גילינו מכרה זהב נוסף (i)

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016

שליחה

itzik_vip כתב:נשמע לי קצת הזוי התקשרתי אליהם עכשיו ענה לי בחור בשם ברוך והוא אמר לי שהם לא מוכרים קפה ירוק
אלא רק קפה קלוי.
אמרתי לברוך שחבר שלי (יוסי סופר) דיבר עם איציק (רגע יש עוד איציק חוץ ממני :lol: ) שאמר לו שיש להם קפה ירוק, לפי דברי ברוך איציק יהיה ביום שלישי בחנות ואז נוכל לדעת אם וכאשר יש דבר בעניין
...
צריך להתרגל שכל מה שקשור לתחום הזה, גם בכל הקשור לבתי עסק, הזוי
אני חושב שזה מגניב

itzik_vip פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1014

שליחה

hosq יכול להיות שאפשר למצוא קפה ירוק בלינקים שנתת אבל לא בטוח בכלל שתוכל להשיג שם קפה ירוק במחירים של 20 - 30 ש''ח לקילו ירוק .
מי שמחפש זול וגם איכות זה לא מילה רעה צריך לחפש בכפרים הערביים ובשווקים קרי המקומות שאנוכי ויוסי ביקרנו וקיימים כנראה עוד עשרות... מזל שליוסי יש סנג'רים
כמובן שלא כולם יכולים להגיע למקומות שהגענו אבל תמיד אפשר לארגן קנייה קבוצתית

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726

שליחה

טוב חברים הייתי שם (בקפה לוי) היום אחרי הצהריים.

הבחור בקושי מוכר שם קפה ירוק, יש לו 4 סוגים: קולומביה, מקסיקו, אתיופיה ורובוסטה עלומת מוצא.

מחירים נעים מ 20 שקלים לרובוסטה ועד 40 לקולומביה.

לגבי האיכות, רדודה מאוד ! הפולים קטנטנים, נוטים להצהיב, המון פגומים ועושה רושם שהם עמדו לא מעט זמן בתנאי אחסון לא טובים.

קניתי חצי קילו מקסיקו וחצי קילו אתיופיה (בשביל שלא לחזור בידיים ריקות) והאמת משהו דגדג לי שלא לקנות בכלל.

התוצאה, הגעתי הביתה ופתחתי את השקית וקיבלתי קפה בניחוח קארי עם חווי'ג תימני משהו משהו. התבלינים שלי לא מדיפים כזה ריח של תבלינים.

בקיצור אם משהו צריך ל"תבל" את התערובות שלו לא צריך מונסון הודי מספיק לשים קצת מהקפה קארי שלי וזה יתן אחלה פיקנטיות לאספרסו.

אני מדלג על המקום הזה ומעדיף לשלם יותר ולקבל קפה איכותי ממקור ידוע, בינתיים אין על אמיגו ...

omrir
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 38

שליחה

כפיר_ש כתב:טוב חברים הייתי שם (בקפה לוי) היום אחרי הצהריים.

לגבי האיכות, רדודה מאוד ! הפולים קטנטנים, נוטים להצהיב, המון פגומים ועושה רושם שהם עמדו לא מעט זמן בתנאי אחסון לא טובים.

התוצאה, הגעתי הביתה ופתחתי את השקית וקיבלתי קפה בניחוח קארי עם חווי'ג תימני משהו משהו. התבלינים שלי לא מדיפים כזה ריח של תבלינים.

אני מדלג על המקום הזה ומעדיף לשלם יותר ולקבל קפה איכותי ממקור ידוע, בינתיים אין על אמיגו ...
...
בכל מקרה, תודה שהיית החלוץ (או אולי "שפן הנסיונות") מבין חברי הפורום. :)

החיפושים אחר עוד "מכרות זהב" הם מאוד נחמדים, אבל עולה מהם שאלה נוספת: מאיפה מגיע הקפה אל בתי הקליה? מי מייבא קפה לישראל ואיך הסחר הזה נעשה?

מי שמכיר את אתר greencoffeebuyingclub.com יודע שהרעיון שלהם הוא להתחלק באופן קבוצתי בכמות קטנה של שקי קפה, וכך לקצץ בעלויות.

בהתחשב בזה שכולנו מנסים להגיע לכמה שיותר סוגים מעולים של קפה, מבלי לפשוט את הרגל בדרך - זה נראה לי כמו מודל טוב לפעולה, במיוחד אם אפשר לקנות קפה ירוק ישר מהיבואן.

מכאן, רק צריך להגיע למקור.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה

...מסכים
what's next?

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720

שליחה

שוקחה הוא יבואן של קפה לא? קופיאדיקט היה אצלו.
חוצמזה שאול מאמיגו מייבא בעצמו.
נראה לי שצריך ללכת עוד צעד אחורה ולקנות מהספקים של היבואנים.

היאמן הוא מצוינת לזה שאין יבוא כזה מסיבי לארץ.
ספק אחד הציע יאמן ופתאום לכל היבואנים למיניהם היה יאמן ייחודי שלהם בלה בלה בלה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה

... עם טעם זהה
what's next?

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2220

שליחה

דבוטאנט כתב:שוקחה הוא יבואן של קפה לא? קופיאדיקט היה אצלו.
חוצמזה שאול מאמיגו מייבא בעצמו.
נראה לי שצריך ללכת עוד צעד אחורה ולקנות מהספקים של היבואנים.

היאמן הוא מצוינת לזה שאין יבוא כזה מסיבי לארץ.
ספק אחד הציע יאמן ופתאום לכל היבואנים למיניהם היה יאמן ייחודי שלהם בלה בלה בלה.
...
גם אווה רם אבגי מיבאים ומוכרים לפרטיים,כנ'ל גם פאהום.

יש גם בתי קליה שמייבאים עבורם ולא מוכנים למכור לפרטיים ,לדוגמא נחלה בשפרעם-שהשמועה אומרת שהוא רוכש יבולים שלמים לכמה שנים קדימה,מכמה וכמה מטעים בעולם,וקיט קאט במזרח ירושלים שלא מוכן למכור.

ג'אמל מיודענו מג'דיידה מייבא בעצמו חלק גדול מהזנים,יש לו בית קליה גם לפיצוחים שמאוד מוכר מצפון (אל-מאנר,(לא רשת החדשות של החיזבאלה), ואין לו ריח של תבלינים בקפה),הוא סיפר לי שהוא נוסע למייאמר וסומטרה בעוד חודש לרכוש יבולי קשיו,הצעתי לו שישקול ליבא משם גם קפה ,ויש גם זנים שהוא משלים דרך סוחרים בארץ.

אבו עלי סיפר לנו שהוא קונה את הקפה מסוחרים במרכז הארץ,שכנראה מספקים גם לחנויות תבלינים למינהם,אין זה אומר שהקפה שלהם לא איכותי,הם פשוט מקלקלים אותו עם הארומה של התבלינים.

בכל מקרה לדעתי רוב הקפה הירוק שמסתובב בארץ, מגיע מאותם הסוחרים-והולך לאותם הלקוחות,ולמה המחיר כל כך זול?,כיוון שעסק של קפה שלא מרוויח לפחות 100% כנראה לא משתלם לו למכור,וההוכחה לכך היא גם מחירי הקפה הקלוי פה בארץ,באירופה ניתן לרכוש ק'ג שלם של קפה קלוי ב-8 עד 10 אירו לק'ג ,אצל פאהום 35 ש'ח לק'ג קלוי ויש יבואני מותגים שמןכרים קפה ב140-160 ש'ח לק'ג,אשמח מאוד לדעת למה?,(בטח יספרו על עלויות שילוח מכס וכדומה).

ומי שחושב שקפה יקר יותר (ירוק או קלוי-לא משנה)הוא בהכרח טוב יותר,מוזמן לבדוק חלופות ולהשתכנע שלא בהכרח זה נכון.

שוקחה הוא ספק של ספקים ולכן הוא לא מוכן למכור פחות משק שלם.

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2220

שליחה

כפיר_ש כתב:טוב חברים הייתי שם (בקפה לוי) היום אחרי הצהריים.

הבחור בקושי מוכר שם קפה ירוק, יש לו 4 סוגים: קולומביה, מקסיקו, אתיופיה ורובוסטה עלומת מוצא.

מחירים נעים מ 20 שקלים לרובוסטה ועד 40 לקולומביה.

קניתי חצי קילו מקסיקו וחצי קילו אתיופיה (בשביל שלא לחזור בידיים ריקות) והאמת משהו דגדג לי שלא לקנות בכלל.

בקיצור אם משהו צריך ל"תבל" את התערובות שלו לא צריך מונסון הודי מספיק לשים קצת מהקפה קארי שלי וזה יתן אחלה פיקנטיות לאספרסו.

...
שי תודה על העדכון,עכשיו צריך להדרים קצת,לשוק ברמלה לדוגמא,יתכן ומסתובב שם ירגשיף.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712

שליחה

יוסי, שאפו על הידע ותודה על המידע (Y)
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה

קפה קלוי עולה יקר מסיבה אחת פשוטה - בתי קפה בארץ לא משלמים על מכונה, מטחנה, כוסות וכו רק על הקפה.
מתמחרים להם הכל דרך הקפה ובסוף לנו זה יוצא יקר.
(ואת זה אמר אבגי)

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה

וואלה!! נשמע הגיוני מאוד.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726

שליחה

יוסי, אני מקבל את מה שאתה מסביר על מחיר הקפה אבל ...

בדרך כלל מקום מסודר כמו "אווה" או "אמיגו" שגובים מחיר יקר יותר על הקפה יתנו לך קפה באיכות טובה עד טובה מאוד בעוד שבעסקים היותר "עממיים" יש סיכון גדול ליפול עם "חתול בשק" במיוחד כשאין לך נסיון עשיר בבחינת קפה ירוק וזיהוי סוגו ע"פ מראה הפולים.

מעבר לכך גם אם הקפה במקור הוא מאיכות טובה בדרך כלל לסוחרים הקטנים שמוכרים לא תמיד יש מודעות גבוהה לקפה כי הם מוכרים "על הדרך" קפה יחד עם תבלינים פיצוחים וכו'.

אני לא פוסל אף עסק וראינו שיש גם הצלחות כמו המקומות שביקרתם בהם בנצרת, אבל לצערנו אנשי המרכז זה קצת בעייתי לשריין יום שלם לביקור בצפון ומשלוח מעסקים כאלו לא נראה לי אופציה ריאלית.

מעבר לכך אם כבר אני נוסע צפונה נראה לי שאני מתחיל ומסיים ב"אווה" ועם ארנק ריק :wink:

בכל מקרה תודה על הטיפ, אני מוכן להמשיך לחקור מקומות נוספים במרכז. שמעתי של"קפה ג'ו" יש בית קליה גדול בחולון האם נראה לכם שהם מוכרים שם קפה ירוק ?

מה לגבי שוק הכרמל ?

omrir
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 38

שליחה

כפיר_ש כתב:
מה לגבי שוק הכרמל ?
...
יש באחת הפינות בשוק חנות בשם "קפה שטרן", שנראית כאילו היא מופעלת ע"י אותם אנשים ובאותו מקום מאז ימי המנדט ...

כששאלתי לגבי קפה ירוק הסתכלו עלי כמו על נודניק ("מה אתה צריך את זה? לקלות צריך לדעת!"), ואחרי שהתעקשתי, האיש אמר שיש לו רק קולומביה מדיין סופרמו למכירה כירוק "כי גם ככה רק פעם בשלושה-ארבעה חודשים מישהו מבקש לא קלוי".

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה

איציק - איך הקולומביה יצא בסוף?
אתמול פתחתי את השקית של הקולומביה שקניתי מרוני - לא כזה חתיכי כמו מה שאתה קנית (עוד כמה ימים נדע איך יצא)

itzik_vip פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1014

שליחה

עדיין לא ייצא לי לבדוק קלייה חד זנית של הקולמביה, אני בטוח שאני לא אתאכזב כי הפולים יפים ונקיים, השתמשתי בהם לתערובת
הבאתי למוטי קילו אולי הוא ניסה ויכול להגיד לנו....

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה

אני ניסיתי כחלק מתערובת. נראה, נקלה ונטעם מצויין.
אבל אישית, אני פחות מתלהב מקולומביה. מעדיף בורונדי!

(אגב, אבו-איציק-הדילר - הסמפל של 3 ק"ג בורונדי שנתת לי יגמר בקרוב... :lol:
נראה לי שבקרוב נארגן סיבוב צפוני!)

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה

או שהזמן טס ושהפכתי לסנילי, או שחיסלת כמות מטורפת של קפה תוך חודשיים - 3 ק"ג רק מהבורונדי??
מתי שתית את הכל? או שמצאת דרך להפיק מזה איזה סם אקזוטי או שאתה מחלק לאנשים בכמויות (אולי גם וגם?)
what's next?

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה

לא חיסלתי את כל הכמות - נותר עוד קצת יותר מקילו.
מאז שהבורונדי נחת כאן, אני קולה ממנו המון. הוא משמש לפחות 50% מרוב התערובות שלי!

joncafe
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה
תגובות: 2335

שליחה

בסיבוב הצפוני הבא תנו לי התראה ואני רוצה להצטרף (לי זה קל"ב). אני רוצה בורונדי וקולומביה.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”