מי מעוניין להצטרף לקבוצה שתבדוק היתכנות להתקנה פרטית של HDTV

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
Rittberg
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 158
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #21 

הי עופר,

1. למען האמת אין לי נסיון עם אנטנות בגודל כזה , מותקנת אצלי אנטנה גדולה יותר, אולם משיחות עם חובבי לוינים, אלו המספרים שנאמרו לי - כ - 600 ₪ ,בפורום תפוז - אודיו וקולנוע ביתי, כותב מידי פעם - קרמר שהוא מתקין אנטנות ותיק, אפשר לפנות אליו.
2. רשימת התחנות אשר משדרות על ה - HELLAS תוכל לראות בלינק המצורף :
http://www.kingofsat.net/en/freqs.php?pos=39.0E
שים לעמודת ה - (Encryption (s , רק מה שמופיעה כ - Clear תוכל לראות באופן חופשי.
עם אנטנה ממונעת תוכל לקלוט לוינים נוספים , כאשר הלוין (אשכול לוינים) בעל התחנות ה"מענינות" ביותר הינו ה - 13e HOTBIRD פירוט התחנות :
http://www.kingofsat.net/en/freqs.php?pos=13.0E
3. ה - HD1 מקודדים את שידוריהם כפי שכתבתי בין השעות 16:00 - 24:00 שעון מקומי ( 17:00 ל - 01:00 שעון ישראל ),
באתר של HD1 אפשר לראות את התוכניות המשודרות לאורך שעות היום/השבוע
http://www.hd-1.tv
למחשבה/ לשאלה "מה לעשות, הרי אני נמצא בעבודה בשעות הללו / או ישן בשעות הללו" אז ע"י ה - HTPC אפשר להקליט את השידורים כדי לצפות בהם מאוחר יותר ( יש לדאוג למקום ב - HDD של כ - 6.5 GB לכול שעת שידור, השידור מוקלט/מנוגן בדיוק בצורה אשר מתקבלת כדוגמת ה - YesMAX ).
4. במידה ובוחרים בדרך של מקלט חיצוני העלויות מעבר לעלות האנטנה כ - 600 EURO נוספים (כתבתי בהרחבה בתחילת השרשור).

זליג

ido0109
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 33
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #22 

אני מאוד רוצה להצטרף גם

אני בפנים

jad
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 21

שליחה #23 

אני בפנים

י-א
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2127
נתן תודות: 61 פעמים
קיבל תודות: 91 פעמים

שליחה #24 

שלום לכולם,

לא יודע לאן הגעתם בנושא, אבל אני מנהל פורום הלווינים הישראלי ויש טכנולוגיה חדשה ומענינית שיכולה מאד לעזור בהורדת העלויות של העסק הזה.

ניתן לרכוש כרטיס חכם אחד של HD1 באופן חוקי ולשתפו בין מספר רב של משתמשים.

כרגע הטכנולוגיה הזו מתאימה לשימוש בכרטיס לוויני ל HTPC ועובדת נהדר.

בשנה הבאה אמור לצאת מקלט STB של חברת Dreambox דגם 8000 שאמור לתמוך בכל מה שחלמתם בתחום ה HDTV כולל חיבורי HDMI ו DD והוא גם יעבוד בטכנולוגית השיתוף.

יתרה מזו, השמועה אומרת שבקרוב הערוץ HD1 יפתח עוד 4 ערוצים וזה יהיה מעניין הרבה יותר.

לא רוצה לתת פה לינק לפורום שלנו - אבל עופר בהחלט מכיר את הכתובת ואם ירצה יוסיף אותה כאן בהמשך.

בברכה לכולכם,
ישראל

sickboy666
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 612

שליחה #25 

Rittberg
אני לא חושב שניתן לקלוט את ה ASTRA בצלחת יותר קטנה מ 3 מטר.הייתה לי לפני כמה שנים טובות צלחת של 2.8 מטר וקלטתי רק אחד הלוינים של ASTRA.מדובר שם ב 7-9 לויינים שעובדים על אותו המיקום-19.2 מזרח.
גם רוב הערוצים האלו הם שידורי פרסום בעיקר.אין להם סרטים או תוכניות בידוריות.ואם כן,זה יעלה די הרבה כסף.

י-א
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #26 

ניתן לקלוט חלק ניכר של הלווין הזה גם ב 1.80 אבל לא את ערוץ ה HD שעליו זליג דיבר.

ניתן לקלוט שם את החבילה ההולנדית CANAL+ עם ערוצי סרטים ותוכניות באנגלית וכן את החבילות מצרפת ועוד הרבה ערוצי גרמנית.

עלי_שביט
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 250
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 25 פעמים

טוב -אני מציע שתירגעו... אחרת זה יעלה לכם הרבה ותראו מעט

שליחה #27 

אני יודע שזליג חושב שאני תמיד מקלקל את השמחה מוקדם ומהר, אבל כדאי שתקחו לתשומת לבכם את העובדה, שמרבית התחנות בלווינים תעבורנה לשדר בשנה הקרובה את שידורי HDTV שלהן בפורמט MPEG4 הידוע בחסכוניותו לגבי שידורים כאלה בפרט.
דבר ראשון צריך לדעת כבר עכשיו -אין בכלל ממירים (מקלטים) כאלה זמינים כלל בשוק כיום.מי שירכוש ממיר לוויני בשיטת MPEG2 ישים את כספו על קרן הצבי (בעברית יהפ) כי מהר מאוד הוא יגלה,שלא יההי לט מה לראות ( בארה"ב השידורים בחדות גבוהה בשיטה הקיימת ימשכו כרגע אבל כבר בשנה הבאה יתחילו שידורים מקבילים ב MPEG4 כשהכוונה לעבור בתוך שנים ספורות לפורמט החדש, שוב, מסיבות של רוחב פס וכיו"ב).
בנוסף, היצע הערוצים בארופה בחדות גבוהה בשנה הקרובה יהיה מצומצם ביותר.
חבילת Premiere הגרמנית , שתתחיל ראשונה לשדר בחדות גבוהה ( ספטמבר 2005) תציע שלושה ערוציםבנושאים שונים אבל זו אינה נקלטת כלל בארץ ואני מבקש לציין שכמעט לאף אחד אין את היכולת או את המקום להציב צלחת ענק בקוטר 7 מטרים כמו שמר ריטברג כל הזמן מתאר כאן (שלא לדבר על זה שזה בכלל לא חוקי , כי צלחת כזו מצריכה רשיון של משרד התקשורת). בשנה הבאה גם חבילת BSkyB הבריטית וגם חבילות צרפתיות ( קנאל פלוס , TPS ) יתחילו להציע HDTV אבל כלל לא ברור אם המשיבים בהם ישדרו נקלטים בישראל.
באשר לקליטת פורום HD - זהו ערוץ דמו בלבד שמחר יכול להסגר וממילא יש שם רק שטויות...
ערוצי HD1 וכיו"ב עד כה היו סת םגיבוב שטויות להדגמה. בשנה הקרובה הם יתחילו להציע תכנים טובים יותר בערוצים חדשים אבל עדיין לא ברור אם הם ייקלטו בישראל בצלחת בגודל סביר ואל תשכחו שהם יעלו לא מעט כסף.
המסקנה שלי בנושא זה : שבו בסבלנות וחכו. זה ייקח עוד שנה עד שנתיים אבל זה יגיע לכאן.
מידע אקטואלי נוסף ניתן למצוא מדי פעם באתר הלווינים בעריכתי :
http://www.satil.com
תודה על תשומת הלב וסליחה על שגיאות כתיב ( אני כותב מהר....).
עלי שביט [/b]

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78766
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5372 פעמים

שליחה #28 

עלי,

בהחלט נסלח לך על שגיאות הכתיב.

יש סימנים מעודדים שHOT עלולים להביא לפחות חלק מהערוצים הללו.

מבחינת התכנים, המעניינים מכולם הם SKY, אבל לפי מה שהבנתי הם בחרו ב- 720P50 בתור הפורמט שלהם - פורמט חסכוני אולם לא אחד כזה שיוציא לנו (בתור צופי PAL) את העיניים - ולכן זה דווקא מפתיע, מאחר שאנגליה כבר שנים עובדת ב-WIDESCREEN, מדוע הם בכלל טרחו לעבור ל-HDTV עבור שיפור כ"כ לא משמעותי. יש סיכוי שהם יעבירו את תכני ה-HD באלומה שתכסה אותנו עם אנטנה מספיק גדולה?

עלי_שביט
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 250
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 25 פעמים

BSYB וחדות גבוהה

שליחה #29 

לא לגמרי מדויק. חבילת הלווין הבריטית תספק ממירים שמתאימים לקבל את שני התקנים - 720 ו 1020 .
הבחירה באיזה תקן לשדר תהיה של הערוצים עצמם ולבחירתם. זה שהם משדרים מסך רחב הרבה שנים לא ממש משנה לענין החדות הגבוהה -ממילא הכל בחדות גבוהה הוא WS . אגב , שידורי WS החלו בבריטניה עוד לפני שבסקיי חלמו על זה - החבילה שהתמזגה עם סקיי בתחילת שנות התשעים - BSB - שידרה בשיטה חצי דיגיטלית ( D2MAC , ז"ל ) והסרטים שם שודרו כבר אז בפורמט מסך רחב.

Rittberg
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 158
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #30 

עלי ידידי ( למרות שלעולם לא שוחחנו או נפגשנו),
כמדומני שאנו נמצאים בפורום אשר אחד הנושאים המרכזים והמדוברים בו הוא וידאו והשאיפה למקסם את איכות הצגתו.
לאחר שחברי הפורום נחשפו לחומרים ב - HiDef ממקורות שונים. חלקם רכש או עתיד לרכוש צגים או מקרנים בעלי יכולות להציג חומרים ב - HiDef .זה לא סוד שרוב רובם של האנשים אשר נחשפו ל - HiDef משתוקקים להמשיך ולצפות בו, אני מניח שכולם בניגוד לדעתך חושבים שאיכות הוידאו ב - HiDef עולה בצורה מהותית על שידורי PAL באיזורינו.
לכן, שמחתי לחלוק כל אינפורמציה אשר ברשותי ואשר יכולה לסייע חברי הפורום להגיע לחומרים ב - HiDef .
נכון הוא שהתחנות באיזורינו במוקדם או מאוחר (HD1 ישדרו במקביל עד 2007 ב MPEG2 ) יעברו ל - MPEG4 אולם השאלה אשר צריכה להשאל " כמה אני מוכן לשלם כדי לצפות ב- HiDef היום ?
ובכן במקרה שלי כרטיס DVB -S + CI עלה כ - 100 EURO וכאשר ה - MPEG4 יגיע לאזורינו אחליף אותו ב- DVB-S2 ואני מניח שעלותו תהיה באותה רמת מחיר, לדעתי עלות של 100 EURO לשנתים (אני צופה ב - HD1 מסוף 2003 ) היא נסבלת. במקרה של STB (ממירים) הענין יקר יותר.ועל פי גישתך - "בואו ונמתין" והשאלה היא עד מתי ? הרי בצנרת של המפתחים ה - MPEG6 וכו' .

לסיום -
1:הנך טועה בדבר "המלצתי" בנוגע לאנטנה/צלחת בקטר 7 מטר - אם תקרא את השרשור מתחילתו תראה שכתבתי שהענין "לא מעשי".
2.תודות לענין אשר מגלים לאחרונה אנשים רבים בארץ בכל הנוגע ל - HiDef הספקים (HOT )המקומים ישדרו מהר יותר חומרים ב- HiDef מאשר חשבנו בעבר.
3.אני שמח לראות שהצטרפת לפורום כדי לתרום מידיעותך הרבות.

ודרך אגב כחובב PAL -האם אתה יודע איזו תחנה SDTV משדרת באיכות הטובה ביותר (bit/s ) באיזורינו ?

זליג
נערך לאחרונה על ידי Rittberg ב 19/06/2005 7:21, נערך פעם 1 בסך הכל.

lironk
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4049
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #31 

חברה אני ממליץ לכל נלהבי ה HD לחכות קצת עד שיסגרו על הטכנולוגיה כי באמת שחבל לבזבז סתם כסף

י-א
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #32 

זליג, ערוצי הקיוסקים (שלצערי כבר לא פרוצים) משדרים לדעתי ברמה הגבוהה ביותר של PAL בלווין. המולטיוויז'ן בהוטבירד שלשמחתי עדיין פרוצים צשדרים ברמה גבוהה גם כן, אך השידור שלהם הוא LTX. כמובן שגם SKY אנגליה משדרים באיכות גבוהה וב 16:9 מה שהופך אותם לבאמת מצרך מבוקש וחבל שלא כל האלומות מגיעות אלינו.

crusader
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1952
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 51 פעמים

שליחה #33 

אני בפנים גם :D
If the best things in life come for free, I wonder what I could get for money

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #34 

הנושא נראה לי כרגע מיותר ולא רלוונטי, עקב כך שהכבלים נותנים את הערוץ הזה בעלות נמוכה מרכישתו באופן עצמאי.

צריך לראות אם יש עוד ערוצים ואם זה יהפוך שוב רלוונטי נבדוק את זה שוב.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #35 

הנושא שוב נפתח, עקב העלמות הכבלים מהתחום.

האם יש למישהו נתונים לגבי מתקיני אנטנות טובים?

rwg1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1630
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 257 פעמים

שליחה #36 

לא יודע איך לא ראיתי את שירשור הזה מקודם :oops:

גם אני מאוד מעוניין להצטרף.

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6048
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #37 

רגע, המונדיאל ב HD כלול בהתארגנות הזאת?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #38 

כרגע זה בגדר משהו מאוד תאורטי, אבל בגדול כן.

eladdo
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 342

שליחה #39 

Count me in
I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve...

אריאל
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 347

שליחה #40 

בתור אחד מצופי HOT HDהבודדים לשעבר -כמובן שאשמחלקחת חלק בכל התארגנות שתאפשר צפיה בתכני HD בכלל ובשדורי המונדיאל בHD בפרט-קדימה בהצלחה

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”