדה שהוא לא מספר את זה לחברין אלא לקוראי העיתון ישנה אחריות מסויימת. לתת כותרת "צהובה" שלא קשורה כהוא זה בצורה הגיונית למקרה עצמו (אני לא חושב שאף אדם הגיוני יסכים שזהו, לא קונים יותר PS3 רק בגלל שישפאר נתנו לרן לוי שירות לא מספק) זה בעיניי חצוף ולא אחראי.

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3585

שליחה

Adict - האם אתה חושב שכל מי שיקנה פלייסטיישן יעבור את התלאות האלה?
האם אתה חושב שכל מי שיקנה פלייסטיישן והמכשיר יתקלקל יעבור את התלאות האלה?

יכול להיות שמדובר פשוט בכתב שכועס על זה שהמכשיר שלו התקלקל ומוציא את זה על היצרן והיבואן?

חזור אל “קונסולות”