דיון בנושא: NAS קנוי או בנוי, ואם בנוי, אז איך?

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
pup26
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2813

שליחה

לא הכרתי את הפיצ'ר הזה שאתה יכול לעשות העתקה בתזמון.
זה סקריפט יוניקסי או ממש פיצ'ר מובנה?
פרופיל מאומת זה אחד הדברים אם לא ה

EGMK
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 227

שליחה

זה נמצא תחת RESYNC > LOCAL
Services|Rsync|Local

ואז אתה יכול ליצור גיבויים פנימיים עם תיזמונים, האם למחוק את הקבצים שהשתנו וכו......
במקביל אני מקבל מייל שבועי על הצלחת הגיבויים
אין הגבלה על כמות הסינכרונים..........
זה חוסך לי את נושא ה- RAID5 וביננו כמה שינויים יש לנו בבית...........

ערן

mayeast
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1666

שליחה

EGMK כתב:שלום לכולם
הסקירה יפה מאוד ומכובדת
המוצר נראה מצוין וגם מערכת ההפעלה
שביצעתי בדיקות לגבי עלויות הגעתי למסקנה שכל אחד יש לו את הצרכים שלו ואת כמה הוא מוכן להשקיע
RAID5 זה דבר מצוין למי שמבין ומאפשר יתירות גבוהה

אני החלטתי ללכת על FREENAS חדש (NAS ע"ב מחשב ישן שמצריך IDE שזה בעייה )
מצ"ב המפרט שלי:
לקחתי ATOM 375 ש"ח
זיכרון 1 גיגה 115 ש"ח
מארז 320 ש"ח
שני כוננים 1.5 טרה = 630 לכונן
סה"כ = 2100 ש"ח שהם כ- 550 דולר

לעומת NAS מוכן שעולה כ- 400 דולר ללא כוננים וכאן צריך להוסיף עוד 3 כוננים לפחות שזה נניח 430 ש"ח לכונן ז"א עלות משוערת של 2800 ש"ח (מבלי להוסיף משלוחים מע"מ וכו...)

יתירות זה דבר חשוב אני ויתרתי על זה ובמקום זה חיברתי 2 כוננים של 1.5 טרה שנתנו לי 3 טרה אחסון בנוסף יצרתי תיקייה אחת שנקראת BACKUP וכל יומיים ה- NAS משכפל אותה לכונן השני (על התמונות המסמכים הסרטים האישיים) בייננו כל הסרטים ושאר הדברים לא מצדיקים את העלות

ולכן כל אחד ומה שמתאים לו , לכשה- NAS-ים ירדו למחיר שפוי אולי אקנה אחד ואשתמש במחשב ה- ATOM לצרכים אחרים
ההתקנה היתה נחמדה למי שאוהב

בשורה התחתונה אין כמן NAS אם RAID5 אבל לכל דבר יש מחיר
בהצלחה ותודה על הביקורת
ערן

צריך לזכור ולציין
...
בוא נראה כמה יעלה להזמין מאמזון:
לדוגמא, ה readynas עם מקום ל 2 (דגם 2000) עולה 250$ (ויש עכשיו ריבייט של 50$ אבל נעזובאת זה) + דיסק 1.5 של WD עולה כ 100$. סה"כ 450$ ויש לך 3 טרה בלי מירור.
משלוח לארץ יעלה בסביבות 80$ (או עד 100$)
מעמ יעלה 72$
סה"כ 602$
בשקלים לפי 3.7 יוצא 2227 שח

אז מה עדיף ?
נערך לאחרונה על ידי mayeast ב 02/02/2010 23:20, נערך פעם 1 בסך הכל.

iakovl
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5403
שם מלא: יאן לנגרמן

שליחה

אני אומר תמיד הNAS שאתה בונה עדיף על זה שאתה קונה
אפשרות לשדרוג, חלקי חילוף ועוד...
והכי חשוב, NAS קנוי עם 2 מקומות לקשיחים זה עוד ריאלי... עם NAS שאתה בונה אין לך הגבלה של מקומות לקשיחים. תחשבו קצת על העתיד אנשים
הNAS שאתה קונה בדגמי ה4 קשיחים ומעלה הם בעלי תג מחיר לא אנושי לרוב

EGMK
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

mayeast כתב:
הסקירה יפה מאוד ומכובדת
שביצעתי בדיקות לגבי עלויות הגעתי למסקנה שכל אחד יש לו את הצרכים שלו ואת כמה הוא מוכן להשקיע

מצ"ב המפרט שלי:
לקחתי ATOM 375 ש"ח
זיכרון 1 גיגה 115 ש"ח
מארז 320 ש"ח

לעומת NAS מוכן שעולה כ- 400 דולר ללא כוננים וכאן צריך להוסיף עוד 3 כוננים לפחות שזה נניח 430 ש"ח לכונן ז"א עלות משוערת של 2800 ש"ח (מבלי להוסיף משלוחים מע"מ וכו...)

יתירות זה דבר חשוב אני ויתרתי על זה ובמקום זה חיברתי 2 כוננים של 1.5 טרה שנתנו לי 3 טרה אחסון בנוסף יצרתי תיקייה אחת שנקראת BACKUP וכל יומיים ה- NAS משכפל אותה לכונן השני (על התמונות המסמכים הסרטים האישיים) בייננו כל הסרטים ושאר הדברים לא מצדיקים את העלות

ולכן כל אחד ומה שמתאים לו , לכשה- NAS-ים ירדו למחיר שפוי אולי אקנה אחד ואשתמש במחשב ה- ATOM לצרכים אחרים

בהצלחה ותודה על הביקורת
ערן

צריך לזכור ולציין
...
למי שיכול להביא מארהב לדוגמא, ה readynas עם מקום ל 2 (דגם 2000) עולה 250$ (ויש עכשיו ריבייט של 50) + דיסק 1.5 של WD עולה כ 100$. סה"כ 450$ ויש לך 3 טרה בלי מירור.
מעמ יעלה 72$
סה"כ 602$

אז מה עדיף ?
...

כמו שאמרתי כל אחד ומה שנראה לו - אני אישית מאוד נהנתי (לוקח טיפלה זמן עד לסיום) אבל אני אוהב לבנות ולשחק
היתרון בקניית חלקים שתמיד ניתן למצוא חלקים בעתיד ויש לי גמישות לשדרג
בסה"כ די שכחתי הוא עובד בצד בשקט ללא בעיות, אם הייתי מוצא מוכן במחיר דומה אולי הייתי שוקל לקנות אבל העליות אפילו לא מתקרבות, יתרון נוסף תמיד אוכל להפוך אותו למחשב רגיל
מצ"ב תמונות של ה- FREENAS

נ.ב. אני מאמין שנושא NAS הינו יתפוס תאוצה בקרב כולנו
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
נערך לאחרונה על ידי EGMK ב 02/02/2010 23:30, נערך 2 פעמים בסך הכל.

mayeast
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

iakovl כתב:אני אומר תמיד הNAS שאתה בונה עדיף על זה שאתה קונה
אפשרות לשדרוג, חלקי חילוף ועוד...
והכי חשוב, NAS קנוי עם 2 מקומות לקשיחים זה עוד ריאלי... עם NAS שאתה בונה אין לך הגבלה של מקומות לקשיחים. תחשבו קצת על העתיד אנשים
הNAS שאתה קונה בדגמי ה4 קשיחים ומעלה הם בעלי תג מחיר לא אנושי לרוב
...
המחיר שהבחור נתן זה למחשב עם מארז קטן אני מניח.
באם רוצים עם יותר דיסקים, פשוט לוקחים איזה מחשב ישן וזהו.
המטרה היא מארז קטן ויפה...חסכוני בחשמל ושקט.

דעתי האישית היא שאם יש לך כל כך הרבה טרות של מידע, כנראה שאתה סתם אוגר סרטים/סדרות וכו'.
אני מידי פעם מנקה חומר שאני חושב שאין לי כבר צורך בו. ואם פתאום רוצים משהוא, תוך שעות בודדות אתה מוריד את זה... תחשוב על העתיד ועל המהירויות (העתיד כבר כאן).

ואגב, למי שיש מישהוא בארהב (קרובי משפחה) אפשר לקנות את ה ready nas עם שני דיסקים של טרה ב newegg ב 470$ ומקבלים ריבייט בדמות כרטיס אשראי טעון ב 150$ !

EGMK
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

לעניות דעתי אין צורך ביותר משני דיסקים עם רפליקה ע"ב יומית או דו יומית לתיקייות חשובות (אנחנו לא צריכים קריטריונים של חדר שרתים ....... בסוף נקנה NetAPP :lol: :lol:

סרטים שהם הצרכן הכבד - לא צריך לאגור ושייקום הבחור שיש לו יותר מ- 1T חומר אישי ....... :D (אנחנו די מתקרבים אבל עוד לא)

אבל זו היא דעתי ומה שהיה טוב לי

mayeast
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

EGMK כתב:
mayeast כתב:
הסקירה יפה מאוד ומכובדת

מצ"ב המפרט שלי:
לקחתי ATOM 375 ש"ח
זיכרון 1 גיגה 115 ש"ח
מארז 320 ש"ח

בהצלחה ותודה על הביקורת
ערן

צריך לזכור ולציין
...
למי שיכול להביא מארהב לדוגמא, ה readynas עם מקום ל 2 (דגם 2000) עולה 250$ (ויש עכשיו ריבייט של 50) + דיסק 1.5 של WD עולה כ 100$. סה"כ 450$ ויש לך 3 טרה בלי מירור.
מעמ יעלה 72$
סה"כ 602$

אז מה עדיף ?
...

כמו שאמרתי כל אחד ומה שנראה לו - אני אישית מאוד נהנתי (לוקח טיפלה זמן עד לסיום) אבל אני אוהב לבנות ולשחק
בסה"כ די שכחתי הוא עובד בצד בשקט ללא בעיות, אם הייתי מוצא מוכן במחיר דומה אולי הייתי שוקל לקנות אבל העליות אפילו לא מתקרבות, יתרון נוסף תמיד אוכל להפוך אותו למחשב רגיל

...
אני לא מבין למה אתה אומר שהעלויות לא מתקרבות.
עפי החישוב שעשיתי בפוסט שלי לעיל, זה יוצא כמו שלך יצא +טיפ טיפה.

faza
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 306

שליחה

EGMK כתב:לעניות דעתי אין צורך ביותר משני דיסקים עם רפליקה ע"ב יומית או דו יומית לתיקייות חשובות (אנחנו לא צריכים קריטריונים של חדר שרתים ....... בסוף נקנה NetAPP :lol: :lol:

סרטים שהם הצרכן הכבד - לא צריך לאגור ושייקום הבחור שיש לו יותר מ- 1T חומר אישי ....... :D (אנחנו די מתקרבים אבל עוד לא)

אבל זו היא דעתי ומה שהיה טוב לי
...
OK אני השתכנעתי. אני אבנה לי NAS לבד. לגבי חומרה אין לי בעיה, אני מתמצא ואוהב.
עכשיו איך מתקינים freenas? האם זאת רק תוכנה?
יש איזו מדריכון או סקירה שנעשתה בעבר על התוכנה?
עסקים Business - www.faz-arc.co.il
תענוג Pleasure - www.fjcruiser.co.il
תחביב Hobby - www.gsm-israel.co.il
האתר של אשתי - www.michalf.com מדהים!

iakovl
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

freenas זה רק תוכנה
מדריכים יש ברשת באנגלית, בקרוב יהיה גם מדריך/סקירה בעברית

pup26
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2813

שליחה

באתר של FREENAS כשאתה מוריד את התוכנה יש שם מנויאל די פשוט.
זאת באמת תוכנה פשוטה ביותר.

faza
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 306

שליחה

לנוחיות הקהל:
http://freenas.org/doku.php
עסקים Business - www.faz-arc.co.il
תענוג Pleasure - www.fjcruiser.co.il
תחביב Hobby - www.gsm-israel.co.il
האתר של אשתי - www.michalf.com מדהים!

EGMK
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

mayeast כתב:
EGMK כתב:
mayeast כתב:
הסקירה יפה מאוד ומכובדת

מצ"ב המפרט שלי:
לקחתי ATOM 375 ש"ח
זיכרון 1 גיגה 115 ש"ח
מארז 320 ש"ח

בהצלחה ותודה על הביקורת
ערן

צריך לזכור ולציין
...
מעמ יעלה 72$
סה"כ 602$

אז מה עדיף ?
...

...
אני לא מבין למה אתה אומר שהעלויות לא מתקרבות.
עפי החישוב שעשיתי בפוסט שלי לעיל, זה יוצא כמו שלך יצא +טיפ טיפה.
...
בגדול על הנייר אתה צודק אבל במציאות כולנו מכירים את נושא המשלוחים, המכס והקריטי ביותר האחריות
מספיק שמה שהזמנת לא עובד ואז מתחילות הצרות
אני מזמין המון מחו"ל והזמנות של 1000 דולר (בגלל המסוקים והטיסנים) אני מודע למה יש ומה אין
כל דבר שאוכל לקבל בארץ עם אחריות של IVORY או KSP וכדו... אבחר בו
אם המוצר הנ"ל היה בארץ באותו מחיר הייתי קונה אותו
ולכן אני בחרתי ב- FREENAS שנותן לי מענה מצויין כרגע
שיגיעו פתרונות אחרים - אבחן אותם
אני יכול להגיד שאם אמצא NAS עם RAID5 במחירים דומים וביקורות מעולות = אקנה
כרגע כל ה- FEATURE הנדרשים קיימים ם ב- FREENAS והרבה מעבר
תודה על המידע ואשמח לשמוע רעיונות כאלו
ערן

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78949
שם מלא: עפר לאור

שליחה

לא הבנתי איך אתם משווים NAS ששמים בו 3 דיסקים למחשב שמכניסים בו שני דיסקים שונים לחלוטין...

אני ממתין שמישהו יעשה סקירה כזו.

עלות הקמה כוללת + צריך לתזמן (אפס נסיון עם לינוקס - זה צריך להיות משהו שכל אחד יכול לעשות על ידי התקנה של DISK ON KEY או משהו כזה).

shed,

אין לי ספק שלך זה יהיה כדאי ושבאמת זה יקח לך פחות משעתיים. אני חושש שמשתמש ממוצע לא יסתדר עם זה.

כלומר, צריך מחשב שבו יש מקום ל- 3 או 4 דיסקים, אני צריך לתקוע במחשב הזה DISK ON KEY ובסופו של התהליך (לאחר שעתיים לכל היותר) להגיע למצב שבו יש לנו NAS לכל דבר עם כל היכולות של מכשיר כזה.

אם זה באמת אפשרי ויש כאלה מארזים פשוטים שניתן לרכוש אותם, ויש כאן יתרון, אז בהחלט זה יהיה שוס (כולל עבורי).

בתאוריה, אין לי ספק שזה נכון. בשטח?

1. למצוא CASE נוח שיעשה את העבודה וישמור על הדיסקים מקוררים ולא יתקע על אוורור אחרי שנה, זה לא פשוט ולא עולה זול. עובדה שמרבית המחשבים שבניתי בעצמי נתקלו לא פעם ולא פעמיים בבעיות חימום יתר.
2. הכל חייב להיות מוכן, אני לא רוצה "לבנות" מחשב, זה צריך להיות מוכן, ורק לאפשר החלקה של דיסקים פנימה (בדיוק כמו NAS).
3. מתערב איתך שזה לא פשוט להכניס DISK ON KEY ולגרום לזה לעבוד. יש מע' הפעלה, צריך להתקין אותה על אחד הדיסקים, או לדאוג לזה שה-FLASH DRIVE יהיה תקוע בפנים ושישאר תקין.
4. אין לי שום ספק שמישהו שאין לו שום נסיון ב-LINUX לא יגמור עם הסיפור הזה אחרי שעתיים.

וחוץ מזה, השרשור הזה בכלל על ה-DS410J, מישהו יכול להסביר לי איך עברנו נושא?

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78949
שם מלא: עפר לאור

שליחה

EGMK,

כל אחד צריך להגדיר מה שמתאים לו. RAID5 זה יעיל מאוד כי במאמץ נמוך למדי (דיסק נוסף) יש לך גיבוי חם להכל.

EGMK
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

הי oferlaor
לא הבנתי למה התכוונת שכתבת שני דיסקים שונים ???

נכון זה לא נגמר בשעתיים - אבל מי שאוהב את זה יכול להינות
ההתקנה על USB והאיקטוב שלו היו החלק הפשוט - מה גם יש מדריכים מצויינים (למי שאוהב)

אין צורך לדעת לינוקס, כל הקינפוגים הם ב- choose list וה- GUI מגיע תוך 4 דקות

החסכון בכסף הוא משמעותי וכמו כל דבר בחיים מי שעושה לבד חוסך ובמקרה זה התוצאות די זהות

וכמו שציינתי RAID5 זה דבר מצויין - אני ויתרתי בגלל העליות (כונן נוסף ולוח אם/כרטיס SATA)

בכול אופן הכול בחיוך זה בסה"כ NAS ...............תודה רבה רבה על הביקורת אני נהנתי לקרוא

ערן

iakovl
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

oferlaor כתב:לא הבנתי איך אתם משווים NAS ששמים בו 3 דיסקים למחשב שמכניסים בו שני דיסקים שונים לחלוטין...
...
מה הבעיה בהשוואה כזאת?
oferlaor כתב: אני ממתין שמישהו יעשה סקירה כזו.
...
ברגע שאני אסיים את הפרויקט והביקורת הקרובה שלי יצא גם מדריך סקירה על הFREENAS
oferlaor כתב: 1. למצוא CASE נוח שיעשה את העבודה וישמור על הדיסקים מקוררים ולא יתקע על אוורור אחרי שנה, זה לא פשוט ולא עולה זול. עובדה שמרבית המחשבים שבניתי בעצמי נתקלו לא פעם ולא פעמיים בבעיות חימום יתר.
...
שום בעיה... גם יש אופציה לקנות את המסילות שאתה אוהב בשביל להכניס את הקשיחים פנימה ב"החלקה"
oferlaor כתב: 2. הכל חייב להיות מוכן, אני לא רוצה "לבנות" מחשב, זה צריך להיות מוכן, ורק לאפשר החלקה של דיסקים פנימה (בדיוק כמו NAS).
...
לבנות מחשב = חצי שעה עבודה + שעה הגדרה (במקרה הרע) = חיסכון של מאות שקלים אל מול NAS גדול קנוי
oferlaor כתב: 3. מתערב איתך שזה לא פשוט להכניס DISK ON KEY ולגרום לזה לעבוד. יש מע' הפעלה, צריך להתקין אותה על אחד הדיסקים, או לדאוג לזה שה-FLASH DRIVE יהיה תקוע בפנים ושישאר תקין.
...
זה לא כזה פשוט אבל לא מסובך, ותאמין לי. יותר קל לתקן מחשב שנדפק מאשר NAS שהזמנת מחול ונהרס לו משהו. אל תחשוב שNAS קנוי הוא חסין תקלות
oferlaor כתב: 4. אין לי שום ספק שמישהו שאין לו שום נסיון ב-LINUX לא יגמור עם הסיפור הזה אחרי שעתיים.
...
נתזמן לך את זה בקרוב
oferlaor כתב: וחוץ מזה, השרשור הזה בכלל על ה-DS410J, מישהו יכול להסביר לי איך עברנו נושא?
...
אין לי שמץ

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985

שליחה

אכן, אין קשר לסקירה של עופר, ולכן השרשור פוצל.
אנא כתבו הודעות בנושא NAS קנוי לעומת NAS בנוי רק בשרשור הזה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

Itsik_G
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1178

שליחה

יש קופסאות מגירות לדיסקים שנכנסות לBAYS של 5.25" ומאפשרות שליפת דיסקים ב HOT SWAP.
יש כאן דוגמא אחת:
http://www.goldtop.co.il/show_details.a ... &catid=546

superel
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 8

בעיית ביצועי FreeNas ב- SMB

שליחה

שימו לב שב- FreeNas קיימת בעיית ביצועים מול SMB . טוענים שזה נובע מישום ה- SMB בסביבת מערכת ההפעלה FreeBSD.

כרגע מפתחים גרסת FreeNas על מערכת לינוקס (Debian) שתיקרא CoreNAS .

חזור אל “תוכנה - KODI”