jacko-il כתב:
דוגמא, חבר שלי רכש לפני מספר חודשים מסך SANSUI שמוצהר כ FULL HD.
רק מה, שחיבור זריז של המסך למחשב העלה שהוא מסוגל לקבל רק רזולוצייה של 1024X768
ובחיבור עם HDMI הוא מסוגל לקבל רק 720p או 1080i.
בקיצור, מצב בעייתי.
...
בעייתי אך בהחלט בתחום ההגיון. הרזולוציה של המסך עדיין FULL HD ולכן אין עם זה בעיה.
כאן מדובר על מסך עם רזולוציה שלא תואמת את ההכרזה.
מקרה שונה לחלוטין ולא קשור למה שכתבת בהודעה.
FULL HD אומר שהרזולוציה של המסך היא 1920 על 1080, אין לזה קשר או חצי קשר למה שהוא מסוגל לקבל בחיבורים מבחוץ. מסך שיודע לקבל רק PAL והרזולוציה שלו היא 1920X1080 הוא בהחלט עונה על הקריטריונים בשביל להיות מוצהר כ-FULL HD.
...
הייתי דווקא בטוח שאם מסך הוא ברזולוציה של FHD אז הוא יכול לקבל גם אות בהתאם.
אני אישית כשבחרתי טלויזיה הסתכלתי על הסמלים וחיפשתי FULLHD 1080P (הסמל המוזהב) והייתי בטוח שזה כן תקן,
יכול להיות שמשהו קונה טלויזה 1080 ולא יכול לראות בFHD? או אם כתוב 1080P זה בטוח יכול לקבל אות תואם?
אולי שווה לעשות סקירה קצרה של כל האייקונים\מונחים ומה המשמעות האמיתית שלהם (אם הייתה כבר אז אולי שווה לעשות אותה דביקה בפורום)
osherov
גורו Android
תגובות: 15029
שליחה
bg1987,
אני לא חושב שצריך לעשות סקירה על כל האיקונים שיש, אלא צריך פשוט להדגיש את זה שכל אחד אשר הולך לרכוש מסך, שיבדוק לפני כן טוב-טוב את הספק שלו ולא יתייחס למדבקות פרסומת שנמצאות עליו או להבטחות של המוכר. באינטרנט ניתן למצוא נתונים טכניים כמעט על כל מסך שנמכר בארץ ושם בדיוק יהיה רשום: איזה כניסות יש לו, מהי רזולוציית ההצגה שלו, איזה רזולוצייה הוא יודע לקבל, האם הוא תומך ב NTSC, מה יחס הניגודיות ועוד-עוד
אני רק חושש שאם תבדוק בקרב הצרכנים מה הם חושבים שזה אומר, תופתע לשמוע דעות אחרות.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
benturj
חבר פעיל
תגובות: 71
שליחה
קודם כל תודה רבה לכולם על התגובות.
אז שוב, השאלה למי לבוא בטענות? לשופרסל או ליבואן י.שלום?
אני בטוח שאני לא היחיד ושכל מי שקנה את הטלויזיה הזאת נפל בפח
היום בערב אלך לשם לצלם תמונה של הטלויזיה שמראה שהם טוענים שהיא באמת FULL HD למרות שהיא בעצם לא ויש גם מודעות בעיתון של מחסני חשמל שהם טוענים שהיא FULL HD והיא לא וזאת אותה הטלויזיה
"חסכון הירוק" או איך שהם לא קוראים לזה...
jacko-il
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
שליחה
קנית אותה משופרסל ? גש לשם.
הם אלו שמכרו לך אותה.
אם הטעו אותם - זו כבר בעיה שלהם מול הספק שלהם. שהם ישברו את הראש.
אגב, מתי הקניה התרכשה ?
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
Catskinner
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
שליחה
רוב הצרכנים חושבים ש FHD זה "הכי טוב שיש".
הצרה היא ש EICTA בחרו לקרוא לתקן הנכון בשם HD Ready 1080p ובכך יצרו שם ארוך מידי שבחלקו מתחבר בתודעה ל HD Ready המוגבל יותר. אני מתאר לעצמי שהם כנראה לא רצו להשתמש במונח Full HD בין היתר כי 720p הוא Full HD מבחינה רשמית בדיוק כמו 1080i או 1080p. רק חבל שההחלטה שלהם השאירה את הדלת פרוצה לחינטרוש השיווקי הרגיל.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
oferlaor
מנהל
תגובות: 78971
שם מלא: עפר לאור
שליחה
jacko-il,
לשאול את הצרכנים אני משאיר לסקרי דעת קהל ולבחירות...
אני אומר לך מה התשובה, לא מה שסקר גאוקרטוגרפיה שהוזמן על ידי המבחן של המדינה אומר...
היה כבר תקדימים בנושא.
(זה אומר שזה קרה כבר והגיע למשפט)
ואנשים זוכו ואף פוצו.
אז מה הויכוח בית המשפט כבר הכריע....
מדובר בהטעיה נקודה.
benturj מה אתה צריך לעשות?
או שאתה מחזיר להם את המסך ומקבל את הכסף בחזרה או שכלום, להגיע לסניף ולעשות נו נו נו לאיזה מוכר זוטר לא יקדם אותך בשום דבר.
פיצוי סתם? אתה לא תקבל, ומירמור ? אתה יכול להתמרמר עד מחר זה יפגע רק בך וזה לא מעניין אף אחד אנשים טועים והם טעו בפירסום.
אז תחליט אם אתה רוצה לבטל או שתירד לגמרי מהעניין.
ד''א מישהו אמר שקונים ירקות בשופר-סל.
זה יותר חמור מלקנות שם מסכים ירקות קונים בשוק.
yhaddad
חבר שרק התחיל
תגובות: 38
שליחה
רגע אז הדגם 47lh30 הוא לא FULL HD ז"א 1920 על 1080 ?