למה לא רואים את התמונות ששמת בשרשור המקורי? לאן הן נעלמו?...zork17 כתב:אם אתה הולך על מסך 2.35 אז אתה צריך גם עדשה אנאמורפית כדי שסרטים ימלאו את כל המסך.
מרחק צפיה של 4.5 מטר זה רחוק מאד לדעתי. אני יושב במרחק של 2.90 ממסך 2.37 ברוחב 2.92 ("125 אלכסון) וזה מדהים.
כדי לקבל הרגשה שאתה בתוך הסרט ממרחק של 4.5 אתה צריך מסך מאד גדול שמקרן בתקציב שלך יתקשה לתמוך בו מבחינת עוצמת האור.
אתה יכול לראות מה אני קניתי כאן: http://www.hometheater.co.il/vp879845
אם אתה רוצה להוציא את העלות המרבית מהכסף אני ממליץ בחום על הסאבים של SVS.
אגב, לרמקולים הצידיים שקניתי (Axiom) יש מתלה תקרה כך שאתה עדיין תוכל לשים 2 בצדדים.
לגבי רמקולים, מקרן ורסיבר זה כמובן תלוי בתקציב......
עזרה בבחירת ציוד לחדר קולנוע ביתי ++
- טלHD
-
- גורו

- תגובות: 14365
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
איתי,
יתרה מכך, אני אומר שגם השוני בין מקרן בן יותר מ-3 שנים (HC1100) למקרן האופטומה HD82 אינו מפיל ובטח לא מצדיק פער מחיר שאיתו כבר אפשר לקנות רסיבר + רמקולים ברמה טובה.
לדעתי אמרה כמו "תתחיל עם ה-TW5500" צריכה להיאמר למי שמוכן להשקיע במע' קולנוע ביתית מעל 35,000 ש"ח.
אני הייתי מתחיל קודם ברסיבר וברמקולים (כולל סאב), עובר לסטרימר ואת מה שנשאר בתקציב נותן למקרן והמסך.
הפער באיכות הצליל שמפיק רסיבר + 5 רמקולים+סאב ב-7,000 ש"ח מזה שב-12,000 ש"ח משמעותי ביותר .
הפער באיכות התמונה שמפיק מקרן FHD רגיל ב-8-10 אלף ש"ח מזה שב-17-20 לא משמעותי (בטח ביחס לפער הצליל).
הערה:
שמעתי גם רסיבר + רמקולים ב-17,000 ש"ח והשיפור לעומת ה-12,000 ש"ח מינורי לטעמי (מזכיר את הפער במקרנים).
יתרה מכך, אני אומר שגם השוני בין מקרן בן יותר מ-3 שנים (HC1100) למקרן האופטומה HD82 אינו מפיל ובטח לא מצדיק פער מחיר שאיתו כבר אפשר לקנות רסיבר + רמקולים ברמה טובה.
לדעתי אמרה כמו "תתחיל עם ה-TW5500" צריכה להיאמר למי שמוכן להשקיע במע' קולנוע ביתית מעל 35,000 ש"ח.
אני הייתי מתחיל קודם ברסיבר וברמקולים (כולל סאב), עובר לסטרימר ואת מה שנשאר בתקציב נותן למקרן והמסך.
הפער באיכות הצליל שמפיק רסיבר + 5 רמקולים+סאב ב-7,000 ש"ח מזה שב-12,000 ש"ח משמעותי ביותר .
הפער באיכות התמונה שמפיק מקרן FHD רגיל ב-8-10 אלף ש"ח מזה שב-17-20 לא משמעותי (בטח ביחס לפער הצליל).
הערה:
שמעתי גם רסיבר + רמקולים ב-17,000 ש"ח והשיפור לעומת ה-12,000 ש"ח מינורי לטעמי (מזכיר את הפער במקרנים).
- Nba
-
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10127
זה לא נכון להגיד את זה.idan309 כתב:איתי,
הערה:
שמעתי גם רסיבר + רמקולים ב-17,000 ש"ח והשיפור לעומת ה-12,000 ש"ח מינורי לטעמי (מזכיר את הפער במקרנים)....
יש מישהו שיכול להבדיל בין איכות תמונה ממקרן X במחיר Y לעומת מקרן X במחיר Y.
ויש מישהו שלא יכול להבדיל בסאונד.
לדוגמא בלבד: אני יכול להגיד שההבדל בין פיוניר LX70 ל81 בק"ב לא מצדיק את המחיר שלו..
ממה שאני ראיתי, ולא על פי ניחושים או תאוריות, אפסון 5500 נותן תמונה טובה יותר מה5000, אז בטח שבטח ממקנים ישנים יותר..
מי שיחליט אם זה מצדיק או שווה זה רק הרוכש.
- Itay_Pollak
-
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
עידן - הכי פשוט - קח את המקרן שלך לחנות - ואז תשווה.
גם אני כשאני חוזר לEPSON TW700 שלי - אני עדיין מאוד מרוצה.
אין מה לעשות הקפיצה שנעשתה בין הSD (שלא לדבר על הSD של הוט/יס) לבין הHD ואפילו 720P, היא לא אותה קפיצה מ720P ל1080P וכך גם לגבי איכות התמונה.
מה שכן - תסתכל למשל על רמת השחורים. שים תמונה שחורה אצלך במקרן ושים במקרן חדש יותר - ותראה איך זה יוצא אחד ליד השני
כנ"ל לגבי תמונה בהירה.
עד שאתה לא רואה תמונה באיכויות הגבוהות - קצת קשה להשוות.
בכל אחת ההשוואות האחרונות - המקרנים נראו מדהים - כל אחד לחוד - אבל כשאתה משווה אחד לאחד - ואפילו חצי מסך וחצי מסך - העולם משתנה.
דרך אגב - הוא מדבר שהוא מוכן להגיע /להתקרב ל-100000 ש"ח - אז ברור שאני הולך למקרן שנותן את אחת התמורות למחיר הכי גדולות כיום בשוק.
גם אני כשאני חוזר לEPSON TW700 שלי - אני עדיין מאוד מרוצה.
אין מה לעשות הקפיצה שנעשתה בין הSD (שלא לדבר על הSD של הוט/יס) לבין הHD ואפילו 720P, היא לא אותה קפיצה מ720P ל1080P וכך גם לגבי איכות התמונה.
מה שכן - תסתכל למשל על רמת השחורים. שים תמונה שחורה אצלך במקרן ושים במקרן חדש יותר - ותראה איך זה יוצא אחד ליד השני
כנ"ל לגבי תמונה בהירה.
עד שאתה לא רואה תמונה באיכויות הגבוהות - קצת קשה להשוות.
בכל אחת ההשוואות האחרונות - המקרנים נראו מדהים - כל אחד לחוד - אבל כשאתה משווה אחד לאחד - ואפילו חצי מסך וחצי מסך - העולם משתנה.
דרך אגב - הוא מדבר שהוא מוכן להגיע /להתקרב ל-100000 ש"ח - אז ברור שאני הולך למקרן שנותן את אחת התמורות למחיר הכי גדולות כיום בשוק.
- idan309
-
- חבר מביא חבר

Nba,
בגדול אתה צודק אבל אם תיקח 10 אנשים, תשמיע להם רסיבר + רמקולים ב-7,000 ש"ח לעומת 12,000 ש"ח, ומקרן ב-10,000 ש"ח לעומת מקרן ב-20,000 ש"ח אני די בטוח שלפחות 8 מתוך ה-10 יאמרו שהשיפור בסאונד משמעותי יותר למרות שבתעלות הההבדל הוא חצי.
אני לא מדבר על הבדל בין צליל של מע' של 17,000 ל-12,000 שם ההבדל ממש לא מצדיק.
על המקרן שלי הציעו לי 2500 ש"ח (HDR בן 2.5 עם 1,000 שעות) ולכן אני מעריך שעל ה-TW5000 שלך במידה ויש לו כ-500 שע' תוכל לקבל במקרה הטוב כ-7,000 ש"ח (במידה ויש רעש מהIRIS אז אולי פחות).
אני די בטוח (אלא אם כן אתה באמת איש אמיד) שלא תהיה מוכן להוסיף יותר מ-10,000 ש"ח בשביל איכות התמונה המשופרת של ה-TW5500 על ה-TW5000 שלך.
Itay_Pollak
מה לעשות שבשביל להוציא אלפי שקלים אני מצפה לקבל שיפור משמעותי (לא עוד קצת יותר שחורים).
גם אם בחנות אני אכן אראה שיש הבדלים בין מקרני ה-FHD ל-HC1100, אם אני לא רואה אותם בבירור גם בלי השוואה ישירה מבחינתי הפער לא מצדיק את העלות.
כנראה שאצטרך להמתין עוד 2-3 שנים (בינתיים נרכוש מנורה ל-HC1100) עד שניתן יהיה לרכוש בעד 10,000 ש"ח מקרן 3D.
עידן
בגדול אתה צודק אבל אם תיקח 10 אנשים, תשמיע להם רסיבר + רמקולים ב-7,000 ש"ח לעומת 12,000 ש"ח, ומקרן ב-10,000 ש"ח לעומת מקרן ב-20,000 ש"ח אני די בטוח שלפחות 8 מתוך ה-10 יאמרו שהשיפור בסאונד משמעותי יותר למרות שבתעלות הההבדל הוא חצי.
אני לא מדבר על הבדל בין צליל של מע' של 17,000 ל-12,000 שם ההבדל ממש לא מצדיק.
על המקרן שלי הציעו לי 2500 ש"ח (HDR בן 2.5 עם 1,000 שעות) ולכן אני מעריך שעל ה-TW5000 שלך במידה ויש לו כ-500 שע' תוכל לקבל במקרה הטוב כ-7,000 ש"ח (במידה ויש רעש מהIRIS אז אולי פחות).
אני די בטוח (אלא אם כן אתה באמת איש אמיד) שלא תהיה מוכן להוסיף יותר מ-10,000 ש"ח בשביל איכות התמונה המשופרת של ה-TW5500 על ה-TW5000 שלך.
Itay_Pollak
מה לעשות שבשביל להוציא אלפי שקלים אני מצפה לקבל שיפור משמעותי (לא עוד קצת יותר שחורים).
גם אם בחנות אני אכן אראה שיש הבדלים בין מקרני ה-FHD ל-HC1100, אם אני לא רואה אותם בבירור גם בלי השוואה ישירה מבחינתי הפער לא מצדיק את העלות.
כנראה שאצטרך להמתין עוד 2-3 שנים (בינתיים נרכוש מנורה ל-HC1100) עד שניתן יהיה לרכוש בעד 10,000 ש"ח מקרן 3D.
עידן
- Itay_Pollak
-
- חבר במועדון ה-15K

שוב, כל עוד אתה לא עושה השוואה אחד לאחד - אפשר לדבר הרבה.
החכמה היא כשעושים השוואה אחד לאחד ובאותם תנאים
אחרת - אי אפשר להשוות.
זה לא "רק בשחורים".
תחשוב שב5000 ראינו כ"כ טוב - שממש רואים בסצינות בנרניה שזה אולפן ולא יער. תחשוב על מבחן השערה שנולד.
אבל מעל הכל - ה5500 ה-IFC שלו שווה מיליונים... נראה מעולה ורק בקטעים סופר תובעניים - זה כושל - כל שאר הזמן - התמונה מדהימה.
ד"א - דווקא ברמקולים אם אתה שואל אותי - אנשים יותר יתקשו להבחין מאשר בתמונה.
לגבי השחורים - מאז שראיתי את רמות השחורים במקרנים המתקדמים - במסך שחור כמעט לא רואים הבדל מהמסגרת - אני מתבאס כל פעם אצלי מזה שזה אפור
ואם ניסיתי לא מזמן לראות איזה סרט שרובו כהה - או חלק גדול ממנו - זה מבאס שהכל נראה אותו דבר כי המקרן לא מסוגל "לרדת" לשחורים כאלה.
החכמה היא כשעושים השוואה אחד לאחד ובאותם תנאים
אחרת - אי אפשר להשוות.
זה לא "רק בשחורים".
תחשוב שב5000 ראינו כ"כ טוב - שממש רואים בסצינות בנרניה שזה אולפן ולא יער. תחשוב על מבחן השערה שנולד.
אבל מעל הכל - ה5500 ה-IFC שלו שווה מיליונים... נראה מעולה ורק בקטעים סופר תובעניים - זה כושל - כל שאר הזמן - התמונה מדהימה.
ד"א - דווקא ברמקולים אם אתה שואל אותי - אנשים יותר יתקשו להבחין מאשר בתמונה.
לגבי השחורים - מאז שראיתי את רמות השחורים במקרנים המתקדמים - במסך שחור כמעט לא רואים הבדל מהמסגרת - אני מתבאס כל פעם אצלי מזה שזה אפור
ואם ניסיתי לא מזמן לראות איזה סרט שרובו כהה - או חלק גדול ממנו - זה מבאס שהכל נראה אותו דבר כי המקרן לא מסוגל "לרדת" לשחורים כאלה.
- idan309
-
- חבר מביא חבר

איתי,
שוב, את ה-TW5000 ו-TW5500 לא ראיתי.
שדרוג ל-5500 בכל מקרה לא בא בחשבון בגלל שמדובר בשדרוג שעלותו מעבר ל-15,000 ש"ח.
בהוצאה כזאת אני לא מסתפק בשחורים או במבחן שערה, אני צריך לקבל מהפכה.
הייתי שוקל להוציא סכום כזה רק אם המקרנים היו מציגים 3D וכמות התכנים היתה כמו שיש תכנים ב-1080P.
עידן
שוב, את ה-TW5000 ו-TW5500 לא ראיתי.
שדרוג ל-5500 בכל מקרה לא בא בחשבון בגלל שמדובר בשדרוג שעלותו מעבר ל-15,000 ש"ח.
בהוצאה כזאת אני לא מסתפק בשחורים או במבחן שערה, אני צריך לקבל מהפכה.
הייתי שוקל להוציא סכום כזה רק אם המקרנים היו מציגים 3D וכמות התכנים היתה כמו שיש תכנים ב-1080P.
עידן
- Itay_Pollak
-
- חבר במועדון ה-15K

מצטער לא ראיתי דגמים באמצע מלבד המיצו 7000 והפאנא 3000 - שוב - רק מציע שתשוב לחנות עם המקרן שלך ביד - תעשה כיול משווה כלשהו - ואז תחליט.
בלי כיול והשוואה אחד לאחד - קשה לדעת.
בלי כיול והשוואה אחד לאחד - קשה לדעת.
- zork17
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 829
- שם מלא: zork17
אולי זה היה רגעי. אני כרגע רואה את התמונותטלHD כתב:למה לא רואים את התמונות ששמת בשרשור המקורי? לאן הן נעלמו?...zork17 כתב:אם אתה הולך על מסך 2.35 אז אתה צריך גם עדשה אנאמורפית כדי שסרטים ימלאו את כל המסך.
מרחק צפיה של 4.5 מטר זה רחוק מאד לדעתי. אני יושב במרחק של 2.90 ממסך 2.37 ברוחב 2.92 ("125 אלכסון) וזה מדהים.
כדי לקבל הרגשה שאתה בתוך הסרט ממרחק של 4.5 אתה צריך מסך מאד גדול שמקרן בתקציב שלך יתקשה לתמוך בו מבחינת עוצמת האור.
אם אתה רוצה להוציא את העלות המרבית מהכסף אני ממליץ בחום על הסאבים של SVS.
אגב, לרמקולים הצידיים שקניתי (Axiom) יש מתלה תקרה כך שאתה עדיין תוכל לשים 2 בצדדים.
לגבי רמקולים, מקרן ורסיבר זה כמובן תלוי בתקציב.........
- מקרנסקי
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1460
ל-idan309, אל תתייאש כל כך מהר.
איתי פולק צודק בכל מה שכתב לך. לי יש עוד הרבה מה להוסיף (בקרוב בהודעה פרטית אליך)
דרך אגב, מישהו יודע לאן נעלם פותח השרשור ?
איתי פולק צודק בכל מה שכתב לך. לי יש עוד הרבה מה להוסיף (בקרוב בהודעה פרטית אליך)
דרך אגב, מישהו יודע לאן נעלם פותח השרשור ?
- zeev78
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5766
הוא הלך להוציא את הכסף מהבלטות.מקרנסקי כתב:ל-idan309, אל תתייאש כל כך מהר.
דרך אגב, מישהו יודע לאן נעלם פותח השרשור ?...
- Itay_Pollak
-
- חבר במועדון ה-15K

-
ShayAm
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 20
שלום לכולם...
תודה למגיבים, ועוד יותר לשואלים לשלומי
אנסה לצמצם לכם את האפשרויות על סמך מה שלמדתי מכם, ועדיין מבלי לנקוב בתקציב ברור (למורת רוחם של המתעקשים).
יש מושג ברור בכלכלה של עלות מול תועלת. לא צריך לרדת לקטנות בעניין. השאלות נשאלות מנקודת ראות של האדם המצוי ולא של מי שבוחן את העניין עם זכוכית מגדלת. בשורה התחתונה אין גבול למה שכסף יכול לקנות, כך שאני מציב לעצמי את הגבול בקו העלות מול תועלת.
לעניינינו
מכמה מכם הבנתי כי הפער בין מערכת שמע של 7000 ש"ח לעומת 12,000 ש"ח משמעותי יותר לעומת הפער בין מערכות של 12,000 ש"ח ל-20,000 ש"ח.
אם כך נראה כי העלות "הנכונה" עבור מערכת שמע היא באיזור 12,000-15,000 להבנתי.
אשמח לקבל הצעות ותגובות לאימרה זו.
לעניין המקרן, אכן גם אני שמתי לב ל - Panasonic PTAE2000U
מאידך בפחות מ $2000 ניתן לרכוש את Panasonic PTAE4000U ב- B&H שהדגם הקודם כבר לא נמכר שם.
אשמח לקבל את המשך המלצותיכם.
אשמח אם תוכלו לפרט לגבי הדגמים של כל פריט.
תודה
שי
תודה למגיבים, ועוד יותר לשואלים לשלומי
אנסה לצמצם לכם את האפשרויות על סמך מה שלמדתי מכם, ועדיין מבלי לנקוב בתקציב ברור (למורת רוחם של המתעקשים).
יש מושג ברור בכלכלה של עלות מול תועלת. לא צריך לרדת לקטנות בעניין. השאלות נשאלות מנקודת ראות של האדם המצוי ולא של מי שבוחן את העניין עם זכוכית מגדלת. בשורה התחתונה אין גבול למה שכסף יכול לקנות, כך שאני מציב לעצמי את הגבול בקו העלות מול תועלת.
לעניינינו
מכמה מכם הבנתי כי הפער בין מערכת שמע של 7000 ש"ח לעומת 12,000 ש"ח משמעותי יותר לעומת הפער בין מערכות של 12,000 ש"ח ל-20,000 ש"ח.
אם כך נראה כי העלות "הנכונה" עבור מערכת שמע היא באיזור 12,000-15,000 להבנתי.
אשמח לקבל הצעות ותגובות לאימרה זו.
לעניין המקרן, אכן גם אני שמתי לב ל - Panasonic PTAE2000U
מאידך בפחות מ $2000 ניתן לרכוש את Panasonic PTAE4000U ב- B&H שהדגם הקודם כבר לא נמכר שם.
אשמח לקבל את המשך המלצותיכם.
אשמח אם תוכלו לפרט לגבי הדגמים של כל פריט.
תודה
שי
- Itay_Pollak
-
- חבר במועדון ה-15K

חבר - לדעתי - בלי שאתה תעשה לפחות סיבוב אחד בחנויות ותשמע מה קולע לטעמך - אי אפשר להמשיך.
אפשר להרכיב מערכת בכל טווח מחירים.
כמות הרכיבים האפשריים היא בלתי נגמרת ולפעמים גם צירוף של רסיברים שונים ורמקולים שונים יכול להשמע שונה לגמריי.
רמקולים - אפשר להרכיב סט 5.1 מ-1000 ש"ח והצלחנו להרכיב גם אחד באיזה מיליון ש"ח...
מה נשמע טוב - יש רק זוג אוזניים אחד שיכול להחליט.
כמות הרכיבים האפשריים היא בלתי נגמרת ולפעמים גם צירוף של רסיברים שונים ורמקולים שונים יכול להשמע שונה לגמריי.
רמקולים - אפשר להרכיב סט 5.1 מ-1000 ש"ח והצלחנו להרכיב גם אחד באיזה מיליון ש"ח...
מה נשמע טוב - יש רק זוג אוזניים אחד שיכול להחליט.
- zeev78
-
- חבר מכור קשה

Itay_Pollak כתב:חבר - לדעתי - בלי שאתה תעשה לפחות סיבוב אחד בחנויות ותשמע מה קולע לטעמך - אי אפשר להמשיך.
מה נשמע טוב - יש רק זוג אוזניים אחד שיכול להחליט....
-
ShayAm
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 20
מקבל את עצתכם...
ואוזניי אוהבות לשמוע...
אשמח לקבל המלצות למקומות בהם שווה להסתובב.
תודה
שי
ואוזניי אוהבות לשמוע...
תודה
שי
- zeev78
-
- חבר מכור קשה

Future בתל אביבShayAm כתב:מקבל את עצתכם...
ואוזניי אוהבות לשמוע...
תודה
שי...
יורוטל בהרצליה פיתוח
Laser city בהרצליה פיתוח
Triton בנתניה
- טלHD
-
- גורו

- תגובות: 14365
[
רק אני לא רואה את התמונות בשרשור המקורי?
למה לא רואים את התמונות ששמת בשרשור המקורי? לאן הן נעלמו?......
[/quote][/quote]אולי זה היה רגעי. אני כרגע רואה את התמונות...
רק אני לא רואה את התמונות בשרשור המקורי?
- Nba
-
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10127
כנראה..
- מקרנסקי
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1460
העולם הדיגיטלי-רמת השרון.zeev78 כתב:Future בתל אביבShayAm כתב:מקבל את עצתכם...
ואוזניי אוהבות לשמוע...
תודה
שי...
יורוטל בהרצליה פיתוח
Laser city בהרצליה פיתוח
Triton בנתניה...